MerhabalaR ufak bi sorum olacaktı motoru yıkadıktan sonra lastiğin etrafında beyaz bi leke kalıyor sanki hiç yıkanmamış gibi bunu gidermek için ne yapabilirim
MerhabalaR ufak bi sorum olacaktı motoru yıkadıktan sonra lastiğin etrafında beyaz bi leke kalıyor sanki hiç yıkanmamış gibi bunu gidermek için ne yapabilirim
Hakan resim ekleme şansın varsa bir bakalım.. Suyun kirecinden vs. yapabilir mi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------
Anladım hocam iyi yapmışsın.. Hocam motoru satmamış olsaydım beraber gazlardık hazır Antalya'dan birini bulmuşken.. Sen geçen sene neredeydin hocam..
Benimkinin tipkisi :-) eksoz hafif sari mi serkan bende daha yok ama olacak galiba
Genel sorun hocam eksoz sararması.. Krom parlatıcılar işe yarıyor ama yok ben uğraşamam diyorsan çaydanlıkçıya sök götür parlatıyorlar..
Hic iz kalmiyormu yani 2 yontemle de birde sararmamasi icin var mi yapilacak bir sey
Lastikler icin biz arabalara arap sabunu veya kola surerdik super olurdu motorda da aynisi olur galiba.. hakan yanliz senin zincir neden kirmizi¿
Kırmızı zincir yağı kullanıyorum. Kola benimde aklımdan geçmişti ama kimse önermedi
Arap sabunu nu dene zarari yok merak etme hafif islak ken sungerle sur kurumasini bekle .. zincir bakimini anltirmisin nasil yapiyon ben 5 yil motora bindim hic yaglamadim o zamanlar honda titan :-)
keşke hocam, antalyada da o kadar motorcu var ama hiç etkinlik yok yahu :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------
evet hafif sarılaşma var yolda gördüğüm yeni kasa cbr250r sahipleriyle konuştuğumda çoğunda aynı sarılaşma mevcuttu bir çözüm arıyorum bende
Anladım kardeşim lekeli gibi duruyor.. Lastik ömründen yapabilir mi ? Bir baksana tarihine ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------
Bir çözümü yok hocam malesef.. Sararıyor.. Krom parlatıcılar ile yapanlar vardı gayet başarılı sonuçlar çıkmıştı ortaya hocam..
zevkli bişey en başta onu söylemek isterim ;) şimdi sana lazım olacaklar gaz yağı (bulamazsan zincir temizleme spreyleri var) padok stantı veya gönüllü bir arkadaş arkayı kaldırmk için lazım sonra motül ve İpone zincir yağı. Öncelikle ön dişli muhafazasını sökmen lazım sonra gaz yağı ile bir güzel temizlemen lazım bunu diş fırçası ile destekleye bilirsin sonrada bir güzel yıkaa motoru zincire falan köpükde sür yıka ve durula zincir için ayrı güzel bi bezin olmak zorunda dişlerin arasında bişey kaçmasın çok dikkatli olman lazım. Sonra o gönüllü arkadaş arka tarafı kaldırttıp bir güzel yağlama yapıp dinlenmeye bırakıyorsn ;) umarım biraz yardımcı olmuşumdur mobilden yazdığım için hatalar olabilir affola ;)
City Bike Racing 250r -- AFYONKARAHİSAR / MERKEZ
Kardeşim arabadan biliyorum lastikler eskidiği zaman ne kadar yıkasamda rengi soluk olurdu lekeli gibi lastiğin eskidiğinden derdim hep.. Arabada parlatıcı yağ vs. kullanıyordum ama motorda tehlikeli olur..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:13 ----------
Malesef hocam ülkemizde en çok motosiklet satılan il Antalya ancak her hangi bir aktiviteye dahil olamadım.. Hatta cbr250 yok satıyor ama kimseleri yolda bile görememiştim.. Alıp sakladılar heralde.. Çoğu kişide forumu dışardan takip ediyor.. Bir sorunu varsa google'da aratıp cevabı buralardan okuyup gidiyor yazmadan.. Antalya'dakiler böyle yapıyo sanırım.. Mt-Antalya sayfası'da pek aktif değil..
Bende egzozdan rahatsızım, garaja gırerken cok kotu surttum kucuk bi gocuk ve cizikler oldu, ınternette cbr150r (taylantta mevcut sanırım) fotograflarına baktıgımda bizim egzozsun aynısından oldugunu ve uzerinde bi koruma oldugunu gordum onu getirtebilsek cok guzel olur
Olabilir zeki abi zaten kartı sıfırladığım zaman şöyle güzel bi lastik alacağım bıkmıştım iyice orjinal lastiklerden habire dansöz gibi oynayıp duruyo motor
Diablo rosso II kardeşim.. Tanıdığım bir arkadaşım ninja 300'ün de kullanıyordu çok memnundu..
Aynen onu alıcam abi memnun olmayan yok o lastiklerden
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)