Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Yurtsan beye tepki maili gönderelim bu yazıya sessiz kalmayalım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    15 Ağustos 2007
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CBF 150
    denizcimuzaffer böyle bir yazıya güzel bir cevap vererek dertlerimize tercüman olmuşsunuz. Teşekkürler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2006
    Şehir
    MUĞLA/Milas
    Motosikleti
    cbr 600f,hyosung gt250r
    Alıntı ledo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam tepki gösterin göstermesine de...

    Adam eğer genelleme yapmamış olsaydı ( ki yazıyı okudum. Bana göre genelleme değil de, zaten şikayetçi olduğu tip motorcuları hedef almış) söylediklerinde bir tane yanlış var mı ?

    Yıllardır bu tür yazılar sonucunda hemen tepki, bazen de küfür !

    Peki arkadaşlar, iğneler nerede ? Maşallah Çuvaldız kısmı sağlam, hatta çuvaldız değil kılıç olmuş böğrüne sokuyoruz şikayet edenlerin.

    Ben de şikayetçiyim adamın bahsettiği tip motorculardan, hem de hem 4 teker hem 2 teker kullanırken...

    Önce trafiğe saygı göstereceğiz ki, sonrasında saygı bekleyelim !

    Yok ben aradan giderim, yok kaldırımdan giderim yok ters yönden giderim.

    Gidersin gitmesine de, ondan sonra biri de sana çakarsa gıkını çıkartamazsın.

    Alın size bir genelleme de benden : Bana göre motor kullanaların %90ı yukarıda belirtilen tanıma uyuyor. Önce kendi içimizde diğerlerine karşılı saygılı olmak konusunda çoğunluğu ele geçirelim de, sonra her yazı yazana bir cevap veririz.
    %90 mı yanılıyor olma %99,9 olmasıneğer sende böyle düşünüyorsan haddim değil bağışla ama bence motorunu sat bu camiadan uzaklaş derim.Birbirimize kenetlenip saldırılara iyi bi savunma yapacağımıza bu söylediklerin bence yakışmadı.Biz trafiğe değil tarafik bize saygı gösterecek bunu belirtmek isterim çünkü tehlikede olan biziz.Ayrıca mail atan her arkadaş o tür motorcuların varlığından bahsetmiş zaten yani iğne hep yanımızda.Ayrıca bence %100 genelleme yapıp her motorcuyu aynı kefeye koymuş yazının nersinde var şunlar hariç bunlar istisna türü ayrımlar hiçbir yerinde...

  3. #23
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu işi de haLLettikkk !
    sende mesj yazdın mı ??

  4. #24
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    istanbul florya
    Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    Alıntı by_moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sende mesj yazdın mı ??
    herkes yazmalı birşeyler 25 karakter
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

  5. #25
    Megadeth89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2007
    Şehir
    Istanbul/Icerenkoy
    Motosikleti
    Mz Etz 251/Ymh Virago 535/Benelli TNT 250
    Bende ustume duseni yapip gonderdim mail i.

  6. #26
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    Comet
    az önce ntv de kenan la ropörtaj yapan muhabir bir ara artçı olarak kenanın arkasındaydı.her ikisindede kask vardı bu sefer
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

  7. #27
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    ben üstüme alınmadım şahsen,Sabah'a inat kısımlarıda var haberin ama kastedilen kitle kask takmayan,kurallara riayet etmeyen kitle

    bana göre bu yazıda verilmiş bir ders yok,rakip gazeteyi tenkit etme var!

    madem bu işe taktınız,yapıcı 1-2 tavsiyede bulunsaydınız sayın yazar bey(Sabah'a sataşmadan)!

  8. #28
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Cbr-600rr '07
    kadınmı adammı bilmiyorum biraz abartmış aamaaaa çokta haksız değil yani...
    hangimiz emniyet şeridinden gazlamıyoruz?
    hangimiz iki araba arasıdaki şeritten gecmiyoruz?
    duran trafikte trafikle beraber hangimiz duruyoruz?

    önce kendi öz eliştirimizi yapalım ardından insanları suçlayalım bence...

  9. #29
    Forumdan Uzaklaştırıldı R3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul
    Alıntı efendy_iso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ve üstüne üstlük gençleri motorsiklete kasksız binmeye özendiren Sabah gibi gazeteler de çıkıyor.

    Kapağında gençleri kasksız motosiklet kullanmaya özendirecek kadar sorumsuz davranabilen Sabah, birkaç gün geçmez acı bir motosiklet kazasının haberini "kask takmadı öldü" diye haber de yapar utanmadan.
    yazarın motosiklet ile ilgili genellemeleri evet yanlış ancak yukarıdaki yorumu da tamamen doğru
    her ne kadar kenan fotoğrafının altında not yazılsa da o kasksız fotonun hiç çekilmemesi , konulmaması gerekirdi. ayrıca korumasız
    kenan da akıl edemedi demekki boyle fotograf çektirmemesi gerektini, motosikletin türkiyedeki bilinirliğine yaptığı katkıdan ötürü kenan atv ve sabaha teşekkür ederken , yukarıdaki duyarsız davranışları yüzünden de açık söyleyeyim kınıyorum

  10. #30
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Bende aşağıdaki maili gönderdim Yurtsan beye.Aslında yazısında doğru kısımlar da var,tabi ki trafikte öyle tipler var.Ancak öyle bir yazmış ki,bütün motosiklet kullananlar böyle demiş.Nasıl böyle bir genelleme yapabilir? Ben buna sinir oldum...

    ----
    Motosiklet,motoRsiklet değil,önce bunu belirtmek istedim.Tereddütte kalmışsınız,bazı yerlerde motosiklet bazı yerlerde ise motoRsiklet yazıyor.Doğrusu motosiklet.

    Güzel Türkçe kullanımı bir yazarın ana görevlerinden biridir.Lütfen bir daha ki sefere daha dikkatli olun (yazım ekibiniz bile bunu bu şekilde yazmış olsa,bunun sorumluluğu sizdedir).


    Bu maili atmamın sebebi,hayatımda ilk defa kelebek ekinde bir yazıyı okumamın sebebi ile aynı.

    Motorcular hakkında yazdığınız yazı maalesef ki bilgili bir insanın yapmaycağı kadar genellemelerle ve basitliklerle dolu,objektiflikten uzak bir yazı.

    Daha önce hiç motorcularla ilgili (bakınız motorcu diyorum,motorlu demiyorum) bir araştırma yaptınız mı ? Nasıl ki trafikte araba ile yapılan bir hata(ki her gün onlarca can arabalarla yapılan trafik kazalarında yitip gidiyor) bütün araba sürücülerini zan altında bırakmıyorsa-potansiyel katil olarak göstermiyorsa-,motosiklette de mantık çerçevesinde düşündüğümüzde durum aynıdır.Motosiklet,arabalar gibi vergisini ödeyen plakası olan ve üzerinde İNSAN taşıyan bir araçtır.Ne demek bir de trafikte bunlar çıktı başımıza ? İki tekerlek fazlası olan bir kafeste olmak mı trafiğin tamamen size ait olduğu hissini uyandırıyor ?

    Sürekli motosiklet grubumuzla geziler,etkinlikler yapıyoruz.Hiç bir zaman ne trafiği tehlikeye attık,ne de kasksız montsuz kısacası korumasız motosiklet kullandık.

    Siz hiç çocuk yuvası ziyaretleri yapan o minicik yavruları kardeşleri,çocukları yerine koyan onlara maddi manevi destek olan,huzur evlerine ziyarette bulunan,onların kendilerini yalnız hissetmemeleri için elinden geleni yapan araba kullanıcılarının oluşturduğu topluluklar gördünüz mü ? Size bu konuda motorcuların yaptığı bir çok dökümantasyon sunabilirim.Bunları bizi birileri taktir etsin,hava olsun diye yapmıyoruz,içimizden geldiği için yapıyoruz,sandığınızdan öte motorcular oldukça sosyal sorumluluk sahibi insanlardır.Motorcular sandığınız gibi toplumdaki zararlı haşereler değildir.Bunları ufak araştırmalar yaparak görebilirsiniz,tabi eğer amacınız objektif olmaksa.

    Trafikte evet,belirttiğiniz tarzda motosiklet kullanıcıları mevcut,ama bunlar yazınızda koyu harflerle belirttiğiniz motorcular değil,sadece parasını verip motosiklet almış motosikletliler,ki çoğu araba da kullanan insanlar.Aynı adam motosikletten inip arabaya binince melek olmuyor takdir edersiniz ki Yani demek istediğim,olayı genele yayıp bütün motorcuları zan altında bırakacak şekilde yazı yazmanızın çok büyük bir hata olduğu.Biz çok büyük bir camiayız,gerçek motorcu dediğimiz insan o sizin dediklerinizi zaten yapmaz,bunu motosiklet forumlarından birine üyelik alıp bir övgü gibi trafikte slalom yaptığınızı,canları tehlikeye attığınızı anlatır bir yazı yazarsanız gelecek tepkilerden anlayabilirsiniz.

    Türkiye de motosiklet kültürü yeni yeni yerleşmeye başlamış,kısa zamanda büyük ilerlemeler kaydetmiştir.Ancak tabi ki araçları satın almak için para yeterli olduğu için,bilinçsiz kullanıcıların da olması doğaldır.Bunu yani bilinçsizliği ortadan kaldırmak için biz elimizden geleni yapmaktayız ancak takdir edersiniz ki bunun için tek taraflı bizim çabamız yetersiz kalmakta.Bu konuda bilgilendirmeye ne medya da ne başka kitle iletişim araçlarında önem ve yer verilmemektedir.

    Bu kültürün düzene girmesi için medyanın da desteği gerekmektedir.Geçen hafta Hürriyet in ege ekinde motosiklet grubumuzla ilgili kısa bir haber var,girip bakabilirsiniz.Lütfen haber yaparken objektif olun,kendi düşüncelerinizi insanlara aşılamak yerine gerçeklerden bahsedin.Dahası "Karanlığa küfür edeceğine kalkta bir mum yak" sözünü bu konuda benimsemeniz sizden ricam.

    Biz ne serseriyiz,ne de şu Amerikan filmlerinde görüp motorcu serseridir imajının oluşmasında rolu olan,cruiser ya da chopper kullanıp genellikle uzun saçlı,kafalarında gres yağı olup sağa sola pislik yapan en son iki ay önce yıkanmış tipte insanlarız,sadece motosiklet tutkunlarıyız,düşmanınız değiliz.

  11. #31
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    yıne cok guzel bır sekılde bu konuyu da hallettık ( cakalaz soledıgınde tamamen hallolmamıstı o yuzden tekrarlıyorum ) vatana mıllete hayırlı olsun

  12. #32
    karmacoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2007
    Şehir
    35
    bende yazdım,
    özetle, rakip gazeteyi karalama kaygısıyla yazdığı yazının, 2 tekerden daha fazlasına sahip vasıtaların sürücülerini kışkırtmaya daha çok yarayacağına ve kapılarının-kaportalaraının bir insanın canından daha kıymetliymiş gibi bahsettiğine değindim.
    May The Force Be With You

  13. #33
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Forrap acı yazmış be, ben adamın yerinde olsam intihar ederim
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  14. #34
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Eyong cum geyik yapma Öyle veya böyle bişeyler yazmak yazmamaktan iyidir (Tabi geyik yapıyorsan )

  15. #35
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    forrap
    Yazını takdir ettim
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  16. #36
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Teşekkürler Görkem Keşke şu toplum biraz daha bilinçli olsa da bu konuda mesaj yazma gereği bile kalmasa...
    Nelerle uğraşıyoruz.

  17. #37
    desperadost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul küçükyalı
    Motosikleti
    TİGER 250 S
    forrap duyarlılı'ğın için sağol bu duyarlılı'ğı tüm moderatörlerden'de bekliyoruz kötü günler'de görelim bakalım kim yanımız'da .....
    çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......

  18. #38
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    forrap saglam yazmışsın. Bravoo

    Senin bu yazından sonra yazar haaaalaaaaa aynı telden çalmaya devam ederse cidden insan degil. İnsan olan böyle bir yazı üzerine ertesi gün köşesinde gelen tepkiler üzerine hatalı oldugu kabul edip durumu tarafsızca anlatan bir yazı yazar, ama dedigim gibi bunu insan olan yapar. Bakalım göreceğiz bu yazar insan mı degil mi?

  19. #39
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Benim vaktim yok suan, eve gidince mesaji hazirlayip, durum yapip gonderecegim. Motosiklet icin ulkemizde birseyler iyiye gidiyor derken, boyle bir hadisenin cereyan etmis olmasi uzucu. Ayrica Kenan eger kasksiz biner iken goruntulendi ise (fotoyu gormedim acikcasi) o da kotu olmus. Sampiyon herkese ornek olmali.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  20. #40
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2004


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)