Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Üstadlardan Cross motor Tavsiyesi istiyorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2012
    Şehir
    Bursa / Setbaşı
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Cenkito Lifan modelini bende çok beğendim . İkinci bir motor olarak aslında alınabilir gibi duruyor . Kullanıcı yorumları takibimde. Arkadaş içinde iyi bir seçenek olabilir.

    Dostum Ramzeye gelince onun bakımları normal motorlar gibidir. çok dert yaratmaz . Ramzeylerde genelde kronik olarak bi sorun yok. Elektirik tesisatı sıkıntı yaratuırsa yaratır . Benim arkadaşım 2 yıldır kırbacı vura vura kullanıyor en büyük sıkıntıları elektirikle alakalı oldu ama onlarda kolay çözülen şeyler. Gücü dersen hayli hayli yetecektir. Lakin temiz bir ramzey bulabilirsen al derim aksi taktırde elinde anahtar tutmuyorsa başta iyi bir bakım canını sıkabilir. He motoru ölse bile 1000 tl ye sıfır motor toplar gezersin.Bende xt den sonra büyük motora geçme niyetlerim var xtyi elden çıakrtırsam kıyıp ramzey falan düşünüyorum araziden geri kalmamak için. Mondiali Cenkito arkadaş sana artısı eksisi anlatacaktır zaten . Yada hiç uraşma 1000 daha arttır bütçeni git wr 125 al son kullanıcısıda olursun . 6000 tl ye gayet alınası wr 125r modelleri var.
    cenkito bunu beğendi.
    Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)

    http://www.facebook.com/amraercan


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2008
    Şehir
    mersin/bozyazı
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    rks 200 r,bu motorada bakın derim.ramzeyle aynı motora sahip.

  3. #43
    Selçuk Keleş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KLX 250 (Atılgan)
    Alıntı selcukcoban adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu canlandırsakmı ? bu olaya merak salan ben gibi hem tecrübe hemde zevk almak isteyen arkadaşlara tavsiye olsun diye bilgi versenizBenim merak ettiğim ise 5 bin tl gibi bir bütçe ile bir motor almak istiyorum ama son sahibide ben olucam. Yani plakasız olması dert değil dağlık ve arazisi bol biyerde evimiz var ve orada kalacak yani trafiğe çıkarmıcam. Plakasızda olsa bana altından kalkabileceğim bir motor önerirmisiniz? vitesli tecrübem çok olmasada var
    Başlangıç için plakasız motor almanı pek öneremiycem. İlla ki trafiğe çıkman gerekecek ve o gerginlikle rahat kullanamayacaksın.

  4. #44

    Üyelik
    31 Ocak 2015
    merhaba arkadaşlar bende başlangıç krosu alacam ama daha çok şehirde kullanacam ve internette bir ilan gördüm , sizce nasıl ?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-ihtiyac-fazlasi-oldugu-icin-satiyoruz-205436781/detay/

    Yamaha 2005 model xt 125 r 40.000 km

  5. #45

    Üyelik
    21 Nisan 2015
    elektromer deaylı bilgiyi merkez motordan sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

  6. #46

    Üyelik
    10 Ağustos 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200ns
    Merhaba arkadaşlar. Daha önce motor tecrüben yok. Ehliyete yazıldım bu ay içinde direksiyon sınavına gireceğim. Yamaha xt 125 ya da asya rx 250 düşünüyorum. yamaha ankarada bulamadım şehir dışından nasıl kontrol edip alacağım onu nasıl ankaraya getireceğim hiç bir fikrim yok. O yüzden rx 250 daha ağır basıyor. Daha çok şehir içi hafta sonu ise köy yolları gibi yerlerde kullanmak istiyorum. Öyle dağa bayıra sürmicem. Sizce uygunmudur bu model benim için. Teşekkür ediyorum.
    Boyum 1.70 kilom : 65

  7. #47
    dundanbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2015
    Şehir
    İzmir/Bandırma
    Motosikleti
    Pulsar NS 200
    7/8 yaşında ufaklıkları iki zamanlı mini canavarlar ile parkurda görünce spor olarak cross' un öncelikle sağlam ekip ve bütçe işi olduğunu anladım.

    Ben de bir kaç ay evvel bir heves ile kuba black cat ile aldım, hafif, belki biraz orta halli arazide oldukça keyifli, fakat yorucu ayrıca bol düşmeli, gidon yamultmalı
    2500km oldu, uzun yol da yaptık o biraz çile hem kullanıcı için hemde yol arkadaşları için malum hız ve küçük depo tabi tecrübede etken.

    Ekipman zaten şart o malum, bot, body armor,kask, eldiven, dizlik en ucuz haliyle 1000+ tl bunlar

    Sigorta/ruhsat 100tl ile 300+ ortalama ki bu iş çok karışık :(

    İkinci elin alım satımı 100tl

    Nispeten temiz 3000 civarı ikinci el makul görünüyor, tabi şehir içi kullanacaksak bir de ona mont lazım 200tl civarı yazlığı, kışın da kullanılacak ise 200/300 tl de kışlık.

    Eldiven ve dizlik nispeten hızlı yıpranıyor yedek lazım,

    Lastik meselesi var, ne kadar arazi ne kadar asfalt kullanılacak?

    Ben bu çinli motoru oldukça yordum düştüm zorladım öyle aman aman bir sıkıntı yaratmadı, hafif olması iyi bir şey fakat çabuk alışırsan yetmeme gibi bir durum da olacak, bence 250cc fena değil, daha uzun gider gibi eğer tarzını değiştirmeyeceksen, arazide daha yavaş temkinli gidersen olabilir.

    130 gören ve en az 10lt deposu olan bir cross motor ihtiyacı duyuyorum şu an, bir de her ne kadar alışmış olsamda gösterge panelinde hızını devrini vitesi benzini ve saati doğru gösteren bir model olsa hatta sıvı soğutmalı olsa şahane olurdu, bir de ucuz olsun

    Sanırım bir onluk olsa nakit daha uzun vadeli ve daha konforlu işler çıkardı.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)