Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

cbf 150 ile yolda kaldim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul-Beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    irfan abinin mesajını tekrar okumanızı ve idrak etmenizi dilerim. Körü körüne savunulacak hiçbir motosiklet yoktur benim gözümde. Ancak sahiplerinin çok memnun olduğu noktalar var onu dile getiriyorlar. Kimse hep haklı ya da haksız değil, benim motosikletim sorun çıkarmaz demiyorum belki yarın bir şey olacak. Honda ayağa düştüyse sizin gözünüzde gerekli yerlere şikayet edebilirsiniz.

    Benim herhangi bir çıkarım yok Honda ya da Suzuki ile reklam anlaşması yapmadım. Ben de senin gibi son kullanıcıyım. Ama öyle de olsa hiçbir motosiklet ile o şöyleymiş bu böyleymiş diye dalga geçmem, bana yakışmaz, kendime yakıştıramam. Sorunu var ise forumda başlığı ve kullananı var, avantajını dez avantajını karşılaştırırsın işine gelirse alırsın. Bu tüm model ve markalar için geçerli.

    Şöyle düşün şafak kardeşim. Paranı biriktirmişsin, ya da kredi çekmişsin almışsın sıfır cbf150 gıcır gıcır. Yeni kullanıyorsun motosikletini. Burayı okuyan zaten bir fikir edinir almak istediği alacağı model konusunda. Ama yeni aldığı bir motosiklet için özellikle o model ile dalga geçilince ne hisseder. Ya da sen ne hissedersin.

    Hiç yağ yakmasın diyorsan başka marka-model bakacaksın zaten.

    agility 50 bana küçük gelebilir(184boyum), ccsine göre çok yakabilir, bunun yerine yine cbfi tercih ederim, yaktığı yağı önemsemem. (bir günde 3000km yapmadığım için). Bundan önceki motosikletim 150zat tı onun üstüne cbf150 balla kaymak gibi oldu.

    Benim 100ve üstü hızlarla işim yok, olabildiğince az yaksın konforlu olsun, yedek parçası ucuz olsun, dengeli bir motosiklet olsun, sorun çıkartmasın, vergisi az olsun. Bunlar benim alırkenki göz önünde bulundurduğum kriterler. Ve sonuna kadar hak ediyor. Ybr250 yi mantıklı bir fiyata satıp yedek parçasını da makul tutsalardı onu alabilirdim.

    Aslında hiç kimse körü körüne savunmuyor, aksine olabildiğince kabulleniyor ve biliyor sorunlarını. Burada bu yüzden varız zaten, birbirimize yardımcı olabilmek için. Marka fanatikliğinin diğer tarafı da marka kötülemek.

    Her malın bir satıcısı ve alıcısı vardır, ben 2000tl isterim yarın satılır, 4000tl isterim yıllarca durur. Bunu herkes tutturabildiğine satıyormuş diye anladınız ya helal diyorum.


    Kaç kez mail attın honda fabrikasına da cevap veren olmadı ? Velhasılkelam umarım dediğimi anlatabilmişimdir. Karşılıklı konuşsak uzun uzun konuşuruz ama burada böyle yazmak iki taraf için de kırıcı olabiliyor. O yüzden başka bir konuda görüşmek dileğiyle, bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım. İyi forumlar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2009
    Şehir
    İzMiR- EşReFPaŞa-BoğaZiÇi
    Motosikleti
    Kawa Z750
    bu 2. cbf im.. birincisinde senin sorununa benzer bir durum yaşamştım ama biraz daha farklıydı. kafasına göre yolda elektirik kesiordu.. çözüm olarak ne yaptılar biliyormusun? kontağın içine wd 40 sıktılar . 2 yıl bindim bir daha o sıkıntıyı yaşamadım. o gün bu gündür hangi motora binsem debriyaj telini yağlarken kontak tan içeriye wd 40 basarım. kir pas su giriyor içeriye zamanla akımın geçmesini engelliyor.. belki senin sorunun bu değildir ama bu da yaşanmış bir hikayedir..
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

  3. #63
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli- karamürsel
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu 2. cbf im.. birincisinde senin sorununa benzer bir durum yaşamştım ama biraz daha farklıydı. kafasına göre yolda elektirik kesiordu.. çözüm olarak ne yaptılar biliyormusun? kontağın içine wd 40 sıktılar . 2 yıl bindim bir daha o sıkıntıyı yaşamadım. o gün bu gündür hangi motora binsem debriyaj telini yağlarken kontak tan içeriye wd 40 basarım. kir pas su giriyor içeriye zamanla akımın geçmesini engelliyor.. belki senin sorunun bu değildir ama bu da yaşanmış bir hikayedir..
    aynı şeyleri bende yaparım, yamaha yb r yede yaptım hondayada ,varaderoyada, shadowa, ve aklıma gelmeyen yüksek cc arkadaşlarımın makşinalarına

    mesela kaçımız kutup başlarını gresleyerek oksiti önlemeye çalışırız, en basitinden bu sorun ileride ıslanan kutup başlarının oksit yapmasına ve akünün enerjiyi gereken organlara veremediğini yada kısmi geçici akım kayıplarına uğrattığını biliyoruz ?

    al işte küçücük ama sizi yolda bırakacak hatta aklınıza gelmese tırım tırım sizi uğraştıracak bir sebep

    kaçımız gaz kolunu, cikle telini yada benzeri içinden tel geçen organları yağlıyorz?

    kaçımız arabalarda her yağ değişiminde bujileri değişirken değişen distribitör ,bobin ateşleme kablosunu yeniliyor yada değişiyoruz ?

    yada kaçımızın aklına ara ara kontağa, elektirik kontrol ünitelerindeki oksiti önleyici önlemler alıyoruz , düşmeler, vs.

    yani demek istemem sizin aklınıza gelmeyecek gözünüzün önündeki bir lektirik sorunundan yolda kalırsınız , sonrada bindiğiniz aletten sıkılır soğursunuz

    bir motosiklette yolda giderken bir kez stop edip sonra dalga geçer gibi 2-3 kez aynı şeyi yapıyorsa bu genelde mekanik bir arıza olmayabiliyor , bobin bozulursa asla çalıştıramazsınız, beyni yanmışsa , çalışmaz

    ama dalga geçer gibi bir çalışıp 500 metre sonra yine stop ediyorsa beliki elektirik , yada ateşleme sıkıntısı vardır benim düşüncelerim bu yönde,

    honda yada başka bir marka motosikletim var diye aletlerden mucize beklemeyin onlarda bozulabilir onlarda sizi yolda bırakabilir tek fark aradaki zamandır , biri 6 ay dayanır diğeri 1 yıl ,

    yoksa bindiğim motosiklet honda da olsa yamaha da olsa , ne olursa olsun benimle mezara girmeyecek benim olduğu gibi onunda bir ömrü var
    Aykut009 ve bY_aLp bunu beğendiler.
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

  4. #64
    m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2008
    Şehir
    Sao Paulo BREZİLYA
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Arkadaş ben anlıyamıyorum,günde işim gereği 11 saat cbf150-2011md kullanırım ve günde 150km minimum yaparım hemde şehir içi,karda-kışta-diz kapaklarımla ayak bileğimin arasına gelecek kadar su ve taşkından geçtiğim halde ve sel şeklinde yağan yağmurda (su resmen üzerimden aşıcak nerdeyse) eksi 17 derecede ve yine artı 43 derecede bazen redlinede bazen devrinde bazense yüksek vites düşük devirde tabiki bu esnada bunları yaşarken motorum yüklüdür ortalama 1kg ila50kg arasında değişen yüklerle kullanırım birkere tık desin neolur....


    Şimdi cbf'den şikayetci ve arıza çıkarttı diyenleri duyunca;diyorumki (ya ben cbf150'ye binmiyorum-yada siz)
    piyanist_irf ve ethemm76 bunu beğendiler.
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

  5. #65
    victorist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 150
    Konuyu açan arkadaş! Açmadan önce konuyu arama yapsaydın veya yetkili servislere başvursaydın çözümü bulurdun.

    Çözüm elektrik tesisatı değişecek ve sorun ortadan kalkıyor.

  6. #66
    RruDeBoyY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha r6
    yağmurda binmeyin abi :D

  7. #67
    bY_aLp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2010
    Şehir
    Tekirdağ/Çorlu
    Motosikleti
    Kawasaki KLX250
    yamahacılar dalga geçmeye başlamış irfan üstad noktayı koymuş
    piyanist_irf bunu beğendi.
    bu kawasaki bir başka dostummm

  8. #68
    sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf 150
    Kurye arkadaşım 2011 cbf150 ile 3 ayda 10 bin km yaptı tık demedi eski motoruyla da 200 bini devirmişti.CBF150 nin tipi ne kadar çok hoşuma gitsede CB125 gibi bir motosikleti bize layık gördüğü için hondaya para kazandırmıcam gidip YBR alıcam.
    Akilzsizlar hirsizlarin en zararlilaridir: Zamaninizi ve nesenizi çalarlar.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)