Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MotoGP Pilotları Yarış Öncesi Basın Toplantısı Düzenledi.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    MotoGP Türkiye Grand Prix'si öncesi bazı sürücüler, İstanbul Park'ta basın toplantısı düzenledi. Sürücülerin yaptıkları açıklamada ortak bir nokta vardı:

    Basın merkezinde yapılan toplantıya Fiat Yamaha sürücüsü İtalyan Valentino Rossi, Ducati takımının Avustralyalı sürücüsü Casey Stoner, Honda Gresini takımından İtalyan Marco Melandri, Rizla Suzuki takımından Avustralyalı Chris Vermeulen ve Team Roberts'tan ABD'li Kenny Roberts Jr. katıldı.

    Yapılan 2 yarış sonunda pilotlar klasmanında 45 puanla lider durumda bulunan Valentino Rossi, İstanbul Park'ın zor ve ilginç bir pist olduğunu belirterek, ''Zor noktaları ve virajları var. Neler olacağını kestirmeniz güç. Burası favori pistlerimden biri değil. Burada hiç kazanamadım. Umarım hafta sonu bizim için iyi geçecek'' diye konuştu.

    Rossi, şu ana kadar 2 yarış yaptıklarını hatırlatarak, ''Bu 2 yarış bizim için iyi geçti. Umarım bu başarımızı devam ettiririz'' dedi.

    MELANDRI: ''FAVORİ PİSTLERİMDEN BİRİ''
    İstanbul'da yapılan 2 yarışı da kazanan Marco Melandri ise İstanbul Park'ın favori pistlerinden biri olduğunu kaydetti.

    İstanbul Park'ın zorlu virajları olan bir pist olduğunu ifade eden Melandri, ''Özellikle 8. viraj benim en sevdiğim viraj. Ama herkes bu virajdan korkuyor. Bu sene yarış çok daha zor geçecek. İyi çalışarak, iyi bir sonuç almak amacındayız'' diye konuştu.

    STONER: ''ZORLU BİR PİST''
    Sürücüler klasmanında 36 puanla 2. sırada bulunan Casey Stoner ise İstanbul Park'ın çok zorlu virajlara sahip olduğunu belirterek, ''Çok çalışıp, iyi bir hafta sonu geçirmek istiyoruz'' dedi.

    İstanbul Park'ta geçen yıl sıralama turlarında kariyerindeki ilk ''pole pozisyon''u kazanan Avustralyalı Chris Vermeulen de burada güzel anıları bulunduğunu kaydederek, ''İnişleri çıkışları ve zorlu virajları olan bu pistte, hafta sonunda iyi bir iş çıkarmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

    Kenny Roberts Junior da kendilerini ilginç bir yarışın beklediğini, çok çalışarak, yarışta iyi bir yer edinmek istediğini ifade etti.

    CHECA'DAN İSTANBUL PARK'A ÖVGÜ
    İspanyol sürücü Carlos Checa ise İstanbul Park'ın çok iyi bir pist olduğunu ve tüm pilotların bu pistten memnun kaldığını kaydetti.

    ''Buraya geldiğim için kendimi rahat hissediyorum'' diyen Checa, güvenlik, pist tasarımı ve tesislerin mükemmel olduğunu, iyi mücadele edip güzel bir sonuç almak istediğini söyledi.

    250cc sürücüsü Andrea Dovizioso, gelecek yıl MotoGP'de yarışmak istediğini kaydederken, Shuei Aoyama ise her zaman agresif bir yarış çıkarmayı sevdiğini, hafta sonunda iyi bir sonuç elde etmek için elinden geleni yapacağını belirtti.

    "İstanbul Park özel bir pist"
    Dorna Başkanı Carmelo Ezpelata MotoGP'nin yapılacağı İstanbul Park'ı överek, "Bu yarış pistinde misafirler için dünyanın en büyük kolaylıkları sağlanmış" dedi. Ezpelata, İstanbul Park'ın çok özel bir pist olduğunu vurguladı..

    Toplantıda söz alan Dorna Başkanı Carmelo Ezpelata İstanbul Park'ın özel bir pist olduğunu belirterek, ''Dünyada hem Formula 1'i hem de MotoGP'yi yapan çok az pist var. Kuala Lumpur, Barcelona, Şanghay ve İstanbul Park. İstanbul Park'ın iki takvimde de olması çok önemli. Bunu gerçekleştiren herkese teşekkür etmek isterim. Bu yarış pistinde misafirler için dünyanın en büyük kolaylıkları sağlanmış durumda'' diye konuştu.

    Bu yarışı yapmalarında çok büyük katkıları olan Kadir Topbaş'a da teşekkür eden Ezpelata, ''Bence MotoGP, bu şehrin tanıtımı ve buradaki teknolojinin ne olduğunu gösterme bakımından çok önemli bir fırsat. Şampiyona iki yarışla başladı ve çok çekişmeli şekilde devam ediyor. Rossi ve gençler şampiyonluk için mücadele ediyor. Bu nedenle yarışın çok enteresan geçeceğine inanıyorum. İstanbul halkını yarışa davet ediyorum'' şeklinde konuştu. Ezpelata, bu sezon İspanya'nın Jerez pistinde yapılan yarışta 100 binin üzerinde seyirci bulunduğunun, İstanbul'daki seyirci sayısı hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine, ''1986 yılında Jerez'de sadece 10 bin seyirci vardı. Bu zaman meselesi'' dedi.

    Bu arada, toplantının ardından sürücülere çini plaketler hediye edildi.



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Erfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 250R
    olabilir abi doğaldır yani
    MT ANTALYA


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)