Motosikletlere 50HP sınırı geliyor!

TBMM Trafik Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Uzunlar'ın yaptığı açıklamaya göre Motorsikletlere sınır geliyor.

"AB Ülkelerinde şu an motorsikletler için motor gücü olarak bir sınırlama getirilmesi tartışılmaktadır. Bildiğiniz üzere Fransa'da zaten bu uygulama yıllardır 100HP olarak uygulanmaktadır. Şimdi yapılmak istenen bu motor gücünün şehirler için en uygun olan 50HP ile sınırlandırılması ve yarış pistleri dışında kullanılacak tüm motorlar için bu üst limitin standart hale getirilmesi yönünde çalışılmaktadır. Yakında bu konuda gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Türkiye'de AB uyum yasaları çerçevesinde bu değişikliği, şu an mecliste görüşülmekte olan Yeni Trafik Yasamıza adapte etmek için çalışmalara başladık."

Eski 50HP sınırı üzerindeki motorsikletlerin ne olacağı konusundaki soruları ise şimdilik cevapsız bırakan Ahmet Uzunlar, bu konuda önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir çalışmanın kamuoyuna sunulacağını söyledi.

Avrupa Birliğinin konuya ilişkin haberi:
European_Commission_Could_Be_Considering_50HP_Limit_for_Motorcycles

-- GAG Haber Ajansı --

Yorum yapmıyorum. Daha motosiklet yazmayı beceremiyorlar ama haber yapıyorlar:(

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motosikletlere 50 HP siniri gelecegine trafikte gezen 30 yillik haci murat'in icabina baksalar ya..

heralde gitgide bisiklete dönüş yaptıracaklar o zman 8 silindirli jiğleri ferrarileri 300 hp spor arabalarıda çıkarsınlar trafikten ne la bu:pr:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:05 ----------

her kuşa yuva buldular, sadece leylek kaldı :queen: :queen:

ada leyleği:queen::queen:

Yeni ehliyet yasası flan iyice sapıttılar .

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
50Hp çok bence bu trafiğe 30Hp sınır koysunlar,tüm 250 cc'lik eski-yeni modellere kavuşmuş oluruz. Mevcut trafikteki motorlara da bir müdahale yapılamaz.

ferrariler 400 hp den aşa değil :) 50 hplik doğru düzgün motor varmış gibi :)

bana göre hava hoş ... honda getirsin 250 lik 4 silindir horneti başka motora bakarsam namerdim :wiinkk:

öyle kuru kuru sınır getirmekle olmaz - o zaman AB ülkelerinde satılan tüm modeller gelecek buraya :)

Önce İ.e.t.t Nın Araclarını Muayneden Geçirsinler Sonra Motorlara Bulaşsınlar...

cok şeydemeklazımda yerideyil siz ilk önce halkın cebinden cıkan paralara binmeyi bırakında ondan sonra bu işe elatın

Yerinde bir uygulama :) Ama Fransa gibi 100cc'ye çekilmeli diye düşünüyorum 50 az. En azından 125 olmalı. :pr:

Konu dışı mesajlar silinmiştir ve silinecektir. :wiinkk:

Son düzenleme:
GAG haber ajansı?... hmmm... Haber başka kaynakta da geçmiyor. ve GAG haber ajansı diye bir ajans da yok sanırım...

Bana biraz fake bir habermiş gibi geldi..

Bugün günlerden neydi?:p

iyi ozaman bizde fazla olan beygirleride doğaya salarız:mrgreen:

her boyayı boyadıalr bir fıstığı yeşil kaldı. dengesiz herifler.

yalan haber yada Nisan 1 şakası aksi halde böyle bişey olacağını hiç sanmam
o kadar büyük motosiklet markaları var buna izin vereceklerini sanmam hem diyelimki oldu böyle bişey o zaman spor üst sınıf arabalarada kısıtlama getirilir sonuçta onlarda motorlu taşıt sonuçta onlarada şehir içinde biniliyor şehir içinde kullanım için çok gereksiz araçlar dediğim gibi böyle bir şeye imkan yok

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar