Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kız İşi ? Erkek İşi ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Ghost Free...

    İstanbulda motosiklet kullanabilmek içn öncelikle tecrübeli bir otomobil sürücüsü olmak gerekiyor. Otomobilde rahatlıkla, kimseyi tehlkeye atmadan şerit değiştirip mutlu bir şekilde stres olmadan varmak istediğin yerlere varabildiğin zaman motosiklet düşünmeye başlayabilirsin.

    Bu konuda nefsine hakim olmalısın. Herşeyin başı sabırdır.

    Bayanların ve erkeklerin dünyası çok farklıdır. Bayanlar karmaşık, erkekler basit düşünür. Motosiklet kullanabilme yeteneğinden kasıt yarışlardaki üstünlük ise çabuk karar verme yetenekleri sayesinde erkekler daha başarılı olacaktır diyorum. Ayrıca ard arda gelen sağlı sollu virajlarda 200kg'a yakın bir kütleyi bir anda bir yönden diğerine yatırmak ne kadar güçlü olunursa o kadar hızlı yapılır. Fakat konu kazasız belasız bir yerden diğerine ulaşmakla sınırlı ise kadın erkek çok bişey farketmeyecektir diye düşünüyorum.
    buradaki düşüncende bir yanlışlık var araba kullanmakla motosiklet kullanmanın 1 olmadığı herkes tarafından biliniyor.eğer konu sadece otomobil kullanmaksa minibüs kamyonel kamyon ve hatta tır'da kullanmak gerekiyor motosikletten önce sonuçta bunlarda trafikte bulunmaktalar (he bunların hepsini ben kullandım illaki + yaratıyor güvenli sürüşüm için) ama hepsinden önemlisi bence insanın trafikte oluşabilecek sorunları önceden kafasında canlandırıp sürekli güvenliğini sağlayabilecek senaryolar üretmesidir kafasında ve motosikletle ilgili eğitimler almak
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    25 Eylül 2008
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    XCİTİNG 250İ
    ))) havalar ısınıyor yavaş yavaş

  3. #43
    jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    ist. / TURKEY
    Motosikleti
    kocaoglan
    Alıntı matpcy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ))) havalar ısınıyor yavaş yavaş
    millet ortaya çıkar mı dersin yakinda????
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  4. #44
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Şehir
    İSTANBUL B.evler
    daha 1000 cc motosikletlere hakim olupta, suzuki hayabusa kullanmaya korkan erkekler varken bayanlarda bu heyecana dayanacak yürürek olduğunu düşünmüyorum.

  5. #45
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    kadınların motor sporlarında en fazla efor ve daynıklılık isteyen süperbike ve moto gp gibi yarışlarda hiç sansı yok!

    Çünkü fiziksel kondüsyonu düşük olan yarışcılar teknikleri iyi bile olsa yarısın orta ve sonlarında ciddi performans ve konsantrasyon sorunu yaşarlar

    F1 de bile kadın sürücüye yer yok.. 2 saatlik yarışta pilotlara binen G kuvveti onları baya bitkin düşürüyor

    Nascarda bir kadın sürücü vardı ilk 10 girebiliyordu ama yarış kazandıgını duymadım ama pro drag yarışlarında şampiyon kadınlar var

  6. #46
    deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2007
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    Alıntı Name Ekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    KIZ İŞİ (?), ERKEK İŞİ (?)

    Elimin hamuruyla sizin işinize karışıyorum ama kendimi motosikletten mahrum edemem. Nerden çıktı şimdi bu değil mi? Günlerdir kafamda yankılanıyor “Bir bayan asla bir erkek gibi motosiklet kullanamaz!”. Kim demiş? Bir erkek bir kadın gibi yemek yapabiliyorsa, pek tabi bir kadın, bir erkek gibi motor kullanır. Ne zaman kıracağız ön yargılarımızı çok merak ediyorum.

    Geçtiğimiz günlerde pist yarışlarındayken bir arkadaşımla (yarışçı) ayaküstü konusu açıldı. Kendisi çok sevdiğim ve düşüncelerine değer verdiğim çokta iyi pilotajı olan bir arkadaşım. Fakat erkeklerin fiziksel gücünün fazla olmasından dolayı bir kadının asla bir erkek gibi motosiklet kullanamayacağını iddia etti. Tahmin edeceğiniz gibi ben de aksini savunup durdum.

    Fiziksel güç derken neden bende olmadığını düşündü onu bilmiyorum. Sürekli asıl işimin spor salonu ve antrenörlük olduğunu, 2001 ve 2003 Tr fitness şampiyonu olduğumu söylemeye çalıştım. Hatta bir ara kendimi kaptırıp çocukluğum çiçek toplayarak değil, halter kaldırarak geçti dedim, ama beni dinleyen kim? Aslında çok keyifli bir atışma oldu ama sonuca bağlanamadı. Sanırım ben yanlış bir örnek oldum arkadaşımın tezi için.

    O günden beri sürekli aklımda bu konuyu düşünüp duruyorum. Hatta başka motosiklet kullanıcısı ve yarışçısı arkadaşlarımla da aynı konu üzerinde konuşup tartıştık. Karşıt fikirler sürekli çıktı ama benden yana düşüncelerde oldu. “Name sen kendini sıradan bir kızla ölçme bu konuda” cevabı beni tatmin etmedi. Çünkü ben bir bakıma hemcinsimi sembolize ediyorum. Türümün tek örneği olmadığıma göre başka bileği ve yüreği güçlü bayanlarda var.

    Arkadaşımın haklı olduğu yerler de var, yok değil tabiki. Hayatında hiç spor yapmamış yada hızlı bile yürümemiş bir bayanı ele alırsak motosiklet kullanırken zorlanabilir. Evet bu doğru ama aynı bayan alışveriş poşetini taşırken de zorlanır yada iki kat merdiven çıkarkende. Konuşmamız sırasında gözümün önüne birkaç kız arkadaşım geldi. “Hadi atla motorla gezelim” dediğim ve cevap olarak ta “saçıma yeni fön çektirdim” diyen. Arkadaşım yine haklı ama tam şu cümlede. Manikürü bozulur diye motora binmeyen bayanlar. Zaten onlarında yarışmak gibi bir iddiası yok tahminimce.

    Bir de olaya şuradan bakmak lazım. Madem bu iş “Erkek işi” o zaman nasıl oluyor da, erkeklerle yarıştığım yarışta ikincilik kupası alabiliyorum. Eğer bu olay erkeksi bir bilek ve yürek gerektiriyorsa, yarışta geride kalan diğer erkek yarışçıların durumu ne olacak? Bu yüzden bu tezi kesinlikle kabul etmiyorum. Geride kalanlara haksızlık oluyor.

    Belli bir ölçüde spor yapabilen ve motosiklet tutkusu yüksek devirlerde olan her Motorize’ye bu konuda cinsiyet ayırt etmeksizin güveniyorum. Ben şahsen kaslarım yerine; teknik, taktik ve dengemi geliştirmeyi tercih ederim.
    Bu arada konusu açılmışken, yemek yapmayı hiç beceremem.


    Name Ekin
    yanilmiyorsam bu konuyu acma sebebiniz icinde bulundugunuz ortamin size baski yapmis olmasi yakin cevre olmasada en azindan cevredeki goruslerin bu dogrultuda size yonlendirildigini dusunmekden alikoyamadim kendimi cunku motosikletin bayan yada erkek isi oldugunu ben ilk sizden duyuyorum.o zaman kamyonn ve t.i.r. kullanan bayanlara ne desek acaba? yada bilgisayar basinda oturan erkeklerede bayan isi neden yapiyorsun diyemi sormali?bence ben ayni fikirde degilim kusura bakmayin bu konuyu okumuyorum..affiniza siginarak.her daim kendisine guvenen her insan her isi yapabilir.sevgiler saygilar.....
    Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988

  7. #47
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Indycar'da yarış kazanan bayan pilot var.Danica Patrick.Hatta şu aralar yeni kurulması beklenen USf1 (ABD F1 takımı) pilot adaylarından biri.Bu işler istek azim meselesi.Bayanlar ilgilenmediklerinden dolayı bayan yarışçı yok.Erkek / Kadın arasında doğuştan gelen farklılıklar elbette var buna itirazım yok.Ama fiziksel kondüsyon ve güç açığı çok çalışmayla kapanabilir.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  8. #48
    takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    K 1300 GT

    Her yıl düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından katılmcısı olan AWA yarışlarının bu yıl tek bayan yarışçısı Leslie Porterfield bir dünya rekoruna imza attı. Porterfield, bu yaz 234.197mph’in en üst bir hızıyla BUB tarafından uluslararası hız duruşmalarında Amerika’da resmi en hızlı dişi motosikletçi oldu. Ayrıca Bonneville-200 mph kulübüne girmeye hak kazanan ilk kadın oldu. Önceki katılımlarında Hayabusa ile 209mph, CBR100RR ile 192mph çıkan Porerfield bu kez Hayabusa 2000cc ile 234mph rekoruna imza attı. Geçmiş yıllarda denediği bu hız rekorlarında kaza geçirmiş ve yedi kaburga kırığı ile ara vermek zorunda kalmıştı.

    örnekler çoğaltılabilir
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

  9. #49

    Üyelik
    17 Nisan 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    yok
    Name Hanım,Siz Namık Ekin'in kızı falanmısınız.Eğer öyleyseniz babanıza teessüflerimi iletirseniz sevinirim. Babama nasıl bir karate tekniği öğretmişse daha bugüne kadar altedemedim

    Bu arada, bu kadar sözden sonra artık "bayanlar,erkekler gibi motosiklete binemez " demiycem. Tabii ki biner.

    Name Ekin Hakkında google'dan bulduklarım

    25 eylül 2005 itibariyle izmir pınarbaşı yarış pistinde yapılan supermoto pist şampiyonasında 600rr'ıyla *karma grupta 2. olmayı başarabilen küçük dev kadın***
    namık ekin'in kızı aynı zamanda.

    (motorkafa, 27.09.2005 15:42 ~ 15:44)
    #8269070 !?



    10.05.1977 yılında doğmuş, 2001 ve 2003 yıllarında 167cm sınıfında bayanlar türkiye fitness şampiyonu olmuş güzel insan.

  10. #50

    Üyelik
    09 Aralık 2009
    Şehir
    istanbul
    merhaba ben yeni üyeyim.size katılmak istedim.
    bayanların burdaki erkekler tarafından desteklenmesi çok güzel.
    kız işimi erkek işimi ? kız yada erkek diye bir ayrım kesinlikle olmamalı. motor bana göre gerçten deli işi ve kabiliyeti olan her insan motora binebilmeli.
    voice of the night

  11. #51

    Üyelik
    07 Eylül 2009
    Şehir
    беларусь\Минск - Sivas
    Motosikleti
    Aprilia Caponord 1200 add & Benelli Tnt 249 S
    kısır bir tartışma.

  12. #52

    Üyelik
    06 Temmuz 2009
    Şehir
    *AdAnA*
    Bayanlar da gayet iyi motor kullanabilir, bu işin kadını erkeği olmaz ;)
    işalah bu sene motorumu alacam, bi aksilik çıkmazsa..

  13. #53
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    benim eşim bir çok erkek arkadaşımdan daha iyi motor kullanıyor..... bayanlar azmettimi yapamayacağı hiç bir şey yok....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  14. #54

    Üyelik
    15 Aralık 2009
    Şehir
    istanbul/tekirdağ
    Motosikleti
    yamaha 535 virago
    sevgili name yıllardır sporun içinde ve her yaptığı türünde en üst seviyede başarılı olmuş bir bayan sporcumuz,aynı zamanda şahsen kendiminde serbest dalış zıpkınla balık avı hocalığı yaptığım ,içinde olduğum BSS (beylikdüzü sualtı sporları dünya rekortmenleri klübü)onursal başkanı sayın Namık Ekin (dünya rekortmenimiz emekli sat komandosu )hocamızın kızıdır.kardeşi melek ebru ekinde aynı zamanda iyi bir fitness ve body antrenörü olup milli sporcu ve hakemlerimizdendir.böyle sporcu bir ailenin içinde yetişen bu arkadaşımızdada biraz özellik olsun dimi?haksızlık etmeyelim.bir söz vardır ulaşılmazlar için."İMKANSIZ YOKTUR,SADECE AZİM VE ÇALIŞMAYLA ULAŞMAK VARDIR" ,SEVGİLER
    HER BİLDİĞİNİ SÖYLEMEYEBİLİRSİN?AMA HER SÖYLEDİĞİNİ BİLMEK ZORUNDASIN.:wiinkk:

