Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

CBR 600 rr sizce ilk motor için fazlamı :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    bi grup arkadaş şaka yapmak amaclı yeni kullanıcı hesapları acıp böle konular açıyor biliyorum ben sizi adamın konuyu takip ettiğini bile zannetmiyorum
    taş-deli-kuyu bağıntısı hatta pro damlarsa buraya birazdan daha ilginç bağıntılarda çıkarta bilir


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bilen varsa söylesin
    ''bu adam fırkateyn, destroyer, hucümbot da idare edebiliyor ama, adam emekli albay, 30 yıllık denizci, iyi bir asker, işinde kusursuz, insan ilişkileri mükemmel, hala postaları arar sorar 40 yıldır da araba kullanıyor ama yok adamda arabaya karşı yetenek yok''
    koptum ben buna ya.
    yok işte sen de diyosun işte zaten baban bi istisna bu durumda da.belki kötü bi tecrübe yaşamıştır araba ile ilgili yada dediğin gibi dikkat eksikliği fırkateyn kullanırken çok belli olmaz ama araba kullanırken olur.hatta ben de motoru iyi kullanırım ama arabada çok dikkatsizim.neden?çünkü ya radyo kurcalarken, ya sigara yakarken, ya sigara söndürürken, ya sıcaktan gevşemiş yayılıp oturmuş giderken kaza tehlikesi yaşarım.hele uzun süre araba kullanmadıysam motordan sonra çok garip gelir hacmini kestiremem aynaları falan toplar geçerim dünkü sürücü gibi.bu işler enteresan.ama ben diyorum ki birinin bişeyi yapıp yapamayacağını görmek için yapmasını bekleyip görmek lazım.benim arkadaşlarım öldü motor üstünde, çok tecrübeli.ama dünkü motorcu görmedim ölen(ben görmedim ama vardır mutlaka).çünkü insanın kendini koruma duygusu güçlüdür.yavaş verir gazı.ama işte insan güvenini ne zaman tam kazanır, adrenalin ne zaman yetmez olur; tehlike ondan sonra başlar.

  3. #103

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Emre madem veteriner hekimsin sana güzel bir örnek. Müşteri profilini bir düşün Pitbull ile Golden retriver sahipleri bir mi? kesinlikle değildir insan neden pitbull yada argentina dogo alır ya dövüştürecektir ya da korunmaya ihtiyacı vardır neden golden alır? sevimli birşeylere ihtiyacı vardır. Neden racing alır? neden enduro alır? Kötü köpek yoktur, kötü köpek sahibi vardır. durum aynen böyle ama benim ısrarla üzerinde duruduğum konu genelleme yapabilmek. şimdi daha önce hiç köpek kedi sahibi olmamış insan bu hayvanın doğasından anlayabilir mi? Nelere ihtiyaç duyduğunu neler istediğini bilebilir mi, bu hayvanın asıl görevinin ne olduğunu bilebilr mi? Golden'dan bekçi köpeği olmaz ama iyi yetiştirirsen yaklaşabilir ama asla doberman gibi sezilere ve hıza sahip olamaz? O yüzden eminim sen işinde bilinçli tüketici oluşturmaya çalışıyorsundur, belki çalışmıyor paraya bakıyorsundur ikisinede saygı duyarım kendi tercihin ama bilinçli tüketici ile bilinçsizi şıp diye ayırıyorsundur. Burda konu fatalixin bilinçsiz bir tüketici olup bizden yardım istemesi ve bizimde yardım etmemiz hayvan bakımını bilmeyen düzgün vakti olmayan birine doberman gibi enerjik bir hayvan mı tavsiye edesin yoksa bir van kedisi mi? mesele burda bu yüzden ben böylesi sorular soran arkadaşlara 125'lik veya 250'lik makinaları tavsiye ediyorum. Bilmem sen ne dersin?

    Doberman agresif bir hayvandır kötü yetiştirirsen sürekli döversen tabi kötü huylu olacaktır, racing de öyle, kötü kullanırsan olup olmadık yerde hava atacam diye gaz açarsan sana zararı dokunacaktır, adam gibi kullanırsan (adam gibi gideceksen neden racing, agresif bir hayvan istemiyorsan neden doberman bu da bir tartışma konusu) racing de uslu olacak sana zarar vermeyecektir. Genel bakış açısı getirsek doğru ihtiyaca doğru tercih her zaman önemli bence biraz motoru tanıyıp sonra agresif makinalar geçmek daha doğru, hayvanlara nasıl eğitim vereceğini bilip amacına uygun bir hayvan almak gibi, bunu yapmazsak istenmyen sonuçlar doğabilir, racing'de gaza gelip ölebilir yanlış yetiştirdiğimiz bir hayvan bize sevgiyle sarılan arkadaşımızı (hatta sevgilimizi) tehdit olarak görüp saldırabilir. Benim doğru bildiğim şimdilik bu...

  4. #104
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Var
    bence işe güvenmeyerek değil güvenerek başlarsak sorunu çözmüş oluruz.
    insanlara güvenelim. ama güvenirken de bilgilendirelim. asıl sorun bu.


    eskiden asyada çocuklar kahramanlık göstermeden isim verilmezdi. sen yavaş yavaş alış bakalım sonra kahramanlık yaparsın denmezdi herkesin canı tatlıdır. akli dengesi yerinde olan hiçbir kimse kendi hayatını bir makine için riske atmaz. Uyarı yapılırken de ciddi, kararlı, vakarlı ve bilgilendirici uyarılar yaparsak, herkes herşeyi rahatlıkla yapar ve eğilimlerini ona göre belirler bence.

    ama görüyoruzki, buradaki başlıkların önemli bir kısmında, motoru şöyle kaydırdım, 250'ye şöyle çıktım, drifti böyle attım, falancayı böyle tokatladım, aradan şöyle sıyrıldım, tek tekere böyle kalktım, sen yapamazsın ben yaparım gibi çocuksu ve manasız ifadeler yer alıyor. Ve üzülerek söylüyorum ki, bu ifadeleri söyleyen kimseler deneyimsiz değil, tam tersine buralarda akıl hocalığı yapan kardeşlerimiz zaten deneyimsiz bir kimse bu tür davranışlara kalkmaz, kalkamaz.. Şimdi siz "motorculuk tabir ettiğiniz" kavramın altyapısını böyle hazırlıyorsanız, elbetteki kişilere güvenmeyerek işe başlamanız normal.

    söylediğim gibi kardeşlerimize güvenelim. biz artistlik yapmaz, onları da yapmaya özendirmezsek bu işler gelişir gider. motor demek gazı sonuna kadar kökleyip millete hava atmak demek değildir. motor bir araçtır. kimisi için keyiftir, kimisi için eğlencedir. motoru amaç haline getirmiş arkadaşlar, bir yarışçılık balonu etrafında kendi egosunu tatmin eden arkadaşlar zaten burada öneride bulunmasınlar bence. bu sözümden kimse alınmasın gücenmesin. söz meclisten dışarı. belki bu sözümü yanlış anlayacaksınız ancak bu tür aşırı deneyimli kişiler olayı kendilerine göre yorumluyorlar ve aslına bakarsanız doğru değil yanlış yönlendiriyorlar. Ben de 18 senedir motor kullanırım. Ne yarışçıyım ne olmayı düşündüm ne de bu türden havai hevesim vardır. Yukarda da söylenmiş, yol ayrı yarışı bilmemnesi ayrı.. Onların işine de saygım var ancak bir de bu işin lamerleri var. Yani yarışçı kisvesine bürünüp ahkam kesen kardeşler var. Sadece motorda değil, araba vs..'de de aynı. Onların hayatı başka bir kulvar bizimki başka..

    Ve şundan emin olun ki; buraya yazı yazan vatandaş; ne kadar soru sorarsa sorsun, ne kadar öğrenmeye çalışıyormuş gibi olursa olsun kafasına takmışsa gider motoru alır. Bizim sözlerimiz hava cıva olur yani.
    O halde ?
    Yapmamız gereken şey, onu tırstırarak, kat'iyetle vazgeçirmeye çalışarak, dalga geçerek, güvensizlik aşılayarak, yapamazsın deyip komplekse sokarak yadırgamak mı olmalıdır ? Aynı şeyin size söylendiğinde sizin tarafınızdan kabul görme oranı nedir ? Yoksa biz yapmadık siz yapın mı denmektedir ?
    Böyle bir realite var ise, en yararlı davranış, dikkat edilmesi gereken konular ve deneyimlerin aktarılması olacaktır. korkutmak değil bence

    Bana kalırsa bu konularda öneride bulunacak arkadaşlar bu işi keyif için yapan ve bunu bir amaç haline dönüştürmemiş (holigan olmayan) kişiler olmalılar. Çünkü motosikleti bir keyif ve araç olarak kullananların destek ve önerileri çok daha avami, çok daha halktan, çok daha deneyimsel ve akıllıca oluyor.
    Söylediğim gibi bu size ters gelebilir ama bunun mantıklı ve felsefi izahatını uzun uzadıya yapabilirim.

    Benim sözlerimden *bu böyledir, olay budur* deyip kesip atmak olarak algılanmasın. Daha önce buna benzer bir başlıkta da belirttiğim gibi ben ne bir otoriteyim, ne yarışçıyım, ne de bu konuda profesyonelim. Ben deneyimli, işi bildiğini düşünen sıradan ve buradaki bazı kardeşlerimizin yaşı kadar tecrübesi olan bir motosiklet kullanıcısıyım. Hafta 1 - 2 kez kullandığım makinemi de, keyif ve zevk için kullanan vatandaş ali rızayım. kendi düşüncelerimi belirtiyorum.

    Sevgilerimle

  5. #105
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bilen varsa söylesin
    Alıntı dgrmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emre maden veteriner hekimsin sana tam bir örnek. Müşteri profilini bir düşün Pitbull ile Golden retriver sahipleri bir mi? kesinlikle değildir insan neden pitbull yada argentina dogo alır ya dövüştürecektir ya da korunmaya ihtiyacı vardır neden golden alır? sevimli birşeylere ihtiyacı vardır. Neden racing alır? neden enduro alır? Kötü köpek yoktur, kötü köpek sahibi vardır. durum aynen böyle ama benim ısrarla üzerinde duruduğum konu genelleme yapabilmek. şimdi daha önce hiç köpek kedi sahibi olmamış insan bu hayvanın doğasından anlayabilir mi? Nelere ihtiyaç duyduğunu neler istediğini bilebilir mi, bu hayvanın asıl görevinin ne olduğunu bilebilr mi? Golden'dan bekçi köpeği olmaz ama iyi yetiştirirsen yaklaşabilir ama asla doberman gibi sezilere ve hıza sahip olamaz? O yüzden eminim sen işinde bilinçli tüketici oluşturmaya çalışıyorsundur, belki çalışmıyor paraya bakıyorsundur ikisinede saygı duyarım kendi tercihin ama bilinçli tüketici ile bilinçsizi şıp diye ayırıyorsundur. Burda konu fatalixin bilinçsiz bir tüketici olup bizden yardım istemesi ve bizimde yardım etmemiz hayvan bakımını bilmeyen düzgün vakti olmayan birine doberman gibi enerjik bir hayvan mı tavsiye edesin yoksa bir van kedisi mi? mesele burda bu yüzden ben böylesi sorular soran arkadaşlara 125'lik veya 250'lik makinaları tavsiye ediyorum. Bilmem sen ne dersin?

    Doberman agresif bir hayvandır kötü yetiştirirsen sürekli döversen tabi kötü huylu olacaktır, racing de öyle, kötü kullanırsan olup olmadık yerde hava atacam diye gaz açarsan sana zararı dokunacaktır, adam gibi kullanırsan (adam gibi gideceksen neden racing, agresif bir hayvan istemiyorsan neden doberman bu da bir tartışma konusu) racing de uslu olacak sana zarar vermeyecektir. Genel bakış açısı getirsek doğru ihtiyaca doğru tercih her zaman önemli bence biraz motoru tanıyıp sonra agresif makinalar geçmek daha doğru, hayvanlara nasıl eğitim vereceğini bilip amacına uygun bir hayvan almak gibi, bunu yapmazsak istenmyen sonuçlar doğabilir, racing'de gaza gelip ölebilir yanlış yetiştirdiğimiz bir hayvan bize sevgiyle sarılan arkadaşımızı (hatta sevgilimizi) tehdit olarak görüp saldırabilir. Benim doğru bildiğim şimdilik bu...
    kardeş çok farklı noktalara çektin muhabbeti
    istersen hiç girmeyelim ama azıcık gireyim madem ki işim dimi
    benim Golden Retriever'ım var evde.klinisyen olarak çalışıyorum bi de kedi-köpek ağırlıklı.pitbull sahipleri de, doberman sahipleri de çeşit çeşittir.şimdi hayvanları motorlara lütfen, rica ediyorum benzetmeyelim.hayatımda kulak, kuyruk kesmedim.dövüştüreni görsem öldürebilirim.hayvan beslerken onlardan iş, görev beklemeyi de sevmem.her hayvan sevgi, arkadaşlık, güzel bir yaşam, sadakat ister.öyle davranırsan aynılarını sana verir.pansiyonuma aldığım bi pitbull 15 gün sonra evine gitti, ertesi sabah kliniğin önünde, dili dışarda beni beklerken gördüm yani öyle saldırgan agresif dememek lazım rotwailler, doberman, pitbulllara.yaşadıkları ortam önemli sonuçta.Bekçiliğe gelince de hepsi bekçilik yapar zaten yaşadıkları evi, dostlarını korurlar sen bişey yapmasan da.benim golden'ı burgman zannedersin ama tehlike anında GSXR olur bi anda
    Sen de ne güzel demişsin ki önemli olan senin nasıl davrandığın.dediğin bi önemli nokta da basmayacaksa neden alsın racing.haklısın zaten basacak, o gücü hissedecek, hız duygusunu-güç duygusunu tatmin edecek ama yavaş yavaş.bu tecrübe küçük güçsüz bi motorda asla kazanılmaz ki.bi süre sonra elindeki küçük motor miyadını-işlevini doldurur gider yine yukarı yönelirsin.yani aslında tüm yollar Roma'ya çıkar

  6. #106

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Saldırgandan ya da agresiflikten kastım karakter özelliklerini belli etmekti, motosikletlerinde karakter özellikleri olduğu gibi. Yoksa pitbull kötüdür gibi bir düşüncem kesinlikle yok. Benimde bir kedim (tekir) bir köpeğim (doberman) oldu. Şunu gördüm ihtiyaçları ve beklentileri çok farklı ve ona göre davranmak, ona göre eğitmek, ona göre ilgilenmek gerekiyor. Şimdi korunmaya ihtiyacı olan ve gece mesaisine kalan bir bayan olduğumu düşünürsen bana hangi köpeği tavsiye ederdin onu anlamak için yazdım aynı motosiklette olduğu gibi. Sadece bisiklet binmiş trafiğe doğru düzgün çıkmamış, kişilik özelliklerini tanımadığın sadece hevesi olan birine ne tavsiye ettiğinin bağlantısını kur diye. Doğru tercih yüz güldürür, yanlış tercih ağlatır maksadım tamen buydu çünkü bu topiğin açılma maksadı tavsiye almak, herkes birşey der xnode'ın dediği gibi sen kafandakini gider alırsın. Sadece tavsiye etme konusunun iki kere düşünülmesi gereken bir konu olduğunu vurgulamak için yazdım tüm bunları, çünkü senin bilgili olduğuna inanırsa tavsiyene de inanacaktır karşındaki kişi...

  7. #107
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bilen varsa söylesin
    --------------GorkeM'den İNCİLER---------------------

    ''Sen kendini çok mu bilgili sanıyorsun? Kaç kere yarışlara katıldın? Ne kadar yüksek cc tecrüben var? Peki 600RR kullandığında motorun hakkını tamamen verebiliyor musun?
    High-side'a gelince , her zaman frenlemeyle de olmaz , dolayısıyla her zaman pilotaj hatası değildir...

    Ayrıca; solda motoru yazan kısma bakarak kendini birşey sanıyorsun... ben o yazdığın motorların hepsini teker teker kullandım. Ama tavırlarından anlaşılıyor ki daha olgunluğunu tamamlayamamış bir durumdasın... O yüzden seni muhattap alamayacağım... Iyi geceler.''

    emredvm

    Gerçekten saçma sapan ve akılsızca cümleler bunlar...

    "Veli ölürse de ölsün.Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.Trafik polisi misin sen?Sanki racing kullananların hepsi 70'le gidiyor."

    cümlenden de ne kadar aklı başında bir insan olduğun anlaşılıyor...''
    BANA BU TERBİYESİZ VE KENDİNİ BİLMEZ CÜMLE VE KELİMELERİ SARFEDEN ARKADAŞ AŞAĞIDA BİR BAŞKA YAZISINDA DA NE KADAR ENGİN BİLGİLERE SAHİP OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.

    ''Merhaba arkadaşlar bugün servise gittim ve debriyajın sıyırdığını , deişmesi için de 150 milyon vermem gerektiği söylendi Debriyaj balatası hakkında , 125'e uyan balata yapan bir firma biliyor musunuz? Tabiki kalitesiz olmayacak ama...

    Benim aklıma takılan bir konu daha var. Daha 4.000'deki 6 aylık motor , hem de yağlı debriyaj, nasıl sıyırır ki Arabalarda bile kuru olmasına rağmen 10larca sene kullanıyorsun.
    Ayrıca debriyaj sıyırıyor dediler , debriyaj sıyırsa hep sıyırmaz mı? , bana arada bir oluyor...''
    GorkeM


    Şimdi arkadaşlar böyle bişey yapmak hiç hoşuma gitmiyor ama bana bu cümleleri sarfeden kişi her ne kadar 19 yaşında bi çocuk olsa da cevap verme gereği duydum.Sen önce motorun debriyaj balataları sıyırmış mı sıyırmamış mı onu anlamayı öğren, sonra gel bana Tank tokatlayandan, high side'dan bahset.Motor çocuk oyuncağımı demişsin...evet çocuk oyuncağı ama akıllı çocukların ve içlerindeki çocuğu yaşatanların oyuncağıdır.Asıl ben seni muhattap almam bundan sonra.

    Alıntı dgrmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saldırgandan ya da agresiflikten kastım karakter özelliklerini belli etmekti, motosikletlerinde karakter özellikleri olduğu gibi. Yoksa pitbull kötüdür gibi bir düşüncem kesinlikle yok. Benimde bir kedim (tekir) bir köpeğim (doberman) oldu. Şunu gördüm ihtiyaçları ve beklentileri çok farklı ve ona göre davranmak, ona göre eğitmek, ona göre ilgilenmek gerekiyor. Şimdi korunmaya ihtiyacı olan ve gece mesaisine kalan bir bayan olduğumu düşünürsen bana hangi köpeği tavsiye ederdin onu anlamak için yazdım aynı motosiklette olduğu gibi. Sadece bisiklet binmiş trafiğe doğru düzgün çıkmamış, kişilik özelliklerini tanımadığın sadece hevesi olan birine ne tavsiye ettiğinin bağlantısını kur diye. Doğru tercih yüz güldürür, yanlış tercih ağlatır maksadım tamen buydu çünkü bu topiğin açılma maksadı tavsiye almak, herkes birşey der xnode'ın dediği gibi sen kafandakini gider alırsın. Sadece tavsiye etme konusunun iki kere düşünülmesi gereken bir konu olduğunu vurgulamak için yazdım tüm bunları, çünkü senin bilgili olduğuna inanırsa tavsiyene de inanacaktır karşındaki kişi...

    ya sana baştan sert tepki verdiğim için üzüldüm şimdi iyice ben yanlış anlamışım seni kusura bakma arkadaşım.bi de hayvansever olduğunu görünce daha çok üzüldüm.Neyse sen de haklısın ben de haklıyım.şu noktada birleşiyoruz motoru alacak kişi çok önemli.deli dolu az da sorumsuzsa ölebilir arkadaş o motorun üstünde.ama kendini kontrol edebilen bi yapısı varsa, ve motoru çok beğenmişse alsın diyorum ben.zaten delilik yapacaksa almasın.yanlış ellerde silah gibidir motorlar sonuçta orası malum.ben de ilk yazımdan beri aşırılık yapılmaması gerektiğini belirtiyorum motorda öğrenmeden(hatta tecrübe kazansan da)
    Zaten ben kişisel görüşümü dayatma muhabbetinde olsam ilk önce CBR 600 RR'dan soğutur başka bi motora yönlendiririm.R6 yada GSXR gibi

  8. #108

    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    Antalya --> İstanbul
    Sorun yok olur böyle şeyler ama birşey demeden de geçemeyeceğim. Görkem'i uzun zamandır bu forumdan tanıyorum çok aklı başında ve kişilik sahibi bir arkadaştır sen öyle sert çıkışınca o da sert çıkışmış anladığım kadarıyla. Sen onun yaşına bakma çoğu 30 yaşında olgun görünen adamı cebinden çıkarır. Eminim tanışsanız farklı bir platformda birbiriniz hakkında çok farklı düşünürdünüz.

  9. #109
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bilen varsa söylesin
    Bu arada senin mesleğine baktım da güzelmiş.benm eşim de turizm işletmeci.Antalya'da Otel işi.Daha ne istersin ki
    GorkeM konusuna gelince ben ona daha bişey demeden bana zıplamış akılsız bilmemne diye.Halbuki ben sana gereksiz yere sert çıktığım halde sen ortamı yumuşatacak olgunluğu gösterdin.Eskiden olsa tahamül ederdim böyle şeylere ama artık pek edemiyorum.Veterinerliğin çok iyi yanı var ama ister istemez sinirleriniz bozuluyor bi süre sonra.Hayvancıklara kızamayınca da insanlara patlıyorum işte.Ama o konuda da her ne kadar sabırlı olmaya çalışsam da arkadaş fazla zorladı yani.yazılarını ayıklasam neler çıkar bilinmez ama uğraşmayacağım.o debriyaj balatası muhabbetini gördüm yetti zaten.Bi süre araba kullanan biri bile anlar debriyaj olayını.Amacım heres herşeyi bilir mevzusu da değil yanlış anlaşılmasın.mesela ben de elektrik aksamından hiç anlamam araçların.Ama birisi gelmiş bana teknik tehlike terimlerinden bahsediyor, ben daha motor modeli vermeden hepsini kullandım ama cbr 125'de karar kıldım falan diyor(saygım var) ama debriyaj balatasından anlamıyor.Üstüne bi de yersiz hakarete girişiyor.haksız değilim ya.

  10. #110
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı CenkKeskin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi grup arkadaş şaka yapmak amaclı yeni kullanıcı hesapları acıp böle konular açıyor biliyorum ben sizi adamın konuyu takip ettiğini bile zannetmiyorum
    taş-deli-kuyu bağıntısı hatta pro damlarsa buraya birazdan daha ilginç bağıntılarda çıkarta bilir
    Afferim, güzel tespit....
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  11. #111
    mit-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    ANTALYA / Merkez
    Honda cbr 125 rr al...! İyidir o motor sana .....! İyidir , iyidir....! Hem az yakar , hemde bisikletten kat be kat çok kaçar , düşüncede (Allah korusun, ama motorculuğun kuralıdır! Biniyorsan; -düşersin- ! Yok yaa karıştırdım.... Pardon pardon fizik kanunuydu onu sağlayan! E tabi fizik kanunlarına karşı gelebilen motor henüz yapılmadı! Hele bi yapsınlar Newton azını burnunu nasıl kırıyo o yapanın siz görün! Geçi şu aralarda Mp3 ü yapan lavuğu arıyomuş da millet sakinleştirmiş o da düşüyo sen rahat ol diye! neyse... ) fazla canın acımaz! İlla ki düşceksin! Heleki yeni başlıyosun... Ne falcıyım, nede kahin.!
    Ama uyarıyorum..... DÜŞECEKSİİİİNN! Herkes düşer; sende düşeceksin! Bunu küçük bir motorla yaşa! Tecrüben arttıkca da motorunu büyüt! Umarım doğru bir seçim yapıp güzel güzel motorunun tadını çıkarırsın!

    Bana da lütfen kızma... Ama DÜ - ŞE - CEK - SİİİNN ! Ben de düştüm zamanın da! Herkes düşer....!
    Tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiçbir zaman inkar etmez! Bu memleket tarihte TÜRK'tü, bugün de TÜRK'tür ve ebediyen TÜRK olarak yaşayacaktır. M.Kemal ATATÜRK

  12. #112
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    emredvm

    Yazmayayım diyorum tekrar yazdırıyorsun... Öncelikle kimse anasının karnından teknik konuları öğrenerek çıkmadı. Debriyaj balatası konusunda bilgim olur , olmaz , bu seni ilgilendirmez...
    Ayrıca hepsini kullandım cbr'da karar kıldım falan da demedim... Evet çoğu motoru uzun süre de olmasa kullandım... En azından ilk mesajında dediğin gibi , 600'lük bir makinenin üzerine oturan biriyim... Hani demişsin ya alaycı , "kaç kişi oturdu üzerine" diye...
    Ve tekrar senin savunduğun üzere ben de 600lük 1000lik 1200lük makineleri kullanabilirim belki... Ama işte her zaman lafta kalmıyor... Kullanmak ayrı şey , hakim olmak ayrı birşey... O makineleri kullandığında ister istemez gaz açıyorsun. Ben "o kadar güç altımda olup da kulanmam" diyen birisini tanımıyorum. Ben de bu insanlardan biriyim... Bu yüzden motorum şimdilik cbr125. 600RR alsam kullanmasına kullanırım , ama ciddi bir risk anında, o makineye hükmedecek tecrübeyi kendimde bulurmuyum , ondan hiç emin değilim... Bu yüzden senin 17 yaşındaki çocuğa 600RR alabilirsin yorumun hiç hoşuma gitmedi. Tabi bu senin düşüncendir... Ben karışmam.
    Ve tekrar alay ederekten "sen ne bilebilirsin ki tank tokatlayanı" demişsin... Bazı şeyler bilmek için illa taklalar atmak gerekmez... Onları öğrenirsin ki onları yaşama riskini azaltasın...
    Teknik tehlike terimlerini bilmek için illa çok fazla motor tekniğini bilmek gerekmez kanımca...
    Beni bu yorumlara iten senin alaycı ve aşağılayıcı yaklaşımındır...
    Bir hayvansever , bir doktor olmana her ne kadar saygı duysamda aylar önce yazdığım mesajları arayıp bularak ve onlardan yola çıkarak bazı şeyleri açıklamaya çalışman çok seviyesizce olmuş , bilgine...
    Saygılar...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  13. #113

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul - Kadıköy
    Motosikleti
    yok ama ölümüne raceeeeee
    sen deliimisin zaten benden önce bir çok kişi yazmış dememe bile gerek yok 4 yasından beri psiklete biniyorsun diye ilk motorun 600 rr olamaz bence 125 ama sen aceleci biri oldundan 250 ilşe başla yolun açık olsun şimdiden hayırlı olsun dikkatli ol hız değil can önemli güvenlik kıyafetin olmadan da asla çıkma kasksız helede
    önemli olan ne yapacagım demek değil.yapmak istediğin şey için yola çıkmaktır.

  14. #114
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Ekim 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Var
    Alıntı mit-x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana da lütfen kızma... Ama DÜ - ŞE - CEK - SİİİNN ! Ben de düştüm zamanın da! Herkes düşer....!
    18 senedir motora biniyorum. Daha kendi kullandığım motorla hiç DÜŞ ME DİM !
    Genelleme yapıp yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar. İstisna olduğumu da zannetmiyorum.

  15. #115
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    BBRR

    Ben hiçbir zaman uzman olduğumu savunmadım...
    Ama arkadaşın "kullanmayanlar 600 RR kullansınlar pndan sonra konuşsunlar" lafına karşılık o tür makineler kullandığımı belirttim sadece , uzun yıllar mı? hayır.

    Arkadaş çok deneyimli olabilir , ama ben saygı göstermediğimi belirtmedim.
    Sadece fikirlerine katılmadığımı belirttim , fakat alaycı cümleler sonucunda konu buraya kadar taşınmış bulundu...
    Arkadaşımız 15 yaşında 300'ü dayamış olabilir , fakat 17 yaşındaki arkadaşımız (şu anda topic'te olduğu bile mechul ya) bunu örnek alırsa (ailesinde de engel yok gibi) , o bu kadar şanslı olmayabilir...
    Buraya yorum yazmamdaki neden ne o arkadaşla tartışmak ne de sdik yarışına girmektir... Sadece motora yeni başlayan arkadaşı yanlış bir yola yönlendirmemek içindir...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  16. #116

    Üyelik
    23 Eylül 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    CbR 125 geri sayım...
    inanın baslıgı gordum ve cevap yazıyorum..ne yazdıgını okumadım okumamada gerek yok..çok sacma baslık olmus...

  17. #117
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    CBR 600 rr sizce ilk motor için fazlamı

    Bu forumda moderatörler var. Bu tür başlıkları neden direk olarak silmiyorlar çok merak ediyorum. Artık bu muhabbetten bıkmadınız mı arkadaşlar? Ben artık kusacağım bu muhabbetten çünkü. Bu konunun neyini tartışıyorsunuz hala?
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  18. #118

    Üyelik
    24 Şubat 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    inşallah gt 250 r olacak
    gerçekten saçma bir tartışma.bu konu kilitlensin olsun bitsin
    Sigarayi Puro, Puroyu Pipo, Pipoyu Nargile, Nargileyi ÖLÜM bıraktırırmış ...

  19. #119

    Üyelik
    04 Şubat 2007
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Aslında topic'in kitlenmesi çokta önemli değil.Bu saatten sonra cevap verenlerde hata.Böyle bir başlık açıldığı gün yapılan tüm yorumlarla son bulmalı.2. 3. gün halaa yorum yapılıyorsa başlık çoktan konu dışına çıkmıştır zaten...
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

  20. #120
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı mit-x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana da lütfen kızma... Ama DÜ - ŞE - CEK - SİİİNN ! Ben de düştüm zamanın da! Herkes düşer....!
    Herkes düşer mi Hah
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)