Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1741
    hak_anm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2009
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    RX3i Evo
    İzninizle iki kelime de ben edeyim şu servislerle ilgili:
    Hatay'daki arkadaşımız bakıma gittiği servisin yaklaşımını eleştirdi.
    Ardından o servis, hakkında yazılanlara savunma/karşı eleştiri niteliğinde cevap yazdı, olayı kendince doğrusu anlatmaya çalıştı.
    Sonrası adı geçen servise gelen yorumların hemen hepsi neredeyse "boşver ya biz servislerin ne mal olduğunu biliyoruz" tadında oldu.
    Kimin haklı veya haksız olduğuna kararı kim verirse versin. Bence her ikisi de hem haklı hem de haksız.

    1) Tüketici satın aldığı motosikletine verdiği parayı sokaktan bulmuyor. Kimisi banka borcuyla ve/veya başka maddi varlığını satarak bu ürüne sahip oluyor. Bu nedenle motosikleti onun en değeli mal varlığı. Çünkü 2-3 bin TL aralığında satılan pek çok motosiklet varken 2-3 katı para verip kurumsal bir markayı seçiyorsa karşılığını istemek en doğal hakkı. Çünkü tüketici aynı zamanda o firmanın satış sonrası hizmetini de o motosikletle satın almış oluyor. Her yeni eşyaya (cep telefonu, bilgisayar hatta belki ayakkabı) ilk günkü hassasiyetini gittiği serviste de görmek istiyor. Bir şeyleri eksik veya yetersiz gördüğümüzde de başlıyoruz eleştiriye.

    2) Gerçekçi olalım Türkiye'de 500cc altındaki motosikletler adam yerine konmuyor. Bu serviste de böyle trafikte de. Diyeceksiniz ki, Honda-Yamaha-Kawasaki gibi markalarda böyle değil ama... Siz öyle zannedin. O markayı kullanan insanların servilerden şikayetleri yok mu sanki; var... Bırakın onları, evimizde kullandığımız beyaz eşyanın hemde en değerli markalar olanların bile servislerinden şikayet etmiyor muyuz? Tüketici sorun yaşadığı zaman hemen kendisine azami ilgi ve sorunun hemen çözülmesini istiyor. Kurumsal markalar bu şikayetleri absorbe edecek pek çok mecra kullanıyorlar: Kitle iletişim araçları, sosyal medya gibi... İnternette dolaşın; Arçelik, Vestel vb. gibi markalardan pek çok şikayet göreceksiniz...
    Etrafımdaki Japon markalara binen pek çok arkadaşım da servislerden şikayetçi. Ama ne hikmet ise bu ülkede Japon bir markaya binmek zaten başlı başına bir ayrıcalık olarak göründüğü için tüketici bu kusurları kendi içinde kapatıyor; Çünkü pahalı bir markaya biniyor. Onun havasını atmak yerine servisini eleştirmek anlamsız. Bu servis -tüketici anlaşmazlığı hep devam edecek. Önemli olan bizim eksik veya aksak hizmet karşısında hakkımızı aramamız ve ilgili yerlere şikayetimizi yapmamızdır.

    3) Kuralkan, bence Bajaj markası ile kendine çeki düzen verecektir. Hem kurumsallığını pekiştirmek, geçmişteki olumsuz izlenimlerini azaltabilmek adına hem de piyasa şartlarında Bajaj ile önemli bir oyuncu olduğunu ispatlamak adına.
    Kaldı ki, Bajaj gibi global bir markanın Türk pazarına Kuralkan ile girmesi (bence) kapalı kapılar ardında yapılan büyük pazarlıklar neticesinde olmuştur. Yıllık 4 milyon motosiklet üreten Bajaj'a Türkiye'de distribütör mü yok sanki? kuralkan'ın satış ve satış sonrası hizmet/servis ağı, servislerininin yeterlililği bunda büyük etkendir diye düşünüyorum.
    Mesela TVS, bence kaliteli ve sağlam motosiklet bir motosiklet. Suzuki'nin desteği var arkasında. TVS RTR150'nin muadili Suzuki GS150R, aynı bantta üretiliyor neredeyse ama distribütörü, servis ağı ve hizmetinden kaybediyor. Ben kullandım; CBF'de YBR'de yanında TVS'nin yanında düşük kalıyor.

    Çok uzadı, özetle:
    Ekrem bey çırpınıyor; herkesin sorununa yardımcı olmaya çalışıyor. Bu bile Kuralkan'ın Pulsar ile kabuğunu kırmaya çalıştığını gösteriyor bence.
    Örnek: Kanuni'nin sitesine girin Antalya genelinde 17 adet servis istasyonu var. Ama Pulsar için sadece 6...
    Bence bu bile Pulsar'a verdikleri değeri gösterir.
    Ha.. aksi çıkarsa ne olur, satarım gider. Biraz zarar ederim belki ama bir daha da Kanuni'nin yanından bile geçmem.
    Şimdi kim kaybeder ben mi Kanuni mi?

    Servise takılmayın derim, tadını çıkarın motosikletin. Bak yaz mevsimi geldi; gezip tozmak lazım...

    Sağlıkla ve problemsizce araçlarımızı kullanmak dileğiyle.
    centil40, ekrem ata, meki 60 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1742

    Üyelik
    13 Temmuz 2013
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    CBF 150
    http://www.altinelbiseliadam.com/altinli-gece-19-06-2014/ arkadaşlar barkın bayoğlu bajaj ın videosunu çekiceğini söyledi bu haftaya istanbuldaki arkadaşlardan birisi motorunu verirse haftaya video gelicekmiş arkadaşlar face den ulaşabilirsiniz video nun 19.dakikasını izleyin lütfen
    turkish39 bunu beğendi.

  3. #1743
    lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2013
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Alıntı seyyid47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    servislerle ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum sizinle: Denizli'deyim. motosikletimi bakıma sokuyorum, ee tabi motosikletimi gözlüyorum. Sözde servis müdüriyetinde biri gelip burada duramayacağımı müşteri bölmesinde beklememi istedi. Tabi ben bunu kabul etmedim, motosikletim nerede ben orada. Neyse motosikletle uğraşan ustanın yanına yaklaştım bu mevzu hakkında konuştuk. bana ne dedi biliyor musunuz? Aynen şöyle (tabi bu arada motosikletimin yağını değiştiryor) : Ya müşterileri buraya alamıyoruz. Şimdi burda motosikletin bir parçasını kırarız felan ihale bize kalır. Ben şaşkınlıkla (sözde) ustayı dinliyorum. Adamın suratında bırakın gülmeyi, nükteli konuşuyor diye tebessüm arıyorum. Maalesef adamın çok ciddi olduğunu anlayıp soruyorum. Eee peki müşteri gitti bir km sonra vida düştü motordan varsayalım geri döndü size ne diyeceksiniz. Adamın verdiği cevap şu: Bu kapıdan çıktıktan sonra beni alakadar etmez, bu kapıdan teker üstü çalışır vaziyette çıksın umrumda değil. Ben duruma kızmadım ama üzüldüm ve bir daha onların eline motosikletimi vermedim.
    Onların elinde (mesela) silindir saplaması yalama edecekse benim elimde etsin daha iyi. çünkü adam o yalama ettiği vidayı sizin önünüze "bu vidayı ben yalama ettim veya şurayı ben kırdım" diye çıkarmıyor. Şurası kırıkmış oraya şu tamiri yaptık şu parçayı taktık vs. deyip kazığı bipliyor.

    Bayi adı vermiyorum ama bölgenin en işlek bayisi servisi bunu yapıyor düşünün artık.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------




    valla kardeşim siparişi iptal edebilir misin bilemiyorum ama şunu söyliyim ben. pulsarı kullanmadım. Ama arkadaşlar bazı fotolar paylaşmışlardı ben de bunları inceledim. Fotolarda pulsarların özellikleri yzıyordu.
    adamlar üç buji koymuşlar, 4 valf koymuşlar, farklı bir egzoz sistemi yapmışlar. Tamam hepsini yapmışlar kabul ediyorum, birden fazla bujinin etkisini de kabul ediyorum.farklı olacağına da inanıyorum. Ama beygire bakıyorsun çinliler arasında pek fark yok. benim istediğim tvs apache nin 180 cc lik modelini getirmeleri. Bak bakalım pulsara bakan oluyor mu? Al bi cbf yap 200 cc bak keyfine veya apache alırsın bi ikinci el yaparsın 180 veya 200 cc tadından üzerinden inilmez.
    yaş kaç? ben böyle cahillik görmedim... 200 cc den 23,5 beygir çıkartmış adamlar daha ne bekliyorsunuz? 250 cc cbr250 26 hp
    centil40, megaslender ve Cronos bunu beğendiler.
    Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir...

  4. #1744

    Üyelik
    02 Haziran 2014
    abi ben anlamadım herkes roman yazmış okudum gene anlamadım ?

    sorun ne yani almayalım mı siparişi iptal edebilirim bir şey deyin kafa gitti.

    kitap yazmış millet.

    özet : motor sorunlu mu almayalım mı alalım mı onun yerine ne alalım

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:50 ----------

    ayrıca bana 15 temmuzda gelcek dediler herkes 25 haziranda alıyor motoru sanırım ? kazıklanıyor muyum ?

  5. #1745
    Aka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2010
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    Delhi 'de perakende 3000 tl ülkemize geldi oldu 7370 tl
    Vergiside çok arada malı götürende
    Birde para verip sıraya girmek var bit pazarına kelepir düşmüş gibi..
    Vah ülkem benim.Bir işi meşakatli ama adam gibi yapmak yerine kolay yolu seçenlerin ülkesi.
    Nüfusunun yarısı 30 yaş altı ve motorsiklet talebi had safhada..
    Böyle bir ortamda ülkede motorsiklet fabrikası yok??? Gelende montaj olacak..
    Verirsin sıfır vergi ile teşviği koyarsın %60 yerlilik oranını motoru %50 sayarsın bakın bakalım bu ülkede
    bölgenin motorsiklet üssü olacak fabrika kurmak için sıraya giriyorlrmı?
    Ne gerek var zahmete toptan 2500 tl lik motordan alırsın 2000 tl vergiyi gerisinide getiren kazanır.
    Bizlerde mal bulmuş mağribi gibi saldırırız.Herkes araba yerine motor kullansa mümkün olduğu kadar, bu ülkede enerji bağımlılığına % kaç darbe vururuz hesap eden yok..Sadece gelsin paralar..

  6. #1746
    acoskun1970 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2012
    Şehir
    kayseri
    Motosikleti
    Honda NC 750 S
    pulsar kullanıcıları hepinize merhaba. bende motosikletimi değiştirerek aranıza katılacam inşallah. adana aladağ da bir arkadaşın 900 km de olan motorunu pazartesi veya salı günü almaya gideceğim. motorun ilk bakımıda yapılmamış. adana daki bir servisi aradım yağ filtresi olmadığını, temizleyip taktıklarını söylediler. adana veya mersin deki arkadaşlar nasıl hallettiler yağ filtre işini, veya tavsiye edeceğiniz bir servis varmı. bulunduğum il kayseri burda uzak bir ilçe olan yahyalıda servis var ama onlar eğitim falan görmemişler. ayrıca ktm duke filtresi birebir aynı imiş, adana -mersin bölgesinde bu filtreyi kullanan servis varmıdır. yardımarınızı bekliyor, hepinize sağlıklı ve mutlu bol sürüşler diliyorum...

  7. #1747
    centil40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2014
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Versys 650 (Pulsar 200-Discover 150--EN500)
    Alıntı Eightarm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi ben anlamadım herkes roman yazmış okudum gene anlamadım ?

    sorun ne yani almayalım mı siparişi iptal edebilirim bir şey deyin kafa gitti.

    kitap yazmış millet.

    özet : motor sorunlu mu almayalım mı alalım mı onun yerine ne alalım

    ayrıca bana 15 temmuzda gelcek dediler herkes 25 haziranda alıyor motoru sanırım ? kazıklanıyor muyum ?

    Arkadaşım ben de bu kadar yazının neyini anlamadığını anlamadım.

    Önceki mesajında bu kadar sorunlu motor görmedim yazmışsın. Demekki daha önce gördüğün bütün motorlar pulsardan daha az sorunluydu, o zaman niye pulsara kapora verdiğini de ben anlamadım.

    Bu forumun okumadığım mesajı yok. Okuduklarımdan da pulsarın sorunlu bir motor olduğuna ilişkin en ufak bir izlenim edinmek mümkün değil. Sen nereden bu kadar sorunlu bir motor olduğu izlenimi edindin.

    Bazı servislerin yaklaşımı ile ilgili şikayetler var. Bu şikayetlerin çoğunluğu da haklı şikayetler ve dile getirilmeleri son derece doğal. Peki ama sen servis ve motorla ilgili hiç şikayet olmayan bir forum göster, ben de okuyayım, aynı fikirde olursak belki pulsarımı satıp o forumun konusu olan motoru alırım.

    Benim gibi pulsarı gözünle görüp, ona binmek gibi dayanılmaz bir arzu duyduysan zaten beklemekten başka çaren yok. Ama bir sürü seçenek içinden hasbel kader pulsara kapora verdiysen şimdi olduğu gibi havadan nem kapmaya başlarsın.

    Hangi bayiye kapora verdiğini bilmiyorum ama mutlaka siparişini iptal ettirebilirsin. Sorun çıkartırlarsa bile Ekrem bey sorununu çözer seni mağdur etmez merak etme. Ancak emin ol sipariş iptalinde Kuralkan ve Bajaj bir şey kaybetmez ama sen fiyat / performansı çok üst düzeyde bir motora binme şansını kaybetmiş olursun.
    wolfofjesus bunu beğendi.

  8. #1748

    Üyelik
    22 Aralık 2013
    Değerli hak_anm;

    Gerçekten her kelimesi özenle seçilmiş yerli yerinde bir değerlendirme yapmışsınız. Teşekkür ederiz. Aslında Türkiye'nin çok önemli bir yarasına parmak basmışsınız. Servis gerçeği. Bu vesile ile ben de bazı duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum;

    1. Geçtiğimiz yıl motosiklet kullanıcıları üzerinde bir anket yapmıştık. Sizi bir ürünü almaya sevk eden en önemli etkenleri sayınız sorusuna 3 ncü şıkta satış sonrası hizmetlerin kalitesi girmişti,

    2. 2 nci maddede yapmış olduğunuz tespitler çok doğrudur. Servis sorunu tüm markalar için çok önemli bir sorundur. Bunu bizim söylememiz uygun olmazdı. Ama siz çok güzel ifade etmişsiniz.

    3. Bajaj Auto'nun dünyada başarılı olmasının altında 3-4 önemli faktör var. Bir tanesi satış sonrası hizmetteki başarısıdır. Yaygın hizmet, uygun yedek parça , hızlı müdahale. Bütün bu prensiplere beraber çalışıyoruz ve her adımızı beraber atıyoruz. Elbette Kuralkan'ın Bajaj Auto tarafından seçilmesinin bazı sebepleri var.

    4. Bir servis için dört temel faktör var. YETERLİLİK-STANDARTLIK-GÖRSELLİK-DAVRANIŞ ŞEKİLLERİ Kesin olan bir şey varsa bunları sağlayan servis ve markalar başarılı olacaktır, olmaktadır.

    5. Bajaj servis sayımız şu an itibari ile 123'dür. Çok daha fazla olmayacaktır. Oldukça seçici davranacağız. Buna rağmen ayak uyduramayanlar olacak ve elenecektir. Bu konuda çok katı olduğumuzu bir-kaç defa ifade etmeye çalıştım,

    6. Kurmuş olduğumuz servis ordusu devamlı eğitim halindedir. Son parti olarak bugün halen eğitim devam ediyor. Tüm modellerin eğitimleri için ayrı ayrı 2-3 günlük eğitimler planlandı,


    Vermiş olduğum bazı bilgiler stratejik öneme de sahiptir. Dost firmalarımız için de oldukça değerli bilgiler ifade ettiğinin farkındayım. Ama gerçekten önemli değildir. Bir şeyler saklamıyoruz. Bilakis faydalı her bilgiyi paylaşak istiyorum. Ben sektörümüzde kendi insanımızın hak ettiği ürünlere binmesini, hak ettiği hizmeti alması gerektiğine yürekten inanmış bir insanım. Bazı şeylere inanmasam ve güvenemesem bu kadar net konuşamam. Sadece Bajaj Auto'nun yeni bir ülke külürüne alışmasından kaynaklanan bazı zorluklar kısa süreli yaşanabilir. Ama çok çabuk atlatılır.

    PULSAR 200 NS ürünümüzde bazı yorumlarda terleme ya da sağa sola çekme gibi kronik bir sorun var mı gibi tereddütler gördüm. Şu anda yüzlerce pulsar yollarda. 10.000 km üzeri bayağı ürün var. Satılandan daha fazla bekleyen müüşterilerimiz var. Allah'a şükür kronik hiç bir sorun yok. Zaten ne yaşanıyorsa bir şeylerin gizli kalmasıbu ortamda ne kadar mümkün olabilir? zaten gizli de kalmasın.

    Uzun yazdım, başınızı ağrıttım. Ama çok önemli bir Türkiye gerçeği ile ilgili bazı hissiyatlarımı ve tecrübelerimi paylaşmak istedim. Arkadaşımızın dediği gibi siz ürünün keyfini çıkarın, bize düşenleri bizler yapmaya hazırız.

    Bu vesile ile hepinize hayırlı cumalar diliyorum...


    Alıntı hak_anm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İzninizle iki kelime de ben edeyim şu servislerle ilgili:
    Hatay'daki arkadaşımız bakıma gittiği servisin yaklaşımını eleştirdi.
    Ardından o servis, hakkında yazılanlara savunma/karşı eleştiri niteliğinde cevap yazdı, olayı kendince doğrusu anlatmaya çalıştı.
    Sonrası adı geçen servise gelen yorumların hemen hepsi neredeyse "boşver ya biz servislerin ne mal olduğunu biliyoruz" tadında oldu.
    Kimin haklı veya haksız olduğuna kararı kim verirse versin. Bence her ikisi de hem haklı hem de haksız.

    1) Tüketici satın aldığı motosikletine verdiği parayı sokaktan bulmuyor. Kimisi banka borcuyla ve/veya başka maddi varlığını satarak bu ürüne sahip oluyor. Bu nedenle motosikleti onun en değeli mal varlığı. Çünkü 2-3 bin TL aralığında satılan pek çok motosiklet varken 2-3 katı para verip kurumsal bir markayı seçiyorsa karşılığını istemek en doğal hakkı. Çünkü tüketici aynı zamanda o firmanın satış sonrası hizmetini de o motosikletle satın almış oluyor. Her yeni eşyaya (cep telefonu, bilgisayar hatta belki ayakkabı) ilk günkü hassasiyetini gittiği serviste de görmek istiyor. Bir şeyleri eksik veya yetersiz gördüğümüzde de başlıyoruz eleştiriye.

    2) Gerçekçi olalım Türkiye'de 500cc altındaki motosikletler adam yerine konmuyor. Bu serviste de böyle trafikte de. Diyeceksiniz ki, Honda-Yamaha-Kawasaki gibi markalarda böyle değil ama... Siz öyle zannedin. O markayı kullanan insanların servilerden şikayetleri yok mu sanki; var... Bırakın onları, evimizde kullandığımız beyaz eşyanın hemde en değerli markalar olanların bile servislerinden şikayet etmiyor muyuz? Tüketici sorun yaşadığı zaman hemen kendisine azami ilgi ve sorunun hemen çözülmesini istiyor. Kurumsal markalar bu şikayetleri absorbe edecek pek çok mecra kullanıyorlar: Kitle iletişim araçları, sosyal medya gibi... İnternette dolaşın; Arçelik, Vestel vb. gibi markalardan pek çok şikayet göreceksiniz...
    Etrafımdaki Japon markalara binen pek çok arkadaşım da servislerden şikayetçi. Ama ne hikmet ise bu ülkede Japon bir markaya binmek zaten başlı başına bir ayrıcalık olarak göründüğü için tüketici bu kusurları kendi içinde kapatıyor; Çünkü pahalı bir markaya biniyor. Onun havasını atmak yerine servisini eleştirmek anlamsız. Bu servis -tüketici anlaşmazlığı hep devam edecek. Önemli olan bizim eksik veya aksak hizmet karşısında hakkımızı aramamız ve ilgili yerlere şikayetimizi yapmamızdır.

    3) Kuralkan, bence Bajaj markası ile kendine çeki düzen verecektir. Hem kurumsallığını pekiştirmek, geçmişteki olumsuz izlenimlerini azaltabilmek adına hem de piyasa şartlarında Bajaj ile önemli bir oyuncu olduğunu ispatlamak adına.
    Kaldı ki, Bajaj gibi global bir markanın Türk pazarına Kuralkan ile girmesi (bence) kapalı kapılar ardında yapılan büyük pazarlıklar neticesinde olmuştur. Yıllık 4 milyon motosiklet üreten Bajaj'a Türkiye'de distribütör mü yok sanki? kuralkan'ın satış ve satış sonrası hizmet/servis ağı, servislerininin yeterlililği bunda büyük etkendir diye düşünüyorum.
    Mesela TVS, bence kaliteli ve sağlam motosiklet bir motosiklet. Suzuki'nin desteği var arkasında. TVS RTR150'nin muadili Suzuki GS150R, aynı bantta üretiliyor neredeyse ama distribütörü, servis ağı ve hizmetinden kaybediyor. Ben kullandım; CBF'de YBR'de yanında TVS'nin yanında düşük kalıyor.

    Çok uzadı, özetle:
    Ekrem bey çırpınıyor; herkesin sorununa yardımcı olmaya çalışıyor. Bu bile Kuralkan'ın Pulsar ile kabuğunu kırmaya çalıştığını gösteriyor bence.
    Örnek: Kanuni'nin sitesine girin Antalya genelinde 17 adet servis istasyonu var. Ama Pulsar için sadece 6...
    Bence bu bile Pulsar'a verdikleri değeri gösterir.
    Ha.. aksi çıkarsa ne olur, satarım gider. Biraz zarar ederim belki ama bir daha da Kanuni'nin yanından bile geçmem.
    Şimdi kim kaybeder ben mi Kanuni mi?

    Servise takılmayın derim, tadını çıkarın motosikletin. Bak yaz mevsimi geldi; gezip tozmak lazım...

    Sağlıkla ve problemsizce araçlarımızı kullanmak dileğiyle.
    centil40, Garip, turkish39 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #1749
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    Yokmu bir babayiğit pulsarını Altın elbiseli adama verecek, bakın ne güzel test yapacak herkezin beklediği şey, evet bekliyoruz. AEA mail bekliyor, motosikletin renginide belirtin diyor.
    J3ASKAN bunu beğendi.

  10. #1750
    J3ASKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2013
    Şehir
    İSTANBUL&ZONGULDAK
    Motosikleti
    PULSAR TWO HUNDRED NS
    Kendi motoruna acımadan 150 ye çıktımcılar verinde altın elbiseli bi test etsin bak iyi çıkarsa alıcaz ona göre
    Felis Leo bunu beğendi.

  11. #1751
    sadeceo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2008
    Şehir
    Motorumun selesi
    Motosikleti
    200 cc abooovv ...
    Alıntı seyyid47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    servislerle ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum sizinle: Denizli'deyim. motosikletimi bakıma sokuyorum, ee tabi motosikletimi gözlüyorum. Sözde servis müdüriyetinde biri gelip burada duramayacağımı müşteri bölmesinde beklememi istedi. Tabi ben bunu kabul etmedim, motosikletim nerede ben orada. Neyse motosikletle uğraşan ustanın yanına yaklaştım bu mevzu hakkında konuştuk. bana ne dedi biliyor musunuz? Aynen şöyle (tabi bu arada motosikletimin yağını değiştiryor) : Ya müşterileri buraya alamıyoruz. Şimdi burda motosikletin bir parçasını kırarız felan ihale bize kalır. Ben şaşkınlıkla (sözde) ustayı dinliyorum. Adamın suratında bırakın gülmeyi, nükteli konuşuyor diye tebessüm arıyorum. Maalesef adamın çok ciddi olduğunu anlayıp soruyorum. Eee peki müşteri gitti bir km sonra vida düştü motordan varsayalım geri döndü size ne diyeceksiniz. Adamın verdiği cevap şu: Bu kapıdan çıktıktan sonra beni alakadar etmez, bu kapıdan teker üstü çalışır vaziyette çıksın umrumda değil. Ben duruma kızmadım ama üzüldüm ve bir daha onların eline motosikletimi vermedim.
    Onların elinde (mesela) silindir saplaması yalama edecekse benim elimde etsin daha iyi. çünkü adam o yalama ettiği vidayı sizin önünüze "bu vidayı ben yalama ettim veya şurayı ben kırdım" diye çıkarmıyor. Şurası kırıkmış oraya şu tamiri yaptık şu parçayı taktık vs. deyip kazığı bipliyor.

    Bayi adı vermiyorum ama bölgenin en işlek bayisi servisi bunu yapıyor düşünün artık.

    Bayiyi çok net tahmin edebiliyorum Tüm Denizlililerde rahatlıkla tahmin edebilir.

    Kurtulamıyor Denizli o bayiden
    hector15 ve seyyid47 bunu beğendiler.

  12. #1752

    Üyelik
    16 Ağustos 2013
    Şehir
    hatay/antakya
    Motosikleti
    BAJAJ PULSAR 200 NS/ 2013 TVS APACHE RTR 150
    Alıntı J3ASKAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendi motoruna acımadan 150 ye çıktımcılar verinde altın elbiseli bi test etsin bak iyi çıkarsa alıcaz ona göre
    hatay antakyadayım altın elbiseli adammı gelir aksakallı dedemi gelir kim isterse gelsin denesın yorumlarını izlenimlerini pulsar almayı düşünen arkadaşlarla paylaşsın
    centil40 ve USLU Antakya bunu beğendiler.

  13. #1753
    netwera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2011
    Şehir
    İzmir - Bergama
    Motosikleti
    Kymco Agility, Kymco People S, Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı hak_anm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i653.photobucket.com/albums/u...ps96690460.png


    Kazasız, belasız keyifli sürüşler dileğiyle...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:42 ----------

    http://i653.photobucket.com/albums/u...ps8bdc8da1.jpg

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:50 ----------

    http://i653.photobucket.com/albums/u...psb1baeb32.png

    Topcase demiri yaptırmak isteyen arkadaşlara...

    http://i653.photobucket.com/albums/u...ps30cef074.jpg

    Bu da görüntüsü...

    http://i653.photobucket.com/albums/u...ps72c1f936.jpg

    Ya da yan çantalar ile birlikte Topcase demiri yaptırmak isteyen gezginlere...

    Aslında yapılabilir şeyler bunlar. Ben hafta sonu sanayide yaptırmayı deneyeceğim, birebir aynısı olmasa da benzerini yaptırmaya çalışacağım,

    hak_anm takipteyim. Bende düşünüyorum. Yaptırdığın demiri burdan paylaşırsan sevinirim.

  14. #1754

    Üyelik
    28 Şubat 2007
    Şehir
    karşıyaka-izmir
    Motosikleti
    yamaha-fazer600
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yokmu bir babayiğit pulsarını Altın elbiseli adama verecek, bakın ne güzel test yapacak herkezin beklediği şey, evet bekliyoruz. AEA mail bekliyor, motosikletin renginide belirtin diyor.
    Merhaba, Test sürüşü için firmanın bir motosiklet tahsis etmesi daha uygun olmaz mı?
    ea1925 bunu beğendi.

  15. #1755

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Alıntı morel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, Test sürüşü için firmanın bir motosiklet tahsis etmesi daha uygun olmaz mı?
    Ne yazık ki motorsiklet firmaları (genelinden bahsediyorum) motorlarını/motorlarının bazı özelliklerini yerin dibine sokacak, tasarımına "cesurca"tipsiz diyebilecek, yol tutuşu şöyle iyi ama böyle kötü, birlikte gelen lastiklere "berbat, tutmuyor yolu, aldığınız gibi değiştirmenizi öneririz" ... vs vs diyebilecek birisine motor vermekten çekiniyor. Onlar verince hep iyi yanlarından bahsetmeniz gerekiyor genelde. Onun için AEA programı yayından kaldırıldı ya, sponsoru da bir turşu firması oldu sonradan(kendisi de sanırım Okan Bayülgen'in programında bahsetmişti bu konudan kısaca).
    Ama tam da herşeyi dobra dobra söylediği için AEA herkes tarafından çok sevildi ve danışma noktası/bilgi kaynağı oldu.
    cece89 bunu beğendi.

  16. #1756
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    AEA TVS Apache için güzel bir test ve olumlu yorumlar yapmıştı bence Bajaj Pulsar cıların korkmasına gerek yok.

  17. #1757
    okan218 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2007
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    Henüz yok
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    AEA TVS Apache için güzel bir test ve olumlu yorumlar yapmıştı bence Bajaj Pulsar cıların korkmasına gerek yok.
    adamlar uyku uyumuyor kaç gündür. kara kara düşünüyolardı vatandaşın bi tanesi motoru inceleyecek diye. inazuma nasıl iyimi ?
    أشهد أن لا إله إلا الله و أشهد أن محمد رسول الله

  18. #1758
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Aea pulsarı olan birisi motorunu bize verirse test ederiz demisti son canlı yayınında Pulsarı olan aeayı bulsun ,
    hector15 bunu beğendi.

  19. #1759
    hector15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2013
    Şehir
    BURDUR
    Motosikleti
    PULSAR 200NS
    Arkadaşlar denizlide yada ilçelerinde bildiginiz güzel bir servis var mı????

  20. #1760

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Bu saatten sonra AEA nın yaptığı test sonucuna göre birilerinin motosiklet alım tercihini değiştiriyor olmasını garipserim açıkçası. Bu motorun fiyatı belli ve görünen o ki kronik bir sorunu yok olsa çoktan ortaya çıkardı. Kronik bir sorunu olmayan 7.300 fiyat etiketine sahip bir motor elbette profesyonel bir bakış açısı ile eleştirilebilir. Örn. Lastikler kötü denecek e zaten lastiklerin markası ve performansı ortalarda bir yerde Yani bence burada AEA nın yorumları tabiki tarafsız ve net olacak ancak burada herkesin bildiği şeyleri tekrarlaması da yüksek olasılık.

    Bana göre AEA nın testi Kawasaki Z800 mü yoksa Yamaha FZ8 mi gibi kaliteleri birbirine çok yakın ve sınıflarda olan motosikletlerdeki detayların profesyonel bir surucu gözü ile değerlendirilmesi açısından önemli bir ayrıntı...

    Burada bence Pulsar AEA testinin asıl kaydedeğer sonucu şudur BU MOTOR BU FİYATA OLUR MU? Bence bu soru artık yanıtını bulmuştur. Varsa 7.300 TL ye bundan daha iyisi alın. Yoksa KTM200 vb motosikletlerle aynı sepete koyup yok bu motorun lastikleri daha kötü ve/veya bu motorun arka frenleri daha hissiz demek bana çok anlamlı gelmiyor.

    Atalarımızın sürekli kullandığı sözü geçerli yani ne kadar ekmek o kadar köfte..Ama bence Pulsar bu kadar ekmeğe gerçekten iyi köfte...
    okan218, maktama, enescanatar ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)