Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet.net Forum Üyelik Forumu

Gerekli Bilgiler

Kayıt için Nickname dedikleri kullanıcı adı lazım, lütfen uygun bir kullanıcı adı seçin.

Kullanmak istediğiniz Şifrenizi giriniz. Lütfen Şifrenizin yazılımına dikkat edin Büyük ve Küçük Harf kullandıysanız, Forumda girişlerde Şifrenizi aynı şekilde yazmalısınız.

Lütfen geçerli bir E-Mail Adresi veriniz. Geçersiz E-Mail Adreslerine Aktivasyon E-Maili gönderilir fakat bunu Siz göremezsiniz. Mailiniz yanlış olduğu için Üyeliğinizi aktifleştiremezsiniz.



If you cannot see this image please contact the administrator for assistance.

Resimdeki motorların rengi nedir? (Aşağıya yazın)

Kişisel Bilgiler

Sistemde gösterilen Saatler sizin bulunduğunuz Ülkede yanlış gösterilebilir. Buna Zaman kayması denir, bu aradaki Saat farkını aşağıdaki Listeden bulunduğunuz Ülkeye uygun Zaman dilimini seçerek, aradaki farkı giderebilirsiniz.

Buradan Saatlerin otamatikmen Yaz / Kış Sezonu ayarlarını yapabilirisiniz. Otamatik olarak Sistemimiz içerisinde bulunduğumuz Sezonun ayarlarını yükler.


Eğer bu mailleri almak istemiyorsanız yukarıdaki seçimi etkisiz kılın.
Daha önce kayıt olunan tanıtım bültenlerinden çıkmak için bülten mailine çıkmak istediğinize dair cevap yazabilirsiniz.

Forum Kuralları


Üye olmak için forum kurallarını dikkatlice okuyup kabul etmeniz gerekmektedir:

1. MT Forumları Genel Kuralları

1.1. Üye Kayıt

1.1.1. Motosiklet.net (bundan sonra MT olarak anılacaktır) adresinde hizmet verilen alanlar tamamen ücretsizdir. Forumda mesaj yazabilmek için üye olmanız gerekmektedir.

1.1.2. Daha evvelden belirli sebeplerle MT forumlarından uzaklaştırılmamış ve kayıt formunu eksiksiz ve geçerli olarak dolduran herkes için üyelik başvuru hakkı sağlanır. Bu aşamanın tamamlanabilmesi için geçerli ve aktif olan bir e-posta adresi bildirilmesi zorunludur.

1.1.3. Site Duyuruları / Öneriler / Eleştiriler forumunun içeriğini okuyabilmeniz için üye olunması gerekmektedir.

1.1.4. MT üyeler tarafından verilen tüm bilgilerin doğruluğuna inanır ve buna göre davranir. Yanlış ve gerçek dışı beyan edilen bilgilerden oluşabilecek her türlü sorundan MT sorumlu değildir. Üyelik formunu dolduran tüm ziyaretçilerimizin verdiği bilgiler site üzerinde sunulan hizmetlerin yelpazesini genişletmek, ihtiyaç ve beklentileri belirleyebilmek amacıyla kullanılmaktadır.

1.1.5. Siteye farklı kullanıcı adları altında birden fazla üye olunamaz. Tespiti halinde mesajlar silinir, üyelikler üye isimleri sistemden süresiz uzaklaştırılır.

1.1.6. Üyeler kendisine ait olmayan gerçek isim ve soyisimleri, firma isimlerini, marka isimlerini, alfanümerik karakterler hariç karakterleri üye ismi olarak kullanamaz. Bunun ihlali dahilinde üye isminizi değiştirmenizi isteyebilir veya üye isminize uyarmaksızın müdahele edebiliriz. Sponsor firmalar firmalarının isimlerini kullanabilirler.

1.1.7. MT üyeliği kişiseldir, ödünç verilmez, devredilmez. Üye olan herkes kullanıcı adı ve şifresini korumakla yükümlüdür.

1.1.8. MT forumlarına üye olurken seçtiğiniz şifre sadece sizin tarafınızdan bilinmelidir. Şifrenin seçimi ve korunma sorumluluğu üyeye aittir.

1.1.9. MT 'de oluşturduğunuz profil bilgileriniz tüm MT üyeleri tarafından görünebilmektedir, bu alanlarda özel bilgi vermek üyelerin sorumluluğundadır.

1.1.10. Başka kullanıcıları rahatsız edici, küfür içerikli kullanıcı ismi seçilemez.

1.1.11. Forumumuza Ücretsiz e-posta adresleri ile (örnek: hotmail, yahoo, mynet vb.) üyelik başvurunuzda aktivitasyon e-postası adresinize ulaşmayabilir bundan dolayı üyeliğinizin kabul edileceği garanti edilemez. Bu tür e-posta adresleri ile kayıt olanların "neden üye olamadıklarını" belirten e-postaları cevaplandırılmayacaktır. Bu durumda size özel görünen "Aktivasyon E-Maili Alamayanlar" forumunu kullanabilirsiniz.

1.1.12. Üyeler MT forumlarına kayıt için şeçtikleri kullanıcı adlarını değiştirme hakkına sahip değildir. MT yönetimi tarafından kullanıcı adı değişikliği özel durumlar haricinde yapılmamaktadır. Üyeler aktif kullanıcı adlarını site yönetimine iptal ettirip yeni kullanıcı adı ile siteye giriş yapabilirler. Profil bilgileri ile tüm yazdıkları eski üyelik bilgilerinde kalacaktır.

1.1.13. Üyelik işlemi sırasında alınan e-posta adresleri; yapılan yenilikleri, haber bültenlerini, kampanyaları duyurabilmek ve üyelerimiz ile iletişimi devam ettirebilmek açısından önem taşımaktadır. MT kullanıcı e-maillerini pazarlama ve reklam amaçlı paylaşabilir. Üyelerimiz, MT 'nin sunduğu bu tarz bilgilendirmelerden yararlanmak istemedikleri takdirde ilgili seçeneği belirleyerek iptal edebilmektedir. İptal etmeden önce kayıt olunan tanıtım bilgilendirme bültenlerinden çıkmak için bülten mailine çıkmak istediğinize dair cevap yazabilirsiniz.

--- ¤ ---



1.2. Forum Kullanımı

1.2.1. MT forumlarında forum ana ve alt başlıklarında belirlelen konular dışında başlık açmak yasaktır. Forum ana ve alt başlıklarının tanımı, hangi konunun nereye açılması konusunda sizi tatmin edecek kadar bilgi içermektedir.

1.2.2. MT forumlarında motosiklet harici konuların paylaşılması için "Konu Dışı", taziye ve kutlamalar için "Taziye, Tebrik Ve Kutlamalar" forumu mevcuttur. "Konu Dışı" forumunun hangi amaçlar için kullanılabileceği ve içeriğinde olmaması gereken unsurlar "8. MT Konu Dışı Forumu Kuralları" bölümünde belirtilmiştir.

1.2.3. MT forumlarında yazılan mesajların içeriğinden mesajı yazan forum üyesi sorumludur. Bilinmesi gereken önemli bir husus; Gönderilecek mesajların veya forum alanlarında belirtilecek fikirlerin hiçbiri olumlu veya olumsuz forum yönetimini ve MT 'yi bağlamaz. Forum yönetimi herhangi bir kanun yaptırımında üyenin savunuculuğunu üstlenmez, üyeler kendi sorumlulukları ile başbaşadir. Forum yönetimi hiçbir şekilde bu tür durumlarda üyeye destek olacağı vaadinde de bulunmaz.

1.2.4. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez (¹).

1.2.5. Herhangi bir alanda gerçek ve tüzel kişileri, kurum ve kuruluşları, kamu kuruluşlarını ve personelini küçük düşürecek resim, fotoğraf, ilüstrasyon, çizim, yazı, alıntı, ses dosyası, video, bağlantı, makale, tablo, mesaj vb içerikler kesinlikle yasaktır.

1.2.6. Herhangi bir kullanıcının, gerçek ve tüzel kişinin isteği dışında kişisel bilgilerini (ad, soyad, adres, tel no vb.) yayınlaması kesinlikle yasaktır.

1.2.7. Bir başkasının gizlilik hakkını ya da yayın haklarını çiğneyen ya da telif hakları, ticari marka hakları veya baska mülkiyet hakları tarafından korunan veya bu tarif edilen sınıflara giren malzemelerden uyarlananlar da dahil olmak üzere; sahibinden veya haklarını elinde tutandan önceden izin almaksızın, başkalarının haklarını çiğneyen ya da ters düşen hiç bir bilgi, dosya veya başka malzeme forumlarda yer alamaz. FSEK (Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu) uyarınca forumlarda her türlü lisans gerektiren ve telif hakkı bulunan film, müzik, yazılım ve diğer eserlerin paylaşımı kesinlikle yasaktır.

1.2.8. Başka bir site katılımcısını, üçüncü bir şahsı, kurum ve kuruluşları küçültücü veya hakaret edici yazılar yazılamaz. Forum yöneticilerini, kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek yasaktır.

1.2.9. MT tamamı ile bir bütündür, yönetimin onayıyla beraber MT forumları içerisinde küçük gruplar oluşturulabilir (İl grupları, SS kullanıcıları vb.).

1.2.10. MT bünyesi haricinde oluşturulan grup ya da kulüplerin, web sitelerinin, oluşumlarının tanıtım ve reklamlarının yönetimin bilgisi haricinde yapılması yasaktır. Başka sitelere üyeleri veya kullanıcıları yönlendirme amaçlı yazılan reklam mahiyetinde yazılar (Özel Mesaj Dahil) YASAKTIR.

1.2.11. "Duyurular" forumu karışıklığın önlenmesi, duyuruların belirli bir düzene girebilmesi için moderasyone tabidir. Başlık açabilirsiniz ancak yönetim başlığa onay vermedikçe konu yayına girmez.

1.2.12. Özel mesaj atarak üyeleri rahatsız etmek yasaktır.

1.2.13. MT 'den veya içerisinde ki bağlantılardan indirdiğiniz tüm dosyalar, programlar, script veya yazılımlardan dolayı bilgisayarınızda oluşacak olan herhangi bir zarar veya hasardan MT sorumlu tutulamaz.

1.2.14. Sansürlenerek te olsa küfür, argo terim, maksadı aşan benzetme, sataşma, tartışma çıkarıcı söz, aşağılama vb. içerikler mesajlarınızda bulunamaz. Tehdit etmek, küfretmek, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu mesajlar ile din, dil, ırk ayrımına yönelik mesajlar yazmak, davranışlarda bulunmak yasaktır. MT forumlarının en belirgin özelliği kullanıcıların mesajlaşmalarında yakalanan belirgin düzeydir. Bu güzel çizgiyi korumak mutlaka kullanıcının görevidir.

1.2.15. Mesajımızın bir içeriği olmasına gayret edelim. Meselâ sırf gülümseme veya "teşekkür", "çok güzel!" vb. kısa mesajlar yazmaktan kaçınalım.

1.2.16. Aynı mesaj birden fazla foruma kopyalanamaz.

1.2.17. MT forumları içerisinde açılan bir başlığın linkini alakalı veya alakasız başka başlıklara sürekli kopyalamak, başlığınızın ilgi çekmesi için mesaj kalabalığı ve kirliliği oluşturmak yasaktır.

1.2.18. Politik, siyasi ve dini konuların konuşulması "Konu Dışı" forumu dahil yasaktır.

1.2.19. MT forumlarında açılmış konular dahilinde ikili sohbetler ve mesajlaşmalar yapilamaz.

1.2.20. MT forumlarında konuyu amacindan saptıran veya konuyla alakasız mesajlar atılamaz.

1.2.21. Ticari maksatlı hiçbir bilgi, fotoğraf, video postalanamaz ya da iletilemez. Yayınlayan kişiye herhangi bir gelir, çıkar yada fayda sağlayan linkler mesaj olarak yazılamaz. Üyeler ve firmalarla bağlantılı olan bayi konumundaki üyeler, ilgili olduğu firmayı yüceltecek içerikleri paylaşamayacakları gibi başka firmalar veya markaları aşağılayıcı şekilde yazı yazamazlar.

1.2.22. Forum üyeleri diledikleri an tek taraflı olarak üyeliklerini iptal ettirebilirler. Üyelik iptali isteyen kullanıcının yaptırcakları iptal işleminin üyelikleri boyunca gerçekleştirdikleri icraatlerin sorumluluğunun sona ereceği anlamına gelmez. Kullanıcılarının icraatlerinden doğacak her türlü kanuni sorumluluğu devam eder. (²)

1.2.23. Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz.

1.2.24. Forum içerisinde, illegal ve trafik kurallarına aykırı tutumlar sergilemek; trafiğe açık alanlarda insan hayatını tehlikeye atan, yasadışı motosiklet yarışlarına çağrı yapmak, karşı tarafı yarışa davet etmek veya bu tarz olaylar hakkında forum üyelerini bilgilendirmek, sokak/cadde yarışlarına özendirici veya teşvik edici konular açmak, resim veya video yayınlamak ve bu konulara mesaj yazmak yasaktır.

1.2.25. MT bağlantı verdiği, tanıtımını yaptığı sitelerin içeriklerinden sorumlu değildir.

1.2.26. MT forumlarına alkol, sigara, uyuşturucu ve uçucu maddelerin kullanımı temin edilmesi ve özendirilmesi, spor amaçlı kullanılmayan (eskrim-okculuk-atıcılık vb.) silah, öldürücü veya yaralayıcı her türlü alet ile ilgili herhangi bir yazı alıntı vb. iletileri göndermek yasaktır.

1.2.27. Site üyeleri yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun forumda mevcut olup olmadığını kontrol etmelidirler. Bunun için forumun arama özelliği kullanılabilir. Aynı isimli veya aynı içeriği içeren konular açılamaz.

1.2.28. Konu başlık ve içeriğinin anlaşılabilir bir dille, imla kurallarına ve Türkçe karakterlere dikkat edilerek yazılması, yanlış anlaşılmalara mahal verilmesini engelleyeceği gibi, diğer üyeler tarafından da daha kolay anlaşılmasını sağlayacaktır.

1.2.29. Mesaj/Konu başlık ve içeriginde BiR BüYüK bİr kÜçÜk, tamamı kalın (bold), tamami eğik (italik), TAMAMI BÜYÜK, Tamamı renkli, yer değiştirilmiş, karıştırılmış alfanümerik (alf4Nüm3r1k) karakterler olacak şekilde yazılar kullanılması, noktalama ve yazım kurallarına aykırı mesajlar yazılması yasaktır.

1.2.30. Çok eski mesajlara cevap yazarak artık fonksiyonunu tamamlamış mesaj dizilerinin yeniden canlandırılmaması rica olunur.

1.2.31. Kullanıcıların forumlara atmış olduğu mesaj sayısı prestij göstergesi yada herhangi bir kıdemlilik ölçüsü değildir.

1.2.32. Forumlara yolladığınız her soru yanıtlanmak zorunda değildir. Sorunuzun cevaplanmaması durumunda aynı soruyu tekrar tekrar yollamayınız ya da kişilere sorunuza yanıt vermedikleri için sitem etmeyiniz.

1.2.33. Mesajlarınızın daha çok dikkate alınıp, sonuca daha çabuk ulaşabilmeniz için lütfen KONU satırını anlamlı olarak kullanınız. "ACİL ACİL ACİL" ya da "LÜTFEN YARDIM" konulu mesajlar sanılandan daha az ilgi görmektedir.

1.2.34. MT forumlarında yönetim / yönetici tarafından uygulanan cezalar için hiçbir konu açılamaz. Forum içerisine yönetim / yönetici hakkında açılan tüm konular, yazılan tüm mesajlar silinir. (³)

1.2.35. MT forumlarında bulunan bütün yazılı, resimli, fotoğraflı, görüntülü, sesli, grafik içeren ve/veya içermeyen tablo gibi materyallerin her hakkı saklıdır. Bu materyalleri kaynak belirtmeden kopyalayarak diğer elektronik ortamlarda yayınlamak ve/veya pazarlamak kesinlikle yasaktır. Doğabilecek kanuni ihtilaflarda MT hiçbir sorumluluk kabul etmez.

1.2.36. MT, üyeler ve üyeler arasındaki iletişimle ilgili herhangi bir hata, ihmal, kesinti, silinme, bozulma, işlem veya iletimde gecikme ya da iletişim ağı başarısızlığından sorumlu değildir.

1.2.37. Üyelerin düzenlediği ve MT forumlarında duyurusunun yapıldığı gezi ve organizasyonlardan, bu gezi ve organizasyonlarda oluşabilecek aksaklıklar veya cezaya tabi yasadışı hareket ve tavırlardan MT sorumlu değildir.

1.2.38. "Taziye / Tebrik / Kutlamalar" ve "Onlar Hep Bizimle Birlikteler" forumları haricinde kişiye özel başlık açamazsınız, mesaj yazamazsınız. Bu gibi durumlarda ilgili kişiye özel mesaj göndermelisiniz.

1.2.39. MT Forumlarına içeriksiz, gereksiz veya açılan başlıkla ilgisiz mesajlar gönderemezsiniz.

1.2.40. MT, üyelerinin verdiği ve veritabanında bulunan bilgileri, istatistiksel bilgilere dönüstürmek, reklam ve pazarlama alanında kullanmak, site kullanıcılarının genel eğilimlerini belirlemek, içeriğini ve servislerini zenginleştirmek için kullanabilme hakkına sahiptir ancak kişilere ait bilgiler tek tek kullanılmayacaktır.

1.2.41. MT forumlarında yayınlanan veya linki verilen tüm hareketli görüntü dosyalarının sorumluluğu yayınlayan üyemize aittir. Gönderilen tüm bu dosyalar tamamıyle bilgilendirme amaçlı olup; oluşturacağı iyi veya kötü hiçbir sonuçtan MT sorumlu tutulamaz.

1.2.42. Türkiye'den yasadışı görüntülere sahip her türlü araç videolarının yayınlanması yasaktır.

--- ¤ ---



1.3. Üye İmza ve Profil Fotoğrafı (Avatar) Kuralları

1.3.1. MT forumlarının genel amacı "Bilgi Paylaşımı" olduğundan; kışkırtıcı, genel ahlaka aykırı, siyasi ve gözü yorabilecek imzalardan kaçınılmalıdır. Bu imzalara haber verilmeksizin müdahale edilebilir.

1.3.2. İmzaya resim, fotoğraf, video konulması yasaktır.

1.3.3. İmzalarda forum üyelerinin kişisel web siteleri haricinde herhangi bir web sitesinin veya reklam amaçlı ticari bir markanın yada ürünün web sitesinin konulması site yöneticilerinin bilgisi haricinde yasaktır.

1.3.4. İmzada yaptığımız kısıtlamalar gereği sadece yazı kullanılabilmektedir. Kullanılan yazının satır sayısı 3 'ten fazla, yazı boyutu aşırı büyük olamaz.

1.3.5. İmza ve profil fotoğrafı sistemi gerekli görüldügü takdirde kapatılabilir.

1.3.6. İmzasi boyutsal yada kapladığı alan bakımından fazla olan ve kuralları ihlal eden imzalar ile profil fotoğraflarına haber verilmeksizin müdahale edilebilir.

1.3.7. İmza ve Profil fotoğrafının içerisinde herhangi bir ürün, web sitesi, firma tanıtımı, logo bulunması site yöneticilerinin bilgisi haricinde yasaktır.

1.3.8. Genel ahlaka aykırı, başkalarını rahatsız edici, şiddet ve müstehcenlik içeren, dil, din, ırk ayrımına yönelik, başka üye profil fotoğraflarına benzer fotoğraflar ile siyasal, politik, dini simgeleri, kişileri avatar olarak kullanmak yasaktır.

--- ¤ ---



2. MT Bitpazarı Forumu Kuralları

2.1. Bitpazari forumu ellerinde satmak istedikleri ürün olan kullanıcılara sağlanmış bir imkandir. Bu forumun TİCARİ amaçla kullanılması ve firmaların buraya bir pazar muamelesi yapması panonun kuruluş amacına ters düşmekte ve ikinci el ürün satmak isteyen kullanıcıları zor durumda bırakmaktadır.

2.2. İlaninizin içeriği ile ilgili bilgiyi KONU satırında belirtmeniz daha kısa sürede hedefinize ulaşmanızı sağlar. "Kelepir" yada "Buraya bakın" gibi belirsiz başlıkları olan ilanlar diğerlerinden daha az ilgi çekmektedir.

2.3. Bitpazari forumunun herkese açık bir pazar olduğu ve satıcının sattığı ürünün fiyatını kendince belirleyeceği unutulmamalıdır.

2.4. İlan vermek istediğiniz bölümde araçlar için hazırlanmış örnek ilan şablonuna lütfen uyunuz bu şablon dışındaki ilanların forumlardan silinmesi olasıdır.

2.5. Bitpazarı forumunda verdiğiniz telefon numarası, adres ve e-posta adresi tüm MT üyeleri ve misafir kullanıcılar tarafından görüntülenecektir. Lütfen ilanınızı verirken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

2.6. Yanıltıcı ilanlar yöneticiler tarafindan silinecektir.

2.7. Bitpazarı forumlarına aynı ilanın mükerrer olarak eklenmesi yasaktır.

2.8. Bitpazarı forumalarına vermiş olduğunuz ilan sonuca ulaşmış ise bun uyöneticilere bildiriniz.

2.9. MT forumları kapsamında verilen ilanların içeriğinden ve kullanıcılar arası yapılacak alım-satımlardan site yöneticileri sorumlu değildir. İlan sahipleri ile alıcı kullanıcılar arasında oluşacak olumsuz durumlarda talep olması dahilinde eldeki bilgiler ilgili makamlarla paylaşılacaktır.

--- ¤ ---



3. MT Duyurular Forumu Kuralları

3.1. Duyurular forumu moderasyone tabidir, gezi veya benzeri duyurularınız için başlık açabilirsiniz fakat yönetim başlığa onay vermedikçe konu yayına girmez. Başka bir forum bölümü altında duyuru yapmak yasaktır, MT üyelerini ilgilendiren ve MT üzerinden duyurulan gezi veya organizasyonlar MT yönetimi tarafından onaylanmalıdır.

3.2. Duyurular forumuna Gezi, Toplantı, Buluşma ve Motosiklet Konulu Duyuru dışında konu açılması yasaktır. Özel duyurularınızı MT yönetiminin izini ile açabilirsiniz. Bunun dışında açılacak konular site yöneticileri tarafından başka foruma taşınır ya da konu başlığı duyurulardan kaldırılır.

3.3. Yeni konu açarken başlık konusu, içeriği ile ilgili olmak zorundadır. Abartılı ve anlamsız başlıklar kullanılması yasaktır. Bu tarz konu başlıkları site yöneticileri tarafından düzenlenir. Aynı tarz konu başlığı açmaya devam eden üyeler uyarılır.

3.4. Duyurular forumuna açılacak başlıkta yapılan gezinin bölgesi [MT İstanbul] [MT Ankara] [MT İzmir] şeklinde belirtimesi, gezi tarihi ve gezi yapılacak yerin isminin bulunması zorunludur. Kesinleşmemiş geziler için başlık açılamaz.

3.5. Gezi, Toplantı veya Buluşma duyuruları başka forum başlıklarında duyurmak yasaktır. Mesajı sadece ilgili alana gönderiniz birden fazla alana göndermeyiniz. Aksi takdirde ilgisiz alanlara yollanan mesajlar silinecektir. Konu başlığı altında elinizden geldiğince başlık ile ilgisiz mesajlar yazmamaya çalışınız. Konu gereksiz yere farklı konulara kaydığında ve başlık altındaki mesajlar arttığında mesajlar site yöneticileri tarafından silinecektir.

3.6. Bir başka motosiklet forumu ile ortak düzenlenen gezi duyuruları yönetimin izni olmadan yapılamaz. Diğer bir sitelerde aynı duyurunun yapıldığı tespit edilirse yapan kişi farklı dahi olsa o başlık silinir.

3.7. Unutmayın ki MT forumları sizler için vardır ve dilediğinizce yazabilir, haberleşebilir, eğlenebilir, paylaşabilirsiniz. Ancak şunu da unutmayın ki sınırlı süre internet bağlantısı yapabilen kişilerin sitede olup biteni daha rahat takip edebilmesi için gereksiz yoğunluğun sizleri de rahatsız etmeyecek şekilde ortadan kaldırılması gerekmektedir. Eğer sizde bize bu konuda yardımcı olursanız hiçbirşeyi silmek ya da yerini değiştirmek zorunda kalmayız.

--- ¤ ---



4. MT İl Grupları Forumu Kuralları

4.1. Bu forumun amacı sizi kendi bölgenizdeki motosiklet severler ile iletişime geçirmek ve birbirleri ile tanıştırmaktır.

4.2. Site olarak bu tarz gruplara her türlü desteği sağlayacağız.

4.3. Forum başlığına ilk olarak bölge [ ] içerisinde belirtilmeli. Örn: [Konya - Mt]

4.4. Aynı bölgelere ait birden fazla başlık açılamaz. Bu tarz açılan başlıklar kilitlenerek daha önce açılmış konuya yönlendirilir. Bölgeye ait aktif bir grub var ise başka bir grup oluşturulamaz. Sadece illere ait gruplar oluşturulabilinir, ilçelere ait başlık açılamaz.

--- ¤ ---



5. MT Motosiklet Modelleri Forumu Kuralları

5.1. Motosiklet Modelleri Forumun açılan başlıkların ilk mesajı motosiklet modeli hakkında bilgilendirici olmalıdır. (Marka, model , teknik özellikler, fotoğraf vs. içermelidir.)

5.2. Konu başlığı marka model şeklinde olmalı (örn. Kawasaki Er-5) Bu tarz yazılmayan başlıklar yönetim tarafından düzenlenecektir.

5.3. Ürün bilgileri verilirken mesajlarda yönetim tarafından ticari bir kaygı görülürse mesaj forumdan kaldırılır ve mesaj sahibi uyarılır.

--- ¤ ---



6. MT Marka ve Model Kıyaslamaları Forumu Kuralları

6.1. "Bana yardım edermisiniz", "Hangisini almalıyım karar veremedim" gibi başlıklar yerine konu ile alakalı başlıklar tercih edilmelidir.

6.2. Kıyaslamak istediğimiz,almayı düşünüp kararsız kaldığımız marka ve modelleri hakkında diğer katılımcıların daha iyi fikir sahibi olabilmeleri ve açmış olduğunuz başlığın daha çabuk amacına ulaşabilmesi için Lütfen Marka ve Model Kıyaslamaları bölümünde açacağınız başlıkların ilgili forumda ki örnekteki gibi olmasına önem verin.

--- ¤ ---



7. MT Gezi Yazıları Forumu Kuralları

7.1. Yapmış olduğunuz gezi hakkında; gittiğiniz yerin detaylı bilgisini vermelisiniz. Nasıl gidilir? (mümkünse haritalı) , yol durumu , gezilecek yerler , ne yenir , nerede kalinir , gezi yorumu vb. bilgileri yazmanizda fayda var.

7.2. Gezi ile ilgili fotoğraflar hakkinda; fotoğrafları forum içerisinde mesajlara eklerken fotoğrafların sayfanın yüklenme süresini uzatmaması ve görüntü kirliliği yaratmaması amaci ile 800x600 çözünürlüğü geçmemesine dikkat edilmeli.

7.3. Fotoğraflar hakkında açıklama fotoğrafın üzerine yazılmalı.

7.4. Duyurular bölümünde duyurusu yapılan bir gezi tamamlandıktan sonra bu gezi hakkındaki görüşler ve gezi fotoğrafları için bu forumda yeni başlık açamazsınız. Gezi hakkındaki görüşleriniz ve fotoğraflarınız duyurular bölümündeki gezi duyurusu başlığının altına yapmalısınız. Gezi kurallarına uygun gezi hakkında bilgilendirici mesajlarınızı Gezi Yazıları forumuna yazabilirsiniz.

7.5. Yeni yapılacak bir gezi duyurusu Gezi Yazıları forumu yerine Duyurular forumuna açılmalıdır.

--- ¤ ---



8. MT Konu Dışı Forumu Kuralları

8.1. Motosiklet harici konuların ve sohbetlerin paylaşılması için oluşturulan konu dışı forumunda dahi siyasi, politik, dini içerikli yazı, siyasi propaganda ve kişisel başlıklar veya tartışmalar yapılamaz. Konusu ne olursa olsun tartışma yaratacak ve ortamı gerebilecek başlıklar açılamaz, açılan başlıklarda kişisel tartışmalar yapılamaz. Bu tür başlıklar uyarısız silinir.

8.2. Konu dışı forumu motosiklet harici yazışmalar için vardır, kullanırken özen göstermenizi rica ederiz.

8.3. Konu dışı forumuna atılan mesajlar genel forum arama özelliğinde yer almaz.

8.4. Konu dışına atılan mesajlar mesaj sayınızı arttırmaz.

8.5. Konu dışına açılan başlıklar motosiklet harici konuların paylaşımı için olmalıdır. Amacının ne olduğu belli olmayan, açıklamasız, kopyala yapıştır mantığıyla internette gezinen konular, fıkra, şiir vb. tarzda başlıklar açarak forum kirliliği yapılamaz. Fıkra, şiir, belli bir müzik türü hakkında ki paylaşımlar ve benzeri konular daha önce ilgili konu hakkında açılan başlıklardan devam edilmelidir.

--- ¤ ---



9. MT Yönetici Yetkileri

9.1. Site admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajları değistirme ve silme hakkına sahiplerdir.

9.2. Site yönetimi, site alanının genel ahlak ve felsefesine ters düşecek herhangi bir ideoloji veya materyalin forum içerisinde yer almasına izin vermez.

9.3. Forum kurallarımızda eksikler bulunabilir. Eksikler bulunması ilgili kuralın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Forum yöneticileri önceden haber vermeksizin site kurallarını güncelleyebilir. Site Kuralları duyurulduğu andan itibaren geçerlidir ve itiraz edilemez. Güncellenen site kurallarını kabul etmeyen kullanıcılar üyeliklerinin iptalini isteme hakkına sahiptirler.

9.4. Gerek görülmesi dahilinde özel mesajlar site yöneticisi (Admin) tarafından kontrol edilebilir.

9.5. Motosiklet Türkiye Forumları siz değerli üyelerimizin huzurlu ve rahat bir şekilde bilgiye ulaşması, arkadaşlık ortamının geliştirilmesi için vardır. Forumda kişisel tartışmalara girerek sizleri rahatsız edenleri o mesajın gönderici bilgisinin altında bulunan işaretine tıklarak gerekli açıklama ile birlikte göndermeniz yeterli olacaktır. Bu durumda yöneticilerimiz mesaj sahibi hakkındaki gerekli işlemleri yapacaklardır.

9.6. Yöneticiler her yazılan mesajı yönetemeyebilirler. Uygunsuz bir mesajla karşılaştığınızda lütfen mesajı rapor ederek site yöneticilerini bilgilendiriniz.

9.7. Forum işleyişi ve kuralları konusunda katılımcıları bilgilendirmek site yöneticilerinin görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır.

9.8. Forum yöneticilerinin forumlarda sizin için arama yapması gibi bir görevi bulunmamaktadır. Açtığınız konuların forumda daha evvel açılıp açılmadığını lütfen dikkatli kontrol ediniz.

9.9. Yöneticiler bütün üyelere eşit mesafede durmakla yükümlüdür.

9.10. Yukarıda belirtilen site kurallarına uymayan üyeler site yöneticisi dahi olsa yöneticiler tarafından uyarı, süreli/süresiz uzaklaştırma cezaları ile cezalandırılabilirler.

--- ¤ ---



Unutmayınız ki yazdığınız her mesajın IP numarası kayıt edilmektedir, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kanunlarda yasakladığı unsurları yazmanız durumunda gerekli bilgiler Cumhuriyet Savcılıklarına verilecek ve hakkınızda işlem yapılması sağlanacaktır.

Bazı forumların kendi kuralları ayrıca belirtilmiş olmasına rağmen aksi belirtilmedikçe "Genel Kurallar" bütün forumlar için geçerlidir.

MT Forumlarına üye olan herkes bu şartları kabul etmiş sayılır.

--- ¤ ---



(¹) T.C. veya uluslararası yasalara aykırı eylemleri haber veya duyuru olarak yazmak, eylem tür ve türevlerini öğreti olarak anlatmak, terör olaylarında kullanılabilecek bomba veya benzeri maddelerin yapım ve temini hakkında bilgi vermek, suçluların hırsızlık veya benzeri yasadışı olaylarda kullandıkları ve herkes tarafından bilinmeyen yöntemleri ve/veya aletleri kullanma ve temini hakkında bilgi vermek, illegal oyun, film, mp3, warez, crack sunmak veya bunları barındıran sitelere bağlantı vermek veya konu olarak açmak özel mesaj dahil kesinlikle yasaktır. Üyeler bir virüs veya başka bir zararlı unsur içeren hiç bir tür bilgi, yazılım ya da başka bir malzeme postalayamaz ya da iletemez. MT forumlarında herkes tarafından hoş karşılanmayacak resim, fotoğraf, ilüstrasyon, çizim, yazı, alıntı, ses dosyası, video, bağlantı, makale, tablo, mesaj vb. içerikler yayınlamak yasaktır. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan; İntihara yönlendirme (madde 84), Çocukların cinsel istismarı (madde 103, birinci fıkra), Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (madde 190), Sağlık için tehlikeli madde temini (madde 194), Müstehcenlik (maddde 226), Fuhuş (madde 227), Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama (madde 228), suçları, 25/7/1951 tarihli ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçları kapsayan içerikler gönderilemez.

Bkz: 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında ki Kanun.

Bkz: Türk Ceza Kanunu.

(²) Forum üyeliğinizi dilediğiniz an iptal edilmesini talep ederek kullanıma kapattırabilirsiniz. Ayrılma kararı alan veya üyelik iptali kararı veren üyelerin, kullanıcı adları ile siteye erişimleri kapatılır. Ancak üyelik iptali o güne kadar yazdığınız mesajların ve forumdaki icraatlerinizin sona erdiği anlamina gelmez ve bunlardan doğacak hertürlü kanuni sorumluluğunuz devam eder. Forum sayfalarına yazdığınız mesajlar veya açtığınız konular forumun mevcut içeriğine ve genele ait olmaktadır. Açılan konular ve konulara yazılan mesajlardan sitemizi ziyaret eden herkes faydalanmaktadır. Konu veya mesajlarınızdan size ait kişisel bilgiler dışında silme işlemi yapılmamaktadır. Forum sayfaları bilgi paylaşımı amacıyla kurulmuştur, yazdıklarını salt kendilerine ait görenler, başkalarına fayda sağlamak istemeyenlerin foruma üye olmaması rica ederiz. (Üyelik iptali ile üye bilgileri ve hareketleri silinmez, sadece üyelik kullanıma kapatılır. Kişisel bilgilerinizin yer aldığı (ad soyad, adres, tel vs.) mesajların silinmesi istiyorsanız, ilgili mesajların bulunduğu adresleri site yönetimene iletmelisiniz. Üyeliğinizi kapattırdıktan sonra siteye erişim için yeni kullanıcı kaydı açmasısı durumunda, üyelerin açtıkları hesabın erişimide kapatılacaktır.

(³) Öğrenilmek istenen bir konu var ise mail yolu ile yöneticiye bildirilerek cevaplanması istenebilir. MT forumlarına üyeliğinizin durumu, yazdığınız mesajlarla açmış olduğunuz konuların değiştirilmesi veya silinmesi ile ilgili öneri ve şikayetlerinizi site yöneticilerine doğrudan, özel mesaj yoluyla veya info@motosiklet.net e-posta adresi üzerinden yapınız.


--- ¤ ---



Ceza Puanı Sistemi

Ceza sistemde ön tanımlı olarak bazı cezalar vardır, tanımlı cezaların bir ceza puanı olmakta ve buna bağlı olarak belli bir ceza puanına tanımlanmış olan bir ceza bulunmaktadır.

Forumdaki hareketlerinizden alacağınız ceza puanları ve buna bağlı cezaları bilmeniz gerektiğini düşünüyoruz.
Üyenin aldığı ceza puanını üye profil alanında sadece kendi ve site yöneticileri görebilir.
Hareketlere verilen ceza puanları ve buna bağlı cezalar aşağıdaki gibidir :


Kod:
----------------------------------------------------------------------------------------
HAREKET							CEZA PUANI      GEÇERLİLİK SÜRESİ
----------------------------------------------------------------------------------------
Anlamsız, alakasız ileti göndermek				3                   2 Ay
Kişiye özel başlık açmak					3                   2 Ay
Konu dışı mesaj yazmak						3                   2 Ay
Konuları yanlış foruma açmak					3                   2 Ay
Mesajlarda gereksiz renk/font kullanımı				3                   2 Ay
Tamamı büyük harfle başlık açmak ya da mesaj yazmakta yasaktır	3                   2 Ay
Zaman aşımına uğramış güncelliğini yitirmiş konuya cevap yazmak	3                   2 Ay
KONU başlığının konudan alakasız olması				3                   2 Ay
+1, :), süper, bencede gibi mesajlar				3                   2 Ay
Kesin kilitlenecek, konudaki online üyeleri yazma		3                   2 Ay
Düzgün Türkçe kullanılmaması					3                   2 Ay
İmza kurallarına uymamak					3                   2 Ay
Zaman aşımına uğramış güncelliğini yitirmiş konuya cevap yazmak	3                   2 Ay
Kod:
----------------------------------------------------------------------------------------
HAREKET							CEZA PUANI      GEÇERLİLİK SÜRESİ
----------------------------------------------------------------------------------------
Huzur bozucu tartışmalar yaratmak				5                   2 Ay
Ozel mesajla üyeleri rahatsız etmek				5                   2 Ay
Diğer üyelere hakaret etmek					5                   2 Ay
Sitede arama yapmadan aynı konuyu açmak				5                   2 Ay
İmza kurallarına uymamak					5                   2 Ay
Konularda ikili sohbetler ve mesajlaşmala			5                   2 Ay
TAMAMI BÜYÜK, BüYüK kÜçÜk, tamamı kalın yazışma			5                   2 Ay
Aynı Konuyu/Mesajı Birden Çok Foruma/Konuya Göndermek		5                   2 Ay
Gereksiz yere konu hortlatma					5                   2 Ay
Cezalar hakkında mesaj yazmak veya yeni konu açmak		5                   2 Ay
Kişiye özel başlık açmak					5                   2 Ay
Cinsel içerikli yazılar yazmak					5                   2 Ay
Her türlü telif hakkı içeren paylaşım yasaktır.			5                   2 Ay
Üye ad soyad profil alanının amacı dışında kullanılması		5                   2 Ay
Kod:
----------------------------------------------------------------------------------------
HAREKET							CEZA PUANI      GEÇERLİLİK SÜRESİ
----------------------------------------------------------------------------------------
Foruma kişisel problemleri, anlaşmazlıkları taşınma		10                   2 Ay
Ticari amaçlı mesaj göndermek	       				10                   Asla
Forumu reklam aracı olarak kullanmak				10                   Asla
Siyasi propoganda yapmak, politik mesajlaşma			10                   Asla
Küfür vb. içerikli mesaj göndermek				10                   Asla
Cinsel içerikli yazılar yazmak					10                   Asla
Kod:
----------------------------------------------------------------------------------------
HAREKET							CEZA PUANI      GEÇERLİLİK SÜRESİ
----------------------------------------------------------------------------------------
Forum yöneticilerini küçümser davranışlar sergilemek		20                   3 Ay
Kavga ve tartışma çıkaracak yazı				20                   3 Ay
Kod:
----------------------------------------------------------------------------------------
HAREKET							CEZA PUANI      GEÇERLİLİK SÜRESİ
----------------------------------------------------------------------------------------
Başka üyeyi tehdit etmek					30                   Asla
Özel mesajla spam yapmak					30                   Asla
Kod:
----------------------------------------------------------------------------------------
HAREKET							CEZA PUANI      GEÇERLİLİK SÜRESİ
----------------------------------------------------------------------------------------
Yasa dışı içerik yayınlamak					40                   Asla 
Yöneticinin üyeden umudu kesme durumu				40                   Asla
Birden fazla üyelik hesabı açmış olmak				40                   Asla
İlk mesajlarda tanıtım, reklam vb.				40                   Asla
----------------------------------------------------------------------------------------
Kod:
PUANA GÖRE UZAKLAŞTIRMA TİPLERİ
----------------------------------------------------------------------------------------
   PUAN        SÜRE
----------------------------------------------------------------------------------------
10 PUAN        3 GÜN
20 PUAN        7 GÜN
30 PUAN        1 AY       
40 PUAN        SÜRESİZ
----------------------------------------------------------------------------------------
Ceza sistemi nasıl çalışıyor?

1 ) Süreli ceza puanları 2 ay da bir silinen ceza puanlarıdır. Yani 3 puanlık bir ceza almışsanız, iki ay sonunda bu cezanız otomatik olarak silinecektir.

2 ) Süresiz cezalar üyeliğiniz boyunca sizi takip edecek ve asla silinmeyecek olan cezalardır.

3 ) Eğer uzaklaştırma tipleri için gerekli olan puanları yakalarsanız (ki biz yakalamamanızı umuyoruz) foruma erişiminiz otomatik olaran engellenecektir.

4 ) Burada yazan ceza puanlarından hariç olarak yöneticilerin kendi uygun gördüğü bir cezayı her zaman için verme hakkı saklıdır. Yöneticiler dilerse kişiye özel bir ihlal düzeyi belirleyerek farklı bir ceza puanı verebilirler.

Örnek vermek gerekirse 2 ay içinde üç kere yanlış yerlere konu açarsanız ceza puanınız 9 olacaktır. Eğer bir kere daha bunu tekrar ederseniz 3 gün uzaklaştırma alacaksınız. Eğer üç gün uzaklaştırmadan sonra bir de forumu reklam aracı olarak kullanmaya yeltenirseniz hemen peşine 7 günlük bir ceza alacaksınız. Aradan iki ay geçtiğinde süreli olan 12 puanınız silinecekken, süresiz olan 10 puanınız silinmeyecektir.

Herşey herkesin katılabileceği daha kaliteli bir forum için.