  15. #55
    kocc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ekim 2008
    Şehir
    Usa
    Motosikleti
    magsonVE
    Genellemeye bakarsak pek çok motor aşki yaşayan kadin göremeyiz daha dogrusu ben görmedim. Kadin binemez edemez diye tabiki öyle birşey yok her kadin isterse hepsinin üstesinden gelir bu bir gerçek ama onlarin ilgi alaninda olmadigindan fazla kullanicisi yoktur bu yüzden fazla bu işi profesyonel yapanada raslamayiz. şahsen bir motor kapimin önünden geçtiginde tam takir ekipman kask eldiven birde mükemmel motor olunca hemen erkek kullaniyor saniyorum ama kaski çikartiklarinda kadin oldugunu görünce hayretler içinde kaliyorum bu tabloya fazla aliskin olmadigimiz için beni sasirtiyor ama ayni anda gurur verici birseyde hisediyorum çünkü o kadinlardan az bulunur diyerek gözümde o kadin büyüyor hemen tanismak istiyorum....
    Kestim biçtim oldu chopper (önemli olan baskasinin yaptigini degil kendi zevkini yapip binmek).
    Benim askim http://www.motosiklet.net/forum/members/58264-albums466.html

  16. #56
    ninjet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul/Ortaköy
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    tamamen YETENEK ve eğitim işi olduğunu düşünüyorum. Güçle ilgisi olan tek ayrıntı motorun ağırlığını taşıyabilmek. O ayrıntıylada ancak durduğunuz zaman karşılaşılıyor. Bu kadar basit. Yeteneğin yoksa, tutkun yoksa, YÜREKTEN İSTEĞİN yoksa ister bayan ol ister erkek hiç fark yok...
    i.V.i.B.i

  17. #57

    Üyelik
    31 Ekim 2009
    Şehir
    sakarya, istanbul
    Motosikleti
    gt250comet
    name ekin'i niye ingilizce okumaya çalışıyorum ki

  18. #58
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı fthinky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    name ekin'i niye ingilizce okumaya çalışıyorum ki
    Değişik bir şey oldu seninki...

    Zaten Name de artık gelmiyor buralara... İlk üye olduğunda bir kere geldi sonra kmse görmedi kendisini...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  19. #59
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Her yıl düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından katılmcısı olan AWA yarışlarının bu yıl tek bayan yarışçısı Leslie Porterfield bir dünya rekoruna imza attı. Porterfield, bu yaz 234.197mph’in en üst bir hızıyla BUB tarafından uluslararası hız duruşmalarında Amerika’da resmi en hızlı dişi motosikletçi oldu. Ayrıca Bonneville-200 mph kulübüne girmeye hak kazanan ilk kadın oldu. Önceki katılımlarında Hayabusa ile 209mph, CBR100RR ile 192mph çıkan Porerfield bu kez Hayabusa 2000cc ile 234mph rekoruna imza attı. Geçmiş yıllarda denediği bu hız rekorlarında kaza geçirmiş ve yedi kaburga kırığı ile ara vermek zorunda kalmıştı.

    örnekler çoğaltılabilir
    Nasıl kırmasın rekorları....Hayabusa'nın altından çıkanlara bir baksanıza...BABA gibi Westgate ve fazlası varrrrrrrrrrr......Busa'da, hatun balık gibi,elbette 230mil/s ve üstü sürat yapar o alet.
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

  20. #60
    HaYaBuSa_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    cbr 125
    Bu güne kadar hızlı kullanan bayan motorcu gormedım.Ama erkeklere bakarsak hayatı hız;) Ama bayanlarda güzel kullanıyorlar . . . . . .

    İmza yok barnak olmamı ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)