Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorum çalındı parçası tamircide çıktı.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Mart 2022
    Merhaba, 17.01.2022 tarihinde çalınan CBR 500 marka motorsikletimin parçasını bir ilanda gördüm ve üzerinde olan çiziklerden parçayı tanıdım detaylı fotoğraflarını istemek için aradığımda numaralar ilkte çalıyordu ve şimdi ulaşılamıyor 112yi aradım ve kendileri emniyete gidip dosyaya ekletmem gerektiğini söyledi ama birşey çıkmayacağını bildiğim için buraya konu açıp ne yapmam gerektiğini size sormak istedim.
    Konuya fotoğraf ekleyemiyorum pek anlamadığım için ama bu ilanı paylaşan kişiler açıklamaya

    "ÖZEL AKSESUAR VE YEDEK PARÇA SİPARİŞLERİNİZ 30 GÜN İÇERİSİNDE FİRMAMIZ TARAFINDAN TEMİN EDİLMEKTEDİR…"

    Bunu yazmışlar ve internetten yorumlarına baktığımda yorumlarının kötü olduğunu gördüm.
    Ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

    Diğer konuyu yanlış yere açmışım 🙏🏻


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Olaya konu olan ilan budur. Motorun son sahibi de motorun bir önceki sahibi de depoyu çizikler ve farklı stickerden tanımıştır.
    espresso bunu beğendi.

  3. #3
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Diğer tarafta olan yorumumu kopyalayayım madem öyle.
    ----------------------------------------------------
    Google adresi burası sanırım; https://www.google.com/maps/place/Ke...g%2F11gvsdv0zd

    Bu durumda ne yapılabilir ben de bilmiyorum; yani "şüpheye dayalı ihbar" olabiliyorsa, konuya hakim birileri bilgi verirse iyi olur.

    Pendik'te bir yer olarak gözüküyor "isim benzerliği" değilse.
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

    Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

  4. #4
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Arkadaşlar korkmayın. Cesur olun, haklı olduğunuza inanıyorsanız mahkemeden de korkmayın polisten de korkmayın.
    espresso bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    13 Mart 2022
    Korkmuyorum ama umarım adalet yerini bulur abi, çok teşekkür ederim

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    07 Mart 2023
    Konu üzerine...

    Tuzla da Tersane işleri ile ilgili çalıştığım için Pendik Güzelyalı da yabancısı olmadığımız bir bölge. Normal de direk firmaya gidecektim, üzüldüm konuya. Ama önce arayayım dedim. Az önce de 0553 348 44 55 nolu numara üzerinden firma sahibi ile görüşmemi sonlandırdım. Ellerinde yüz binlerce parça olduğunu, sırf şuan altta ki servislerin de 3 adet CBR 500 olduğunu ve söz konusu deponun da o CBR 500' lerden birine ait olduğunu söylediler. Tam şuan bu cümleleri yazarken de yeniden kendisi beni aradı ve muhtemelen konuya üyelik sonrası dahil olacaktır. Sahibinden.com da eski üyeler. Numaraları çalışıyor, çalışmıyor diye bir şey kesinlikle yok. Dilerseniz buyurun gelin, servisi parçaları ve motosikletleri de görün dedi kendisi. Çıkma, hurda, ihaleden, kazalı ve benzeri her şekilde motosiklet ve motosiklet parçası satın alıyor, satıyorlarmış. Firma adına da durduk yere karalama olmasın. Söz konusu numaradan dilerseniz konu sahibi olarak sizde ulaşabilir, gidip görüşebilirsiniz. Aynı zaman da parça temin konusunu da yanlış lanse ediyorsunuz. Cümlenin devamın da yurt dışından diye devam etmekte, zaten muhtemelen 30 günlük süreçte bu yüzden yazılıyor. Ben şahsen konuştuğum firma sahibine inandım. Gayet ilgili ve düzgün bir insan. Numarası da yukarı da yazıyor, konu sahibi arayıp görüşsün, hatta gitsin isterse. Konumları, yedek parça ve servis bölümleri mevcut. Ulaşılamıyor diye bir şey yok. Heyecanla konuyu açmaktan ziyade doğru olan, kimseyi yargılamadan işin aslını astarını öğrenmek. Bana söylenilenler bu şekilde. Telefon konuşmasında tatmin olmasam bizzat gidecektim dükkanı görme amacıyla ama şuan gerekli olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen de firma sahibi MT ile görüşmüş veya üyelik sürecindedir. Kendisi bir süre sonra aramıza dahil olabilir. Yeniden yazayım 0553 348 44 55 firmanın numarası. Konu sahibi kendisine ulaşsın.

  7. #7

    Üyelik
    24 Mart 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MSX-125 & X-Pulse 200 & 790 Adv
    Bence ikinci el parça satan firmaların ürünlerinin kaynağını bilmesi ispatlaması gerekiyor. Yoksa hırsızlığa platform sağlıyorlar.

  8. #8
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı Jeo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu üzerine...

    Tuzla da Tersane işleri ile ilgili çalıştığım için Pendik Güzelyalı da yabancısı olmadığımız bir bölge. Normal de direk firmaya gidecektim, üzüldüm konuya. Ama önce arayayım dedim. Az önce de 0553 348 44 55 nolu numara üzerinden firma sahibi ile görüşmemi sonlandırdım. Ellerinde yüz binlerce parça olduğunu, sırf şuan altta ki servislerin de 3 adet CBR 500 olduğunu ve söz konusu deponun da o CBR 500' lerden birine ait olduğunu söylediler. Tam şuan bu cümleleri yazarken de yeniden kendisi beni aradı ve muhtemelen konuya üyelik sonrası dahil olacaktır. Sahibinden.com da eski üyeler. Numaraları çalışıyor, çalışmıyor diye bir şey kesinlikle yok. Dilerseniz buyurun gelin, servisi parçaları ve motosikletleri de görün dedi kendisi. Çıkma, hurda, ihaleden, kazalı ve benzeri her şekilde motosiklet ve motosiklet parçası satın alıyor, satıyorlarmış. Firma adına da durduk yere karalama olmasın. Söz konusu numaradan dilerseniz konu sahibi olarak sizde ulaşabilir, gidip görüşebilirsiniz. Aynı zaman da parça temin konusunu da yanlış lanse ediyorsunuz. Cümlenin devamın da yurt dışından diye devam etmekte, zaten muhtemelen 30 günlük süreçte bu yüzden yazılıyor. Ben şahsen konuştuğum firma sahibine inandım. Gayet ilgili ve düzgün bir insan. Numarası da yukarı da yazıyor, konu sahibi arayıp görüşsün, hatta gitsin isterse. Konumları, yedek parça ve servis bölümleri mevcut. Ulaşılamıyor diye bir şey yok. Heyecanla konuyu açmaktan ziyade doğru olan kimseyi yargılamadan işin aslını astarını öğrenmek. Bana söylenilenler bu şekilde, telefonda tatmin olmasam bizzat gidecektim ama şuan gerekli görmüyorum. Muhtemelen de firma sahibi MT ile görüşmüş veya üyelik sürecindedir. Kendisi bir süre sonra aramıza dahil olabilir. Yeniden yazayım 0553 348 44 55 firmanın numarası. Konu sahibi kendisine ulaşsın.
    Depo, çalınan bir motora ait. 2 sahibi "ok, bizimki" diyor. Adamlar bilmeden de olsa çalıntı mal satıyor. Sen burada "ben firma sahibine inandım" diyerek konuyu normalleştiriyorsun.

    Ee iyi bari, yarın öbür gün hepimizin motorunu çalsınlar, ileride parçasına denk geldik mi de "ben ihaleden aldım hacım" diyerek kurtarsınlar paçayı. Sen eski üyesin madem, sen de böyle yapıyorsan işimiz iş.
    Cyan, espresso, Blackeagletr ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #9
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Motor onlardaysa hikaye daha komik, motorun hırsızı bulundu, serbest şu an Motor bulunamadı. Zamanında benim de satın almayı düşündüğüm bir motor bu söz konusu motor. Deponun o motorun olduğu %99 eski 2 sahibine göre. Aynı şeyi söylüyorlar birbirinden bağımsız. Eski sahibi stickeri kendim özel yaptırdım kendim kestim diyor. Depodaki göçüğü de ben göçürttüm, çiziği de mıknatıslı çantam sürtmüş yapmıştı diyor ötesi mi var kimse kimseyi karalama derdinde değil, ortada boktan bir durum var.

    Burası ticari bir kuruluş, yaptığı her işi 5 yıl boyunca belgelemek ve saklamak zorunda. Bu depoyu kimden aldığı, nereden aldığı, kaça aldığı her şeyi bellidir. Zaten sabıkalı birinden veya ruhsat ibraz edilmeden aldıysa ortada bir suç var.

    Umarım firma iş birliği yapmayı tercih eder, hırsızlara çanak tutmaz da haklarında kötü şeyler düşünmeyiz

    Herkese hatırlatayım. Hırsız olmayan bütün firmaları tenzih ederek, Ruhsat olmadan yedek parça almak, satmak, ticaretini yapmak şerefsizliktir, hırsızlığa çanak tutmaktır. Satanı, ruhsatı, vergi levhası belli olmayan yerden vida dahi almayın.
    Cyan, espresso, kayayusuf ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  10. #10
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Depo, çalınan bir motora ait. Sahipleri "ok, bizimki" diyor. Adamlar bilmeden de olsa çalıntı mal satıyor. Sen burada "ben firma sahibine inandım" diyerek konuyu normalleştiriyorsun.
    Neden bu kadar fazla savunmus anlamadim.Keske ilanla bilgileri vs ile karakola oradan da servise gitselerdi.

  11. #11
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden bu kadar fazla savunmus anlamadim.Keske ilanla bilgileri vs ile karakola oradan da servise gitselerdi.
    Hakikaten bu forumda bir mal benim herhalde. Motorunu çaldıran bir şey yapamıyor, önceki sahibi birşey demeye çekiniyor. İçimizden biri de "ben firma sahibiyle konuştum, ona inandım, adamı karalamayın" diyor. Bu işler bugün bana, yarın sanadır. Daha biz kendi içimizde birbirimize destek olamıyorsak çalsınlar motorlarımızı tabi ki.
    espresso, Thracian, DickName ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    07 Mart 2023
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Depo, çalınan bir motora ait. Sahipleri "ok, bizimki" diyor. Adamlar bilmeden de olsa çalıntı mal satıyor. Sen burada "ben firma sahibine inandım" diyerek konuyu normalleştiriyorsun.
    Kaan abi, telefon ile ulaşılamıyor dendi, ulaşılıyor. Firma nın adresi de telefon numarası da belli. Telefonda konuştuğum kişinin üslup ve tavrı parça hırsızı vasfı taşıyan bir kişiymiş gibi gelmedi bana. Aynı zaman da konu yedek parça ve ikinci el ise, her firmanın eline dönüp dolaşıp çalıntı mallar da geçebiliyor, kimse kahin değil. O yüzden numarasını yazdım. Konu sahibi arasın, gitsin, konuşsun. Eğer gerçekten parça ona ait ise, çıkan motosiklet nereden alındı bulunsun. Oradan hırsız ve suç örgütü ise bir bağ kurulsun falan filan. Ben bana yakın diye ilgileneyim dedim ama dendiği gibi telefon açmama veya kaçma durumu söz konusu değil. Firma sarı site de kurumsal ve 10 yıldan eski aynı zaman da bilmem kaç bin aktif ilanı var. Adamlar da kaçmıyor, ben konuşmamı aktardım. Gerisi konu sahibin de. Görüşmeleri yapsın, bize de aktarsın. Ben çalıntı bir malı normalleştirme çabasında olsam, yardımcı olmak adına işin üstünde durmam. Sadece konuşmayı aktardım, kişisel düşünce mi belirttim. Ama gerekte yokmuş. Yıldım iyicene bu motosiklet.net ten.

  13. #13
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı Jeo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaan abi, telefon ile ulaşılamıyor dendi, ulaşılıyor. Firma nın adresi de telefon numarası da belli. Telefonda konuştuğum kişinin üslup ve tavrı parça hırsızı vasfı taşıyan bir kişiymiş gibi gelmedi bana. Aynı zaman da konu yedek parça ve ikinci el ise, her firmanın eline dönüp dolaşıp çalıntı mallar da geçebiliyor, kimse kahin değil. O yüzden numarasını yazdım. Konu sahibi arasın, gitsin, konuşsun. Eğer gerçekten parça ona ait ise, çıkan motosiklet nereden alındı bulunsun. Oradan hırsız ve suç örgütü ise bir bağ kurulsun falan filan. Ben bana yakın diye ilgileneyim dedim ama dendiği gibi telefon açmama veya kaçma durumu söz konusu değil. Firma sarı site de kurumsal ve 10 yıldan eski aynı zaman da bilmem kaç bin aktif ilanı var. Adamlar da kaçmıyor, ben konuşmamı aktardım. Gerisi konu sahibin de. Görüşmeleri yapsın, bize de aktarsın. Ben çalıntı bir malı normalleştirme çabasında olsam, yardımcı olmak adına işin üstünde durmam. Sadece konuşmayı aktardım, kişisel düşünce mi belirttim. Ama gerekte yokmuş. Yıldım iyicene bu motosiklet.net ten.
    Sen hiç yılma, burada yılması gereken tek kişi benim.

  14. #14
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    İlgili kişiden sözü geçen deponun sağ ve sol görsellerini bekliyoruz. İlanda tek bir açı olduğu için anlaşılmıyor. Bazı bilinen detaylar var, onları görürsek .. sonrasını ayrıca konuşuruz.
    espresso bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    13 Mart 2022
    Açıkça söylemek istiyorum ki ben şahsi numaramdan aradım ve 0216 ile başlayan numara çalıyor açmıyor ve diğer numaraya da kesinlikle ulaşılmıyordu ( 05533484455) ilanda olan numaraları aradım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:28 ----------

    O depoya ait detaylı fotoğrafları istemek için ulaşmaya çalıştım ben ilanda ki numaraya eğer elinde 3 adet CBR 500 varsa ve bu araçların ruhsatını görmek istemem gayet normal "heyecanla konu açmak yerine" diye bir cümle kullanmışsın bunun başına heyecanla getirmen cidden çok üzücü umarım düştüğüm durum senin başına gelmez. Allah korusun ne demek istediğimi anlarsın falan
    mgokhan57 bunu beğendi.

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    07 Mart 2023
    Ayıp. Ben yardımcı olmak için aradım, ulaşamasaydım ise yarın bir uğrayacaktım. Daha sonra da konuşmaları aktardım. Firma sahibi " buyurun gelin, kendiniz de bakın " " yardımcı olmak isteriz " ve benzeri cümleler kurdu. Ne diye adama " kaka " diyeyim ki? Dünya dan bir haber mi yaşıyorsunuz? Maslak 2. kısım dan çıktıktan sonra orada ki tüm gecekonduların içi parça kaynamıyor mu? Yedek parça alıp satan insanlar, özellikle lastik sektörün de ürünlerin bir çoğu çalıntı değil mi? Bu sektörde çalışan insanların bazıları bilerek, bazıları bilmeyerek çalıntı mal satıyor. Kişinin üslubu ve tavrı da bana düzgün geldi. Bu yüzden bunu dile getirerek, " bilmeyerek satan " kısımda olduğunu düşündüğümü ki bu " KİŞİSEL DÜŞÜNCE " dile getirdim. En azından ben aradım, sorguladım ve konunun üstünde durup yardımcı olmaya çalıştım. Yukarı da " ne diye savunmuş " bilmem ne yazan kişiler ne yapıyor? Bu forumda konuşmak dışında ne yapılıyor? Sıfır icraat ile boş konuşanlardan oluşan bir forum oldu iyicene. İnsanı da dinden imandan çıkarmak, hatta motosikletten soğutmak için var resmen artık forum. Aramadım yazmadım sayın, ne biliyorsanız onu yapın. Çalınan motosiklete konu açın. Her sokak başında uyuşturucu satılan, hırsızların bir gece içeride kaldığı adalet sisteminde de, gelip bana laf edin. Hepinizi tebrik ederim. Benden buraya kadar.

  17. #17

    Üyelik
    13 Mart 2022
    Ben senin "heyecanla" yazdığın cümleye takıldım kaldım. Aranılan numaraya ulaşılıyor diyorsun beni yalanlıyorsun ben aradım ulaşamadım eğer ulaşsaydım burada konu açmama gerek kalmazdı.
    Aramışsın ilgi göstermişsin teşekkür ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------

    Numaraya halen ulaşamıyorum

  18. #18
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Alıntı NickEntry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben senin "heyecanla" yazdığın cümleye takıldım kaldım. Aranılan numaraya ulaşılıyor diyorsun beni yalanlıyorsun ben aradım ulaşamadım eğer ulaşsaydım burada konu açmama gerek kalmazdı.
    Aramışsın ilgi göstermişsin teşekkür ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------

    Numaraya halen ulaşamıyorum
    Kardeş niye numaraya ulaşmaya çalışıyosun karakola gitsene anlatsana derdini .
    espresso, dundanbiri ve sedattemiz bunu beğendiler.

  19. #19

    Üyelik
    13 Mart 2022
    Alıntı Jeo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayıp. Ben yardımcı olmak için aradım, ulaşamasaydım ise yarın bir uğrayacaktım. Daha sonra da konuşmaları aktardım. Firma sahibi " buyurun gelin, kendiniz de bakın " " yardımcı olmak isteriz " ve benzeri cümleler kurdu. Ne diye adama " kaka " diyeyim ki? Dünya dan bir haber mi yaşıyorsunuz? Maslak 2. kısım dan çıktıktan sonra orada ki tüm gecekonduların içi parça kaynamıyor mu? Yedek parça alıp satan insanlar, özellikle lastik sektörün de ürünlerin bir çoğu çalıntı değil mi? Bu sektörde çalışan insanların bazıları bilerek, bazıları bilmeyerek çalıntı mal satıyor. Kişinin üslubu ve tavrı da bana düzgün geldi. Bu yüzden bunu dile getirerek, " bilmeyerek satan " kısımda olduğunu düşündüğümü ki bu " KİŞİSEL DÜŞÜNCE " dile getirdim. En azından ben aradım, sorguladım ve konunun üstünde durup yardımcı olmaya çalıştım. Yukarı da " ne diye savunmuş " bilmem ne yazan kişiler ne yapıyor? Bu forumda konuşmak dışında ne yapılıyor? Sıfır icraat ile boş konuşanlardan oluşan bir forum oldu iyicene. İnsanı da dinden imandan çıkarmak, hatta motosikletten soğutmak için var resmen artık forum. Aramadım yazmadım sayın, ne biliyorsanız onu yapın. Çalınan motosiklete konu açın. Her sokak başında uyuşturucu satılan, hırsızların bir gece içeride kaldığı adalet sisteminde de, gelip bana laf edin. Hepinizi tebrik ederim. Benden buraya kadar.
    Numarayı aradığımda ulaşılamıyor diyor arkadaşlarımdan da aradım onlarda da öyle dedi siz nasıl ulaştınız WhatsAppdan mı?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:13 ----------

    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş niye numaraya ulaşmaya çalışıyosun karakola gitsene anlatsana derdini .
    Gerekli mercilere bildirdim tanıdıklarıma bildirdim hocam bi 6 aya sonuç gelir.
    Motor parçası alıp sattığını söylemiş kendiside elindeki malın çalıntı olduğunun farkında olmayabilir ben direkt arayıp konuyu netleştirmek istiyorum hocam

  20. #20
    _recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Telefondaki iki lafa mi ikna olmus yoksa kanit falan mi gormus ben tam anlayamadim. Ya da firma foruma uyelik islemlerini yapiyodur diye bahsettigi kisim bu muydu tam olarak.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)