Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #16781

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Alıntı ottomanlast adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Motorsiklet dünyasına ve bu siteye oldukça yeniyim. Sizin gözünüzde çömez sayılırım

    Kısaca geçmişimden bahsedeyim. Hayatımın 10 senesi bisiklet üzerinde geçti, bu süre zarfında fırsat buldukça babamın emektar PUCH motorunu kaçırmaktaydım. İki tekerli aletlere olan ilgim küçüklüğümde yaşadığım o özgürlük hissinin yüze rüzgar suretinde vurmasından ileri gelir.

    Üniversite hayatım boyunca parasızlıktan motor almaya fırsatım olmadı. Şimdi okul bitti, üç beş kuruş para kazanır hale geldik, ilk işim A2 için ehliyet kursuna yazılmak oldu. Ekim'de yazılı, Kasım'da direksiyon derken Aralıkta ehliyeti alacağım inş.

    Tabii aynı zamanda motor da almak lazım. Bunun için bir süredir araştırıyorum. Aylar önce eve yemek söylediğimde gelen kurye ile muhabbetimizde bana "Yamaha YBR125 veya Honda CBF150 al alacaksan" demişti. Temelde çıkış noktam da bu oldu. Derin araştırmalar sonucunda başlangıç motoru olarak Honda CBF 150'ye karar verdim.

    Fiyat araştırmalarım sonucunda da şu sonuca vardım. Eğer 2011 model 0 bir motor almaya kalkarsam, bana herşeyiyle beraber 4150 TL'ye mal olacak. Eğer 1.5 yıl kullanılmış 25.000 km'de bir motor alırsam, bana 3000 TL'ye mal olacak (devir, plaka, ruhsat, noter vs. vs. işlemleri hariç).

    İkinci el motoru, çok iyi bi ustaya gösterip "bu motorda bi sorun yok" sözünü aldığımı varsayalım. Sizce hangi tercih daha mantıklı? Tabii bu kararı verirken benim finansal olarak ne durumda olacağım da önemli, fakat bunu es geçelim. Direkt olarak fiyat - performans oranını sorgulayalım.

    Destekleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
    3 gündür bu forumları okumaktayım, hem aranızdaki kardeşlik güdüsüne hayran oldum, hem de çok şey öğrendim. Beni de aranıza alın
    Öncelikle hoşgeldin kardeşim, bu sevda güzel birşey, insan tutuldumu bırakamıyor.

    Gayet bilinçli bir sürücü olacağının sinyallerini veriyorsun. Bu yüzden önce kask, mont, dizlik ve eldiven almak içinde bir miktar (500 TL civarı) bütçe ayırmış olduğunu düşünüyorum.

    Unutmamalıyız ki motosiklet 2 teker üstünde bile kendi başına duramayan bir alet. Onu keyifli hale getiren sürücünün bilinçli olması

    Her zaman tam korumayla kullanarak ve dikkatli bir sürüşle riskleri minimize etmek bizim elimizde.

    Sıfır motor almayla bitmiyor birde ekstra masrafları eklemek lazım. Yani motor koruma demiri, yan ayaklık, topcase, grenaj koruma demiri, arka çanta demiri vs. vs. bunların hiçbiri sıfır motorun yanında verilmiyor (bazı bayiler yan ayak veriyor sadece)

    Bunları belirttikten sonra 2. el ve 3bin TL civarına alınabilecek bir cbf150'nin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Sıfır model fiyatları çok yükseldi.

    Kaldıki arka çantalı ve koruma demirli olan 2.eller hayli fazla.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #16782

    Üyelik
    05 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 150 gümüş gri
    merhaba ottomanlast,
    aydoganx e katılıyorum. sıfır almak biz ilk motoru olacak arkadaşlar için çok mantıklı değil. ben de aylardır forumları takip ediyorum. bu cumartesi nasipse yazılı sınava giriyorum. bir taraftan da sürekli motor bakıyorum. bir tane kısmetimize düştü (cbf 150) sanırım. anlaşabilirsek alıp koyacagım kenara. ama kesinlikle cbf 150 olacak ilk modorum.uzun çabalardan sonra buna karar verdim (ybr, apache, cbf). sen de çok iyi bir seçim yapmışsın..bir taraftan da bilinçli olarak tüm ekipmanı hazırlamaya bak. benim kaskım, montum eldivenim hazır:)) umarım sen de bir an önce ehliyetine kavuşursun da arkadaşların gezilerine birlikte katılırız. selamlar. dogan.

  3. #16783
    m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2008
    Şehir
    Sao Paulo BREZİLYA
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Valla kim nederse desin,tirilyonlarım olsa,sıfır motor alma kesinlikle,

    2.el temiz fıstık gibi motor bulmak daha mantıklı ve daha zevkli geliyor
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

  4. #16784
    -ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2009
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Merhaba arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var.Bu sıralar yakıtım gittikçe artmaya başladı.Kademeli olarak arttı ve en son 100km/3.3 litre olarak ölçtüm.Her zaman şehir içi standart 100km/2.5 litre yakıyordu. Kullanım tarzım,ya da herhangi parça değişmedi.Güç kaybı yok.Herşey yolunda ama yakıt anlamsız şekilde arttı.Böyle bi sorunla karşılaşan ya da fikri olan var mı? SAygılar..

  5. #16785

    Üyelik
    12 Kasım 2009
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    cbf150
    Alıntı Team 106 GTI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aşağıdaki linkte olan saatten takılabilir.Kasası çift taraflı bantla yapışıyor, saat kısmıda çıkabiliyo diye hatırlıyorum ama emin değilim.Tabi bunu takarsak güneşte ve yağmurda bırakmamak lazım.

