Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motosikletli Yunusun yaptığı...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Alıntı Korkutata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk önce tanışalım istedim.
    Adım şener, 12 yıllık Polis Memuruyum. Mesleğe İstanbul Motosikletli Polis Timlerinde yunuslarda başladım. şuan şark görevimi yapıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.
    nette gezinirken sitenize rastladım. Sitenizdede yunuslarla ve polisle ilgili sitem ve yorumlarınıza, okuduktan sonra biraz bilgilendirme biraz özeleştiri birazda sitem etmek istedim.
    Polisler halkla en çok yüz yüze karşı karşıya gelen memurdur. Bu yüzden yıpranması kolaydır.
    Her polis memuru aynı yetkiye sahiptir bunu sakın unutmayın toplum destekliside trafikçiside çocuk poliside yani kanunlar polisi bu şekilde ayırmaz bu tamamen bir uydurmadır toplum polisi sizi tutuklayabilir. Yani kanununen toplum polisinin yetkilerini düzenleyen bir durum yok tüm polisler 3201 sayılı kanun ile yetki alır ve tck gibi tüm kanunları uygulamakla mükelleftir. yani bir cinayet yada kapkaç hırsızlık olayı yada herhangi bir olay olduğunda her polis buna müdahale etme her türlü kabahat kanunları da olsa yetkisi vardır. siz siz olun sakın sen trafik polisimisin, sen asayiş polisimisin demeyin çünkü bu yanlızca teşkilat içinde bir yapılanma modelidir. kısacası yine tekrarlayalım Polis Memuru dediğiniz anda hangi braşta olursa olsun aynı yetkiye sahiptir.
    Gelelim benim tabirimle Yunusken sazan olan polis arkadaşlara, Yunuslar yani Motosikletli Polis Timleri 1993 yılında İstanbul İlinde Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı bir birim olarak kuruldu. Seçilen Polisler en az bir yabancı dil, üniversite mezunu, sosyal hayatı düzgün olan, türkçeyi güzel konuşan ve diksoyonu mükellem memurlardan seçildi. Hatta Amerika Birleşik Devletlerine kadar ünleri gitti ve buraya davet ettiler. Şuan aynı modeli amerika bizden alarak uygulamaktadır. Ancak daha sonra yunusların bu kadar sivrilmesi birilerine battı. İlk önce Emniyet genel müdürlüğünden alınarak İl müdürlüğüne bağlandılar, diğer illerdede mantar gibi ürediler. akabinde torpiller olmaya başladı 175 in altında adam alınmayan yere 165 ler türkçeyi konuşamayanlar alınmaya başlandı (torpil), özellikle motosiklet kullanmayı bilmeyenler arasından seçilirdiki yanlış bilgilerin düzeltilmesi zordur biliyorsunuz. Sıfırdan eğitim verilenler daha süper oluyor. hemen bir örnek vermek istiyorum.
    Asayiş Uygulaması.
    ilk yunuslar : uygulama noktasında sağ el kaldırarak aracı işaret eder ve uygulama noktasına çeker, uygulamayı yapacak polis araca eğilmez ve dialektiği "İyi günler/İyi akşamlar beyefendi/hanfendi asayiş uygulaması lütfen aracını durdurup evraklarınızla birlikte araçtan aşağı inermisiniz ?"
    torpille yunus olan ve dejenere yunus : hoop dursana kardeşim in arabadan aşağı ver bakayım evraklarını kör müsün dur diyoruz bu ne nereden geliyorsun ne iş yapıyorsun sen bakayım :( (ki bu benimde başıma gelmiştir.)
    yani kısacası durum bu
    birde üzüldüğüm bir konu var genelde polis arkadaşlarla karşılaştığımız konu bu dur "sen kim oluyorsun kardeşim senin maaşını ben ödüyorum benim ödediğim vergilerle maaşını alıyorsun" sizce bu doğru bir söylem mi ? evet bize maaşımızı devlet ödüyor buraya kadar doğru ama bireysel olarak siz ödemiyorsunuz biz devlet memuruyuz özel güvenlik elamanı değil ikinciside bizim maaşımızdan öyle bir vergi kesiliyor ki bir polisten bordrosunu isterseniz görürsünüz. yani bu devlete bizde vergi ödüyoruz hemde peşin vergi indirimi vergi affı gibi bir durumumuz yok yada bir kaç ay vergi vermeyeyim gibi bir durumda yok
    Polisin eğitiminle ilgili bir yorum yapmayacağım malum çünkü teşkilat zaten eğitimli insan istemiyor eğitim deyince sizin aklınıza hemen üniversite geliyor bu safsatadan başka birşey değil ne üniversitesi kardeşim zaten o dediğiniz 80li yıllarda kalmış bir durum polisin yüzde doksanı üniversite mezunu bunun üniversite ile alakası yok polis seçilirken başlıyor arıza kurallar net işlemiyor düzgün konuşamayan, kılık kıyafeti yerinde olmayan aile terbiyesi almamış adamın ne işi var polislikte ama oluyor işte
    henüz toplum olarak da kurallara uyma ve uyarma alışkanlığımızda yok olduğunu kabul edelim. Birde eskiden beri bir polis düşmanlığı vardır gerek yaşananlardan gerekse yalan dolan muhabbetlerden dolayı mesala şu muhabbeti duymayayınız yoktur abi trafikçiler durdurdu neyse koydum ruhsatın içine 5 lira hallettik, bunun olmadığını söylemniyorum. Ya rüşveti veren alan mı suçlu veren mi suçlu ikiside aynı halt ama bununla övünmenin yani ben rüşvet verdim demenin ? benim yanımda birisi bunu dese hemen işlem yaparım çünkü suç arkadaş rüşvet almakta vermekte suç
    kimse kimsenin üstünde olmadığını bir kere anlayalım ne polis halkın üstünde nede halk polisin üstündedir. Üstte olan tek şey uygarca yaşamamızı sağlayacak olan konmuş yasalardır. Ağız muhabbetiyle lafla hareket edeceğimize yasalarla göre hareket etmek sizce daha iyi değil mi ? Şuan İzmir Yunusların başında İstanbul Yunusların kurusucu olan Hakan Müdür var izmirli olan arkadaşların yunuslarda olan değişikliği fark edeceklerini biliyorum. Yakında görürsünüz. Hoşçakalın

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:58 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:36 AM ----------

    Bu arada unutmadan facebook da gurubumuz var YUNUSLAR (Motosikletli Polis Timleri) buradan eski yunusları görebilirsiniz mazi işte ne yaparsınız
    Şener arkadaşım öncelikle aramıza hoşgeldin.

    Yaptığın yorum, eleştiri ve özeleştirilere tamamen katılıyorum. Polis gerçekten de devletin yıpranma payı en fazla olan memuru. Ama aynı zamanda vatandaşla en iyi şekilde geçinmesi ve güvenini kazanması gereken, yani hem adil, hem dürüst, hem de çelik gibi sinirlerle, hoşgörüyle olaylara müdahale etme yeteneğine sahip nitelikteki, toplumla içi içe olduğu için toplumsal huzur için en önemli denge unsurudur bana göre. Yani çok büyük özveri isteyen bir meslek. Allah kolaylık versin tüm polislerimize.
    Tüm bu sistemin en iyi şekilde işlemesi için de, senin söylediğin gibi baştan itibaren daha teşkilata alınacak polis seçimiyle beraber, polislere verilen temel eğitim ve sonrasındaki sürekli olacak destekle, memur arkadaşların görevlerini en doğru şekilde yapmaları sağlanmalıdır. O zaman ne rüşvet kalır, ne polis şiddeti, ne de bu kadar ağır eleştiriler diye düşünüyorum.

    Bahsettiğin "Yunus" timlerinin ilk kurulduğu zamanki kalitesini hatırladığım gibi, senin de bahsettiğin şekilde; şu andaki durumlarını da üzülerek izliyorum maalesef.
    Gözlemlediğim bazı toplumsal olaylardaki genç polis memurlarına baktığım zaman, gerçekten de üzerlerindeki üniformanın ağırlığını taşıyamayacak kişilikte olduklarına ve bu yetkileri kendi kişisel egolarını tatmin etmek amacıyla kötüye kullandıklarına bizzat şahit oldum.

    Rüşvet konusunda da her polis böyledir deyip kimsenin günahını da almak istemem tabiki ama, genelde şahit olduğum şey; rüşveti teşvik edenin polis memuru olduğudur. Maalesef rüşvet olgusunun polislik mesleğindeki en ağır ve derinlere işlemiş yara olduğunu düşünüyorum. Zaten "Çorba parası", "Benzin parası", "Sakal" vs. gibi kavramların polislikle birlikte bu kadar sık ve rahatça birlikte kullanılan terimler olmasını da, içeriden kanayan ve yer etmiş bu yaraya bağlıyorum.

    Bir de parası olan, güçlü ve mevki sahibi insanlar yüzünden polisin de işini doğru şekilde yapamamasına, hem polisin hem vatandaşın mağdur olmasına ve bununla gelen adaletsizliklere tahammül edemiyorum. Takdir edersinki, teşkilatın memuruna sahip çıkması ve adaletin koşulsuz olarak sağlanması konusunda hem polis, hem de vatandaşın bu güveni arkasında hissetmek istemesi çok önemli.

    İşte vatandaşı isyan ettirenin, polisin sevilmemesinin ve güven, saygı duyulmamasının baş nedeninin de, yukarıda saydığım bu ve bunun gibi olgular olduğunu düşünüyorum.

    Sonuç olarak,
    Bu çarpıklıklar düzeltildiği takdirde hem polis kendisine tanınan yetkiler dahilinde ve yasalar çerçevesinde hareket ederse, hem de vatandaş yasalar çerçevesi içinde hareket ettiği sürece, polis de hak ettiği saygıyı görüp görevini en iyi şekilde yerine getirebilir, vatandaş da hak ettiği muameleyi görür ve bu duvar ortadan kalkar diye düşünüyorum. Toplumsal huzura da ancak bu şekilde ulaşabiliriz.

    Bu arada, Facebook kullanmıyorum maalesef, üye oldun artık atarsın birkaç fotoğraf foruma.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı Korkutata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk önce tanışalım istedim.
    Adım şener, 12 yıllık Polis Memuruyum. Mesleğe İstanbul Motosikletli Polis Timlerinde yunuslarda başladım. şuan şark görevimi yapıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.
    nette gezinirken sitenize rastladım. Sitenizdede yunuslarla ve polisle ilgili sitem ve yorumlarınıza, okuduktan sonra biraz bilgilendirme biraz özeleştiri birazda sitem etmek istedim.
    Polisler halkla en çok yüz yüze karşı karşıya gelen memurdur. Bu yüzden yıpranması kolaydır.
    Her polis memuru aynı yetkiye sahiptir bunu sakın unutmayın toplum destekliside trafikçiside çocuk poliside yani kanunlar polisi bu şekilde ayırmaz bu tamamen bir uydurmadır toplum polisi sizi tutuklayabilir. Yani kanununen toplum polisinin yetkilerini düzenleyen bir durum yok tüm polisler 3201 sayılı kanun ile yetki alır ve tck gibi tüm kanunları uygulamakla mükelleftir. yani bir cinayet yada kapkaç hırsızlık olayı yada herhangi bir olay olduğunda her polis buna müdahale etme her türlü kabahat kanunları da olsa yetkisi vardır. siz siz olun sakın sen trafik polisimisin, sen asayiş polisimisin demeyin çünkü bu yanlızca teşkilat içinde bir yapılanma modelidir. kısacası yine tekrarlayalım Polis Memuru dediğiniz anda hangi braşta olursa olsun aynı yetkiye sahiptir.
    Gelelim benim tabirimle Yunusken sazan olan polis arkadaşlara, Yunuslar yani Motosikletli Polis Timleri 1993 yılında İstanbul İlinde Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı bir birim olarak kuruldu. Seçilen Polisler en az bir yabancı dil, üniversite mezunu, sosyal hayatı düzgün olan, türkçeyi güzel konuşan ve diksoyonu mükellem memurlardan seçildi. Hatta Amerika Birleşik Devletlerine kadar ünleri gitti ve buraya davet ettiler. Şuan aynı modeli amerika bizden alarak uygulamaktadır. Ancak daha sonra yunusların bu kadar sivrilmesi birilerine battı. İlk önce Emniyet genel müdürlüğünden alınarak İl müdürlüğüne bağlandılar, diğer illerdede mantar gibi ürediler. akabinde torpiller olmaya başladı 175 in altında adam alınmayan yere 165 ler türkçeyi konuşamayanlar alınmaya başlandı (torpil), özellikle motosiklet kullanmayı bilmeyenler arasından seçilirdiki yanlış bilgilerin düzeltilmesi zordur biliyorsunuz. Sıfırdan eğitim verilenler daha süper oluyor. hemen bir örnek vermek istiyorum.
    Asayiş Uygulaması.
    ilk yunuslar : uygulama noktasında sağ el kaldırarak aracı işaret eder ve uygulama noktasına çeker, uygulamayı yapacak polis araca eğilmez ve dialektiği "İyi günler/İyi akşamlar beyefendi/hanfendi asayiş uygulaması lütfen aracını durdurup evraklarınızla birlikte araçtan aşağı inermisiniz ?"
    torpille yunus olan ve dejenere yunus : hoop dursana kardeşim in arabadan aşağı ver bakayım evraklarını kör müsün dur diyoruz bu ne nereden geliyorsun ne iş yapıyorsun sen bakayım :( (ki bu benimde başıma gelmiştir.)
    yani kısacası durum bu
    birde üzüldüğüm bir konu var genelde polis arkadaşlarla karşılaştığımız konu bu dur "sen kim oluyorsun kardeşim senin maaşını ben ödüyorum benim ödediğim vergilerle maaşını alıyorsun" sizce bu doğru bir söylem mi ? evet bize maaşımızı devlet ödüyor buraya kadar doğru ama bireysel olarak siz ödemiyorsunuz biz devlet memuruyuz özel güvenlik elamanı değil ikinciside bizim maaşımızdan öyle bir vergi kesiliyor ki bir polisten bordrosunu isterseniz görürsünüz. yani bu devlete bizde vergi ödüyoruz hemde peşin vergi indirimi vergi affı gibi bir durumumuz yok yada bir kaç ay vergi vermeyeyim gibi bir durumda yok
    Polisin eğitiminle ilgili bir yorum yapmayacağım malum çünkü teşkilat zaten eğitimli insan istemiyor eğitim deyince sizin aklınıza hemen üniversite geliyor bu safsatadan başka birşey değil ne üniversitesi kardeşim zaten o dediğiniz 80li yıllarda kalmış bir durum polisin yüzde doksanı üniversite mezunu bunun üniversite ile alakası yok polis seçilirken başlıyor arıza kurallar net işlemiyor düzgün konuşamayan, kılık kıyafeti yerinde olmayan aile terbiyesi almamış adamın ne işi var polislikte ama oluyor işte
    henüz toplum olarak da kurallara uyma ve uyarma alışkanlığımızda yok olduğunu kabul edelim. Birde eskiden beri bir polis düşmanlığı vardır gerek yaşananlardan gerekse yalan dolan muhabbetlerden dolayı mesala şu muhabbeti duymayayınız yoktur abi trafikçiler durdurdu neyse koydum ruhsatın içine 5 lira hallettik, bunun olmadığını söylemniyorum. Ya rüşveti veren alan mı suçlu veren mi suçlu ikiside aynı halt ama bununla övünmenin yani ben rüşvet verdim demenin ? benim yanımda birisi bunu dese hemen işlem yaparım çünkü suç arkadaş rüşvet almakta vermekte suç
    kimse kimsenin üstünde olmadığını bir kere anlayalım ne polis halkın üstünde nede halk polisin üstündedir. Üstte olan tek şey uygarca yaşamamızı sağlayacak olan konmuş yasalardır. Ağız muhabbetiyle lafla hareket edeceğimize yasalarla göre hareket etmek sizce daha iyi değil mi ? Şuan İzmir Yunusların başında İstanbul Yunusların kurusucu olan Hakan Müdür var izmirli olan arkadaşların yunuslarda olan değişikliği fark edeceklerini biliyorum. Yakında görürsünüz. Hoşçakalın

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:58 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:36 AM ----------

    Bu arada unutmadan facebook da gurubumuz var YUNUSLAR (Motosikletli Polis Timleri) buradan eski yunusları görebilirsiniz mazi işte ne yaparsınız
    Tarafsız yorumunuz için teşekkür ederim. Bu denli olayları tarafsız degerlendiren ve bizimle paylaşan emniyet mensubu bulmak zor.Sizinde yazdıgınız gibi her iki taraftada hatalar var.
    Bu arada merakımdan soruyorum rüşvet teklif etmenin cezası nedir

  3. #43
    korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Şehir
    Gültepe İSTANBUL
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tarafsız yorumunuz için teşekkür ederim. Bu denli olayları tarafsız degerlendiren ve bizimle paylaşam emniyet mensubu bulmak zor.Sizinde yazdıgınız gibi her iki taraftada hatalar var.
    Bu arada merakımdan soruyorum rüşvet teklif etmenin cezası nedir
    TÜRKİYE'demi.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

  4. #44

    Üyelik
    06 Temmuz 2009
    Şehir
    *AdAnA*
    bu nasıl bişeydir yaa?

  5. #45
    kankicbf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2009
    Şehir
    Ankara
    Yazık,Sadece bu olay değil..Bi ara haberlerede çıkmıştı motosikletli polis kazasını haberlemeye çalışan muhabirlere "Seni buraya Gömerim kapa kamerayı","pişman ederim" gibi tehditler..

  6. #46

    Üyelik
    14 Ağustos 2009
    Şehir
    MaTrİx
    Motosikleti
    2 teker olsun da tahtadan olsun
    bay editör neden benim yazdıklarımı sildin bakiiim bunlar gerçekler sen de çok ayıp ettin haberin olsun


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler