Köprü ücretlerinde motosiklet ücretlerine iptal

bmwr1200rt01.jpg
Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, köprü ve otoyol geçişlerinde uygulanan motosiklet ücret tarifelerine ilişkin işlemini iptal etti.

Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, köprü ve otoyol geçişlerinde uygulanan motosiklet ücret tarifelerine ilişkin işlemini iptal etti. Mustafa Reşit Arnık adlı vatandaş, Karayolları Genel Müdürlüğünün 1 Temmuz 2004 tarihli köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ve kamyonetlere aynı ücreti öngören işleminin iptali istemiyle dava açmıştı.

Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti.

İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilmesinin mümkün olmadığına işaret etti. Mahkeme, motosikletlerin otomobiller ile aks aralığı 3.20 metreden küçük kamyon, kamyonet ve minibüs sınıfına dahil edilmesine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığını vurguladı.

Kaynak: AA

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yani anlamadım walla...

Köprü ücretlerinde motosiklet ücretlerine iptal

A.A.

Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, köprü ve otoyol geçişlerinde uygulanan motosiklet ücret tarifelerine ilişkin işlemini iptal etti.

Mustafa Reşit Arnık adlı vatandaş, Karayolları Genel Müdürlüğünün 1 Temmuz 2004 tarihli köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ve kamyonetlere aynı ücreti öngören işleminin iptali istemiyle dava açmıştı.

Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti.

İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilmesinin mümkün olmadığına işaret etti.
Mahkeme, motosikletlerin otomobiller ile aks aralığı 3.20 metreden küçük kamyon, kamyonet ve minibüs sınıfına dahil edilmesine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığını vurguladı.​

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=165128 AA geçmiş haberi, taze bir haber

votka' Alıntı:

:queen: kgs 'de motosiklet sınıfı olarak tabir edilen 6. sınıfı boşa açmadılar motosikletler için demek, paralı geçişe devam kokuyor sanki bu cümle.

Bu arada NicemaN 3 dk. daha evvel haberlere açmış topiği, onaya gelmiş, haber formatına sokulup yayına alındıktan sonra birleştirildiğinden önce gönderilen mesaj 1. mesaj olmuştur, bilgilerinize.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
köprüler beleş mi yani artık yarın akşam geçilicek valla bakalım nedir durum :)

Moderatör (forrap)
Vay be o kadar yanlış arasında artık bir tanesi yok:silent: Allah allah Türkiye de şimdi az sayıda olan doğru dürüst giden işlerden bir tane daha mı var:silent: Güzel bir haber...Dava açan kardeşimize teşekkür etmek lazım:cat:

Arkadaşlar burası Türkiye bence hiç ses çıkarmayalım adamlar uyanıpta bunlar az benzin harcıyor bunun farkını köprü zammı olarak yansıtalım diyebilirler:mrgreen:

evet aman ses yapmayın valla ötv gibi inceden çakarlar tekrardan sağlam buralara kadar okuyorlardır uyandırmayın hişşştttttttt :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yaw Arkadaşlar, yakında ÖTV artışı falanmı olacak yoksa bizden, siz daha fazla özgürsünüz bu memlekette herkesten deyip extra vergi mi koyacaklar ??

Naapalım alışmışız bi kere, kimse öpmeyeceği eşeğin önüne ot koymazmış ya ondan kıllandım ben şimdi ???

Valla ben Bursa'dayım.Ama adalet adına çok sevindim.Yaşasın hukuk düzeni,yaşasın adalet::xblink:: ::xblink:: ::xblink:: ::haapppy: ::haapppy: ::haapppy:

bu sabah KGS aldım, nasıl yani ???? bedeva olursa şansa bak

alırken memur söyledi, motosikletler 6. sınıf mı ne oluyormuş , % 30 indirimli yani, bu olmasın sakın

Bu konuya 16 cevap yazıldı 0 kere görüntülendi

muhahah görüntülenmeden cevap yazmak...

Ben Antalyadayim ama ailemi ziyarete geldigimde sirf zevkine gecerim eger bedava ise.Hele ukalalik eder gise nerde diye sorarim bile :mrgreen:

er5

ne yanı ben sımdı ogs den kac gecemıcekmıyım artık :pale:

o zevkte bıttı desenıze :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar