Arama sonuçlarınız

1. K

Fc-Moto Mağazadan Alışveriş Tecrübesi ve TaxFree

İki ay önce Almanya'ya gittim. Fc-moto'nun Würselen'deki mağazasından alışveriş yaptım. Tecrübelerimi paylaşayım dedim. FC-Moto'nun Würselende bir mağazası var. Würselen, Aachen şehrinin yakınlarında küçük bir ilçe. Belçika ve Hollanda sınırına yakın. Ancak çok büyük bir mağaza değil...
  2. K

Bir arkadaşın KTM 890 Adv alamama macerası

https://m.youtube.com/watch?v=RKTon_Rwa1M&feature=youtu.be Seyretmeyenler için özet: Motor aylarca gecikmeli olarak geliyor. Teslimatta yağ basıncı arızası veriyor motor. Sıfır motordan bahsediyoruz ha. Yağ pompasını değiştirip arkadaşı gönderiyorlar. Bir kaç yüz km gidecek. 20-30km sonra yağ...
  3. K

Geçen akşam E5'te yaşadığım komik rezalet olay

Geçen akşam E5 bir kaza sonucu kilitlenmişti. E5'in efendi ve trafik kurallarına saygılı sakinleri yan yoldan E5'e bağlanan bir rampadan geri geri yan yola girmeye çalışıyordu. Bir iki tanesinin yanından sıyrıldım ama önüme geçip duran bir arabanın arkasında kaldım. Arabaya yaklaşırken aslında...
  4. K

Honda Hornet 750

Honda'nin yeni paralel twin 750cc bloğunu kullanan hornet 750 duyuruldu. Yalnız forumda pek ilgi yok galiba bu motora. Doğrusu ben de şahsen, bu blogu kullanarak çıkacağı tahmin edilen transalp'i merak ediyorum. Ama onun da bir diğer cb500x vakası olması çok olası. Hatta hornet'in bile TRye...
  5. K

Noter'in ruhsatı hemen vermemesi

Arkadaşlar bugün sıfır motora ruhsat çıkarmak için notere gittim. Bir saatten uzun sıra bekledim. Boşuna beklemişim. Evrakları aldı. Uyumluluk belgesini kontrol etmemiz lazım bir kaç gün sürer dedi. Standart prosedürleri buymuş artık. Bıraktım evrakları mecbur çıktım. Çalışan kendisi de söyledi...
  6. K

10bin km'de sökülen revit eldiven

Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce aldığım Revit Cayenne Pro eldivenim durduk yerde sol işaret parmağından söküldü. Yaklaşık 10bin km'dir kullanıyordum. Ufak bir araştırmayla revzilla'daki yorumlara yolum düştü. Aynı problemi yaşayan insanlar var. Ben de garantiden şansımı deneyeyim dedim...
  7. K

Dolu olmayan arka çantayı nasıl düzenliyorsunuz?

Arka çanta tıka basa dolu değilse içine hiç bir şey koyamıyorum. Disk kilidini filan cebimde taşımam gerekiyor. Çünkü ne koyarsam sağa sola vuracak. Tek parça iç çantaları çözüm olarak görmüyorum çünkü onun içinde sağa sola gezecek ne koyarsam. Kapağa takılan, genelde çanta modeline özel...
  8. K

Yurtdışı yedek parça gümrük vergisi

Arkadaşlar yurtdışından motosikletim için bir kaç yedek parça siparişi verdim. Parçalar gümrükten geçti. Henüz teslim almadım ancak takip sayfasından baktığımda verginin beklediğimden biraz yüksek hesaplandığını görüyorum. Bildiğim kadarıyla Avrupadan kargo ile gelen bütün şiparişlere sadece %18...
  9. K

Suzuki V-Strom 250 elcik koruma takarken dikkat edilmesi gereken bir nokta

Arkadaşlar bu bir soru değil. Zamanında aradığımda bu sorunun cevabını bulamamıştım. Bir kaç kere de acısını çektim. Çünkü maalesef servisler bile V-Strom 250'nin gidon topuzunun nasıl sökülmesi gerektiğini bilmiyor. Elcik koruma takarken gidon topuzunu (gidonun ucundaki parça) sökmek...
  10. K

Duke 390 Alet Çantası

Motosikletimle yanlış verilen Duke 390 alet çantasıdır. Hiç kullanılmamış, aletler fotoğraftaki gibi hala poşetinde duruyor. KTM Parça numarası: 90529099000
  11. K

790 Adv Kullanıcı Tecrübesi

Bir başlıkta 790 adv muhabbeti döndü, arkadaşlar da ilgi gösterince bu başlığı açıp kısaca şimdiye kadar motorla yaşadıklarımdan bahsedeyim dedim. Bu motosiklet ülkemizde pek yaygınlaşmadı. İnternette Türkçe tecrübelerini paylaşan hiç kimseye rastlamadım şimdiye kadar. Şuan uzun bir kullanıcı...
  12. K

Motora yapışan beyaz toz

Arkadaşlar motora beyaz bir toz yapıştı. Nerede ne zaman oldu hiç bilemiyorum. Motoru temizlediğimde fark ettim. Bir iki temizlemeyle çıkar diye düşündüm ama çıkmıyor. Tırnağımla kurcaladığımda toz tanelerini yerinden oynatabiliyorum. Ama silmekle çıkmıyor. Her türlü parçanın üzerinde var, metal...
  13. K

İlk ciddi kazam, CRF ile çakılda düşüşüm

Olay 27 ekimde oldu. Ancak kaza sonucu bileğim alçıya alındığı için o vakit yazamadna, ha bugün ha yarın derken... CRF 250 Rally ile otoparktan yola çıkarken, yolun kenarının çakıl olduğunu farketmedim. Önümden hızlı geçen bir araba dikkatimi dağıttı. Her iki teker de çakılın üzerindeyken, bir...
  14. K

Arka ayaklık geriye yamuldu - ne yapmalı?

Arkadaşlar malum Vstrom 250'yi toprakta düşürdüm. Sağ tarafa. Arka fren pedali yamuldu ve arka ayaklık geriye döndü. Servise götürdüm. Servis bunlar pahalı bunları düzeltelim dedi. Güzel dedim ben de düzeltebildiklerinizi düzeltin., düzelmeyeni değiştirelim. Arka freni düzelttiler. Yalnız...
  15. K

Düşme sonrası fren maneti gevşemesi

Arkadaşlar hafta sonu Vstrom 250 ile toprakta kayarak sağ tarafa düştüm. Ufak tefek bir iki hasar oluştu. Elcik koruma darbenin bir kısmını aldı (kendini feda ederek) ancak yine de fren maneti biraz yamuldu. Kullanılır durumda idi. Servise götürdüm düzelttiler. Güzel de oldu. Ancak fren...
  16. K

İlk Kazam - Dururken Arkadan Çarpılma

Ana caddeye çıkarken önümde duran arabanın arkasında durdum. Otomobil geldi bana arkadan çarptı. Benim plakalığı ezdi, motoru sağ tarafına düşürdüm. İlk bakışta birşey olmadı gibi görünüyor. Sadece egzoz biraz çizildi. Başka birşey bulamadım. Gidişinde de bir sıkıntı yok. Ama servise göstermeyi...