Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #9781

    Üyelik
    12 Aralık 2014
    benimkide kırılmıştı. İstersen hidrolik kutusunu değiştirebilirsin. Parçalar ucuz. Ama gerek yok ben kutuyu söktüm.Camın olduğu bölümü tutan bileziğe zarar vermeden içten vurarak çıkar. Sonra madeni 5 kuruşu oraya yerleştir. Bileziğide üstüne koy ve çekiç yardımıyla kenarlarına vur. Bilezik 5 kuruşun yanlarından içeriye girecek ve kesinlikle sızdırma yapmıyor. Anlayacağın maliyetin işçilik hariç 5 kuruş )
    İstersen fotoda koyabilirim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #9782
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    hidrolik kutusunun camını tamir ettiğinden iyice emin olduktan sonra hidrolik sıvısını değiştirmeni şiddetle tavsiye ederim. sıvı kesinlikle özelliğini kaybetmiştir.

    eğer tamir olmuyorsa değiştirebilirsin, gayet ucuz.

    http://www.mondialyp.com/parts/main_...GRS1-06006-092

    http://www.dokuyucu.com.tr/asp/group...JI-YEDEK-PARCA

    http://www.dokuyucu.com.tr/asp/group/164/ZN-YEDEK-PARCA

  3. #9783

    Üyelik
    01 Eylül 2015
    Far cok gucsuz oldugu icin degistirmek istiyorum, forumu okudugum kadariylada Renault 12 far cami ile tam uyumluymus. Internette buldum fiyatida bayagi uygun fakat kargo vs. ile ugrasip hem de vakit kaybetmek istemiyorum. Istanbul'da ucuz yollu sifir renault 12 far cami nasil bulabilirim? Duruma gore ampulu de degistirebilirim.

  4. #9784

    Üyelik
    20 Eylül 2015
    Fren hidroligi cevapları için teşekkür ederim arkadaşlar, Bugun Gpsi açıp biraz gazladım, İbre 60'da iken 43Km , İbre 80 Deyken aslında 60Km hızla gidiyoruz arkadaşlar haberiniz olsun. Bende diyorum bu arabalar niye sürekli yol istiyor benden meger 40 la gidiyomuşum.

    Motorun wd40 sürmem geren yerleri neresi acaba yani yağlamam gereken? Birde ön rüzgar siperliği taktıran arkadaşlar memnunmu? Şu ürün uyar mı?

    http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...atli-186095023

    Far olarakta şu ürünü sipariş etmeyi düşünüyorum: http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...cami-167053965

  5. #9785

    Üyelik
    20 Eylül 2015
    Arkadaşlar Motorumu malesef satmak zorunda kaldım, yaşım çok genç ve ilk aracım oldugu için trafik sigortası hesap ettigimden fazla çıktı. Motor orjinal 840Km de şuanda. Fiyat:2450 Ankaradan ulaşmak isteyenler için telefon numarsı : 05386378498 İlan No : 237415362

  6. #9786
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Arkadaslar siyah 125 zn'si calinmis olan var mi?

  7. #9787

    Üyelik
    12 Aralık 2014
    Arkadaşlar beim 125 znu da şöyle bir sorunum var: Sabahları motor soğukken çalışmasında sıkıntı yok jikle devreye giriyor rolanti yüksek olup stop etmiyor.Fakat sıcak motorda çalıştıktan sonra gaz vermezsem stop ediyor bir süre gaz verip yada biraz gittiğimde stop etmiyor. Sorun jikledemidir yada karbüratör hava ayarından mıdır? Böyle bir şey yaşayan varmı?

  8. #9788

    Üyelik
    12 Aralık 2014
    teşekkürler ilginiz ve cevabınız için

  9. #9789

    Üyelik
    15 Temmuz 2015
    Merhabalar. Mondial 125 znu motorumun sol ön farı içine çöktü.
    Ön iç panel üst dekor kapağını söküp o alana ulaşmam gerek. Geçen söktüm ama kapağı yerinden çıkartamadım. Herhalde ön iç paneli öncesinden sökmem gerekirdi.
    O alana nasıl bir sıra izleyerek ulaşabileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...

  10. #9790
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    Gidonun altında kalan parlak bir parça var. Ordaki vidaları da söktün mü? Kontağın bulunduğu iç kısmın etrafında ön grenaj vidaları var onlar da söktün mü?

  11. #9791

    Üyelik
    11 Aralık 2015
    Herkese merhaba

    Üniversite otoparkında gördükten sonra gerçekten hoşuma gitti ve ev okul arası kullanma amaçlı Zn veya znu almaya kesin karar verdim. Fakat bu alanda pek bilgim yok, 2. El almayı düşünüyorum(malum öğrenciyiz). Satın alırken daha doğrusu motora bakmaya gittiğimde nelere dikkat etmeliyim mutlaka önceki sayfalarda yazılmıştır tekrar soruyorum kusura bakmayın ama takdir edersiniz ki çok fazla sayfa var hepsini okuyamadım. Buna rağmen okudukça daha da heveslendim satın alırken dikkat etmem gereken hususlarda ve afedersiniz kazıklanmamak amacıyla nelere dikkat etmeliyim? Sizlerden bu konuda yardım bekliyorum. Kusura bakmayın biraz uzun oldu, herkese iyi forumlar iyi akşamlar

  12. #9792
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    öncelikle Altın Elbiseli Adam'ın ikinci el rehberini izle:
    https://www.youtube.com/watch?v=hBBDe40ZQnM


    İnternette başka ikinci el rehberleri de var onları da izle. Eğer mümkün ise mutlaka motordan anlayan birisi ile motora bakmaya git ve mutlaka güvenilir bir ustaya göster.

    izlenimlerimi yazmıştım ona da bakarsın > http://www.motosiklet.net/forum/scooter-maxi-scooter/138181-mondial-125-znu-izlenimlerim.html

  13. #9793
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    Sukuterciler nerelerde?

  14. #9794
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    Dün akşam komşumun tavsiyesi üzerine aküyü söktüm.

    Bagajın arka kısmında akü kapağı var ama oradan aküyü çıkarabilmek mümkün olamadı. Akünün tutacağı biraz yamuk bir şekilde imal edilmiş

    Ben de mecburen Bagaj küvetini söküp aküyü öyle çıkardım. Akünün her tarafı çamur olmuştu. Arka çamurluk kırıldıysa yenilemeyi ihmal etmeyin.

    Akü bağlantılarının iyicene sıkı olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim. Benimkiler gayet kolay bir şekilde çıktı. Titreşimden ötürü akü bağlantılarının kendi kendine gevşemesi veya çıkması oldukça mümkün. Benden önceki sahibi de böyle bir durumu tecrübe etmiş zaten.

    Loktayt da denenebilir veya lastikli somun da olabilir.

    Bir de akü bağlantısı gevşek olunca direnç artıyormuş, bu da soğuk havalardaki çalışmayı zorlaştırıyormuş. Akü bağlantıları paslı olunca da böyle olabiliyormuş.

    Akü %100 şarj olduğu zaman 12.6 Volt oluyormuş, ucuz yollu bir voltmetre alıp ölçeceğim bakalım ne çıkacak.

    Motorsikletin doğru dürüst şarj edip etmediğini anlamak içinse motor yaklaşık 3000 devirde çalışırken alınan ölçümün 13.8 14.5 civarı olması lazımmış.

    Ben demiyorum akücü japonlar öyle diyor:
    http://www.yuasabatteries.com/faqs.php?action=1&id=30

  15. #9795
    yasinsert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CF NK 250
    [IMG][/IMG]
    herkese selamlar
    yaklaşık 5 yıldır 125zn kullanıcısıyım 20bn km üzeri olmuştur diye tahmin ediyorum(km teli kopuk vaziyette de oldukça kullandım)
    kışın garajda yatar
    şehiriçi kullanımı zevklidir kafayı çevirip bakan çok olur.
    bu sezona yeni bir motor alma düşüncesindeyim hayırlısı bakalım
    herkese güzel paylaşımlar dilerim.

  16. #9796
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    Ortam biraz daha şenlensin, buyurun:


    2999.9'uncu kilometre


    Kim demiş nostaljik sukuter dağa tepeye çıkmaz, çıkamaz diye
    (normal bir arabanın çıkamayacağı ya da çok çok zor çıkacağı çok daha dik yokuşlara da çıkmıştır, bayağı kros yaptı maşallah

  17. #9797

    Üyelik
    01 Eylül 2015
    Merhaba arkadaslar. Anayolda 30-40 km ile ilerlerken, trafikten dolayi yavaslamam gerekti ve yavas yavas ilerlerken motor birden durdu ve bosta kaldi. Marsa basmama ragmen bir sure calismadi, iki uc denemeden sonra gaz vererek mars yaptigimda calisti fakat gazi biraktigim an tekrar stop ediyordu. Bunun sonucunda zor zanaat kendimi yolun kenarina attim ve motoru oylece biraktim. Servis bir gun sonra motoru oldugu yerden aldirdi karburator ile ilgili temizlik ve bir kac parcayi degistirmisler. Hic para almadilar, garantiden karsiladilar.

    200 km olmadan ayni sey tekrar basima geldi. Bu sefer motoru biraktigim yerden almalari 10 gun kadar surdu ve 1-2 gun sonra arayip kotu benzinden kaynakli oldugunu soyleyip 110 tl masraf cikardilar. Motor daha 1100km'de ve sifir aldim. 700 km'de ilk bakimina goturdum 800 ve 1100 km de bu sorunlari cikardi iki kere ve ne hikmetse garanti karsilamiyor!

    Basina boyle bir sey gelen oldu mu hic? Gercekten servisin dedigi gibi kotu benzinden kaynakli midir? 2 kere ust uste kotu benzine denk gelmek benim sanssizligim herhalde bu durumda.

  18. #9798
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    kötü benzin koyarsan olacak en kötü şey doğru dürüst çalışmama (motorun gitmek istememesi) ve karbüratör memelerinin tıkanması kirlenmesi olur.

    Normal işçilik ücreti pahalı denilen Honda servisinde 50tl/saat. Ha bir de motoru gidip aldılarsa onun parasını almışlardır.

    Kötü benzinden oluşabilecek sorunları garanti kapsamaz. Amma imalat hatası olan şeyleri de yapmaya çoğu zaman yanaşmıyorlar.

    Yani servisler kötü. Kötü servise gidersen: fahiş ücret ödersin, olmayan arızayı varmış gibi söyler, adam yaptım der yapmaz, değiştirdim der değiştirmez, piyasadaki en dandik parçayı takar orjinalinden çok para ister daha da kötüsü sağlam motorunu bozabilir.

    Mümkün mertebe motorun bakımını tamirini kendin yapmaya çalış. Kardeşin, kuzenin vb yakın akraban motorsiklet tamirinden anlıyorsa onlara yaptır. Öyle bir şansın yoksa da kesinlikle güvenebileceğin bir usta bul, ona git.

    Motoruna her ne yapılırsa yapılsın, mutlaka başında dur. Değişecek parça varsa kendin temin et ver taksınlar. Eski bozuk parçayı işine yaramasa da al.
    __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ _______________

    Bu arada büyük geçmiş olsun, size bir şey olmamış. O hışımla motoru bırakıp gitmişsiniz Allah'tan motora da bir şey olmamış. Motorculukta böyle şeyler olur. Halledilmeyecek sorun da değil anlattıklarınız. en kötü benim gibi karbüratör ve manifold değişir olur biter

  19. #9799

    Üyelik
    01 Eylül 2015
    İyi dilekleriniz için teşekkürler. 110 tl para istedi servis. Zor zanaat 40 tl'ye düşürdüm şikayet vs. ederek. 1 ay kadar serviste kaldı ve kimsenin günahını almak istemem ama servisten aldığımda kısa far çalışmıyordu uzun açınca yanıyor ama kısa açınca yanmıyordu. Ayrıca bazı küf gibi kirler vardı. Ön bloktaki şasi numarasının yazdığı yerdeki kapağı çıkarırken kırmışlar. Çok problem yaşadım.

    Tamir de edememişler zaten. Motoru aldıktan sonraki gün, yokuş aşağı rolantide giderken fren yaparak durdum. Sağa doğru dönüş yaptım ve gaz verdim ama nafile motor stop etmişti. SOkakta bir tur daha attım aynı şekilde fakat bu sefer olmadı. Bu gibi sorun neden oluşur. Ayrıca normal gazlı giderken gazı kesip bir süre rolantiye düşmesini beklerken motor kendini kasıyor gibi tamamen rolantiye düştükten sonra rahatlıyor. Bu gibi sorun neden olur?

  20. #9800
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çankırı
    Muhtemelen rölanti ayarından.

    Motoru çalıştırın, 10dk kadar gezinin motor iyice ısınsın. Motoru orta sehpaya alın:

    Bagajı açın küçük bir kapak göreceksiniz. Onu da açın Karbüratörün rölanti ayar vidasını göreceksiniz.



    Motor çalışırken vidayı saat yönüne doğru çok yavaş çevirin. Ta ki arka teker YAVAŞÇA dönmeye başlayıncaya kadar. Arka frenle tekeri durdurun.

    Sonrasında çok yavaş bir şekilde vidayı saat yönünün tersine çevirin. elinizle tekeri geriye doğru çevirin. Eğer dönmüyorsa vidayı çok çok az saat yönünün tersine çevirin. Elinizle döndürdüğünüzde dönüyorsa işlem tamam.

    Bir de gaz kolunda 1-2mm kadar boşluk olmalı.

    https://www.youtube.com/watch?v=cNekQEcB0bc
    https://www.youtube.com/watch?v=cNekQEcB0bc" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">
    it... bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler