Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

babamı nasıl ikna edebilirim fikri olan=?(motor alma)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Bu forumu babamda okudu ve mkdoddaye soylıceklerim ver dedi: Benden sana baba tavsiyesi, 47 yasındayım, oglum beni 'baba sana bi motor alalım keyfine bak caddede kızlara hava atarsın' dedi. bende bu olaya balıklama daldım ve motoru aldım ama o gun bu gun motorun yuzunu gormuyorum. fakat en onemlisi babanın sana olan guvenını arttırman ve tum koruyucu onlemleri alman gerekiyor. Basarılar dilerim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    red-lucifer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Motosikleti
    jinlun 150 cc
    bence kendi paranı kazanmaya başlayınca al motorunu, evin önüne çekince önce bir iki birşey söylerler (bana söylediler çünkü ) ondan sonra alışırlar, sonra motorunu yenilemek için babandan borç bile alabilirsin. Önemli olan onları alıştırman
    Yine Düştük Yollara

  3. #23
    crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2005
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    bence de fuara falan gidin hızlı motorları bay geçip krossların, cruiserların üzerine yürüyün, hatta sen oturmadan önce babanı oturt. krosslarda ısrar et şöyle bi yaylansın, motor kokusunu tatsın. yakınlarda fuar neyim yok dersen eğer, büyük bi bayiye giderek de aynı şeyi uygulayabilirsin gibime geliyor.
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

  4. #24
    mkdogday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    d'elight, 2014 x max
    fuar olayı çok güzel bir fikir crato saolasın (tabi diğer üyelerin önerilerine kötü demiyorum) ancak en yakın fuar ne zmn biliyor musun veya bilen biri var mı?? galeri nerde var onuda bilmiyorum onuda rica edebilir miyim? bu arada yavuzk2004 zannedersem babamın bana güveni varda ancak trafikteki tehlikeli araba sürücülerine güveni yok ayrıca babam bana motor alsada ben korumam olmadan hayatta sürmem sizde saolun . . .

  5. #25
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure

    Re: babamı nasıl ikna edebilirim fikri olan=?(motor alma)

    Alıntı mkdogday adlı üyeden alıntı
    öncelikle herkese merhaba ben 2 yıldır babama motoraldırmaya çalışıom ama bir türlü ikna edemiyorum . . .nasıl ikna edebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum. . . (fiyat bakımından değil teğlikeli olduğu için almam diyo babam ) bu arada 1987 doğumlu ve öğrenciyim
    Su yazimi okumani tavsiye ederim. Kararini sonra kendin ver.

    http://donald.hypermart.net/Teori/17CEVRE.htm

    Basarilar.

  6. #26
    scubaghost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    jinlun20-5
    arkadasım benden 15 yas gencsın motor bir sevdadır bulaşınca üstünden inmek istemezsin bence sen önce kafanı sadece okulunla meşgul etdaha gençsinallahın izniyle hayatta başarılı olacağını babana kanıtla ondan sonra motor alımı için çalış ben oğluma söz verdim küçük bir kros alıcam bu yaz karnenın hızına göre sende önce bişeyler verki istemeye yüzün olsun dimi ??

  7. #27
    motoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda XL650V Transalp
    scubaghost, aslında bence yanlış burda başlıyor işte yani karşılığında birşey beklemek ve erteletmek "karnenın hızına göre sende önce bişeyler verki istemeye yüzün olsun dimi ??"
    Neden bir sabah "oğlum kalk bak kapının önünde senin için bir hediyem var, bunun karşılığını senin en güzel ve doğru şekilde vereceğini, ders ve eğlence zamanını birbirine karştırmayacağını bildiğim için şimdiden aldımki bu konu daha fazla kafanı meşgul etmesin" değil mesela. farkındamısınız babalarımızda böyle yapıyordu bizde zamanında çok kırıldığımız şeyleri şimdi çocuklarımıza yapıyoruz demekki tarih tekerrürden ibaret
    e_erdun abi sen hariçsin abi
    GÖZLERDE YAŞ YOKSA RUH GÖKKUŞAĞINA SAHİP OLAMAZ

  8. #28
    designer-samo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul-ortaköy
    Motosikleti
    BmW F650 (karakaçan)
    arkadaşlar ne karne,ne de öss miş hiç bi halta yaramıo emin olun ki ben denedim.şuan üniv. okuyom, bu sene motor tutkum azıtmış vaziyette ve tüm aile ve işin içine teyzeydi amcaydı kim varsa bulaştı ki herkez bi agızdan B ehliyeti al diye baskıya başladı.bende inada bindim gittim cebimde kalan son parayla kursa yazıldım.kursa kaydoldum ya başladılar ''ya ufak bi araba alırdık okula gidrdin'' demeye inan sallıyolardı, sınava girdim geçen gün. en kısa zamanda da elyeti çıkarcam.Ama ailemden bukadar çabama deyecegini düşünüyom.ufaktan kask,ceket vs. korunma malzemelerini almaya başlıcam bakalım o zaman ne yapacaklar onu merak ediyom. yakın bi sürede motor alamıcak olsam bile en kötü ihtimal kiralıcam.
    kim ne derse desin olay bende biter.
    herşey sende biter, yeterki sen karar ver

  9. #29
    wakeup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    bence sen motoru al ve baba ben motor aldım de tek yolu bu.
    ben ööle yapmıştım

  10. #30
    EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2005
    Şehir
    izmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    benden sana tavsiye yaşında ufak zaten en iyisi babanı hiç boşuna sıkıştırma askere git gel kendi paranı kazanmaya başla ozaman istediğin zaman istediğin motoru alırsın ayrıca en ufak bir şey olsa baban da sende vicdanen rahatsız olursunuz dediğim yaşa geldiğinde yani 22-23 yaşlarına bakarsın motorsiklete karşı merakın ve eğiliminde kalmaz hem gerçekten motor sevip sevmediğini geçici bir heves olup olmadığınıda anlarsın acele etme babanı sinir etme siteden katıl aramıza haaa bu arada tabi sen bilirsin benimki dostça bir abi tavsiyesi dinleyip dinlememek senin elinde

  11. #31
    mkdogday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    d'elight, 2014 x max
    ben motorsuz yapamam yani şu anda böle düşünüom ve ileride de bu düşüncemin değişeceğine inanmıyorum. . . ileride de yani üniden sonra; çünkü ancak o zmn kendi param olayına girebilirim hatta onda bile bu benim kendi param diyemem çünkü bu yaşa kadar hep özellerde geçti hayatım he işte üniden sonra fln da hava sını atma olayı azalıyo bence. . . zevk konusunda aynı zevki alırsın da işte yaş geçiyo . . . .ama harbi bazen diom gidim alım faturayıda babamın üzerine alım bitirim işi diye
    ama o da çok riskli bea abiler o sinirle keser meser

  12. #32

    Üyelik
    11 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    Ben lise çağlarındayken puch salgını vardı. Ben de çok istedim ama tehlikeli
    diye almadılar. Şimdi motorumu kendim aldım. Babam ben doğmadan önce motor kullanmış. Bana tavsiyeler veriyor. Ben kızacağını düşünmüştüm. Galiba yaşlandığımı unutmuşum.

    mgdogday, babanın yanında da çalışsan emeğinin karşılığını almalısın. Maaş haftalık gibi bir şey bağlasın sana. Ben de babamın yanında çalışırdım ve haftalık alırdım. Hatta babana söyle sana sigorta yapsın.
    Life is for my own to live my own way - Metallica
    (Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)

  13. #33
    mkdogday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    d'elight, 2014 x max
    ben karar verdim babamı motor fuarına götürücem(çünkü o da gençken dedemin bmw motorunu kaçırıyomuş belki iştahlanır) ama fuarın ne zmn olduğunu bilmiyorum bilen varsa lütfen sölesin. . .ancak alana kadar arabayla yada kiralık motorla idare edicem. . . ayrıca nerden kiralanabilinir bilen varsa onuda rica edeyim

  14. #34
    ohyeah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    BMW F 650 GS DAKAR
    Ben motormu dayıma aldırttım. O da cok isteksizdi sonradan ikna oldu.
    1 öncelikle motor konusunda cok istekli oldugunu belli edeceksin
    2 motor kullanabilecek olgunlukta oldugunu gostereceksin. (mesala siteye kayıt oldugunu özellikle güvenlik konusunda bilgi sahibi oldugunu göstereceksin)
    3 motora insan gibi bineceğini ifade edeceksin yaşın gereği tam deli dolu çağındasın bu senin önündeki en büyük engel. İnsanlar bazı şeylere sebep olmaktan ve bunun acısını yaşamaktan haklı olarak korkacaktır.
    4 babanı sadece bakmak için motor mağazasına götüreceksin. Orda motorlara binecek yüzünde mahsun bir ifade olacak asla "baba hadi ne olur alalım demeyeceksin.
    5 ordan cıktıgında mutsuz oldugunu ve sonraki gunlerdede durgunlaştığını hareketlerinle göstereceksin
    6 geriside sana kalmış Göster kendini
    Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz
    M.Kemal ATATÜRK

  15. #35
    baggio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul b.paşa
    Motosikleti
    cgl 125 + cbf 500
    en iyisi nekadar bayi ve marka varsa hepsinden 1'er broşur veya poster al evin her yerine yapıştır hatta wc'ye bile koy belki baban acır bu çocuk sıyırmaya başladı der ve sana bir motor alır

  16. #36
    mkdogday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    d'elight, 2014 x max
    zaten uykumda motor kullanıyomuş gibi yapmayı bi aradüşünmedim değil
    belki öle acıklı acıklı baarsam bi babanın bir oğluyum diye düşünür ve alabilir ewt buda mantıklı abicim saol . . .

  17. #37

    Üyelik
    10 Temmuz 2005
    baba motor almazsan eroine başalayacam de.
    bakalım napacak...

  18. #38
    yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Ohyeah ve baggio dogru soylemis .ikisininde taktikleri cok iyi nitekim ben ohyeah ın dediği gibi davranıp önce sadece bakmaya göturmustum. Ayrıca sen soyledin mkdogday, babanda dedenin motorunu alıyomus yani oda genclıgınde az degılmıs, sende al motoru cık babanın karşısına ver eline faturayı. Halden anlar, yani anlar heralde, anlamazsa gel bana soyle foruma gelsin baban

  19. #39
    yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Bu arada colakoglunu kınıyorum. eroin fln sakası bile cok kotu. olmadı colakoglu olmadı

  20. #40
    asperadosyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2005
    Kardeşim daha annemin karnındayken 50cc lik suzuki scooterımızla kaza yapmıştık hemde çok yavaşken Kimseye bir şey olamamıştı şükür.Bu oaly yaklaşık 18 sene önceydi işte o zamandan beri bisiklete bile hızlı binmemei istemediler ama ben hep hız yaptım (gösterge doğruysa eğer 1 km koyuş aşağı toprak yolda 60 yapmıştık arkadaşla) şimdi motor diyince chooperlar hoşuna gidiyor ama almaya hiçte sıcak bakmıyor.Bende nisan gibi aldırmak istiyorum ama kısmet bakalım kandıra bilecekmiyim.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler