Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bazı Göstergeleri Olmayan Motosikletler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul Levent
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Selamlar. Önümüzdeki yaza bir Kawasaki Er-6f almayı düşünüyorum. Motorun beygir ve tork dağılımı, yakıt sarfiyatı, ağırlığı, oturuş pozisyonu tam istediğim gibi. Kafama takılan nokta motorda hararet göstergesinin ve en önemlisi benzin göstergesinin(!) olmayışı. Sizce bu göstergelerin olmamasının sebebi nedir? Ucuza mal etmek için değildir heralde. Sebebini çok merak ediyorum.

    Bir de benzin göstergesi olmayan her türlü marka ve model motor kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Bu durum pratikte sorun yaratan bir durum mudur?
    Hava soğutmalı motorlarda veya çoğu scooterda da hararet göstergesi yok ama böylesine yeni teknolojiyle donatılmış bir motorda niçin olmaz? Belki Kawasaki, soğutma sistemine çok güvendiği için koymamıştır. Ama benzin göstergesi???


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Şehir
    Sabancı Üniversitesi Kampüsü-Tuzla
    Motosikleti
    Bu aralar 4 teker takılıyorum...
    250 mct var bende, sebebleri konusunda bişey diyemiycem vardır bi bildikleri ama benzin göstergesinin olmaması beni çok etkilemiyor. ışık yandıktan sonra 80-100 km daha gideceğini bildiğimden ona göre alıyorum, tabii ki olması güzel bişey ama çokta aramıyorum ben...
    [B]I finally found my way, say goodbye to yesterday... Hit the gas there ain't no brakes on this lost highway[/B]

  3. #3
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    Benzin ışığı yandıktan sonra otobanda 100km şehir içi 50km civarı yol gidebiliyorum, bu da benzin almak için fazlasıyla yeterli bir mesafe.

    Doluluk cinsinden benzin göstergesinin yokluğu benim için sorun çıkartmıyor.

    Ancak boş hariç vitesleri de göremiyorum, tamam alışınca devir hız mantığıyla beyin vitesi tahmin ediyor, ama ani bir duruş yaptığımda(ör: bir anda yanan kırmızı ışık) vites küçültmek son yaptığım iş olduğu için kalkarken hangi viteste olduğumu hatırlamıyorum.

    Bu benim için sorun derecesinde rahatsızlık verici.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

  4. #4
    roadmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2007
    Şehir
    ist kadıköy
    Motosikleti
    TRANSALP
    Benzin göstergesi çok önemli değil rezerve aldığında enaz 50 km yol yapar buda yeterli oluyor.Zaten deponun kaç km gitiğini biliyorsun.Kolay gelsin.
    TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR

  5. #5
    ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2007
    Şehir
    avcılar istanbul
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    kawasaki demekki motoruna güveniyo ki hararet göstergesi yok benzine gelince yedek deposu zanedersem 4,5lt.dir buda 70km.gitmek için yeter heralde yani benzin musluğunu yedee çevirince ilk benzinlikten yakıt alman icab eder ve musluğu tekrar normale alman gerekiyo yoksam yolda kalırsın.
    ani duruşlar ve vites küçültmeye gelince ani fren yaptığınız zaman durmayı beklemeyinde sol eliniz ve sol ayağanızıda çalıştırıp vitesleri küçültün yoksa beşle giderken ani buruşu yaptıktan sonra motor durunca vitesleri düşürmek çok daha zor oluyo.
    iyi bir motorcuya hararet benzin ve vites göstergesi gerekmez tek gereken motosikletle birleşmek yani ona araç olarak deilde sizin bi parçanız olarak kulanın hiç bi sorun çıkmaz.
    farınız ve yolunuz hep açık olsun.

  6. #6
    ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul Levent
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    teşekkür ederim =) bu motorla (Er-6f) ilgili kafama takılan tek konu buydu aslında. bunlar dışında da olumlu olumsuz yorumları beklerim. herkese teşekkürler

  7. #7
    headhunter251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2007
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    FZ6 Fazer
    yakıt göstergesine gerek yok bence.Diğer abileriminde dediği gibi benzin ışığı vardır o da yoksa benim MZ'de ki gibi benzin musluğu vardır.O musluk iki kademelidir.

    Birinci kademe normal olarak kullandığın yakıtın kademesidir.

    İkinci kademe ise halk dilinde yedek kademesidir.Normalde benzin bittiğinde;musluğu yedek kademesine geçirirsin motorun yakışına göre gideceği km. değişir tabi ama benim bildiğim depoda max:1 lt benzin kalmıştır anlamına gelir.Ben şahsen yedekle en fazla 25 km gidebiliyorum

    Faydamız olduysa ne mutlu.merak ettiğin başka bişi varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.Er-6f güzel seçim şimdiden hayırlı olsun
    ..:: Nerde O Eski Günler? ::..

  8. #8

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Edirne/Keşan
    Motosikleti
    07'Transalp , 151 RS.
    bence ışık hiçbirşeydir..göstergelerin olması gerekir.

    hem görüntü olarak , hemde öğle vakti o az yanan gözüken ışığınızı fark edemeyebilirsiniz. 2. side 600 cc motora biniyosun küçük bir scooter değil
    araret neysede , benzin olması lazım bence...
    Kadın;15 inde Ceren,20 sinde Ceylan ,25 inde Avcı nın kendisidir.:bounce:

  9. #9
    ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2006
    Şehir
    Gebze\Kocaeli
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    mct250'm var sadece hız göstergesi ve benzin uyarı ışığı var. benzini km takibi yapıyorum 8500 kmdir şaşmadım şükür. devir ve akü österesini daha sonradan deneme amaçlı taktım çalışıyor. çok da gerekli değil bana gösterge km sayacı olsun yeter.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

  10. #10
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    o motorda benzin lambasıvardır zaten arkadaşlarında dediği gibi 50-70 km ye kadar gidebilirsin ışık yandıktan sonra aYe vitesleri problem etmiş 1000RR kullana bir arkadaş üstelik o motor aYe için ne kadar sağlıklı olur bilmem ama hiç bişey bilmiyorsan vitesi en aşağıya kadar indir sonuna geldiğinde zaten daha vites kolunun aşşa gitmediğini anlarsın ozaman vites 1 e geçmiş demektir bi kere yukarı çekersende boşa geçer.....
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  11. #11
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul-Hasanpaşa
    Motosikleti
    R1
    tmm benzin lambası malumda
    benim anlamadığım hararet göstergesi yokmu er6 da yoksa dijital ekranda olduğu için arkadaşmı görmedi
    GKN MOTORS

  12. #12
    porsuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Shadow 600 VLX
    Merhaba. Honda Shadow 600 Vlx kullanıyorum. Benim motosikletiminde benzin göstergesi veya benzin ışığı yok. Her benzin alışımda kilometre sayacını sıfırlıyorum. 170 km civarında depo bitiyor, hafif teklemeler başlayında rezerv musluğunu açıyorum, 3 litre daha benzin kalıyor böylece.. Bence pek sorun değil benzin göstergesi. olsa iyi olurdu belki ama bana hiç sıkıntı çıkarmadı şimdiye kadar.
    Eating tar and gasoline
    Every light I see is green
    Open pipes, my machine's triple-plated chrome

  13. #13
    Marv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul/beykoz
    Motosikleti
    600f
    ilk başlarda bende çok yadırgadım.kawasaki gibi bir markaya bir benzin göstergesi koyuyomu diye?ama artık alıştım.pek sorun olmuyor.benzin ışığı yanınca anlıyorum ki 3.9 lt benzinim kalmış.kendimi ona göre ayarlıyorum.evt bence bir eksi ama artılarının yanında unutuyorsun.
    Drift Religion

  14. #14

    Üyelik
    12 Ağustos 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha fazer 600
    3500 ytl verip çin malı bir scooter alıyorsunuz benzin göstergesi yok,10,000 ytl den fazla para verıp yılların markası japon motoru alıyorsunuz onunda benzın gostergesı yok heee lazımmı ıllakı benzınb gostergesı elbette deıl ama bence kawasakı gibi bir markada olmaması cok sacma hararet gostergesıne gelınce zaten hava sogutmalı motorların cogunda yok hararet gostergesı.ama er 6 sogutma sekli ney bılmıyorum eger su sogutmalı ıse oda buyuk eksıklık bence cunku ne kadar guvenırse guvensın motoruna bır motoru hararet yaptırmak oldukca kolay.

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Ağustos 2007
    Şehir
    Bornova-İzmir
    Motosikleti
    Aprilia Atlantic 500 Sprint Scooter'ların Atası
    Çok enteresan hararet ve benzin göstergesi nasıl olurda 2006 model motorda olmaz üstelik bu makina su soğutmalı nasıl anlıcak kullananlar hararet yaptığını motor yanıncamı hayret kawasaki'ye şaşırtıcı bi durum.

  16. #16
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    Alıntı THE_LANCET adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aYe vitesleri problem etmiş 1000RR kullana bir arkadaş üstelik o motor aYe için ne kadar sağlıklı olur bilmem ama hiç bişey bilmiyorsan vitesi en aşağıya kadar indir sonuna geldiğinde zaten daha vites kolunun aşşa gitmediğini anlarsın ozaman vites 1 e geçmiş demektir bi kere yukarı çekersende boşa geçer.....
    Yok ben böyle bir durum olunca motordan inip arkadaşı arıyorum, o gelip 1'e takıyo.

    Nadirende olsa uyarı olmadığı için 1'e almayı unutuyorum ve 3-4 gibi vitesle kalkıyorum. Ki 1000RR zaten 6'la bile kalkar. Ama ne gereği var. Unuttum mu diye de sürekli 1'i yoklamak için vites'e basmak rahatsız edici. Karşımda bir göstergede vitesin durumunu görebilmek isterdim. Bahsettiğim buydu.

  17. #17
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok ben böyle bir durum olunca motordan inip arkadaşı arıyorum, o gelip 1'e takıyo.

    Nadirende olsa uyarı olmadığı için 1'e almayı unutuyorum ve 3-4 gibi vitesle kalkıyorum. Ki 1000RR zaten 6'la bile kalkar. Ama ne gereği var. Unuttum mu diye de sürekli 1'i yoklamak için vites'e basmak rahatsız edici. Karşımda bir göstergede vitesin durumunu görebilmek isterdim. Bahsettiğim buydu.
    yanlış anlam ben zaten öneriyi sadece senin için yapmadım. Başlık sahibi için ve tüm okuyan herkezsin basit bir yönteme sahip olmasını istedim.Ayrıca kimseyi küçük düşürmek ve aşağılamak gibi bir amacım yok. Yanlış anlaşılmak ve tanınmak istemem. 1000RR kullananda illaki bilir bunu keşke GSX-R1000 alsaydın onda vites göstergeside var. yani senin için daha faydalı olurdu ama bence seçimin gayet güzel 1000RR Yanlış birşey konuştuysam affola
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  18. #18
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    Yok estafurullah hocam öyle düşünmedim zaten, ilk mesajımda yeterli derecede açıklayıcı olmadığım için hata benim.

    Şimdi söyle detaylı anlatayım;

    İnsan bir süre sonra kullandığı araç, cihaz, protez vs. neyse onunla bütünleşiyor zaten.

    Bacaklarında hissettiğin ısıdan 3-5 derece hata ile ısıyı, yolun görünüşünden 5-10 kmh hata ile hızı, motorun sesinden de deviri tahmin edebiliyorsun.

    Ama sonuçta "e öyleyse hiç bir gösterge koymayalım" demek olmuyor, para veriyorsun, bir mal alıyorsun, heleki bu teknolojik bir ürünse karşılığını sonuna kadar bekliyorsun.

    Beynini tüm bu algılama işleriyle yormak yerine, sürüş keyfini çıkarmak için, gerektiğinde tüm verilere ulaşabileceğin bir panel beklentilerin arasında yer alıyor.

    Hani ekranda asfalt sıcaklığını gösterse ona bile hayır demem, kim der ki?

    Haksızmıyım üstadım?

  19. #19
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbf 500
    benim cıbıfta da yok. bence önemli bir eksi. bak sen iyi biliyosunda araştırıp soruşturuyosun ben motoru teslim almaya gitmeden bi gün önce öğrenmiştim benzin göstergesi olmadığını hararet göstergesi var ama

    bi de kaçıncı viteste olduğumuzu gösterse tadından yenmez .karıştırıyom ben bilemiyom kaçıncı vitesteyim diye

    hepsini geç cbf 150 de bu saydıklarım var cbf 250 de var cbf 500 de yok yanarım da ona yanarım. hatta viper ile msn de konuşmuştuk hatırlar

  20. #20
    ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2006
    Şehir
    Gebze\Kocaeli
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    benim çinlide vitesleri düşürmeye başladığında 2 den 1 e alırken çok kısa süreli boş vites ışığı yanıyor. ordan 1 e geçtiğini anlıyorum. ışığı gündüzde gözükmesini sağlamak için 7 renkli yanıp sönen ledle değiştirdim.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler