Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu, Drag, Motokros ve Enduro branşlarında yarış organize katkı payını ortalama %25 ila %30 oranında artış yapılmasını kararlaştırdı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu aldığı karar sonucunda faaliyet takviminde yer alan ve yarış organizasyonu yapmak üzere yetki verilen organizatör kulüplere her yarış başına Drag braşında 10 Bin TL, Motokros branşında 17 Bin 500 TL ve Enduro branşında ise 20 Bin TL Yarış Katkı Payı verilecek.

BAYSAN: AMACIMIZ YARIŞLARI DAHA VERİMLİ HALE GETİRMEK

Kulüplere verilen yarış organize desteğinin artırılmasının olumlu sonuçlar doğuracağını ifade eden Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaşkanı Ogün Baysan, “Bu sayede kulüplerimiz rahat bir nefes alarak, yarış standardını üst normlara taşıyacak. Sporcularımız yeni sezonla birlikte performans ve derecelerini iyileştirmeye başladı. Bu karar sürecin hızlanmasına vesile olacak. Sporcularımızın grafiklerini yükseltmesiyle birlikte yarışlar daha rekabetçi hale gelerek, daha heyecanlı ve daha renkli geçecek” diye konuştu.

Asbaşkan Baysan, son yıllarda motosiklet sporundaki yaşanan gelişmelerin alt yapıdan gelen yarışçıları da etkileyeceğini, günden güne bu sporcularımızın sayılarının artarak, Kenan Sofuoğlu ve diğer başarılı gençlerimiz gibi Dünya ve Avrupa çapında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: TMF