Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

125cc mı 600cc mı??

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    04 Mayıs 2009
    kesinlikle hyosung gt 250 r almalısın uzun süredir motor kullanıyorum iide kullandığımı düşünüyorum geçenlerde bi r6 ya bindim bi abimin arkasına aklımyerinden oynadı diyebilirim sana


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Aralık 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Zs 200 Gy-2
    Şekil için bineceksen hiç binme derim ben...

    Akıllı olmak lazım biraz.

    Gençlerin neredeyse hepsinin gözü 600'lük supersport makinalarda ama sadece egzost sesi ve şekil için...

    Mantıklı olmak lazım biraz.

    600'lük makina ne yakar,ne gider bilmek lazım.Bir grenaj setinin en az 4000 lira olduğunu,bakım masraflarının ne kadar pahalı olduğunu bilmek lazım.

    Önden girdiğinde bir yere hikayenin sona ereceğini bilmen lazım...

    Gerçekçi olmak lazım biraz.

    600cc hacminde bir makina 120 beygir civarı bir güç üretir 160-170 kg ağırlığındadır yani kg başına neredeyse 1 beygir düşer hadi bilemedin 0,8,bunları düşünmek lazım.

    Hyosung gt 250 r almak lazım o yüzden,çünkü 600'lük gibi büyük ve hacimlidir.

    Sana viraja girmeyi virajdan çıkmayı,durmayı kalkmayı,mücadele etmeyi öğretir,bi 10000 kilometre biner de "Yetmiyor kardeşim artık!" dersen bakarsın büyüğüne.


    Benim fikrim budur.

  3. #43

    Üyelik
    31 Ocak 2009
    Şehir
    siirt
    Motosikleti
    125 kt gerisi hikaye
    deveye kulak derler 600 cc ile 125 cc arasına karşılaştırılma yapılamaz bence .

  4. #44
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    yaklasik 2 yıl ve 10000 km 150 cc kullandıktan sonra mt-03 aldım. çok doğru yapmışim. kimse sana 35 yaşina kadar 150 cc kullan demiyor. tecrübe edindikten sonra istersen 1300 luk hayabusa al.

  5. #45
    ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    -
    Alıntı asfalt meleği adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok be ne reklamı. yazacaklarımı kimse üzerine almasın. sadece düşüncelerimi paylaşıyorum kimseye yafta vurmak gibi bir niyetim yok. kimseyi de suçlamıyorum. hele formu açan arkadaş hiç alınmasın zaten motosiklet tecrübesi yok bu soruyu sorması normal..

    ama yazmaktan da gına geliyor.

    millet nasıl cesaret ediyor bilmiyorum.
    geçende bir exper abimiz vardı abi yapma etme dedim. yalvardım resmen.
    almış 600rr ı geldi. bari bir eğitim al falan dedim eğitim aldı sanırım ama işe yaramamış. bi duydum ki kendisi perte çıkıyormuş az kalsın. en az bir aydır da görünmüyor. sanırım hala evde yatıyor, bu sürenin yarısı da hastahanede geçti.

    yani bilmiyorum. neden bu kadar meraklıyız hiç bir şeyi sindirmek özümsemek yok.. büyük olsun iyi görüneyim havalı biri olayım.. biri de çıkıp arkamdan şöyle düzgün dürüst adam desinler diye hayal etmiyor gariptir

    iyide yarışçı olacak yeteneğimiz yok, olanların da imkanı yok. 20 yaşından sonra motosiklete bineyi öğrenip ss ile yarışlara katılan pilot var mı bilmiyorum. olacağını da sanmıyorum.. nedir bu kadar hızlı motor sevdası. sebebi ne? diğer alanlardaki eksikliklerimizi gizlemek mi?

    yani daha mükemmel görünmek istiyorsan gidersin o paranın yarısını bir estetik cerraha verirsin. geri kalanını da dil, kişisel gelişim kurslarına dökersin. zaten sana porsche, ferrari, r1 vs almak isteyen birileri dolanmaya başlayacaktır etrafında..

    bilmiyorum. gerçekten bilmiyorum. şurada bile o kadar az kişi gerçekten keyif aldığı için biniyor ki hiç bir şeyi takmadan. ben hayal ediyorum biraz boş vaktim olsada bir hafta gezsem heryeri motosikletle (şu an sadece 125 lik bir motosikletim var üstelik) diye hayal kuruyorum. adam ss alsam da havalı görünsem diye hayal kuruyor.

    masaya oturuyoruz birileri ile buluşup.. hani motosiklet kullanıcısıyız hani formdaşız hani hobidaşız ya.. adam ybr ile geliyor millet üstüne çıkacak neredeyse.. niye ybr ile geldin büyük motosikletinle gelmedin diye. ondan sonra gel bu adamlarla otur bişiler paylaş içinden gelirse. adam kendi içindeki zincirleri kıramamış ki sana ne faydası olsun.. birey olamamış daha.. birey olmak üstün bir başarı arkadaşlar öyle demeyin. kendinden sorumlu olmak, kimseye hesap vermeye gerek duymamak, böyle bir durum olduğunda hissettiklerini düşündüklerini çekinmeden saklamadan ifade edebilmek.. dürüstçe kendini anlatabilmek.. kendi ihtiyaçlarının farkında olabilmek, farkındalıklarının farkında olabilmek.. yok yani.. boşuz.. tın tın öten teneke bile en azından bizim kafatasımızdan daha çok ses çıkarıyor.

    biz buyuz.. bu kadarız.. ancak bindiğimiz araçla, giydiğimiz giysilerin markasıyla, takıldığımız mekanın lüks olmasıyla, cep telefonumuzun modeliyle, taktığımız aksesuarlarla adam oluruz biz. bunlar ne kadar çok paha ederse kendimizi de o kadar adam belleriz. adamlığımız da insanlığımız da bunların ölçütü de budur bizim için.

    ve biz türk üz.. islamiyet öncesi dilinde yalan kelimesi olmayan bir toplumun örf adetlerini taşıyoruz güya.. şimdi bu cümleyi de anlamayan arkadaşlarımız olacaktır. bir dilde bir olgunun karşılığı olabilmesi için hayatımızda bir yeri olması gerekir. yani elma, ocak, ruh vb.. bu olgular hayatımızda vardır ve dilimizde karşılıkları vardır ifade edebilmek için. eğer hayatımızda yoksa hiç karşılaşmamışsak doğal olarak dilimizde de tanımı yada ifadesi olmaz. yani yalan diye bir kavram yokmuş ki, dilde karşılığı olsun..

    acaba ben türküm derken bile.. övünürken bile kaç kişi yukarıdaki paragrafın farkında olarak ben türküm diyor bilmiyorum.

    yada ben türküm diye övünürken, bir çinlinin de çinli olmaktan gurur duyacağının farkındalığını yaşıyor mu? neyse bu saatte bu mevzular derin mevzular. bizi bozar..
    çok ağır cümleler kuruyorsun asfalt meleği
    ve ben gönül verdiğim motosiklet tutkusunda aklı başında kişilerle aynı ortamda bulunmaktan daha da bir keyif alıyorum
    paylaşımın için çok sağol
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

  6. #46

    Üyelik
    07 Mayıs 2009
    hepınızı cok ıyı anlıyorum arkadaslar sımdıden sonra 600 luk bakıcak halım yok tabıkı.... kesınlıkle 250
    ben 4 aylık ehlıyetlı soforken bana bmw m3 kulanamıcagımı soyledıler... bırı dedı kesın patlarsın olursun geberırsın.. agaca cıkarsın... herkes bunları soyluyodu... ama hevesım oldugu ıcın 4 5 ay o arabayı surdum 3.200cc 355 beygır ılk baslarda baya zorlandım alısmam fazla surmedı ... sımdı iş motosıklete gelınce yıne ben 600 lugun ustesınden gelırım dıye dusundum ... yanılmısım...
    yanı aklımızda sureklı bız gencadamız kafamız calısıyo okuyoruz kafa takarsam hallederım dıye dusunuyoruz amasonucu cok kotu olabılırdı..

    herkese tesk

  7. #47

    Üyelik
    15 Eylül 2008
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    TVS Apache
    Alıntı macozd88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hepınızı cok ıyı anlıyorum arkadaslar sımdıden sonra 600 luk bakıcak halım yok tabıkı.... kesınlıkle 250
    ben 4 aylık ehlıyetlı soforken bana bmw m3 kulanamıcagımı soyledıler... bırı dedı kesın patlarsın olursun geberırsın.. agaca cıkarsın... herkes bunları soyluyodu... ama hevesım oldugu ıcın 4 5 ay o arabayı surdum 3.200cc 355 beygır ılk baslarda baya zorlandım alısmam fazla surmedı ... sımdı iş motosıklete gelınce yıne ben 600 lugun ustesınden gelırım dıye dusundum ... yanılmısım...
    yanı aklımızda sureklı bız gencadamız kafamız calısıyo okuyoruz kafa takarsam hallederım dıye dusunuyoruz amasonucu cok kotu olabılırdı..

    herkese tesk
    Şimdi ben de şöyle bir örnek vereyim,

    Hiç motorsiklet sürmüşlüğüm yoktu, gittim çançinçon bir 125'lik enduro aldım ve onunla öğrendim. (bu arada araba sürmeyi de bilmiyorum, sadece motorsiklet ehliyetim var ) Hiçbir motorlu araç kullanmadığım halde bana anlattılar şöle yapacan böyle yapacan, debriyaj bu şu bu bilmemne

    2 gün 1 nci viteste gezmiştim o zamanlar hiç unutmuyorum, 20 ile falan gidiyorum ama bana acayip hızlı gidiyormuşum gibi geliyordu

    Tabi bu arada yokuş yukarı kalkarken stop ettirme gibi problemleri falan hiç saymıyorum

    Sonra ehliyetimi aldım ve 2 sene kadar o motoru kullandım.

    Bu arada o 125 lik ile İstanbul - Bodrum bile yaptım ama nası yaptım bir de bana sorun

    Sonra gittim 150'lik makina aldım TVS Apache, seçimimdeki neden hem ekonomik hem de gereksinimlerimi karşılayan bir makina olduğu içindi.

    Apache ile de artçı ve çantalar olduğu halde Tekirdağ - İzmir yapmışlığım vardır. Diğer motoruma göre yolculuk çok daha keyifliydi ama aynı makinanın 250 liği olsa çok daha keyifli olabilirdi

    250'lik lere de şöyle baktım ama fiyatları uygun gelmediğinden 150 likte karar kıldım ve aldım.

    Hah şimdi dersen 250 lik veya 500 lük istermisin diye, tabi isterim ama 500 üzerinde bir makinayı şu aşamada kesinlikle istemem.

    Hatta, geçen yaz, bir arkadaş motora binmeyi bilmediği halde gitmiş 1000x CC bir SS almıştı. Valla adam sürerken ben korkuyordum bir yerlere çıkacak diye

    Bana dedi al bi tur sür bak diye ama açıkçası hiç gözüm kesmedi kaç senedir motora bindiğim halde.

    Şimdi verse gene binmem

    Şimdi gelelim sadede,

    Gittin aldın diyelim 250'lik makinayı, bu süreç boyunca eğer motorundan sıkılmak istemiyorsan hiçbir arkadaşının seninkinden daha iyi motoruna BİNME

    Lakin böyle hareketler yaparsan, kısa bir süre sonra motorun sana cazip gelmemeye başlayabilir

    Ben bu nedenle kolay kolay kimsenin motoruna binmem

    Ne zaman binersin, motorunu değiştirmeyi planlarken binersin

    Ama motorun sonu yok, her zaman hep daha iyisini arzularsın ve bu arzuladığın motorların tadını erken alırsan kendi motorundan soğuyabilirsin

    İyi günler...

  8. #48
    inanck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2008
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    ben 125 cc ile başladım geçen eylül, 125 cc ile devam ediyorum. yeni başlıyorsan kesinlikle 600cc alma. zaten forumda birçok arkadaş aynısını söylemiş. 125'liğe soğuksan, 250 cc al bari ama daha fazlasına heveslenme. hyosung gt250 hem 250cc hem de görünüm olarak 600cc'ler gibi büyük.

  9. #49
    okyanus43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2006
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    Suzuki GSXR1000
    Direk 1000'likten başla. Yok yok olmaz 1300 var Hayabusa
    en iyisi o. On numara olur.
    Ya arkadaşlar işiniz yokmu sizin.
    Ne yöne dönersen dön, arkan her zaman arkandadır.
    Okyanus43

  10. #50
    yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Manavgat
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Bu konuda benimde söylemek istediğim birkaç cümle olacak.
    Birincisi 600cc SS makina alıcam ama iyice öğrenene kadar hız yapmayacağım hatta sonrada hız yapmayacağım diyenler sadece kendini kandırmış olur.
    Altında motosiklet olupta sonuna kadar en azından birkere basmayan yoktur. Herkes bir gün gelir bu motor kaç yapıyo der ve sonuna kadar basar. Aksini idda eden varsa gelsin yanıma (aynı şey otomobil içinde geçerli)
    ikincisi hızı sevmeyen adam gider chopper alır enduro alır niye gitsinde sürmesi kullanması en rahatsız motoru alsın.
    Üçüncüsü SSmakinalar en masraflı ve ikinci elide en kötü olan motosiklet türüdür. Chopper yada enduro motosikletle bir çift lastiği 30 bin km kullanabilirsiniz ama SS makinanız varsa 5000 km bile kullanmanız zordur. Aynı şekilde debriyaj balatası fren balatası fren diskleri hatta motor yağının ömrü bile çok daha azdır.
    Dördüncüsü sürüş stili önemlidir. Altınızdaki makina ne olursa olsun kendini bilmeyen adam trafikte tehlikelerle karşılaşır. Sürekli slalom yapıp aralardan geçmeye çalışanlar her kavşakta drag yarışında start alıyormuşcasına kalkanlar bir gün taziye bölümündeki yerlerini alırlar.
    Beşincisi trafikteki diğer araçların size davranışı da altınızdaki motorla doğrudan ilgilidir. Herkes otomobillerin sıkıştırdığından yakınıyor elbette bu doğrudur. Kimi bilerek kimi bilmeden ; kimi görerek kimi görmeden diğer araçlar sık sık bizim için tehlike oluştururlar ancak yinede SS motosikletler trafikte daha fazla tacize maruz kalırlar. Nasıl motosikletin süratine görünüşüne sesine sesine kısacası havasına tutkun insanlar varsa aynı şekilde otomobilinde böyle tutkunları vardır. 3000 liralık serçeye 5000 lira masraf yapan adamlar yok mu bu ülkede? Kavşakta yan yana gelince altınızda scooter varsa mı bu adam sizinle kapışmaya kalkar SS motosiklet varsa mı?

  11. #51
    bassy_bolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    bolu
    Alıntı yucika adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuda benimde söylemek istediğim birkaç cümle olacak.
    Birincisi 600cc SS makina alıcam ama iyice öğrenene kadar hız yapmayacağım hatta sonrada hız yapmayacağım diyenler sadece kendini kandırmış olur.
    Altında motosiklet olupta sonuna kadar en azından birkere basmayan yoktur. Herkes bir gün gelir bu motor kaç yapıyo der ve sonuna kadar basar. Aksini idda eden varsa gelsin yanıma (aynı şey otomobil içinde geçerli)
    ikincisi hızı sevmeyen adam gider chopper alır enduro alır niye gitsinde sürmesi kullanması en rahatsız motoru alsın.
    Üçüncüsü SSmakinalar en masraflı ve ikinci elide en kötü olan motosiklet türüdür. Chopper yada enduro motosikletle bir çift lastiği 30 bin km kullanabilirsiniz ama SS makinanız varsa 5000 km bile kullanmanız zordur. Aynı şekilde debriyaj balatası fren balatası fren diskleri hatta motor yağının ömrü bile çok daha azdır.
    Dördüncüsü sürüş stili önemlidir. Altınızdaki makina ne olursa olsun kendini bilmeyen adam trafikte tehlikelerle karşılaşır. Sürekli slalom yapıp aralardan geçmeye çalışanlar her kavşakta drag yarışında start alıyormuşcasına kalkanlar bir gün taziye bölümündeki yerlerini alırlar.
    Beşincisi trafikteki diğer araçların size davranışı da altınızdaki motorla doğrudan ilgilidir. Herkes otomobillerin sıkıştırdığından yakınıyor elbette bu doğrudur. Kimi bilerek kimi bilmeden ; kimi görerek kimi görmeden diğer araçlar sık sık bizim için tehlike oluştururlar ancak yinede SS motosikletler trafikte daha fazla tacize maruz kalırlar. Nasıl motosikletin süratine görünüşüne sesine sesine kısacası havasına tutkun insanlar varsa aynı şekilde otomobilinde böyle tutkunları vardır. 3000 liralık serçeye 5000 lira masraf yapan adamlar yok mu bu ülkede? Kavşakta yan yana gelince altınızda scooter varsa mı bu adam sizinle kapışmaya kalkar SS motosiklet varsa mı?
    çok doğru söylemişsin...araba kullananların cogu,yanına bir race yaklastıgında dur sununla bi kapısıyım bakam nasıl gidiyor hemde sesini duymuş olurum gibi saçma bir düşünce içerisindeler...
    Dağda motor kullanan asfaltta yan yatmaz...


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)