One_Way,
benim tercihlerim şunlardı : büyük lastik, kaliteli işçilik ve ince detaylar, görüntü ( herkesin zevki farklıdır ), yeterli beygir gücü, iyi servis ve yedek parça. Ha birde beni taşıyacak ebatlar, malum boy 188 kilo 105....
Bütün bunlar bana pek fazla seçenek bırakmadı zaten, özellikle 16" lastik, sonra da 250 cc nin bana yeterli olduğuna kanaat getirdim ve daha çok beğenmeme rağmen B500 den de vazgeçtim, B250 aldım. Amacım şehiriçi gezmek olduğu için 500 e ihtiyacım yoktu ama yine de tipi yüzünden aklımda kaldı.
Evet B250 yukarda saydıklarımın tümünü bana sağladı hatta fazlasını...
mesela içinde duran sele muşambası ; hem tozdan yağmurdan falan koruyor hem de üstüne oturan kedilerin ve kuş pisliğinden
mesela kenarlardaki plastik kısımlar, makineyi nasıl düşürürsen düşür ( o kadar düşürdüğümden değil, sadece önceden bilmediğim bir özellik) grenaja hiç zarar gelmiyor
mesela immobilizer, disk kilidine ihtiyacım yok, sadece 5-6 kişi kamyonete falan yükleyerek çalabilirler
mesela ön konsol, o kadar işe yarıyor ki....
Daha birçok detay var, sele altı ışık, çakmak tipi elektrik, 3 kademeli ayarlı amortisör vs. vs. vs.
Gelelim sürüş ve performansa,
dediğim gibi ben 105 kiloyum 140 km/h çok rahat da gazı tam köklemedim sanki daha da varmış gibi geliyor, ama görmedim yalancı olmiyim.
Arkamda 70-80 kg oturanlar oldu, dengeden anlamasam unutabilirdim...
Gelelim büyük lastiklere, bana göre en önemlisi bu; çünkü virajlarda normal motorlardan hiçbir fark hissetmiyorsun, hatta öyle rahat yatıyorsun ki aradaki boşluk sorun oluyor, bacaklarınla sıkıştıracak birşey arıyorsun ama yok, ne de olsa scooter ( bu duruma belki "-" puan diyebiliriz

)
Aynı durum çukur ve kasisler için de geçerli, sonuç mükemmel, ama bu Türkiyede pek önemli değil, çünkü bizim yollarımız çarşaf gibi, ne kasis var ne çukur
Fakat bunun da ötesinde şasi harika, oranlar da... motor çok dengeli....
Ha, bu durum, artçı varken biraz değişiyor ona dikkat etmek lazım.
Valla bir çırpıda aklıma gelenler bunlar, senin daha spesifik soruların varsa yaz, bir de unutma ki herkes zaten kendi önceliklerine göre seçimini yapar, ben de öyle...
Bu yüzden benim yazdıklarım tabii pozitif olacak
Bir de ekleme yapiyim; ben yazarken NeoSoul un cevabını görmemiştim, iyi olmuş ben yakıtı atlamıştım o söylemiş.
Tabii o daha genç ve sürüş ile ilgili yazdıklarını daha çok dikkate almak lazım, ben zaten hiç race kullanmadım, öyle birkaç tur hariç...
Neyse şunu yazacaktım ki, sele bana biraz kısa geliyor, keşke biraz daha arkada olsaydı daha iyi olacaktı ama bu durum zaten boyu 185 cm den uzun olanlar için birçok motorda geçerli.