Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Portekiz ayağının ardından, "Sezon sonunda şampiyonluk artık çok zor gözüküyor'' dedi.

Sofuoğlu Portimao Pisti'nde pistinde 3. sırada tamamladığı sezonun 6. yarışı sonrasında AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Birinci sıradaki rakibiyle arasındaki puan farkını kapatmanın "neredeyse imkansız olduğunu ifade eden Sofuoğlu, "Bu saatten sonra 39 puan farkını yakalamak çok zor. Sezon sonunda artık şampiyonluk çok zor gözüküyor. Ama tabii nasipte varsa olur. Biz mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

6 yarışın ardından bu zamana kadar yaşadığı en büyük sorunun 'motosikletinin arka tekerleğinin viraj çıkışlarında kayması' olduğunu anlatan Kenan, sezon içinde yeterli test yapamamaktan dolayı bu sorunu çözemediklerini dile getirdi. Yarın Portimao ve gelecek hafta İspanya'nın Jerez pistlerinde testler yaparak 30 Haziran'da İtalya'nın İmola pistinde yapılacak yarışa en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyleyen milli motosikletçi, şöyle devam etti:

"Arka tekerleğin viraj çıkışlarında kayması, mücadele sırasında beni geride bıraktırıyor. Bu ayarlarla ilgili bir sorun ve çözmek o kadar kolay değil. Şu anda motosikletimden gerçek anlamda memnun olduğumu söyleyemem."

Sofuoğlu, Portiamo'daki Sam Lowes ve Fabien Foret'in ardından 3. olduğu yarışla ilgili ayrıca şunları söyledi:

"Yarışta bir planım vardı. Her şey istediğim gibi gidiyordu. Arkada bekleyip yarış ortalarına doğru atak yapmayı düşünüyordum ancak yarışın başlarında motorumun arka tekerleğinin yere iyi basmadığını hissettim. Motorum sürekli viraj çıkışlarında kayıyordu. Yarışın ortalarında Sam Lowes biraz direnmeye başlayınca ben de ikinciliği alıp onu yavaşlatmak istedim. Çünkü takım arkadaşım Fabien Foret'in de bu grubun içerisine girmesini, bu şekilde Lowes'ı 3'üncülüğe atmayı planlıyordum. Sıralamada çok gerideyim ve benim için sadece yarış kazanmak yeterli değildi. Ama hiçbir şey istediğim gibi gitmedi. Bu bir yarış, olabilir. Demek ki bugünkü nasibimiz bu kadarmış."

Dünya Supersport Şampiyonası'nın altıncı ayağı sonrasında pilotlar ve markalar klasmanındaki sıralama şöyle oluştu:

Sürücüler klasmanı

1. Sam Lowes (Büyük Britanya) 120 puan
2. Kenan Sofuoğlu (Türkiye) 81
3. Fabien Foret (Fransa) 81
4. Michael VD Mark (Hollanda) 62
5. Lorenzo Zanetti (İtalya) 55
6. Luca Scassa (İtalya) 53
7. Adrea Antonelli (İtalya) 46
8. Jack Kennedy (İrlanda) 44
9. Roberto Rolfo (İtalya) 38
10. Florian Marino (Fransa) 31

Markalar klasmanı

1. Kawasaki 130 puan
2. Yamaha 128
3. Honda 91
4. MV Agusta 44
5. Suzuki 12
6. Triumph 6

Supersport Dünya Şampiyonası'nda sezonun 7. yarışı 30 Haziran'da İtalya'nın Imola Pisti'nde yapılacak.

Kaynak: TRTspor