    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...D=0&cat_ID=106
    İşte kazık yediğimizin resmi belgesi. Tıpkısının aynısını 1,5 tl ye almıştım.

    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun rölanti devri düşük olduğu için bu problemi yaşıyor olabilirsin.
    Motor ideal çalışma sıcaklığiına geldiği zaman, yani en az 5-10 km. yol yaptıktan sonra aşağıdaki şekilde gözüktüğü gibi karbüratörün üstündeki vidadan rölantiyi biraz arttırırsan sorun çözülecektir.




    Yalnız kullanım kılavuzunun 2.maddesi evlere şenlik
    "Motora bir takometre bağlayın."
    Be hey zalim Honda Türkiye, niye Çin'deki devir saatli panelleri getirmiyorsunda bizi motora "takometre" bağlamak zorunda bırakıyorsun?
    Al bul bir takometre. Benim de onunla işim olmazdı ama rölanti devri en iyi ona bakarak ayarlanıyor.

    Alıntı meapa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devir saatinin çok çok çok önemli bir konu olduğunu sanmıyorum. 1999 yılında Honda Titan aldığımda bana arkadaşım yaklaşık saatte 40 km hıza ulaştığında 3'e at, yaklaşık 60'a geldiğinde de 4'e demişti. O sıralar devir saati gibi şeyler anca çok lüks motorlarda bulunuyordu. 1'den 2'ye geçilmesi gerektiğini en acemi kullanıcılar bile anlar. Yüksek bir hızda ise zaten 5'desindir Bu kuralı ilk 1 ay uyguladım ve daha sonra da motoru 11 yıl boyunca sesle birlikte bütünleşerek kullanmaya devam ettim. İnanın bu 11 yıl boyunca devir saatim olmadığı için ne ben bir zorluk yaşadım ne motorda bir sorun oluştu, ne de bunun eksikliğini hissettim. Eğer bu 11 yıl içinde bir devir saatim olsaydı HİÇ BAKMAZDIM BİLE! Düşünsenize, 11 yıl boyunca hiç kullanmayacağım, şöyle göz ucuyla bile bakmayacağım bir teknolojiyi boşu boşuna yanımda taşıyıp duracaktım.

    Araba kullanırken de devir saatini sadece şehirler arası yolda klimayı açıp camları kapatmışsam, ve yanlışlıkla devir saatine gözüm bir an takılıvermişse, ve ben de o sırada 4. viteste olduğum halde saatte 130'a falan gelmişsem, işte bütün bunlar aynı anda bir araya gelmişse, kullandığım bir alet. Ki böyle durumlarla karşılaşma olasılığım da yılda 1 kere, tatile çıktığım zaman oluyor. Hadi diyelim ki o zamanda devir saati bozuk olsun, işte o zamanda 1-2 dakika içerisinde 5'e atarım, merak etmeyin.

    Ama ön panele şu şekilde yaklaşılırsa, buna katılırım: Çok sükseli gibi yapmışlar, sağolsunlar benzin seviyesini eklemişler. Ama hız göstergesinin yanında yer alan o kaçıncı vitestesin göstergesinin zavallılığı, üçüncü dünya pazarının sefilliğinin bir göstergesi bence. 1-2 yıllık bir motor kullanıcısı bile "Abi ben şu an kaçıncı vitesteyim, şu göstergeme bir bakayım da göreyim!" demeyeceğini gayet iyi bilir. Her motorsiklet kullanıcısı makina ile, ses ile, hız ile, çekiş gücündeki değişimler ile, hemen hemen her şey ile zaten bütünleşmiş bir kullanıcıdır. Kaçıncı vitesteyim göstergesi, acemi bir kullanıcının en fazla 1-2 hafta kullanacağı dandik bir gösterge.

    Ön panel konusunda geçenlerde de belirtmiştim, keşke bir saat koysalardı diye... Sonra aklıma geldi, kol saati kullanırsak saatimiz de olmuş olur
    Ben hala bakıyorum vites göstergesine, acemi motorcuyum diye boşuna demiyorum.

    Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Göstergesinde saat olmamasından yakınanlar bisiklet saati kullansınlar. Sigma marka bu konuda tavsiye ediliyor. Kablolu olursa daha iyi olur. Saati göstermesinin yanında hızınızı da doğru gösterir, günlük haftalık ne yol yaptığınızı, ortalama ve maksimum hızınızı ve daha bir çok veriyi görebilirsiniz. Ayrıca su geçirmezler ve kolayca söküp yanınızda götürebiliyorsunuz. Devir saati bence de çok önemli değil, bir kaç gün kullanınca motorun sesinden ve gidişinden ne zaman vites değişimi gerektiği anlaşılıyor. Vites göstergesi ise bence 1. vites ve boşu gösterse ya da sadece boşu gösterse yeterli. Bu da kalkışta 1. viteste kalktığımızdan emin olalım diye yoksa boş göstergesi yeterli bence. Depo göstergesi de deponun şaseye oturması nedeniyle üst kısmı daha dar, şamandıra sadece benzin yüksekliğini gösteriyor. Yani depo kola tenekesi değil de gazoz şişesi gibi dibe doğru geniş, o yüzden yanıltıyor. Ben geçen fulleyip kırmızı hizasına geldiğinde tekrar üstteki demire kadar fulledim, 8 lt aldı. Ayrıca bu motor stop düğmesine yolda giderken basınca ne oluyor merak ettim, rampa aşağı 3. viteste kapadım, bir iki gaz verdim vurt vurt ses geldi düğmeyi açınca da eksoz patladı hoşuma gitti fakat bir daha yapmam sanırım Boğuluyor motorum diyen arkadaşımız da bence buji kablosu iyi oturmuş mu diye kontrol etsin, ya da motor stop düğmesinde bir problem olabilir mi, neticede düğme kapatınca ışıklar sönmüyor, motor boğulmuş gibi oluyor ve açınca da eksozdan ses geliyor. Yani semptomlar aynı.

    Ayrıca lastik konusuna gelince ben ölçüleri bilmeden yanlış almışım be gayet de güzel oldu memnunum, sadece sanıyorum biraz son hız düştü. Sürtme falan yok.

    Öne irc NR25 90-90/18
    Arkaya ise NR47 100-90/18 almışım.

    Önün duruşu çok güzel oldu, bisiklet tekeri gibi durmuyor. Çamurluğa sıfır duruyor sürtmüyor. Yağmurda da kullandım sorun olmadı ama endüro tarzı kullananlar, çamura girenler sorun yaşayabilirler. Arka lastik ise zincirim yeni değiştiği ve teker en önde olduğu halde çatalla arasında yeterli mesafe var. Duruş olarak da güzel duruyor. (şekil olarak ) arka freni pek kullanmıyorum genelde %90 ön, sert duracağım zaman birlikte, ışıklarda ise vites birde ayağım arka frende ışık yanacak kadar basılı bekliyorum.
    Bence lastikte orjinal ebatlardan şaşmayın.

    Alıntı Adrion adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkdaşlar iyi günler kolay gelsin ben honda ps 150i almıştım forumada yazdım zaten aldığım yerdeki honda rodajının 1000 km olduğunu ve rodaj için 80i geçmememi ve arasıra yaklaşık 5 sn boyunca tam gaz ytapmamı sölemişti bazıları 60ı hiç geçme hiçte basma diyor bazılarıda sağır kalabiilir bas basabildiğin kadar diyor ne yapmalıyım yardım ve görüşlerinizi bekliyorum
    Bence ilk 500 nazik kullanın, sonra ise ara ara ani hızlanmalarla motoru hafiften dürtün. 1000 ile 2000 km sonra ise artık sizde kendi devrinizi bulmaya başlarsınız.

    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ferat kardeşim;
    Yanına lastik tamir seti ve zincir spreyi vs. alırsan bence yeterli olur.
    Ön lastik 25 PSI
    Arka lastik 31 PSI olmalı.
    Fakat bu değerleri lastikler soğukken elde etmelisin. Yani sabah motoru henüz hiç çalıştırmadan, yol yapmadan ölçünce bu değerler çıkmalı. Lastik ısındıkça hava da genleşir ve basınç değeri artar.

    En önemlisi her zaman çok dikkatli ve full koruma ol. Sıcaktan bunalıp montunu ve kaskını çıkartma sakın.

    İyi yolculuklar şimdiden...
    İsmail abi Ferhat iyi çocoktur.

    Ferhat dönüşte sana da uğradım ama bir hafta geç kalmışım. Neyse ben daha da geleceğe benziyorum yanına.

    Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilgi için çok teşekkür ediyorum burada yağ satan dükkanlar resmen araba yağlarını basmaya çalışıyorlar ve hepside (yağ yağdır araba motor fark etmez 4 zamanlı olduktan sonra diyorlar)ve iddea ediyorlar 15-50 motor yağı olmaz diyorlar.yani sizde olmasanız bilinçsiz usta ve satıcılar tarafından motorumu kendi ellerimle mahvedeceğim...
    İsmail kardeşim gene hızır gibi yetişdi çok teşekkür ediyorum kardeşim sana
    Bizde esas sıkıntı insan olamamak. Esanaf olamama durumnunu ise değinmiyorum.

    Alıntı E_TEKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motorumu 20 mart 2009 tarihinde sıfır aldım.Şu anda 17.500 km de.

    Çok yakın arkadaşımda ybr var 2007 model.onun motoru 21.000 km de bir kere bile subap ayarı yaptırmadı.Bir kere bile zincirini gerdirmedi.20.000 km de iken motoru ben zorla buji ve hava filtresini değiştittirdim..

    Bu benim şahsi görüşüm ybr 125 cbf 150 den daha dayanıklı.Türkiye yol şartlarına daha uygun.süspansiyonu daha yumuşak.Motor kısmı gerçekten bizim cbf lerden daha sağlam. 100 000 km leri deviren çok ybr var.

    ybr cbf ten daha sorunsuz.

    her iki motoru kullandığım için söylüyorum ybr bana bisiklet havası veriyo.Yol tutuş ve frenleme olarak cbf 150 ciddi anlamda daha iyi,Yakıt olarak çok az bir miktarda olsa daha az yakıt tüketiyo.

    Abi benim için yol tutuş, fren falan pek önemli değil.Tipide beni pek bağlamıyo bana sorunsuz ve masraf açmasın yeter diyosan ybr al derim.

    Fakat cbf in daha güvenli daha dengeli stabil makina olduğunu üzerine basa basa söylemek isterim.

    Bu seçim gerçektende çok zor..Ybr nin motor kısmının sorunsuzluğu ve dayanıklığı tartışılmaz ama cbf te gerçekten güzel motor.

    Gelelim bugüne kadar benim yaşadığım sorunlara.

    Daha 1500 km de iken bi şıkırtı sesi gelmeye başladı 16.000 km lere kadar o lanet olası sesle sürmek zarunda kaldım sesi kesemediler.Bir gün gerçekten bu işlerden anlayan bir usta sorunun egzantirik gergisinden olduğunu buldu ve sorun şu an tamamen kalktı.
    2 defa far ampulum patladı
    1 defa arke fren ampulu patladı
    geçen gün orta sehpa kırıldı ve ben bu kırılmayı çok garipsedim
    defalarca subap ayarı yapıldı.
    Defalarca zincir gerildi

    Cbf in aynaları iyi göstermiyo derler fakat ben aynaların görüş açısından gerçekten çok memnunum.Boyum 1.83 cm.

    Ben şu an bu sınıfta motor alacak olsam tekrar cbf 150 alırdım.Çünkü bende ağır basan tarafları daha fazla.Çünkü ybr ne kadarda sağlam olsa dahi bana sürüş bakımından güvenli gelmiyo.ybr den inip kendi motoruma binince kıymetini çok iyi anlıyorum ama motor aksamı gerçktende cbf ten daha sağlam ve kaliteli..Karar senin
    Güzel bir tespit, birde şu varki mükemmel motor yoktur.

    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rica ederim Ferat. Güle güle kullan.
    Şimdilik tatil planım yakın gelecekte gözükmüyor. Oralara gelecek olursam mutlaka yanına uğrayacağım.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:37 ----------

    Sıfır almış olduğum motorda (şu anda 21 bin km.deyim) şu ana kadar hiç subap ayarına ihtiyaç duymadım. Doğal olarak subap ayarı yaptırmadım.

    Periyodik bakımlar haricinde ekstra olarak zincir değişimi ve ön tekerlek rulmanı değişimi yaptım. Onun haricinde ekstra bir parça değiştirmedim.

    babaçi abi sen motoru ikinci el aldın yanılmıyorsam, aldığın kişi çok hor kullanmış olabilir mi?
    Sübap ayarının bozulmasının hor kullanma ile olduğunu sanmıyorum. Ama diğerleri olabilir.

    Alıntı Rebornx4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biziwm makinalar milimetrik yakıyor sanırım. Bende 350-360 da yedeğe düşüyorum direk. Makine ztn maksimum 420 km gördü 13 litre benzinle. Neyse ona şükür Bulamayan var. 3.0LT/100Km gibi bir oranımız var bizim. Aslında oranlarsan 100kmde 5 lt yakan dizel arabayla aynı fiyatı yakıyoruz. CBF içinde 3lt normal bence. Hatta çok çok iyi bir değer. 100 kmde 0.3 lt tasarruf edicem diye kasmanın anlamıda yok.
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var.Bu sıralar yakıtım gittikçe artmaya başladı.Kademeli olarak arttı ve en son 100km/3.3 litre olarak ölçtüm.Her zaman şehir içi standart 100km/2.5 litre yakıyordu. Kullanım tarzım,ya da herhangi parça değişmedi.Güç kaybı yok.Herşey yolunda ama yakıt anlamsız şekilde arttı.Böyle bi sorunla karşılaşan ya da fikri olan var mı? SAygılar..
    Katılıyorum, eğerki fazla yakıyorsanız buji, hava filtresi ve subap ayarının kontrol edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mucit aratmaz olur mu hiç?

    bi debriyaj balata seti bir de pim, debriyajı söktükleri için 4 lt yağ + işçilik 500 kaat veriyorum şu sıralar

    bir ay japonyadan parca gelecek diye bekletmeleri de cabası
    Olur böyle vakalar, sıkma canını. En önemlisi senin sağlıklı olman, gerisi teferruat.

    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o buton acil durumlarda çok işe yarıyor. bir de mesela yayladan aşağı iniyorsun 30 km full iniş. motoru stop etmek istediğin anlarda butondan stop ediyorsun ardından çalıştıracağın zaman butonu açıyorsun çalışıyor(vitesteyken)kontaktan kapatırsan açacağın zaman kontağı çevirmen gerekiyo filan. kullanan bilir değerini

    bir de benim gaz kolu 1-2 haftadır takılı kalıyor. sadece son gaz verince takılıyor bu durumda acil olarak o butona basıyorum. tamirci halattandır dedi ama tamirciye götürdüğümde takılmadı
    Genelde hep öyle olur. Tamirciyi gören motor düzelir.

    Alıntı m.salih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selamlar arkadaşlar:
    bu hafta sonu cbf'imle biraz uzun yol katettim, lakin bir sorunla karşı karşıya kaldım, onu bir sorayim sizlere:
    herşey yolunda gidiyorsunuz sonra ufak ufak teklemeler başgösteriyor. elektrik kesintileri olduğunu düşünüyorum. sonra bir çeşme başında mola veriyorsunuz, derken tam yola çıkacaksınız ki cbf çalışmıyor hatta marş basmıyor! kontak açık ama lamba falan yanmıyor, korna ötmüyor vs. kısaca ceryan yok motorda. sonra sigorta kontrollerini yapınca akünün hemen yanıbaşında yer alan sigortanın patladığını (yandığını) görüyorum. daha önce de koltuğun altındaki sgortaları 2 kez yakmıştı. sigortayı yeniliyorum sorun yok! hayret edersiniz!!! elektrikçiye götürdüm baktı şöyle bir 'şimdi ben bunun neresine bakayım ' dedi. çalışıyor motor dedi iyice arıza versin de öyle getir oldu son sözleri güler misin ağlar mısın? var mı bilgisi olan, başına gelen???
    şimdiden teşekkürler
    Sigorta atması iyi birşey değildir, araştırılmasında fayda var diye düşünüyorum. Yıkarken de dikkat etseniz iyi olur. Özellikle basınçlı su yıkama oldukça tehlikeli.

    Alıntı mastikos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda pazarbaşının yaptığı uyanıklık :

    cbf 150'yi 4000 bakımına honda pazarbaşına götürdüm.
    usta motoru alır almaz sübap ayarı yapılması lazım dedi.
    tamam yapalım dedim.ektra olduğunu söyledi ve 4000bakım ücreti+60 lira istedi.
    onu sonra yaptırım o zaman dedim.
    4000 bakımı için 45 lira verdim.

    45 liraya 4000 bakımında zaten içinde mecbur yapılması gereken kitapçığında da yazan sübap ayarını ektra ücret alabilmek için yapmadılar.(daha sonra diğer servislere sordum 45 liraya 4000 bakımının 1 saatlik süresi içinde subap ayarını hiç söylemeden zaten yapıyorlarmış)

    ve pazarbaşına geri döndüm durumu anlattım.zaten bakımda yapılması gerekiyormuş yapmadınız dedim.
    evet yapılması gerekirdi yaptırmamışsınız dediler.
    ektra ücret istediniz dedim.işçilik ücreti istedik dediler.
    motor bakımda yarım saat durdu 1 saatlik işçilik ücreti aldılar.
    15 dakikalık (diğer servislere sordum) sübap ayarını o 1 saatlik sürede yapamazlarmış gibi (diğer servisler nasıl yapıyorsa) 2 saat sürer bu da 60 lira tutar dediler.
    ve şimdi yaparlarsa 2 saatlik işçilik ücretini alacaklarını söylediler.

    sonuçta 45 lira bakım ücreti vermişim ve şimdi sübap ayarı için motoru 4 saat orda bırakmamı ve 60 lira ödememi talep ettiler.

    hondaya şikayet edeceğemi söyledim edin dediler şikayetimi yapacağım ve gidip sübap ayarını paraylada yaptıracaksam başka serviste yaptıracağım.ve birdaha da pazarbaşıyla işim olmaz.

    !!! dikkat edin kendini uyanık sanan bu servise karşı !!!
    Maalesef durum budur, amerika ya da gelişmiş bir avrupa devletinde bu hareketleri sergileyemezler, adama hesabını sorarlar.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

  6. #16786

    Üyelik
    12 Mart 2010
    Şehir
    samsun
    Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    herkeze merhaba motorumla ilk defa uzun yola gittim 700 km üzeride yol yaptım yokşuş indim cıktım çok keskin virajlara girdim pirelli marka lastik taktırmıştım uzun yolda ısındı yumuşacık pamuk gibi oldu harika bir yol tutuşu var .11 günlük tatilimi ikinci günü gecesi yarıda bırakmak zorunda kaldım nişanlımın babası vefat etti gece dönmek zorunda kaldım sinop merkezde orman kampı var cadırı siz götürürseniz geceliği 15 tl elektirik su duş yeri+denizi ve pilajı harika cadır götürmezseniz 30 tl bilginiz olsun sinopa gitme planı olan varsa.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:49 ----------

    Alıntı SILWERBEAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm merabalar bende aranıza girmek istiyorum yaklaşık 2 ay oldu sıfır aldım cok memnunum yakıt konusundada arkadasın dedıgı gıbı dıp gazlada gıtsen 100 kurus yakıyor gecen gebzeye gıttık ve baska yerlerede ugradık 2kısı hep tam gaz bu sıcak havalarda 220 km yaptık sadece yaktıgı yakıt 20 tl o yuzden sevıyorum motorumu su an 2300 oldu bakalım
    hoşgeldin arkadaşım hayırlı olsun hondan

  7. #16787
    SILWERBEAT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ESKİDEN BEATTI ŞİMDİ CBF 150
    tesekur edrım arkadaslar bu motoru hazıranın 15 ın de aldım sıfır sızce ne kadar anahtar teslım inanmıcaksınız ama 3.600 pesın aldım arastırdım arastırdım gıttım pendıkten aldım 46lt kappa canta da aldım koruma demırıde 2 sıne 300 verdım 3.900 e suan bınıyorum cok memnunum suan 2500 km de bıde sey dıcem dun 10 tl benzın aldım 95 km gıttı normalmı sizce

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:14 ----------

    ya bıde resım nasıl yuklucem bana yardımcı olursanız eskı uyesıyım ama unuttum motorum yok dıye gırmemıstım sıteye yardım edersenız sevınırım

  8. #16788
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı SILWERBEAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tesekur edrım arkadaslar bu motoru hazıranın 15 ın de aldım sıfır sızce ne kadar anahtar teslım inanmıcaksınız ama 3.600 pesın aldım arastırdım arastırdım gıttım pendıkten aldım 46lt kappa canta da aldım koruma demırıde 2 sıne 300 verdım 3.900 e suan bınıyorum cok memnunum suan 2500 km de bıde sey dıcem dun 10 tl benzın aldım 95 km gıttı normalmı sizce

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:14 ----------

    ya bıde resım nasıl yuklucem bana yardımcı olursanız eskı uyesıyım ama unuttum motorum yok dıye gırmemıstım sıteye yardım edersenız sevınırım
    hoşgeldin kardeş yanlız bi sorum olucak 3.600 anahtar teslim herşey içindemi ruhsat vs bu güngör motordaki fix fiyatmı yoksa bir durum mu oldu size özel?

  9. #16789

    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBF 150 , Kymco agility 125
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var.Bu sıralar yakıtım gittikçe artmaya başladı.Kademeli olarak arttı ve en son 100km/3.3 litre olarak ölçtüm.Her zaman şehir içi standart 100km/2.5 litre yakıyordu. Kullanım tarzım,ya da herhangi parça değişmedi.Güç kaybı yok.Herşey yolunda ama yakıt anlamsız şekilde arttı.Böyle bi sorunla karşılaşan ya da fikri olan var mı? SAygılar..
    Benim 47000 km de subablarım arıza yapmıştı.Yaklaşık yaklaşık 70-80 TL ye değişti ve bir sorun kalmadı.Egsozdan çiğ benzin atıyomu?bir bak istersen

  10. #16790

    Üyelik
    16 Ağustos 2010
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki ER-5
    merhaba dohansen ve aydoganx,

    öncelikle hızlı cevap için teşekkürler.
    Aslında haklısınız, ilk motorumu sıfır almak ölü yatırım olurdu. İyi kullanılmış bir ikinci el CBF çok daha makul. Fakat hayatında hiç motorsiklet almamış biri olarak bu ikinci el motorsikletler nerde bulunur, nası alınır, plakası ruhsatı nasıl üzerine alınır, hangi ustaya götürülür vs. hakkında hiç bir fikrim yok. Yardımlara her daim minnet duyarım

    Şimdilik ilk girişimimi ehliyet kursuna yazılarak göstereceğim. Kaskı, eldiveni, montu vs. vs. her halde toplamda 1 haftada halledilecek şeyler. Ehliyeti almadan motoru kullanmayacağım nasıl olsa, o yüzden ehliyetten sonra, motordan önce almayı düşünüyorum bu aparatları.
    Hayat, arkadaşının motorsikletinin kaç model olduğunu sorarken "how old is she" demektir...

  11. #16791

    Üyelik
    27 Nisan 2010
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Arkadaşlar merhaba. Uzun süren Cbf alma sevdamdan sonra sonunda alabildim. 1000 km yeni doldurmuşken bir kaza yapıp motoru devirdim. Kazanın sebebi lastiklerdi. Koruma demiri olduğu için motorda hiç bir şey yok ama bende bir korku oluştu. Sağ elimde çıkma ve incime sol ayağımda incime meydana geldi. Kaskın üzerindeki izleri görünce Allah'ıma şükrediyorum. Size diyeceğim arkadaşlar aman dikkat edin. Kaskınızı sürekli takın. Birde bana adam gibi bir lastik tavsiye edin gözünüzü seveyim. Forumdaki arkadaşlar bana söylemişlerdi alınca değiştir diye bende değiştirecektim fakat motoru satan arkadaş "yazık olur 5 bin 10 bin bari bin öyle değiştirelim" deyince vazgeçmiştim. Ama kararımı verdim can herşeyden aha önemli. Madem bu merete bineceğiz, düzgün binelim. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Kaliteli, fiyatı uygun, sürat için değil şehir içi düzgün kullanım için problemsiz lastik söyleyeblirseniz çok sevineceğim. Kolay gelsin, kazasız belasız sürüşler.

  12. #16792

    Üyelik
    12 Mart 2010
    Şehir
    samsun
    Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    ............

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:47 ----------

    Alıntı nistelrooney adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba. Uzun süren Cbf alma sevdamdan sonra sonunda alabildim. 1000 km yeni doldurmuşken bir kaza yapıp motoru devirdim. Kazanın sebebi lastiklerdi. Koruma demiri olduğu için motorda hiç bir şey yok ama bende bir korku oluştu. Sağ elimde çıkma ve incime sol ayağımda incime meydana geldi. Kaskın üzerindeki izleri görünce Allah'ıma şükrediyorum. Size diyeceğim arkadaşlar aman dikkat edin. Kaskınızı sürekli takın. Birde bana adam gibi bir lastik tavsiye edin gözünüzü seveyim. Forumdaki arkadaşlar bana söylemişlerdi alınca değiştir diye bende değiştirecektim fakat motoru satan arkadaş "yazık olur 5 bin 10 bin bari bin öyle değiştirelim" deyince vazgeçmiştim. Ama kararımı verdim can herşeyden aha önemli. Madem bu merete bineceğiz, düzgün binelim. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Kaliteli, fiyatı uygun, sürat için değil şehir içi düzgün kullanım için problemsiz lastik söyleyeblirseniz çok sevineceğim. Kolay gelsin, kazasız belasız sürüşler.
    duroların gazabına iki kere uğradıktan sonra bütcem bu ara iyi olmadığı için prelli taktırdım ama çok memnunum hemen ısınıyor ve harika yol tutuyor çok kullanışlı hem asfalt için hemde mucurlu yol için ideal, ön arka takımı ben 100 tl ye aldım ama normal fiyatı 120 tl. stede mişlen taktıran arkadaşlar var çok memnunlar fiyatı 190 210 arası değişyor buz motorda fiyat alabilirsin (0216 380 92 96) mişlenin lastiği özellikle asfalt için mucurlu yol kullanımı iyi değil bu konuda kullanan arkadaşların söylediği

  13. #16793
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Arakdaslar normal giderken düz yolda ellerimi bıraktığımda motorun direksiyonu salınım titreme yapıyor neden yapar?
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

  14. #16794

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var.Bu sıralar yakıtım gittikçe artmaya başladı.Kademeli olarak arttı ve en son 100km/3.3 litre olarak ölçtüm.Her zaman şehir içi standart 100km/2.5 litre yakıyordu. Kullanım tarzım,ya da herhangi parça değişmedi.Güç kaybı yok.Herşey yolunda ama yakıt anlamsız şekilde arttı.Böyle bi sorunla karşılaşan ya da fikri olan var mı? SAygılar..
    Subap ayarı dana önce yapılmışmıydı hiç? Belki subap ayarı kaçtığı için yakıt tüketimin artmış olabilir. Birde hava filtresini kontrol et, tıkanmış olabilir.

    Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkeze merhaba motorumla ilk defa uzun yola gittim 700 km üzeride yol yaptım yokşuş indim cıktım çok keskin virajlara girdim pirelli marka lastik taktırmıştım uzun yolda ısındı yumuşacık pamuk gibi oldu harika bir yol tutuşu var .11 günlük tatilimi ikinci günü gecesi yarıda bırakmak zorunda kaldım nişanlımın babası vefat etti gece dönmek zorunda kaldım sinop merkezde orman kampı var cadırı siz götürürseniz geceliği 15 tl elektirik su duş yeri+denizi ve pilajı harika cadır götürmezseniz 30 tl bilginiz olsun sinopa gitme planı olan varsa
    Hoşgeldin Ferhat. Her km. yeni bir tecrübe bizim için. Bu gezide yeni tecrübeler edinmişsindir.

    Alıntı SILWERBEAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tesekur edrım arkadaslar bu motoru hazıranın 15 ın de aldım sıfır sızce ne kadar anahtar teslım inanmıcaksınız ama 3.600 pesın aldım arastırdım arastırdım gıttım pendıkten aldım 46lt kappa canta da aldım koruma demırıde 2 sıne 300 verdım 3.900 e suan bınıyorum cok memnunum suan 2500 km de bıde sey dıcem dun 10 tl benzın aldım 95 km gıttı normalmı sizce

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:14 ----------

    ya bıde resım nasıl yuklucem bana yardımcı olursanız eskı uyesıyım ama unuttum motorum yok dıye gırmemıstım sıteye yardım edersenız sevınırım
    Hoşgeldin yeni motorun hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanırsın inşallah.

    Yakıt tüketimi normal sayılır.

    Alıntı nistelrooney adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba. Uzun süren Cbf alma sevdamdan sonra sonunda alabildim. 1000 km yeni doldurmuşken bir kaza yapıp motoru devirdim. Kazanın sebebi lastiklerdi. Koruma demiri olduğu için motorda hiç bir şey yok ama bende bir korku oluştu. Sağ elimde çıkma ve incime sol ayağımda incime meydana geldi. Kaskın üzerindeki izleri görünce Allah'ıma şükrediyorum. Size diyeceğim arkadaşlar aman dikkat edin. Kaskınızı sürekli takın. Birde bana adam gibi bir lastik tavsiye edin gözünüzü seveyim. Forumdaki arkadaşlar bana söylemişlerdi alınca değiştir diye bende değiştirecektim fakat motoru satan arkadaş "yazık olur 5 bin 10 bin bari bin öyle değiştirelim" deyince vazgeçmiştim. Ama kararımı verdim can herşeyden aha önemli. Madem bu merete bineceğiz, düzgün binelim. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Kaliteli, fiyatı uygun, sürat için değil şehir içi düzgün kullanım için problemsiz lastik söyleyeblirseniz çok sevineceğim. Kolay gelsin, kazasız belasız sürüşler.
    Yeni motorun hayırlı olsun ve yaşamış olduğun talihsiz kaza içinde geçmiş olsun.

    Buz motorda kampanya var bu sıralar yanlış bilmiyorsam Michelin Pilot Sporty için liste fiyatını 200'den 165'e kadar indirdiler. Pazarlıkla daha aşağıda alabilirsiniz belki.

    Benim IRC'lerde artık paydos demeye başladı. IRC'leri 15000 km. kullandım artık sertleşti hamuru ve ani frenlerde kızaklama yapıyor.

    Şahsen michelin düşünüyorum. Bulamazsan Pirelli'de iyidir.

    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arakdaslar normal giderken düz yolda ellerimi bıraktığımda motorun direksiyonu salınım titreme yapıyor neden yapar?
    Ön jantta balans problemi olabilir. Arkada da topcase dolu iken yaşayan arkadaşlar vardı. Topcase varsa çıkartıp denersen emin olabilirsin.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

  15. #16795
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    benim cbf yi sattığımdan beri uğramıyorum bu sayfaya. şimdi ise bir arkadaşımıza cbf bakıyoruz ve sizlerede sorayım dedim. istanbul içerisinde 2500 tl civarı mümkünse 40.000km ye kadar ve tercihen kırmızı renk cbf satan, bilen duyan olursa haber verirseniz memnun oluruz. sahibinden.com dakilere baktık fakat fiyatlar 2500 den yukarı çıkıyo ve arkadaşın bütçe kısıtlı (öğrenci bütçesi) mümkünse hor kullanılmamış bişeyler bulursak iyi olacak. şimdiden yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.

  16. #16796

    Üyelik
    05 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 150 gümüş gri
    merhaba arkadaşlar. aldım..sonunda aldım..honda cbf 150, siyah, 2010 model tam istediğim gibi..artık ben de aranızdayım ve bu topic de ben de tm herşeyi artık "motor sahibi" olaraak takip edeceğim..sevgiler&saygılar..dogan

  17. #16797

    Üyelik
    12 Mart 2010
    Şehir
    samsun
    Motosikleti
    HONDA-CBF-250
    Alıntı dohansen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar. aldım..sonunda aldım..honda cbf 150, siyah, 2010 model tam istediğim gibi..artık ben de aranızdayım ve bu topic de ben de tm herşeyi artık "motor sahibi" olaraak takip edeceğim..sevgiler&saygılar..dogan
    Hayırlu uğurlu olsun kazasız belasız sürersin inşallah ne kadara bitirdin motoru ve kaç binde

  18. #16798

    Üyelik
    12 Kasım 2009
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    cbf150
    Alıntı mimoza_cbf_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkeze merhaba motorumla ilk defa uzun yola gittim 700 km üzeride yol yaptım yokşuş indim cıktım çok keskin virajlara girdim pirelli marka lastik taktırmıştım uzun yolda ısındı yumuşacık pamuk gibi oldu harika bir yol tutuşu var .11 günlük tatilimi ikinci günü gecesi yarıda bırakmak zorunda kaldım nişanlımın babası vefat etti gece dönmek zorunda kaldım sinop merkezde orman kampı var cadırı siz götürürseniz geceliği 15 tl elektirik su duş yeri+denizi ve pilajı harika cadır götürmezseniz 30 tl bilginiz olsun sinopa gitme planı olan varsa.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:49 ----------



    hoşgeldin arkadaşım hayırlı olsun hondan
    Başın sağolsun.

    Alıntı SILWERBEAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tesekur edrım arkadaslar bu motoru hazıranın 15 ın de aldım sıfır sızce ne kadar anahtar teslım inanmıcaksınız ama 3.600 pesın aldım arastırdım arastırdım gıttım pendıkten aldım 46lt kappa canta da aldım koruma demırıde 2 sıne 300 verdım 3.900 e suan bınıyorum cok memnunum suan 2500 km de bıde sey dıcem dun 10 tl benzın aldım 95 km gıttı normalmı sizce

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:14 ----------

    ya bıde resım nasıl yuklucem bana yardımcı olursanız eskı uyesıyım ama unuttum motorum yok dıye gırmemıstım sıteye yardım edersenız sevınırım
    2010 model dahi olsa çok güzel fiyata almışsın, hayırlı olsun.

    Alıntı nistelrooney adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba. Uzun süren Cbf alma sevdamdan sonra sonunda alabildim. 1000 km yeni doldurmuşken bir kaza yapıp motoru devirdim. Kazanın sebebi lastiklerdi. Koruma demiri olduğu için motorda hiç bir şey yok ama bende bir korku oluştu. Sağ elimde çıkma ve incime sol ayağımda incime meydana geldi. Kaskın üzerindeki izleri görünce Allah'ıma şükrediyorum. Size diyeceğim arkadaşlar aman dikkat edin. Kaskınızı sürekli takın. Birde bana adam gibi bir lastik tavsiye edin gözünüzü seveyim. Forumdaki arkadaşlar bana söylemişlerdi alınca değiştir diye bende değiştirecektim fakat motoru satan arkadaş "yazık olur 5 bin 10 bin bari bin öyle değiştirelim" deyince vazgeçmiştim. Ama kararımı verdim can herşeyden aha önemli. Madem bu merete bineceğiz, düzgün binelim. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Kaliteli, fiyatı uygun, sürat için değil şehir içi düzgün kullanım için problemsiz lastik söyleyeblirseniz çok sevineceğim. Kolay gelsin, kazasız belasız sürüşler.
    Geçmiş olsun, lastik önemli. Her ne hikmetse bu durolar çok kötü.

    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arakdaslar normal giderken düz yolda ellerimi bıraktığımda motorun direksiyonu salınım titreme yapıyor neden yapar?
    Bunun sebebi daha bulunamadı, ama ilk olarak lastik hava basınçlarına bak derim. Bu ara lastiğin ne markaydı? O da önemli olabilir.

    Alıntı dohansen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar. aldım..sonunda aldım..honda cbf 150, siyah, 2010 model tam istediğim gibi..artık ben de aranızdayım ve bu topic de ben de tm herşeyi artık "motor sahibi" olaraak takip edeceğim..sevgiler&saygılar..dogan

    Hayırlı olsun, her zaman motosiklete full koruma bin. Motosiklete iyi bak, o da sana gerekn güveni verecektir.

    Bugün işe geç kalacağım diye biraz gaza asıldım. Geçenlerde yoldaki su birikintisine girip kaza yapan arkadaş gibi ben de az daha kaza yapıyordum.

    Yol enine yaklaşık olarak 3 m sulu ve haif keskin viraj vardı, arkamda ise bir kartal. Olabildiğince yavaş girmeye çalıştım ama yinede arka biraz sallandı. Orada bir racing ile olduğumu düşünemiyorum. Siz çok iyi sürücü olsanız dahi ne toplum ne de yollarımız bizlere hazır değil.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

  19. #16799
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı dohansen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar. aldım..sonunda aldım..honda cbf 150, siyah, 2010 model tam istediğim gibi..artık ben de aranızdayım ve bu topic de ben de tm herşeyi artık "motor sahibi" olaraak takip edeceğim..sevgiler&saygılar..dogan
    Hayırlı olsun. Biraz bilgi verebilirmisin nerden aldın kaça aldın. Ayrıca Ruhsat işyemleri için kaç para verdin.

  20. #16800
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Benim lasitikler duro orjinal lasitkler duruyor gecen gün olnlar yüzünden düşüyordum nerdeyse ama neyse. Daha once yapmıyordu böyle ip gibi gidiyordu elleri bıraktımı.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler