Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kurye çılgınlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Kobayashi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    ehliyetle hiçbirşey olmaz zaten başlığı açan arkadaşta bunu söylememiş...
    ehliyet kursları sadece trafik şubeyle aranızda evrak komisyonculuğu yapar evraklarını alır şubeye götürür ve sınav için seni kayıt ettirir bunun karşılığındada 170 milyon para alır.devlette buna göz yumar.onları eğitim kurumu statüsünde değerlendirir.

    minibüsçü taksici kurye ve servis motorları ancak denetlenerek adam edilir...
    örneğin 20 sivil trafik polisini bindirirsin pendik kadıköy minibüslerine gün boyunca hat üzerinde gider gelirler.şofore her hatalı hareketinde yolculara kötü muamelesinde dayarlar 400 -500 milyon cezayı 1-2 ayda devam ettirirsin bunu hepsi bi anda efendilikten kırılırlar.sonrada daha seyrek ama sürekli olarak kontrollerini devam ettirirsin olur biter.

    yada trfik ışıklarına aynı şekilde sivilleri yerleştirirsin kurye ve servis motorlarından gözünü ayırmaz...

    onların bahanesi hazır "biz bu işten para kazanıyoruz ne kadar hızlı gider nekadar servis yaparsak ancak ozaman günü kurtarabiliriz"


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Zaten sorun da bu. Bak kendin söylüyorsun: "polisler motorlara kolay kolay da birşey demiyorlar" diyorsun. Yani çoban olmazsa koyunlar kafasına göre takılıyor mantığı. Kurallara uyan da yok, uyduran da.
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  3. #43
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    SuperDude, afedersin ama motorculara koyun diyecek kadar ileri gitmeni saygısızlık olarak görüyorum. Kibar bir insan olduğum için bu kadar ılımlı bir cümle yazdığımı da belirteyim. Tartışılır konuşulur ama hakaret boyutuna getirip .okunu çıkarma sevgili arkadaşım..
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

  4. #44
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    cenkmenderes, Lafımı çarpıtıyorsun sevgili arkadaşım. Motorculara "koyun" demiyorum, belki de daha ötesini diyorum; tüm insanımız koyun gibi güdülmeye alışmış ve hep "bu mantıkla" hareket ediyoruz diyorum. Cümlemde "çoban olmazsa koyunlar kafasına göre takılıyor mantığı. Kurallara uyan da yok, uyduran da." demişim. Yani insanların genel düşüncesi ve tavırları malesef bu yönde oluyor diyorum. Kurallara uymuyoruz ve illa bir polisin coban gibi bizleri gütmesine ihtiyaç duyuyoruz diyorum. Bu arada beni motorculara "koyun" demekle suçladığınıza göre mertmertmert 'in de motorculara "psikopat" dediğini düşünüyor olmalısınız, bu da doğru değil.

    Anlamak çok zor değildi ama uzun uzun anlatıyorum işte. Hatta söylediğim şey sadece motorculara özel birşey değil, toplumumuzda, her işimizde, her meslek grubunda, her toplulukta bu şekilde davranıyor olduğumuza, kendi aklımızla ve fikrimizle varolan kurallara uymayıp illa başımıza bir bekçi/çoban/umacı (artık siz nasıl nitelendirirseniz) ihtiyacı duyduğumuza işaret ediyorum. Bu düşüncemin de arkasındayım, sizin yersiz uyarınızla değiştirecek değilim tabii ki ama çizgiyi aşmadan herkes istediğini söyleyebilir. Burası bir "forum". Yani tartışma yeri. Dediğiniz gibi "tartışılır, konuşulur" ama "hakaret boyutuna getirmek" dediğiniz kısmı anlayamadım. Cümlelerimde hakaret olan nedir?

    Hakaret nedir biliyor musunuz? Birisinin diğerine "şunu yapma bunu yapma" derken "..okunu çıkarma" gibi bir cümleyle ne yapması gerektiğini böyle kaba bir ifadeyle dikte etmesi hakarettir. Üstelik bu cümleyi sarfettiği kişiyi tanımıyorsa, tanımadığı birine böyle sözler sarfetmek hakarettir.

    Ayrıca ben de motorcuyum, "motorculara koyun diyecek kadar ileri gitmeni.." gibi bir cümle ile ne demek istiyorsunuz anlamadım. Ben bisikletçiyim de motorculara çamur mu atıyorum? Sizin gibi başka bir arkadaşımız da dese ki "ben polisim, sen polislere çoban diyorusun" dese bu da komik olurdu. Ne alakası var... Biraz demagoji yapıyorsunuz gibime geldi kusura bakmayın.


    Ben de sizin deyiminizle "kibar" bir insan olduğum için ben de ılımlı cümleler yazarım mesajlarımda. "ileri gitmek" deyiminizi ise hiç anlamadım. Cümlemin ne anlamda ileri gitmek oldugunu ima ediyorsunuz, neden üzerinize alındınız onu da anlamadım, kısaca sizi hiç anlamadım. Sanırım siz de beni anlamamışsınız.

    "Kibar bir insan olduğum için bu kadar ılımlı bir cümle yazdığımı da belirteyim." diyorsunuz, isterseniz özelden yazın, içinizde kalmasın sözleriniz. Hakaret olmayan şeyleri "hakaret" diye nitelendirmeniz çok yanlış

    ".okunu çıkarma" deyince ne dediğiniz herkes tarafından anlaşıldığına göre burada nezaketi elden bırakmışsınız, farkında değilsiniz. Kelimenizin başına "b" harfini koymayınca bu nezaket oluyorsa ben de kelimelerin baş harfleri yerine sizin yaptığınız gibi "nokta" koyarak nazik nazik cümleler sarfedebilirim (hem de uzun cümleler) ama şahsınıza ve sizin nezdinizde forumdaki güzel ortama nezaketsiz bir yaklaşımda bulunmak bana yakışmaz. Zaten bu foruma bu tip tartışmalar da yakışmaz.

    Kimsenin o cümlemi sizin algıladığınız şekilde algıladığını zannetmiyorum. Söylediklerimde bir saygısızlık yok. Ben ne dediğimi biliyorum, merak etmeyiniz.

    Bu arada... "Demagoji=Bir kimsenin, bir grubun duygularını kamçılayarak abartılı veya gerçek dışı sözler söyleyip onları kazanmaya çalışma, halk avcılığı"
    Cümle içinde kullanmak gerekirse; "Her birimiz birer yurttaş olarak iktidarın da, muhalefetin de özü bırakıp ayrıntı ile, ciddi ve yapıcı tartışmayı bırakıp demagoji ile uğraşmasına karşı çıkmak zorundayız."

    (Ne dediğimi anlamayıp size hakaret ettiğimi sanmayın diye bu notu düşme ihtiyacı duydum.)
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  5. #45
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Kitap yazsaydın istersen. Ben şahsına hakaret etmedim. Boku çıkarmak kelimesi bir hakaret değildir. İleri gitmek konusunda ise dediğimin ben de arkasındayım. İnsanlarımızın koyun gibi güdülmeye ihtiyacI vardIr diyor olabilirsin ancak bahsedilen konu belli, polisler ve motor sürücüleri, burada bahsettiğin koyunlarda motor sürücüleri oluyor. Sen polisleri başına çoban kabul ediyor olabilirsin ama kusura bakma ben etmiyorum. Kendi üstüme alındığım da yok, sadece motorculara genelleme yaparak koyun yakıştırmasında bulunman hoşuma gitmedi. Özelden veya genelden kimseye hakaret etmek gibi bir adetim yoktur. İçimde kalan bir söz de yok. İyi niyetli bir insan olduğunu tahmin ediyorum ancak dediklerinin nereye gideceğini sanırım düşünmedin. Herkes herşeyi senin anlatmak istediği gibi algılayamaz, herkes kendi yargı sürecine göre okuduğunu algılar ve ona göre bir anlam çıkarır. Yanlış anlamalara mahal verecek genellemeler yaparsan da bu tip durumlar ortaya çıkabilir. Saygılar.. Konuyu daha fazla uzatmayalım ve ortamı germeyelim (senin veya benim gerileceğimizi sanmıyorum da ateşli arkadaşlar olayı büyütmesin )
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

  6. #46
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    cenkmenderes, Kitap da yazdım daha önce, buraya yazdıklarım küçük yazılar. Benim için problem değil.

    Çok alınganız galiba. Bir kişinin uzun uzun cevap yazması karşısındakine değer verdiğini gösterir, kıymetinizi bilin. Cevap yazarken bir emek sarfetmişsem bu sizi ne kadar kaale aldığımın göstergesidir. Düşüncenizi önemsemişim ki yanlış anlaşıldığını düşündüğüm şeyi üşenmeden açıklamaya çalışmışım. Kötü niyetli değilim. Zaten ben de kendim bir motor aşığı olarak "motorcular koyundur" gibi bir söylemde bulunabilir miyim? Veya bir inşaat mühendisi olarak tüm mühendisleri küçük düşürücü bir söz söyleyebilir miyim? Ama mühendislerin içindeki çürük elmaları veya toplumumuzdaki çürük elmaları eleştirebilirim, hepimiz de öyle yapmalıyız ki herkes payına düşeni alsın, yararlansın, etrafını uyarsın, toplum kurallarına uymayanları uyarsın ki koyun gibi güdülmeye ihtiyacımız olmasın. (Motorcular, doktorlar, kuryeler garsonlar veya mühendisler, farketmez)

    Evet, bahsettiğim koyunların içinde motor sürücüleri de var, kamyon sürücüleri de var, Porsche sürücüleri de var. Motor sürücülerini neden korumaya alalım ki. Burada sözkonusu olan motorcu olsun olmasın genel yaşam disiplinimizdeki ve sistemlerdeki gevşeklik. Konu trafikteki motorcu davranışları olunca ana fikir olarak motorcular kurallara uysun ki koyun muamelesi görmeyelim fikridir. Motorculara olan önyargılardan yakınıyoruz, özeleştirimizi yapmaktan da çekinmemeliyiz. Kırıntıları halı altına süpürüp saklamamalı, gerçeklerle yüzleşebilecek cesareti ve olgunluğu da gösterebilmeliyiz öyle değil mi? Yazımın içeriğinden çıkarılabilecek ana fikir "Tüm motorcular koyundur" fikri değildir. Ben gerilmem, kimse de gerilmesin zaten, nitekim "tartışmak" kelimesi "kavga etmek" anlamına gelmez. Keşke herkes her konuda yanlışlıkları dile getirebilse, tartışabilse. Benden de saygılar.

    Not: Motorcular koyun değildir, motorcular kaplandır, kurttur, şekerdir, muhabbettir, özgürdür, saygılıdır, bilinçlidir, eser, coşar, vs vs dir.. Kurallara uyar, diğer taşıtlara ve yayalara saygılıdır, kimsenin hakkına tecavüz etmez, hakkını da kimseye yedirmez, trafikte hiç sorun çıkarmaz, sinek gibi araçların arasından tehlikeli manevralar yapmaz, emniyeti ön planda tutar, sütten çıkmış ak kaşıktır... Yaşasın motorcular.
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  7. #47
    Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    Ok. Problem çözülmüştür. Yine de kendini bu kadar övmeni biraz gereksiz buldum. Belki büyük bir yazarsındır, belki dünyaca meşhur bir insansındır bilemiyorum. Burada kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok. Kısa yazı yazanın da uzun yazanın da. Yanlış anlama, güzel yazdığın aşikar ancak sanki karşındakilerin biraz anlama kıtlığı varmış gibi fazla örnekleme yapıyorsun. Yine de hoş sohbet bir insana benziyorsun. Bir buluşmaya gelirsen tanışırız, keza ben hepsinde varım nerdeyse.. Kendine iyi bak..
    Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!

  8. #48
    solo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2005
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    as 125 T - Siyah
    arkadaslar gerilmeyelim farkli konulara sapmadan konu basliginda kalalim tartisalim su konuyu ciddi olarak

  9. #49
    Forumdan Uzaklaştırıldı mertmertmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa Yakası
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    arkadaslar gerilmeyelim farkli konulara sapmadan konu basliginda kalalim tartisalim su konuyu ciddi olarak
    doğru , konumuz psikopat motorculardı..... hatta dahada daraltmıştınız siz , kuryeler olarak...

  10. #50
    solo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2005
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    as 125 T - Siyah
    mertmertmert, sadece kuryeciler degil. Aslinda dedigin gibi psikopat motorcular konumuz. Kurallara en cok uymayanlar kuryeciler, pizzacilar oldugu icin onlarin adi one cikiyor. Yoksa kimse durup duruken belli bir grubu sucluyor degil

  11. #51
    cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul - Kocamustafpaşa (Paşa)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    arkadaşlar ben bu tartışmayi hiç anlamadım neden bukadar geriliyorsunuz ? henüz motorsikletimi almadım (eh 1 yaşında birde kızım olduguna gore otomobildende vazgeçemiyeceğim) zaten halı hazırda otomobille giderken yolun ortasında utanmasa piknik yapan yayalar varken kaldırımdan gitsen ne olur ? zaten yayalar yolun ortasında fink atıyor birileri önce onları kaldırıma çıkarırsa motorsikletli de belki dolu olduğu için kaldırıma çıkmaz ben otomobil kullandıgım halde derdım kuryelerın veya dıger motorsıklet kullanıcılarının tavırları degıl onları gormem ıcın bıraz caba gostersınler yeter eger trafıkte aracların arasında ılerlemeye calısan bır motorlu gorursem zaten olabıldıgınce bır tarafa yanasıp gecmesıne yardımcı oluyorum benım gıtme ımkanım olmasa bıle en azından altındakı motorla sıkısmadan ılerleme sansı var ve kullansın ama bazıları gorse bıle yolvermıyor sıkıstırıyor kıskanıyor dıyelım benım derdım yol ortasında aynasına bakmadan serıt degıstıren frene abanan yapılmayacak herseyı yapan taksı ,dolmus suruculerı

  12. #52
    Arvasi3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2005
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    KLR 250[Kırmızı gülden ayrıldık]
    cenkmenderes, SuperDude, kardeşlerim arkadaşlarım abilerim ablalarım ne olur yapmayın ne oluyor bize ya hani biz bir aileydik.lütfen gereksiz yere birbirimiz kırmayalım.SuperDude, kardeş kusura bakma ama cenkmenderes, biraz haklı gibi.sende gereksiz yere germe tamam de olsun bitsin bu iş.hadi hoşçakalın
    Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular

  13. #53

    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Motosikleti
    JINLUN 250-5 2006
    hadi barışın, öpün birbirinizi... ne komiksiniz yaa.
    cenkmenderes ve SuperDude tartışması değil komik olan onlara tartışmayın diyenler çok komik nie tartışmasınlar lan, tartışcaklar tabiikide inandıklarını savunacaklar...

  14. #54
    Forumdan Uzaklaştırıldı mertmertmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa Yakası
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    se bıle yolvermıyor sıkıstırıyor kıskanıyor dıyelım benım derdım yol ortasında aynasına bakmadan serıt degıstıren frene abanan yapılmayacak herseyı yapan taksı ,dolmus suruculerı
    onlara zaten bundan başka dicek hiçbişeyim yok , allah belalarını versinki - içlerindeki o pislik ancak öyle kaybolabilir belkide...... bu adamların niye böyle hareketler yaptığını bilen varsa bana bildirsin arkadaşlar...

  15. #55
    morenfuuu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul
    arkadaslar gerilmeyelim de..
    bu kuryelerin köprü trafiğinde en köprü manzaralı yerde çimlere yayılması yok mu.. ben yıllarca aşırı kıskandım aşırıııı....

  16. #56
    Forumdan Uzaklaştırıldı mertmertmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa Yakası
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    bu kuryelerin köprü trafiğinde en köprü manzaralı yerde çimlere yayılması yok mu.. ben yıllarca aşırı kıskandım aşırıııı....


  17. #57
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Hıncal Uluç Sabah Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında anlaşılan hepimize "koyun" demiş galba. Acaba bu dediği motorcuları da kapsıyor mu dersiniz? :-k Kapsıyorsa bana yazdığınız tepki yazılarını ona yönlendireceğim de... Ben anlatamadım derdimi, o anlatır belki.

    Yoksa Vali'ye mi "koyun" demiş... Yazısı aşağıda:

    "Sayın Vali, Sayın Başkan..
    AB'ye girme görüşmeleri başladı. 80 bin madde konacak önümüze, Avrupa'ya uyum için.. Bunun içinde kokoreç var da, kentlerde insanca yaşama yok mu sanırsınız?.. İstanbul başta kentlerimizin utanç veren kaldırımlarının insanların, yaşlı ve çocukların, özellikle de özürlü ve engellilerin rahat dolaşma haklarını sağlayacak şekilde düzeltilmelerini de isteyecekler bizden.
    O zaman yapacağız.. Avrupa emrettiği için yapacağız.
    Peki güdülmeden, sömürge gibi emir almadan, kendiliğimizden yapsak olmaz mı, Sayın ve Sevgili Güler, Sayın ve Sevgili Topbaş?..
    "

    Valiler üzerine alınmaz inşallah... Siz bunu şimdi "valiler koyun" demiş gibi yorumlayabilirsiniz. Ne de olsa bahsedilen uygulamayı valiler, devlet yapacak...

    Arvasi3, benimle de aynı fikirde olanlar varmış demek ki. Kim haklı kim haksız diye bir yorum yaptıysan sebebini ve kendi düşünceni de söylemen gerekiyordu. Zaten burada kim haklı kim haksız kavgası yok, zaten ortada kavga da yok.
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  18. #58
    Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    KTM RC 390
    cidden kuryeler çok sakat kullanıyolar yaa geçen bi tanesini arabayla sokuyodum mağazanın içine olay şöyle gerçekleşti: bağdat caddesinden sağdaki sokağa dönmek için sinyalimi verdim adabımla dönücem salak bi kurye artık nasıl bir mantıkla yaptıysa bilmiom ama benim sağımdan geçip sokağa girmeden normal yoldan devam etmek istedi. yanımda oturan arkadaşımın çığlığıyla aniden frene bastım kurye de son anda durabilmişti adam hemen sağ kapının yanındaydı. böyle bi durumda araba içindekilere pek bir şey olmaz ama o kurye hiç mi kendini düşünmüyo? adamın yaptığı bilgisayar oyunlarında yapılmaz çünkü kaza yapma şansın %90. hadi diyelim beni geçti, o hızda o kadar dar bir yerden tekrar nasıl motoru yola oturtacak onu da merak ettim

  19. #59
    Sertac_cagdas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2005
    Diyeceğim bişi yok. Adamların yaptıklarını görünce ben korkuyorum... Adamlar hiçbişeyi takmadan deli gibi gidiolar.

  20. #60

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    GUNCELleyelim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler