Amortisör Yaglama ve Bakımı.

Arkadaşlar motorunuzun ön amörtisör bakımını nasıl yapabiliriz?Bilgisi olan var mı şimdiden taşekkürler.

arkadaşım motosikletin amortisörlerinin bakıma ihtiyacı yok bunların içindeki yağlar geri dönüşümlü rahat içeri girip çıksın diye onun için hiç bir bakım yapmana gerek yok eğer amortisörünün arızası varsa tek çare değiştirmek patlaksa falan yani çukurlarda vurur hissedersin küt küt die ses gelir TEKİRDAĞ BANARLIDAN SELAMLAR

Ya aslında amördisörlerle ilgili bir sorun yok ama ben yinede tedirgin oluyorum.sanki eski hasaslıgı yok gibi geliyo bana yaglamak gerekirmi acaba onları paylaşım için teşekkürler tekirdaglı..

Ya aslında amördisörlerle ilgili bir sorun yok ama ben yinede tedirgin oluyorum.sanki eski hasaslıgı yok gibi geliyo bana yaglamak gerekirmi acaba onları paylaşım için teşekkürler tekirdaglı..

Zamanla yağı azalabilityor bazı amortisörlerin üstü sökülüyor eğer sökülüyorsa söküp yağını doldur yada yayı kırılmıştır yayını değiştirmen lazım :)

keçeleri bozulabilir.çok teker falan yapıyosan ya da sürekli çukurlu (ki Türkiyede baya boldur bu yollar) yollarda kullanıyosan zamanla keçelerini bozabilir.onuda zaten sen değiştiremezsin.ayrıca amortisörün hakkında yeteri bilgi sahibimisin bide o var.teleskobik mi ters teleskobikmi yağlımı gazlımı bunları biliymusun,?

evet bendede amartisör sorunu var eski hassaslığı yok acaba bunu kimler yapar hangi tamirciler yoksa..yada motorcular yaparmı?

arkadaşım önce gres ağı bul sonra amortisörleri sök sonra gresle yağla tabi sende çin malı motor varmış biraz zor sökersin aynısından bendede var baş belası sana kolay gelsin

Son düzenleme:
Yok bende çin malı motor yok.Keçerin zamanla gittigini biliyorum.Ama keçler saglam.Ben yaglamayı düşünüyorum.Grez yagı uygunmudur bunlara?Yoksa başka yag mı sürmek gerekir?

keçeleri bozulabilir.çok teker falan yapıyosan ya da sürekli çukurlu (ki Türkiyede baya boldur bu yollar) yollarda kullanıyosan zamanla keçelerini bozabilir.onuda zaten sen değiştiremezsin.ayrıca amortisörün hakkında yeteri bilgi sahibimisin bide o var.teleskobik mi ters teleskobikmi yağlımı gazlımı bunları biliymusun,?

Vallahi ardaşaım ben teleskbik diye bir şeyi ilk defa senden duydum ayrıntılı bilgi verirmisin ters nasıl oluyor cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
gres oluyo zannedersem ama benim bir kere amortisörleri yenilemistim usta gres yagı yapmıstı ustaya felan bir sor yanlıs olmasın sonra

lastik havasından da olur titreme vuruntu. lastik havaları normalin üstünde olmasın :) çok tozlu yollarda kullanıyosan keçeler arasından toz zerreleri zamanla içeri girer ve çamur haline gelebilir. illa keçe sızdırmıycak diye bi şart yok mutlaka sızdırır hareketli parça sonuçta. :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tamda bu başlık benim için açılmış sanki. Bu gün o dediğiniz işlemi Gs500 motorum için yaptım arkadaşlar. Bazı motorlar belli bir kmden sonra yağlarını değiştirmek gerekiyor. Benimkinde 10 luk hidrolik yağı bulunmaktaydı. 36000 e gelmiş olan motora 30000 de bakımı yapılmamış. Bu neden le ön amaortisörler sertlikten yerdeki küçük taş parçasını bile hissetiriyordu. Bugün yaptırdığım bakımla beşik gibi oldu resmen, meğer ben kağnı motoruna biniyomuşumda haberim yokmuş :) Şimdi muhteşem oldu

Yok bende çin malı motor yok.Keçerin zamanla gittigini biliyorum.Ama keçler saglam.Ben yaglamayı düşünüyorum.Grez yagı uygunmudur bunlara?Yoksa başka yag mı sürmek gerekir?

Ben chidrolik yağı koydum oraya tabi fren yada direksiyon hidroliği değil kamyon damperlerine koyulan yağdan gres olmaz zaten amortisörün içi yağ dolu olması lazım ama eğer gazlıysa amortisör sakın açma gazı kaçar :( gazlı amortisör konusunda bnmde fazla bilgim yok :(

gres yagı kullanma sakın yag amortısor parlaklıgını kaldırır ve buda kecelerıne zarar verır bulabılırsen en ınce kızak yagı bul dıkış makınasının falan olabılır ve yagı surmeden once amortısoru cok guzel sıl daha sonra az mıktarda yagla fazlası zarar . gazlı ıse sakın sen dokunma servıse götur .

evet bendede amartisör sorunu var eski hassaslığı yok acaba bunu kimler yapar hangi tamirciler yoksa..yada motorcular yaparmı?

Senin amortisörlerinde birer yay ve yaklaşık 35-40ml yağ var (her kolda)
zamanla yaylar kapanarak işlev yapamaz oluyor! keçeler patlak değilse yağ eksilmemiştir ama yayları değiştirir ve yağlarını komple boşaltarak büyük bir şırınga ile özel amortisör yağı koyarsan eski haline döer:cat:
İyi bir Motosiklet tamircisi bu işi rahatlıkla yapabilmeli..

gres yagı kullanma sakın yag amortısor parlaklıgını kaldırır ve buda kecelerıne zarar verır bulabılırsen en ınce kızak yagı bul dıkış makınasının falan olabılır ve yagı surmeden once amortısoru cok guzel sıl daha sonra az mıktarda yagla fazlası zarar . gazlı ıse sakın sen dokunma servıse götur .

çok yanlış ve bilgisiz yorumlar yapmaktasınız arkadaşlar!
kızak yağı ne arar amortisörde? dikiş makinesi yağı su gibi ne iş yapmasını bekliyorsun amortisörde! Amortisörlerin yağı özeldir:wiinkk:
hangi amortisörün gazından sözediyorsunuz?

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben kanuni moped'in amörtisör üne yag koyacam ama nerden ve nasıl lütfen yardım ...

GKN

öncelikle amortisörün yağ seviyesini öğrenmelisin servislerinden
eğer kavallardan yağ kaçırdıysa eksilen yağın mikterını bilemeyeceğin için bu işin en sağlıklı yapılış şekli;
ilk olara amortisörlerdeki yağ komple boşaltılmalı, sökülmüşken keçeler yenileriyle değiştrilmeli son olarak servislerinden alacağın bilgiye göre gereken miktarda amortisör yağı (bir çok markanın var, shell in kini bir çok petrol istasyonunda bulabilirsin) koymalısın..:cat:

Arkadaşlar Dün akşam motorumun ön takınlarını körüklerini keçelerini degiştirdim.amörtisörlerinide yagladın hatta ön çamurlugu bile tabancayla boyadım yeni gibi oldu hepinize verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim....

castrol fork oil kullanın hadi onuda bulamadınız sispansiyon için en iyisi atf dir (otomatik şanzuman yağı ve direksiyon kutusu yağıdır)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar