Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kenan Sofuoğlu'nun sponsor isyanı..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Türkiye'de motosiklet sporunun en çok tanınan isimleri olan Sakaryalı Sofuoğlu kardeşlerden Kenan Avrupa'da, Sinan ise Türkiye'de yarışırken, Kenan Sofuoğlu sponsor bulamamaktan şikayetçi..

    2005 Dünya Süper Stock Dünya ikincisi Kenan Sofuoğlu (21), ağabeylerinin arasına babasının da onayıyla 15 yaşında iken drag yarışlarıyla katıldığını söyledi.

    1996 yılından bu yana motosiklet yarışlarında Türkiye ve yurtdışında birçok şampiyonluklar elde ettiklerini anlatan Kenan Sofuoğlu, motosiklet yarışlarında yurt dışında 50 ve Türkiye'de ise 650'yi aşkın kupa kazandıklarını belirtti.

    Avrupa'ya ailesinin imkanlarıyla gittiğini ifade eden Sofuoğlu, ''Babam beni Avrupa'ya yollayabilmek için, dükkanındaki bütün motosikletleri sattı ve 50 bin Avro topladı. Ben orada katıldığım yarışlarda, dereceler aldım. Bu sporu yapmak için, maddi gücünüz olacak. Ailemin imkanlarıyla, 1 yıl yarışlara katıldım. Bütün umudumu kaybetmiştim. Türkiye'ye dönmeye karar vermiştim. Yamaha Almanya fabrikası, orda elde ettiğim başarıları takip etmiş. Bana (yarışmadaki bütün masraflarını karşılarız ama bizim adımıza yarışacaksın) dediler. Ben de bunu kabul ettim. Ve Almanya lisansıyla yarışmaya başladım.

    Almanya'da çok önemli başarılar kazandığını kaydeden Sofuoğlu, ''Benim asıl hedefim en yüksek kategori olan, Moto GP'de yarışmak ama 600 bin Dolarlık bir bütçe gerekiyor. Sponsorluk için Türkiye'den bir firmayla anlaşmak üzereyken, vazgeçildi." dedi.

    Kenan Sofuoğlu ''Türk lisansıyla Hollanda adına yarışıyorum. Takım arkadaşlarım bana destek verilmemesini hayretle karşılıyor. Örneğin Fransız takım arkadaşım sadece kendi şehrinin numarasını olan 16'yı kullandığı için hem devletten hem de sponsorlarından destek görüyor. Avrupa'da yarışan tek Türk benim. Ben gençlere kapıyı açtım. Benden sonra dünyada mutlaka bu alanda başarılı sporcular gelecek. Benim çektiğim zorlukları kimse çekemez. Örneğim Katar'a gittik yarışlara, vizem olduğu halde Türk olduğum için beni saatlerce beklettiler. Dünyada Türkleri yanlış tanıyorlar.'' diye konuştu.

    Sinan Sofuoğlu ise, yarışlarla ilgili olarak, ''Yarışırken korkularımız var, düşmekten değil ama sakat kalacak şekilde kaza geçirmekten korkuyoruz. İstanbul'da yapılan pistin bize bir faydası yok. Kirası çok yüksek olduğu için Motosiklet Federasyonu kiralayamıyor. Otomobilciler kiralıyor genelde. Kenan'ın aldığı başarı uluslararası anlamda en iyi sporcular arasında olduğunu gösteriyor'' değerlendirmesinde bulunuyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    gerçekten söylencek herşey söylemiş, üzülerek ve anlayark okudum. bizde karting yarışlarına katılmayı düşündüğümüz zamanlarda aynı sorunla karşılaşmıştık. karting de de izlenme ve sponsor olayı çok düşük ve genelde İMK ile bağı olan çalışan çocukları ve akrabaları pastayı yiyorlar..mesela tahinci oğlunu oğlu gibi ,imk başkanının çocugu da böyle idi..tabi onlara kalsa parasını veriyorlar fakat onlar için herşey daha kolay. geriye kalan bizim gibi istekli yetenekli insnlar yok olup gidiyor..ama yolları açık olsun herkesin umarım başarılı olup ülkemizi heryerde temsil ederler. bu ülkede de bişeyler değişir ve artık sadece cup yarışları değil her tür motor sporlarına destek atar.. gerçekten üzgünüm.
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    Hocam bu tür durumlar standart dır zaten hükümetimiz sahibcıksın bence en önemlisi Hatta kenan Sofuoğluna sahip çıksınlar diye bir ankara turu düzenliyelim ?

  4. #4
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Yarışa girmek isteyen ancak imkansızlıktan dolayı giremeyen birçok insandan biriyim. Sofuoğlu'lar kendi çabalarıyla bir yere gelmişler. Ne yazık ki beni destekleyen kimse yok. Pist kiralamak bile sorun Türkiye'de. Sponsorluk? O da ne? Firmalara spo... demeye başladığında arkalarını dönüyorlar. İmkansızlıklar yüzünden motor tutkunu birçok insan kendini gösteremiyor. Belki çok başarılı insanlar var ancak iş paraya dayandığında ne yazık ki insanın eli kolu bağlanıyor. Kenan Sofuoğlu'nun bu kadar şey yapabilmesi bile büyük başarı bence. Ailesini de bu konuda kutlamak gerekiyor.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  5. #5
    MNY46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Multistrada1200 , xt 660x
    hepınız haklısınız ben su turkıye devletınde hıc motora saygı ve sevgı gormuyorum. benım ılk motorum oldugunda mahalleden bı abım benı dovuyordu motor aldım dıe. bu durum boyleyken kım sponsor olsunkı? motor yarısları ıcın sponsor aramak nerdeyse col kumları ıcınde ıgne aramak gıbı bısı. kenanın Allah yardımcısı olsun ne dıyım burası turkıye bu laftan nefret edıyorum tam bır mıllıyetcı olarak ama oyle yanı hı bır soze gerek yok. bu arada ben son olarak kenan en son wınston honda takımında yarısıyor dıe bılıyorum ama yanı sponsoru olması lazım.. moto gp ıcın soylecegım bısı yok ne formula ne motogp turklere haram ne kadar ıyı plotlarımız da olsa turkuz dıe gıremıyoruz. kenan ın motosıklet yarıslarına gırmesıne en buyuk etkende rahmetlı abısı (Bahattın Sofuoglu) Allah rahmet eylesın. trafık kazasında olmustu cogunluk bılır zate babasıda cok buyuk fedakarlıklar yapmıs helal olsun adama boyle babmız olmaskı. bızımkı motor almamıza bıle soytarılık dıyo. bu dusunce degısır mı bılmem ama degısmesse turk motorcusu coook ezıyet cekcek...

  6. #6
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Evet Winston Ten Kate Honda takımında yarışıyor Kenan.Motoru CBR 600 RR.İlk yarışında 3. oldu Losail pistinde.Sonra phillip island,Avustralya ve Valencia,İspanya'da 2 yarış üst üste düştü.Son yarış Monza,İtalya'da 5. olmuş, 27 puanla 9. sırada.Takım arkadaşı Fransız Charpentier 90 puanla 1. sırada şu an.

    www.worldsbk.com
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  7. #7
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    6 milyonu işsiz olan bir ülkede,devletten yardım beklemek ne kadar mantıklı olur bilemem.En doğrusu bireylerden destek aramak olur...

  8. #8
    Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul \ Pendik
    Motosikleti
    BMW F800S
    Şirketleri bu kadar suçlamak da yanlış bence...en nihayetinde Türkiye'nin ekonomik koşulları ve istikrarsızlığı apaçık ortada. Özellikle yerli şirketler de bu yüzden, en az maliyetle, en çok işi yapıp kötü günler için birikim yapmaya çalışıyorlar. O kötü günler de zaten en çok 5 yılda bir piyasayı ziyaret ediyorlar. Bu zincirleme bir reaksiyon zaten, ülkemizde bu sporun izleyicisi var mı ki şirketler sponsor olsun? Maddi açıdan sınırlı bütçesi olan halkımız, bu spora ne zaman ne de para ayırıp izlemeye gidiyor. Hepimiz görüyoruz, yerli müsabakaları izlemeye sadece yarışçıların aileleri gidiyor. Moto GP'ye bile, 80 milyonluk ülkemizden birkaç bin kişi izlemeye geliyor. Sponsorluğun amacı reklamdır, yaptığınız reklam izlenmedikten sonra ne anlamı var? Ama ben ileriki yıllarda ekonomik istikrarla birlikte sponsorluk anlayışının da oturacağına inanıyorum. Zaten memlekette yerli şirket de kalmıyor, yerli şirketler birer birer yabancı yatırımcılara satılmaya başlandı.
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

  9. #9
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Bizim ülkemizde başarıya korkunç sahiplanme vardır...Futbol dışında hiç bir sporu spordan saymasakta 70 milyonluk ülkede çok özel yetenekler arada çıkar ...bu yetenekler tamamen kendi yetenek ve çalışmalarıyla ses getirir , Süreyya AYHAN, Hamza YERLİKAYA ,Elvan.....Bu ve şu an hatırlayamadığım bir kaç isim ...yokluk içinden çıkıp dünya şampiyonu oldular ...bir anda atletizmle ilgilenir olduk ama madalyalar bitti ilgide bitti oysa görüyoruzki 3-5 milyon nifuslu ülkelerden ne şampiyonlar çıkıyo ..Bu sporculara ödenek olması lazım laf başı geldimi ülke tanıtımından bahsediyoz, bundan güzel ülke tanıtımı olurmu futbol olmasa hangimiz brezilyanın adını duyardık ...erovizyon şarkı yarışması gibi hiç bir vizyonu olmayan bir yarışma için kıyametler kopuyo ...şu an benim dükkanımımda bir ingiliz var soruyorum bu sene kim 1. oldu bilmiyor ,İngiltereyi kim temsil etti ? onuda bilmiyor..diğer milletlerinde durumu aynı ...oysa sor kim UEFA yı aldı Kim şampiyonlar ligini aldı sor en yüksek kim atladı en uzun kim atlıyo bunları biliyo..Bizde büyük firmalar sponsor olmazsa devletle bu iş bitmez büyük türk markaları var dünyada tanınan bu firmalar el atarsa bu iş olur ...hem onlarda yapamıyacakları reklamı yaparlar ....Düşünsenize X firma sinana sponsor oluyo ve sinan 1. olduğu her yarışta elde türk bayrağı pistte şeref turu atarken üstündeki tulumun önünde X firmanın reklamı ...aynı akşam bu görüntüler dünyanın tüm ülkelerinde dakikalarca yayınlanıyo...Ben reklam işinde olmadığımdan bilemem ama bu işin içinde olan biri bunun para ile yapılsa kaça çıkacağını hesaplasın 50 ülkede hemen hemen her tv kanalında 5 dakikalık prime-time reklamı kaça çıkar sizce....
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  10. #10
    muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    arkadaşlar bu çift taraflı denlem izlenilebilirlikle alakalı.. bizde sadece futbol var hangi takımı tutuyorsun var ve engin zevk ve hobilerimiz yok..en azından avrupadaki kadar yok.avrupada ufak çocuklar bile ilgili ve hem sporun içinde hemde takipçisi ,küçük yaştan başlıyor,F! da çalışırken ana tribünde türk kadar yabancı vardı ,inanabiliyormusunuz adam öle takib ediyor sporunu ilgili yani ülkeleri geziyor hemde ona bi değişiklik oluyorç bu durumda bu işe rekalam yatırımı yapılmazmı yapılır. peki bizde ne.. kartingde geçe yılın gençler şampiyonunu bilen varmı aranızda..prokart yarışlarını duyan vrmı peki.. ilgisizlikten iptal olduğunu bilen varmı..yada nasıl bir maliyetle yarışlara girilebilir yada en azından giremesend ehazırlanılır bilen varmı..işte ilgi..

    yani uzun lafın kısası bu çift taraflı kimyasal bi denklem, denge tepkimesi yani
    ahada yazıyorum formülünü:
    ilgi+takib+medyada yer bulma süresi+başarı <===> sponsor bulma,imkan bulma,tesis ve sporun gelişimindeki olumlu adımlar
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

  11. #11
    Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul/Esenyurt
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    türkiyede sponsor olayı hayal... başka söze gerek yok... semih saygıner bilardo ustası ama türkiyede sponsor yok diye adam gidip yunanistan da turnuvalara girmek zorunda kaldı hatta yunanistan milli takımına bile alındı... yunanistana mı gitmek gerekiyo bilmiyorum... motor parçalarının bulunamayan ları yunanistanda mevcut. türkiye çok kısıtlı bir ülke bence...sadece futbol başka bişey yok...
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize

  12. #12
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı Kartal23 adlı üyeden alıntı
    türkiyede sponsor olayı hayal... başka söze gerek yok... semih saygıner bilardo ustası ama türkiyede sponsor yok diye adam gidip yunanistan da turnuvalara girmek zorunda kaldı hatta yunanistan milli takımına bile alındı... yunanistana mı gitmek gerekiyo bilmiyorum... motor parçalarının bulunamayan ları yunanistanda mevcut. türkiye çok kısıtlı bir ülke bence...sadece futbol başka bişey yok...
    gerçekten çoğu dalda sponsor bulmak çok zor oluyor. semih saygıner de kendi çabalarıyla bu yere kadar gelmiş. avrupa şampiyonluğu olmasına rağmen diğer ülkelerin gölgesinde ilerledi.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  13. #13
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    En büyük Beşiktaş..
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

  14. #14
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Alıntı cenkmenderes adlı üyeden alıntı
    En büyük Beşiktaş..
    Ne yaptın sen ya

  15. #15
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Bilmem Beşiktaş büyük bence.. Ne bileyim bir şekilde böyle düşünüyorum.. BÜYÜÜÜÜÜÜÜ ÜÜÜÜÜÜÜK BÜYÜÜÜÜÜÜÜ ÜÜÜÜÜÜÜK.. niye bilmiyorum.. büyük işte..
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

  16. #16
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Eywah kaçın

  17. #17
    Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    bu olaylara ne yorum yapılabilirki tek kelimeyle çok üzücü ve çok üzülüyorum
    RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE

  18. #18
    Rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2004
    Şehir
    Tekirda§
    Bu derecede başarı gösteren bir sporcuya nasıl sahip çıkılamıyor anlamıyorum, işsizlik diyosunuz bilmem ne diyorsunuz ismi lazım değil bir partinin geçen seçimlerde reklam kampanyalarının toplam tutarı 3 Trilyon liraymış. göğüslerini kabartarak bunu söylüyorlar. en bilmem ne firması gidip sezonluğu tahmin bile edemeyeceğiniz tutarlarda sponsor oluyo bilmem kaç milyon euroluk futbol takımına.

    Ve Kenan Sofuoğlu gibi gelecek vaad eden sporcularımız avrupa da bektelir, başkalarının bayrakları altında başarıya ulaşmaya çalışır ama takımından destek görmez hiç bir zaman. nedeni gayet acıktır. sahiplenme.

    Hangi Futbol takımımız Avrupa'da devamlı ve kalıcı başarılar elde edebildi?

    Kendi ülkesinde köprü parası vermeye gelince "kamyonla"bir tutlan, bir pist kiralamak isteyince uçuk rakkamlar gözüne sokulan, trafikte tanınmayan motosikletçileriz. tanınmayan istenmeyen.
    Cikolota disLeriMizi.. Hayat DusleRimizi curutuyoR...

  19. #19
    tororosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    drz 400
    selam kenan kardeşimizin cektığı sıkıntı türkiyenın gerceği bizde varsa yoksa futbol kenan kardeşimiz yarış mış kımın umrunda hangi devlet büyüğü gidipte yarış seyretmışkı zaten biz Türkler hiçbişeyın kıymetını bilemıyoruz ,kımsenin elindenmı tuttuk avrupada hep bizden insanlara sahıp cıkıldığında ve başarılı olunca sahıplenır havaya gırerız , namkörlüğün alasıvar ülkemızde ,mesela Şamıl Sam boksor umuz telefızyonda yendiğinde havaya gırmrdini biliyozya ya Gürkan Özkan a nedemeli bunlar örnekler ,herkez gercekleri görmeli kenan kardeşimizin başarısına yürekten katılmamak imkansız Allah yardımcısı olsun keşke para ganı olsada versem ama yok ,
    kımse ucuz mıllıyetcılık yapmasın ,herkez gercekten birşeyler istıyorsa başarmak lazım , bir clup kuralım yanı kenan sofuoğlu kardeşimiz için kımının parası kımının duası para toplayıp belki başarırırz bılmem beş on heryerden isteyelim ,bilmem kım katılır başta zor gelir ama neden olmasın
    herkese sevgiler saygılar
    ANTALYA 'DAN KENAN SARUHAN

  20. #20
    yarışçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2006
    Şehir
    çorlu
    Motosikleti
    honda-cg+mz+cbr125+R1
    arkadaşlar gayet ciddi bir olaydan bahsediyor sen beşiktaş diyosun arkadaşım git o zaman futbol sitelerine gir.türkiyeyi temsil eden bir kişi var bunun bir çözümü olmalı.konu bence haddinden daha fazla ciddi


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler