Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kanuni Windy S

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #301

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    Motosikleti
    Kanuni Windy S
    Alıntı er_dem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    turgayciz on numarasın kardeşim kazasız belasız sürüşler inşallah
    Sagol dostum... Çümlemize...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #302

    Üyelik
    29 Ocak 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    motorsiklet atv s”rf
    selamarkadaşlar ben motorumu alalı 2 aya yaklaştı her hafta sonu çınarçıga gidip geliyorum ya giderken yada gelirken nmutlaka artçım oluyor 110 rahat görüyor devamlı 100 le gidip geliyorumyakıt o kadar cimri ki anlatılır gibi degil250 km oldu hala aldıgım 20
    tl benzinle yedek depoyu hala açmadım gidiyor son derece mükemmel motor kim ne derse desin malım diye övmüyorum gerçekten tam kahır çeken bir motor hafta içi her gün şantiye içinde kullanıyorum kum da çamurda tozda hiç bir rahatsızlık vemiyor normal yolda gibi almak isteyen arkadaşlar hiç tereddüt etmeden alabilirler ne hondası ne de ybr si ben ikisininde kazıgını yedim servisleri el yakıyor bide bunun servisleri ni gördüm arada daglar var bu serviste 100 tl zor konuşulur digerlerinde giriş 100 tl kanuni benim babamın oglu degil ama helal olsun parasına göre mükemmel bir motor

  3. #303

    Üyelik
    18 Ekim 2008
    Şehir
    osmaniye
    Motosikleti
    kanuni windy s 125

    slm bu sitedeki ilk mesajım

    site üyeliğim biraz var ama ilk kez bi konuya yazıyorum. öncelikle herkese merhaba. benm de bi windy s'im var. 9-10 aydır kullanıyorum. tavsiye üzerine aldım. motosiklet tamircisiydi allah ondan razı olsun. motosiklet tam tavsiye ettiği gibi bi motormuş. ben öğrenciyim maddi sıkıntılardan dolayı motorumla fazla ilgilenemedim. ama geçen gün extra bi bakım yaptırdım. motosiklet bayyiden ilk aldığım günki gibi oldu. atalarımızın dediği gibi bakarsan bağ olur bakmazsan dağ... motoruma biraz daha masraf etmek istiyorum. ilk olarak ön kısma koruma demiri düşünüyorum. başka neler yapabilirim aksesuar, donanım vs... windyS kullanıcıları bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

  4. #304
    serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Kanuni parçaları da olması gerekenden abartılı pahalı.. İnternet sitesinden karşılaştırın...Şu anda hatırlamıyorumda bir parçada mondial ile aralarında 3 kat fiyat farkı vardı...

  5. #305

    Üyelik
    29 Ocak 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    motorsiklet atv s”rf
    merhabalar ben wındy s sahibiyim alalı iki ay oldu 2000 km oldu rodayını fena yapmadım sayılır şimdi ise ist beykozdan çınarcıga her haftasonu gidipgeliyorum her hafta sonu 250 km garanti 20 tl benzin vibrasyon yok denecek kadar az 100 -110 km altına düşmüyor hiçbirsorun yok gayet mükemmel ne vidası gevşedi nede arıza yaotı her şeyiyle mükemmel motorsiklet alacak arkadaş lara tavsiye ederim hiç düşünmeden alabilirler güle ggüle kullanmalarını dilerim

  6. #306
    serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Valla bende windy 125 S yi inceledim. Beğendim. Ancak tek sıkıntım. Ankara'da bu Yiba çarşısındaki servisin hiç içime sinmemiş olmasıdır. Çoğunlukla bisiklet satışı yapan bu esnafın önünde motorlar satılık değilde sanki süs gibi durmaktadırlar. İnsan veri alamıyor. İçine sinmiyor beğensede almak istemiyor. Bilmiyorum diğer servislerin durumunu.? Ayrıca Kanuni firmasını birkaç defa aradım mesajlar çektim. Hiç dönen olmadı.. Ama kapalı kutu gibi geliyor. Birtürlü içim rahat etmedi..

  7. #307

    Üyelik
    30 Mayıs 2009
    Şehir
    Üsküdar
    abdulkadir

    ;Arkadaşım ne tarafta oturuyorsun.Kavacık yolumun üstü.İki kişi ile 110 basıyorum demişşin ya artcın olup denemek isterim.Birde motorunla ilgili foto ekleyebilirmisin.Egerki 110 km yi beraber görelim(fakat motorundaki heryer standart ise tabiki.)ya bir adet windy-s alacagım yada motoruna talibim.Benzin benden.Kolay gelsin.

  8. #308

    Üyelik
    08 Mart 2006
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Hero Thriller

    Karbüratör sorunu

    Arkadaşlar merhaba. Ben henüz 1 haftalık windy s sahibiyim. Daha önce MZ 251, Mondial KT 125 ve YBR kullandım. Bu motor çok hoşuma gitti ama Mondial'de de YBR'de Japon Keihin ve Mikuni marka karbüratörler kullanılıyordu. Windy herşeyiyle 4 - 4'lük motor yalnızca üzerindeki karbüratörü gözüm tutmadı. Muğla'da bulmam ya da öğrenmem zor. Windy'ye Keihin veya Mikuni karbüratörler uyuyor mu, uyuyorsa nereden buluruz, servislerinize bir danışıp buradan yardımcı olursanız çok büyük iyilik etmiş olacaksınız.
    İlim, ilim bilmektir. İlim, kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin. Ya nice okumaktır?

  9. #309
    TuNeR_32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2009
    Şehir
    ISPARTA
    Motosikleti
    Yuki İzci 250cc
    Bende de kanuni windy s var motor alınabilecek motorların içinde en iyisi 2009 Ybr yi bizzat test ettim Full Titreşim vardı gidişide çok kötüydü öyleki 100 Km hız da dansöz gibi oynuyor motosiklet iyiki 2009 Ybr almamısım Param çöpe gidecekti ama 2004 ybr olsa 10 Numara motordur. 2 sene kullandım. CBR YBR den Sonra alınabilecek 125 cc de en iyi motor diyebilirim kanuni windy s
    IspartaTuning'Te Herkes SeS Verdik Bizimle Çoşar HerkeS

  10. #310
    cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2008
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Slm arkadaşlar bende yeni windy s aldım daha 1 hafta oldu 350 km de... bişey sorcam 4000 dewri geçince sanki titreşim oluyo normalmi yeni olduğu için olabilirmi. Bide motoru zorlamadan 4000 devirde 5. vitese de takıyorum yani 50 yi geçmiyorum zarar verirmi şimdiden teşekkür ederim. motorumun rengi siyah herkes beğeniyo soru yağmuruna tutuyo)

  11. #311

    Üyelik
    30 Mayıs 2009
    Şehir
    Üsküdar
    Yükdek viteste düşük devir çok zararlı.4. viteste 80 i gör ve sonra 5 e at.75-80 in altında 5.vitesle gitme.Yada 4.viteste 80 i geçme.Her viteste en az %50 verimle git en az.%75-80 verimin üzerinde vites degiştir.Devir motora zarar vermez motora zararı hararet verir.durdugu yerde motoru çalıştırma.Isıtmak için 1-2 dk yeterlidir. Düşük devirle yüksek vites=vuruntu.Buda demektir pistonda etek.Devir düşük oldugundan vuruntu aşırı ısı oluşturur çünki eksoz ile ısı atılamaz.Bu açılım daha çok ve detaylı anlatılabilir.

  12. #312
    cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2008
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Çok Teşekkür ederim yardımın için)

  13. #313
    poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2009
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    Bende 2oo7 windy sahibiyim.. motorumdan memnunum uzun yola çıkmadım kısa mesafelerde kullandım ama şimdiye kadar bana bi pislik yaptığını görmedim..Ne kadar ucuz motorlarda olsa hevesimizi kırıyor ve yolda bırakmıyor die düşünüyorum.Ben windy kullanıyorum windy's benim motorun makyajlı versiyonu galiba ibreler göstergeler falan aynı ön far değişik die biliyorum.. ben gayet memnunum yani 125 cc bi motordanda sürekli 130-140 la gitmesi beklenmez ama normal yolda ben 90-110 civarı rahat gittiğini biliyorum ve motorun sibopları açık değil benzin ayarları tam ve egsozum açık olmasına rağmen o kadar çokta yakmıyor..

    Bence tek sorunu 6000-7000 den sonra çıkan titreşimi.. ki bu windy dede var windy's dede..
    Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..

  14. #314

    Üyelik
    03 Ekim 2009
    Motosikleti
    kanuni windy s
    merhaba arkadaşlar.bnde 125cc windy s war.motormla rampa aşağı iki kişi 138e kadr gördm ama ibrenn doğru olduğuna inanmıyorum.motorm şu anda düz yolda 115-120 gidiyor.bn dha iyi bir performans bekliyorm bu yüzden ne yapmam gerekiyor.çnkü ibrede hta warsa 120 gösterdğnde 110 anca gidiyor tahminlerime göre we buda yetmiyor.ama şunuda söylemliymki gerçekten çok seri bir motr we 150cc seyhanlarla yarışıyorm.bşka bir 125cc motr geldğnde kale alıp yarşmyrm bile.cewplarınız için şimdidn teşekkürler

  15. #315
    viyana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2009
    Şehir
    viyana & istanbul
    Motosikleti
    transalp 650 & ybr125
    tip olarak her tarafına sıfırr puan veriyorum. kalite performansına gelince , tipinde meymenet yokki gerisinde olsun.
    motorsiklet değil MOTOSİKLET.

  16. #316

    Üyelik
    29 Mart 2008
    Şehir
    Bu dunya hepimizin
    Alıntı derya_motor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kanuni bu motoru yeni çıkardı motorun özelliği, motor tasarımının kanuni ve itü tarafından 1 yıl gibi bir çalışmayla yapılmış olması.
    Motor iyidir yada kötüdür tartışması yeterince yapılmış, hatta İTÜ konusu da uzun uzun konuşulmuş ama giriş paragrafı aynen duruyor. Kanunen yalan bilgi ile reklam yapmak yasak olduğu için bu cümlenin silinmesi gerekiyor. Okuyan motoru sanki İTÜ yaptı sanacak!!!

    Ben de mühendisim, yüksek lisansım da var. Doktora tezi de yazmaya başladım ama pilim tükendi ve doktorayı bitirmeden bıraktım... Söylemek istediğim üniversitede çalıştım ve sistemi az çok biliyorum..

    Geçen seneye ait olan mesajlarda, bir öğretim görevlisi İTÜ bu tarz projeleri desteklemiyor demiş. Benim tecrübelerime göre ise Proflar ticari projeleri her zaman destekler, mühendisliğin tanımı zaten uygulamalı bilimdir. Ben bilgimi gerçek hayata transfer etmezsem, o diplomayı ne yapayım? Yani kanuni ile ortak çalışmamalarına bir engel yok.

    Fakat bilimsel ve teknik açıdan bakılırsa, bu bilimsel bir çalışma değil, 20 sene önce yapılmış bir teknolojiyi yeniden bulma gibi birşey. Tekerin tekrar icat edilmesi gibi birşey. O yüzden hiçbir öğretim görevlisi böyle bir proje ile zamanını harcamaz. Kanuni gelir oradaki labaratuvarları kullanır, 1-2 bilgi danışır, vs, işini görür gider bu ayrı mesele. Ama ortaklaşa motor tasarımı yaptıklarını ben de sanmıyorum.

    İlk yazıyı yazan arkadaş referans gösteremiyorsa, giriş paragrafını olduğu gibi silmeye davet ediyorum...

    Yalan yanlış bilgi ile de reklam yapmayalım lütfen!!! Çin kökenli bir motorun titreşimleri düzeltildiyse de, motor tasarımını İTÜ yaptı, vs gibi laflar etmektense, bakın titreşimi giderebilecek kapasiteye sahibiz gelecekte daha iyisini yapacağız demeniz herkese daha yararlı olur.

    Yerli mühendis olarak tabi ki yerli malı ve yerli üretimi destekliyorum, ama yerli üretici de sorumluluklarını bilmeli!!!

  17. #317

    Üyelik
    30 Mayıs 2009
    Şehir
    Üsküdar
    ali777
    Görüşüne kesinlikle katılıyor ve destekliyorum.En azından böyle bişey varsa isim verilebilir.Ve böyle bişey: varsayalım olsada bu şahıs gurur duysa.Kaldı ki bu modelin istanbul satışları bence diplerde.Rekorlar kırması beklenirdi.Bir çogumuz gidişatı, bu modeldeki akıbetin ne olacagını zaten tahmin ediyorduk.Yani kanuni bir fanatigini daha magdur etti aslında.

  18. #318
    serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Buralarda sağlıklı bir görüş bulmanın imkanı yok.
    Gerçekten bu motor işi subjektif bir olgudur. Ancak bende windy 125 S çok araştırdım. Firmaya telefonlar ettim. Ancak malının arkasında bir görüntü çizmiyorlar gibi geldi.

  19. #319

    Üyelik
    22 Haziran 2009

    windys

    kardeş iyide bu motor hiç 125 görmez en fazla yapacağı hız 105 tir

  20. #320
    serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Ya anlamıyorum. Motorda tek performans göstergesi hız mıdır..?
    Ah gençler dikkat edin. 80 km/saati geçmeyin zaten... Aman.. yapmayın...
    Uzun yolda yorar bu motor titreşimden dolayı herhalde....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler