Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bir baslangic motoru olarak Duke 390

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Kasım 2014
    Motosikleti
    Duke 250
    Merhaba, oncelikle ehliyet sahibi oldugumu, fakat motosiklet konusunda cok az tecrubeli oldugumu belirteyim. Her yerde, motosiklet kullanmaya baslayacak insanlara dusuk hacimli motosikletler oneriliyor, dusuk hacimli motosikletle ogrenmeye baslaminin onemini ve gerekliligini de biliyorum. Fakat beni fiyat/performans bakimindan tatmin edecek bir motosiklet bulamadim Turkiye sartlarinda. Benim sorularim biraz farkli.

    -KTM Duke 390 yeni baslayacak bir birey icin cok mu agresif kacar?
    -Guvenli surus egitimleri alinsa ve egitimler basari ile tamamlansa dahi, bunun ustunde motosiklet ogrenilemez mi?

    Butcem, ekipmanlar haric 20bin tl civari. Gonul istiyor ki, bu paraya bir MT-07 alayim, ama bunun, verip verebilecegim en mantiksiz kararlardan biri oldugunu biliyorum.

    Neden beni fiyat/performans bakimindan tatmin edecek bir motosiklet bulamadigima da kisaca deginmek isterim. Oncelikle cok dusundum bir MT-125 falan almayi, ama maalesef icim el vermiyor o motosiklete 10bin kusur lira vermeyi. Ikinci el, al/sat yapmakla da cok ugrasmak istemedigimden ve aldigim motosikleti uzun vadeli kullanmak istedigimden, Duke 390 almayi planliyorum. KTM'lerin isletim masraflarinin, yedek parcalarinin, bakiminin pahali oldugunun bilincindeyim ve bunu umursamiyorum. Sadece istedigim motosiklette motosiklete binmeyi ogrenip, bunu uzun vadeli kullanmak istiyorum. Sizce ne yapmaliyim?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    benim tavsiyemde düşük ccc motorlarla başlamanız.ktm beğeniyor iseniz daha düşük cc olan modellerine bakın derim.Motor kullanmak tecrübe ve bilgi birikimi ister.Hemen pat diye 300 cc üstü yeni başlayanlara önerilmez.Tavsiyem duke 125 alın,en güzeli,1 yıl kullanın sonra elden çıkarıp 390 alabilirsiniz.KTM 125 makineyide hafife almayın,isteklerinize fazlasıyla karşılık verecekdir.en nihayetinde 125 cc bir motorda 15 beygir güç var ve bunu hissediyorsunuz.Yakıt tüketimi ve vergi algıdada rahat olursunuz.

    Bir motor aldığınızda şöyle düşünün,cep telefonu aldığınızda kaç yıl kullanırsınız? motorda böyle bir şey artık.Yeni modeller yeni teknolojiler bir motoru 3-4 yıl sonra eskitiyor.Kullanmaya kullanılıyor ama yeni teknolojik unsurlar insanı cezbediyor,böyle düşünün.

    Eğitimlere gelince bana göre en iyi eğitim veren kurum Gİs akademidir.motor kullanımında en öncü sürücü kursudur ,fiyat olarak belki cebinizde 300-400 ekstra çıkar ama işi adam gibi öğrenirsiniz.Eğitimden sonrada 390 kullanılabilir,ama eğitim almakla trafikde kullanmak ayrı şeyler dolayısı ile ben yinede düşük cc ile 10-15 bin km tecrübe ettikden sonra trafğe çıkın sonra başka büyük motorları rahatlıkla düşünebilirsiniz.Bence ilk seferlerde risk almaya değmez.

  3. #3

    Üyelik
    10 Kasım 2014
    Motosikleti
    Duke 250
    Sevgili BlackGhost, maalesef aldigim motosikleti 1-2 sene icerisinde degistirme imkanim olmayacak. Dolayisi ile kucuk hacimli motosikletlere fiyat/performans orani ne olursa olsun o kadar para verme taraftari degilim. Kaldi ki 125 Duke'un gun itibari ile fiyati 12.100 civari. Ama sirf su an satin alabilecek gucum var diye de, beni zorlayabilecek bir motosiklet alip, olume/sakatliklara veya bir baskasinin zarar gormesine yol acmak istemiyorum.

  4. #4

    Üyelik
    23 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Mondial Drift
    işin bilgilisi değilim ama güvenli sürüş dersi alıcağını söylemişsin geçenlerde baktığımda honda güvenli sürüş 3-4 ü 1000 cc ile veriyordu sanırım tam bilgim yok ama konu hakkında

  5. #5
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    sayın sabac aslında duke 390 baslangıc motoru olabılecek bır motor sanırım bahsettıgınız egıtımlerı alır ısenız bu motorun ustesınden gelırsınız sonucta bu ısler yasla da alakalı eger kanı kaynayan ve gereksız yerde gereksız hızlara cıkıp tehlıkelı ve agresıf kullanıcak genc bır arkadasımız ısen tavsıye etmem ama ben boyle bır adam degılım akıllı uslu kullanırım dıyorsanız bu motor sızın tam ıstedıgınız motor nede olsa gaz kolu elınızde ve o sıze degılde sız ona hukmedersenız bu ıs olur dıye dusunuyorum . hayırlı gunler dılerım.

  6. #6

    Üyelik
    10 Kasım 2014
    Motosikleti
    Duke 250
    Kiz kardesini 2010'da trafik kazasinda kaybetmis bir birey olarak, basayim, efsane hizlara ulasayim, motosikletin onunu kaldirayim gibi dertlerim yok. Duke 390 gibi orta sinif bir motosiklet almak istememin sebebi, tavsiye edilen 125-250cc motosikletleri aldigim takdirde, 10,000-20,000KM'lere ulassam dahi ekonomik durumumun, bir ust seviye motosiklet almaya (muhtemelen) elvermeyecek olmasi.

  7. #7
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    Alıntı sabac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kiz kardesini 2010'da trafik kazasinda kaybetmis bir birey olarak, basayim, efsane hizlara ulasayim, motosikletin onunu kaldirayim gibi dertlerim yok. Duke 390 gibi orta sinif bir motosiklet almak istememin sebebi, tavsiye edilen 125-250cc motosikletleri aldigim takdirde, 10,000-20,000KM'lere ulassam dahi ekonomik durumumun, bir ust seviye motosiklet almaya (muhtemelen) elvermeyecek olmasi.
    ALLAH rahmet eylesın basınız sagolsun . sızın dusuncenıze katılıyorum ara motor olarak kabul edılen bu motorlar bence yeterlı dostum ,cunku sehır ıcınde daha guclusune ınanın ıhtıyac yok zaten daha guclu motorlar hem daha agır oluyor hemde cok benzın tuketıyor kısa mesafe yolculuklardada sızı tatmın eder uzun yolculukyaparsanız belkı bıraz yorar ama olsun sık mola verırsınız oda olur .

  8. #8
    free13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2009
    Şehir
    Hamburg / Antalya
    Dostum önce ne alırsan al hayırlı olsun ekipmanlarını eğitimini aksatma kısa süre arkadaşımın Duke 390 nını kullandım 2007 den beri motosiklet kullanırım gerçekten çok agresif seri ve zevkli bir makine ben sana al alma demem ama daha ağırbaşlı bir model seçmen bence daha uygun olur.

  9. #9
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    yani dediğim gibi,her işin bir usulü vardır,yürümeyi tam anlamıyla öğrenmeden koşmak risklidir.Kullanmaya kullanırsınız,aksini iddia eden olamaz ancak boş arazide,pistte motor kullanmakla trafikde motor kullanmak ayrı şeyler.Yani normal şartlarda ben olsam duke 125 alır 1 yıl paşalar gibi kullanırdım.sonra kazasız kullanırsam o motoru 10bine satarım rahat rahat.SOnra da üstüne koyar daha iyi bir makine alabilirim.

    Şunuda unutmayın,şimdi 390 ktm aldınız,tecrübenizde az,kaza yaptığınız zaman maliyetide size ağır gelecekdir,yada satmak istediğinizde ileride sıkıntı yaşayabilirsiniz.Tabiki sizin tercihiniz,eğitimlerinizi tam manası ile alın,birde hocalarınızlada fikir alışverişinde bulunun.
    Duke 390 çok sağlam bir orta sınıf makinesi,güçlü ve stabil ama ben şuna eminimki siz 390 aldıkdan belki 2-3 yıl sonra mt07 ye geçiş yapcaksınız insan tecrübelendiği zaman ya yeni model cc yada farklı bir marka üst cc motora direkt atlıyor.Yani bu konuda çokda karamsar olmayın,bizlerde öyle hereye gücümüz yetmiyor ama yemiyoruz içmiyoruz bu motor zevkimize zaman ve para ayırıyoruz.Burada sizin için önemli olan konu,ne alırsanız alın ama kazasız belasız bir şekilde kullanın motorunuzu.

  10. #10

    Üyelik
    31 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Mondial 100 Kh 2006. Honda CBF 150 2017
    Geçmiş olsun kız kardesiniz için üzüldüm. Biraz eğitim ve 390 hertürlü gider. Sonra mt7 veya daha başka motor alırsın abi acele etme boşver. Ha bu arada ilk defa başlangıç için adam akıllı bir başlık okuyorum. Ha belirteyim 390 2.elde nasıl satılır mı bilgim yok.

  11. #11

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    KTM nin kendisi agresif bir motor yapısına sahip kaçlık alırsanız alın. bu arada yaklaşık 10 saat + 4 saat ehliyet sınavı için direksiyon eğitimi dahil GİS akedeminin verdiği bir paket eğitim var 1500 TL ye geliyor. Ehliyetim var demişsiniz o yüzden bu biraz daha uygun fiyata gelecektir size.

    Ben olsa idim KTM 390 almadan önce eğitimlerimi alırdım. sonra motoru almaya giderdim. (farklı sebeplerden dolayı tam tersini yaptım, önce motoru aldım eliyet ve eğitim işini biraz erteledim ancak bu arada eğitimsizliğimden dolayı trafiğe çıkmıyorum)

    390 başlangıç için iddialı bir makine. olur mu? kimine göre olur kimine göre olmaz. işin ehli olanlar olmaz diyeceklerdir vardır bir bildikleri... ben neden önce eğitim alın diyorum? çok az tecrübem var demişsinizde o yüzden. eğitim sonrası gidersiniz ktm ye mümkünse test sürüşü yaparsınız. bilinçli olarak motorun üzerine çıkar, "bu bana uyar" veya "uymaz" kararınızı verirsiniz...

  12. #12
    Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Motosiklet konusunda işler biraz değişik işliyo, araba gibi olmuyo. Bi motora 'Acaba sürebilir miyim' diye şüpheyle yaklaşıyosanız almayın.
    Ben olsam o parayı dokunmamak üzere bankaya koyar, çin malı 1000 liralık 125 cc 2. el bi motor alır, 3-5 ay binerdim. Satınca da zarar etsen ne etceksin ki? Emin ol 3-5 aylık vitesli tecrübenden sonra tereddütsüz kararlı bi şekilde bu motoru kullanırım dersiniz.
    _engin_ bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    26 Ocak 2015
    Oncelikle herkese merhaba arkadaslar. Ben scooter ile baslayip apache, mct250, phantom ve kuba superlight 200 kullandim. Artik uzun vadeli bir motosiklet almak istiyorum.iddaa'dan iyi bir para geçti elime. Duke390 ve mt07 arasida gidip geliyorum. Mt07 benzin konusunda daha fazla tuketiyo ve fiyati biraz daha yuksek. Ayrica 20bine onu alip benzin koyamadiktan sonra bi anlami oldugunu dusunmuyorum.

  14. #14
    karacabeg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2014
    Şehir
    Dersaadet
    Hocam öncelikle başın sağolsun.
    Düşündüğün makine çok güzel bir makine kötü değil ama düşünecek olursak uzun süre değiştiremem demişsin sanırım maddiyatla ilgili bu. bu açıdan baktığımızda bakımı çok pahalı bir makine alıyorsun motosiklet bakımlarını araştırdınız mı hiç araba gibi değiller alıp 15 bin km kullanmıyorsun hiç servise gitmeden. diğer bir yandan da 150 lik - 250 lik bir makine ile dediğin 390 lik bir makine arasında yakıt olarak ortalama nerdeyse 2 kat fark var bu da yüksek km lerde ciddi bir rakam olacaktır.
    Hemde acemilik bakımında sürüsüşünde hatalar olacaktır eğitimden sonra tecrübe de şart bir sinyali kırılsa ne kadardır ktm nin. bence bu açılardan da düşünün ve sıfır değil ikinci el kaliteli temiz ve yeni motorlarada göz atın. hem maddi açıdan pek kaybınız olmamış olur.

  15. #15

    Üyelik
    31 Mayıs 2012
    Şehir
    Antalya
    Önemli olan kafadaki cc dir hocam.. kendine hakim olursan bencce olur

  16. #16
    mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2009
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Z250 sizin için biçilmiş kaftan

  17. #17
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    KTM 'nin tüm motosikletleri hacmine göre deli fişek makineler.

    Ehliyet: Emin olun araba ehliyetiniz vs nin hiç bir anlamı yok. Mesele motosikleti normal şartlar altında kullanmak değil. Anormal şartlar olduğunda dizginleri elinde tutabilmek. İşte o zaman B ehliyeti hükümsüzdür

    Ekonomik durum:
    Madem ekonomik durum çok iyi değil Duke 200 alın üsüne kalan para ile ekipmanınızı tamamlarsınız.
    2-3 sene sonra motosikleti bedavaya vermeyeceksiniz taş çatlasın 2 bin aşağısına satacaksınız.
    390 için kendimizi kandırmayalım lütfen ben kül yutmam :D

    Performans:
    Duke 200 hafif, çok atik deli fişek bir motosiklet.Son hızına çok hızlı ulaşıyor. Madem ki 150-160 üstünü zorlamak istemiyorsunuz.
    Bu kadar hafif 25 hp lik bi motosiklet eminim size çook çoook fazlasıyla yeterli olacaktır.
    CBR, Hyosung 250, Ninja 250 hepsini 0-100 de çok rahat tokatlar

    Duke 200 al hacım. Başlayanlar için 33Hp sınırlaması kanla yazılmış rakamdır bunu unutmayın.
    Onlarca yıldaki ölümlerden sonra belirlenmiş bir şey.
    Şanslısınızdır ve bir kaza yaşamazsınız o ayrı birşey fakat şansa bırakmayın

    Kimsenin kötü bir şey yaşamasını istemiyoruz.
    Motosiklet sürmek çok güzel bir duygu bunu DAHA UZUN SÜRE YAŞAYIN.

  18. #18
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    390 güzel görünüyor ama ne de olsa 1 sene sonra yavaş yavaş kurtlanmalar başlayacak ve o MT 7'yi alacaksın. O ara 390 ı satmak için zaten biraz uğraşıp en az 3 bin lira kaybedeceksin. Bu arada elini ayarlayamadığın yerde kafaya gelmek istemesi, başını derde sokması da muhtemel. MT 125 i sokakta görene kadar hiç çekici gelmemişti. Bi canlı görmeni tavsiye ederim. Çok güzel bir makine. Bu gün yeni başlayacak olsam emin ol MT 125 ile başlardım. 10 bine alıp 8.5'a sattığını düşün 1 yıl sonra. Yine de zararın 390 kadar olmayacak. Hem belki bu sayede kaskı 300 değil 1000-1500 segmentinden seçersin. Hem ne bu karamsarlık. Dur bakalım 1 yıl sonra maddi açıdan biraz daha rahatlarsın inşallah. Benim tavsiyem, ne alırsan al. Bir an önce al. En iyi motosiklet altındakidir unutma. Vitrinlerde, ilanlarda gezine gezine ömrünü bitirme, hayat yollarda.

  19. #19
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    3 liraya 2. El bir ybr alıp 5-10 bin km yapmayi hiç düşünmemenizin sebebi paranızın çok olması sanırım.
    Ama ben tavsiye ederim yine de.
    Satmakla uğraşmak istemeseniz 2000 e koyarsınız 1 saatte satılır.
    1000 tl duke un elcikleri falandir

  20. #20
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Kendinizi kandırmayın.. Orta segmentin (bana göre üst segment) en hırçın motosikletini seçiyor başlangıç için uyar mı diye soruyorsunuz.. uymadığını sizde biliyorsunuz... Uygun cevabını almak içinde, seneye değiştirmeye gücüm olmayacak.. ilk olacak son olacak diyorsunuz.. Son olmayacak sende bizde biliyoruz..

    Açık ve net başlangıç için olmaz.. hatalarını tölare edecek bi 125 lik al önce. biraz gez toz.. sonra 390 ı düşün.. 125 bana az gelir diyosan bu ara herkesin gözdesi 250 lik kavasakiler var...1-2 bin TL zarar et bişeycik olmaz..Arta kalan paranı yuro/dolar yap.. değerde kaybetmesin... bu konuyu ondan sonra tekrar konuşalım...
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)