Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motorum çalındı parçası tamircide çıktı.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2023
    Motosikleti
    TRK 502X
    Dostum buraya git, ama tek gitme varsa bir kaç arkadaşın ile git seni manipüle etmesinler. Ya bide bu adam çalıntı motor parçası satıyorsa bunu biliyordur arkadaşlar belki işin içindedir belkide görmezden geliyordur bilmiyoruz, yok ihale çart curt bunlar boş laf kimse kimseyi kandırmasın boşuna.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    07 Mart 2023
    Alıntı NickEntry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Numarayı aradığımda ulaşılamıyor diyor arkadaşlarımdan da aradım onlarda da öyle dedi siz nasıl ulaştınız WhatsAppdan mı?
    İlk aramam da çaldı ve açtılar. Neden ulaşamıyorsun hiç bir fikrim yok. Ben iki sefer konuştum çünkü. Ve rica ederim. Konunun senle de alakası yok. Tavrım tepkim sana değil. Senin adına üzüldüm. Gün içinde iki üyeliklerini de tekrar ara. Ulaşırsın. Ulaşırsan da yardımcı olurlar. En azından benimle bu şekilde konuştular. Parça da sana ait ise, alındığı kişi veya yer üzerinden gerekenleri yapmaya devam edersin. Kolay gelsin.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------

    Forumda ki son gecem olduğu için, bir kaç cümle kurup öyle üyeliğimi sonlandırayım. İlk olarak inanılmaz cahil olduğunuzu düşünüyorum. Bunu neden düşünüyorum.?. Çünkü gerçekten Türkiye den bir haber, sanayi kültüründen uzak diyarlar da yaşıyorsunuz. Yukarı da " Faturasız Almayın " " Servise Yaptırın " gibi cümleler var. Bakın ikinci el yedek parça sektöründe ki faturalanma, sadece temsili bir olaydan ibarettir. Ürünün ilk olarak nereden çıktığı bu sektörde %90 oranında her zaman muamma. Bu sadece motosiklet ile alakalı değil, konu otomobil olunca da keza durum bu şekildedir. Aynı zaman çok güvenli gözüken tamirci veya servislerin bir çoğu, takılacak parça eğer çıkma ise, zaten sizin sözde " çalıntı " diye baktığınız kişi veya kişilerden bu ürünü temin eder, sistem bu şekilde işler. Yani dolaylı yoldan eğer sıfır parça almıyorsan istesen de istemesen de sende " hırsızlık " olayına destek vermiş oluyorsun. Çok nadir olarak İstanbul da iyi usta ve servisler vardır. Bunun dışında iş sanayi de hem motosiklet hemde otomobil olarak bu şekilde yürür. Size ulaşan fatura son faturadır. Çoğu yerde de bu bile olmaz. Bunun üstünde de genel olarak durulmaz, umursanmaz. Olur da parçadan memnun olmazsan veya bu tarz bir konu doğarsa " çalıntı/parça benim " o zaman işlerin rengi sadece bu noktaya gelir. Bu noktaya geldiği zaman da doğru olan araştırmak ve iletişim kurmaktır. Kurulan iletişime göre süreç işlemeye başlar ve devamın da son bulur.

    İnsani niyetler doğrultusun da bir arkadaşın motosikleti çalınmış ve parçalanmış, firma da belli ve ulaşılamamış. Bende ulaşım, konuştuklarımı size ilettim. Konuşabildiğim için bende haliyle güven uyandırdı. Ben ne firma sahibini tanırım, ne çalınan motosikletin sahibini. Burada ki tek amaç yardımcı olmak. Düzgünce yazdım. Konu sahibi arasın, gitsin. Motosiklet veya parça ona ait ise, alınan kaynak bulunsun. Sonuca göre de gereken yasal gerekçeler uygulansın. Benim yazdığım bu. Firma sahibine de motosiklet sahibine de tavrım ve tutumum aynı. Ama sektöre hakim bilinçli bir insan olarak " bu çaldı " " bunlar suçudur " ve benzeri cümleler tabi ki diyemem. Tutup " bunlar çalmadı " da demedim. Tek kurduğum cümle " firma sahibi ile olan telefon görüşmem sonrasın da konuşmadan tatmin olduğum ". Bunu neden diyorum? Çünkü adam " ben ihaleden alıyorum " " ben çıkma parça alıyorum " " ben hasarlı araç alıyorum " zaten diyor. Bunları alan bir kişide bir firma da çalıntı mal olma olasılığı ile olmama olasılığı arasında zerre fark yoktur. Bazıları bilerek alır, bazıları almaz. Burası da beni ilgilendiren bir kısım değil. " Gelin bakın, sizin ise yardımcı olalım " gayet makul bir yaklaşım benim açımdan. Çünkü art niyetli olsa uzun uzun, derdini anlatmaya çalışmaz, gelin bakın demez, hatta küfür eder, bağırır ve benzeri şeyler. O yüzden iyi bir tutum karşısında gelip de foruma kötü şeyler yazmam benim insaniyetime ve karakterime yakışacak davranışlar değildir. Kötü şeyleri kime yazabilirim? Bu forumda ki hiç bir halt bilmeyen ama parmakları olduğu için foruma yazı yazabilen insanlara. Lakin onu da bu sefer yapmamayı tercih edeceğim. Zira yıllarca yaptım, kimse zerre değişmiyor.

    Kaan Abi, tavrım veya sözlerim geneldir. Üstüne almanı veya bana darılmanı istemem. Ama sende demişsin ki " ben ihaleden aldım diyen... " ve evet abi. Resmi olarak aldığı yer belli bir kaynak ise ve o nun çaldığı yönünde bir kanıt yok ise söz konusu kişi de firma da suçsuzdur. Suçsuzdur ama inanıp inanmamak tamamen sizin elinizde. Bu sektörü ela alırsak, biraz da işin içine bilinç katarsak, zaten en günahsızı'nın günahkar olduğunu biliriz. Ben bunu bilerek " motosiklet sahibi " görüşme yapsın dedim. Parça benim değil, ben o diyemem. O diyeni tanımam, güvenemem. Firma sahibi benimle düzgün iletişim kurdu, yardımcı olmak istedi haliyle de bu tavır bende olumlu bir izlenim yarattı. Netice de belli ki benim de amacım yardımcı olmak değil mi? Yukarı da kurulan " firma sahibini destekleme " algısına güzel iki cümle kurmak istiyorum ama... ama son gidiş küfürsüz olsun.

    Forum da aktif maksimum yüz üyelik var. Bu yüz üyeden yaklaşık otuz tanesi konulara dahil oluyor. Ve bu aktif yüz üyelikten sadece bir kaç tanesi motosiklet kullanıyor, geri kalanı sadece bilinç dışı dırdır. Ben artık vazgeçtim. Forumu kendi cehaletine terk ediyor, buralardan gidiyorum. Sağlıcakla kalın.

    Motosiklet.Net defteri 16. yılın sonun da benim için kapanmıştır. İyi insanlar iyi ki var. Keza kötü insanlar da. Ama keşke iyi ve kötü kavramının yanına CAHİL eklenmeseymiş.

  3. #23
    _recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    bir gecede cahil kaldık
    tecrube0 bunu beğendi.

  4. #24
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    Yargılaması bize düşmez normalde yetkili merci mahkemelerdir ancak bizde linç kültürü yoğundur bununda en büyük sebebi hukuk sistemine duyulan güvensizliktir. Her iki tarafı da dinleyerek fikir sahibi olmak en makul olandır diye düşünüyorum.
    Bu konuda haklı olan biri böyle bir başlıktan haberi olduysa gelip burada kendini sonuna kadar savunmaya hakkı vardır. Buyursun gelsin bir de onu dinleyeyim. Sessiz kaldığı ya da aracı ile kendine güven duyurmaya çalıştığı müddetçe buradaki görüş değişmez ve internet arşivlerinde yerini korur.

    Keskin motosikleti tanımıyorum ancak yeni bir firma olmadığını biliyorum,ilk önce kesin şirinevlerdedir dedim ancak alakasız bir yerden çıktı. Firma sahibi haklı olduğunu düşünüyorsa , elinde kanıtlarla kendisini savunmakta özgürdür. Şu an normal olarak oklar kendisine çevrilmiş durumda.

  5. #25

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Linçten ve bireylerin hukuku ezmesinden nefret ederim.

    Ancak şu cümleye bir açıklama isterim ben:
    "ÖZEL AKSESUAR VE YEDEK PARÇA SİPARİŞLERİNİZ 30 GÜN İÇERİSİNDE FİRMAMIZ TARAFINDAN TEMİN EDİLMEKTEDİR…"

    Yamaha Türkiye 30 günde tedarik edemiyor, sen nasıl edebliyorsun anlatsana?
    Linçlemem, karalamam, başımı belaya sokmam, ama bu cümle benim için son derece açıklayıcı.
    Masum ama oversell mi yapıyor? Yapmamayı öğrenir işte.
    tommygun, ryangt, espresso ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #26
    oquz55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2011
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    MT-25
    Bir gün böyle yedek parça ilanını aradım. Km sayacının kaç kilometrede olduğunu sordum. Bana size kaç lazım diye geri döndü. Sanırım bizim aletlerden en uygununu çalıp satıyorlar. Geçen hafta arka aks koruma takozum çalınınca buna kanaat getirdim. Takım olarak değil de parça parça çalıyorlar. Sipariş üzerine hırsızlık yapıyorlar.
    ozanturk ve mgokhan57 bunu beğendiler.

  7. #27

    Üyelik
    13 Mart 2022
    Konu son durum şudur özetle geçiyorum; kendilerini aradım bugün ulaştım ve bana detaylıca fotoğraflarını attılar bende fotoğrafları incelediğimde parçanın bana ait olduğunu kendimce kesinleştirdim kendileri bu motor parçalarını sigorta şirketlerinden aldıklarını bildirdiler bende faturasını kaybetmemelerini ve malı satmamasını söyledim zaten bu parçaya ait başka bir parça elimde yok dedi 50den fazla parça var ama bu deponun tek olduğunu söyledi gel kendi gözlerinle gör fotoğraflardan karar verme dedi.
    Gerekli aksiyonları almayı düşünüyorum.
    tommygun, ozanturk, espresso ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #28
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Alıntı NickEntry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu son durum şudur özetle geçiyorum; kendilerini aradım bugün ulaştım ve bana detaylıca fotoğraflarını attılar bende fotoğrafları incelediğimde parçanın bana ait olduğunu kendimce kesinleştirdim kendileri bu motor parçalarını sigorta şirketlerinden aldıklarını bildirdiler bende faturasını kaybetmemelerini ve malı satmamasını söyledim zaten bu parçaya ait başka bir parça elimde yok dedi 50den fazla parça var ama bu deponun tek olduğunu söyledi gel kendi gözlerinle gör fotoğraflardan karar verme dedi.
    Gerekli aksiyonları almayı düşünüyorum.
    Şüpheli bir satıcı izlenimi veriyor. Kendisi uzun zaman iletişim kurmayarak bir forum üyesi aracılığı ile burada ağız yapması hayra alamet değil. Bu araca ait başka parça yok demesi de oldukça ilginç. Tanıdık yada iş bitirici bir avukat yok mu? Sağlam adımlar atılırsa sonuç alınır. Çıkma parça bugüne kadar 1 kere aldım. Onda da satıcı ben sormadan sigortadan aracı satın alma evraklarını göstermişti. Hepsi de çakal değil.

  9. #29
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Bilmediğim için soruyorum, çalınma görüntülerini izlediğim bir motorun parçalarının sigorta şirketinde ne işi var? Sigorta şirketi nasıl almış olabilir de ihaleyle Pendik'te yer alan bu arkadaşa satmış?
    espresso, Cyan, tecrube0 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  10. #30

    Üyelik
    13 Mart 2022
    Abi jeo ile yaptığı görüşmede; altta ki depolarında 3 adet cbr500 olduğunu ve bu parçanın da o motorlardan birine ait olduğunu söylemişti hatta jeonun paylaştığı ilk yazıda bu mevcut fakat bana elimizde iki adet CBR 500 var ama o parçaya ait başka bir parça olmadığını söylediler bu durum beni zaten çok şüphelendirdi.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:03 ----------

    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilmediğim için soruyorum, çalınma görüntülerini izlediğim bir motorun parçalarının sigorta şirketinde ne işi var? Sigorta şirketi nasıl almış olabilir de ihaleyle Pendik'te yer alan bu arkadaşa satmış?
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şüpheli bir satıcı izlenimi veriyor. Kendisi uzun zaman iletişim kurmayarak bir forum üyesi aracılığı ile burada ağız yapması hayra alamet değil. Bu araca ait başka parça yok demesi de oldukça ilginç. Tanıdık yada iş bitirici bir avukat yok mu? Sağlam adımlar atılırsa sonuç alınır. Çıkma parça bugüne kadar 1 kere aldım. Onda da satıcı ben sormadan sigortadan aracı satın alma evraklarını göstermişti. Hepsi de çakal değil.
    Alıntı Jeo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu üzerine...

    Tuzla da Tersane işleri ile ilgili çalıştığım için Pendik Güzelyalı da yabancısı olmadığımız bir bölge. Normal de direk firmaya gidecektim, üzüldüm konuya. Ama önce arayayım dedim. Az önce de 0553 348 44 55 nolu numara üzerinden firma sahibi ile görüşmemi sonlandırdım. Ellerinde yüz binlerce parça olduğunu, sırf şuan altta ki servislerin de 3 adet CBR 500 olduğunu ve söz konusu deponun da o CBR 500' lerden birine ait olduğunu söylediler. Tam şuan bu cümleleri yazarken de yeniden kendisi beni aradı ve muhtemelen konuya üyelik sonrası dahil olacaktır. Sahibinden.com da eski üyeler. Numaraları çalışıyor, çalışmıyor diye bir şey kesinlikle yok. Dilerseniz buyurun gelin, servisi parçaları ve motosikletleri de görün dedi kendisi. Çıkma, hurda, ihaleden, kazalı ve benzeri her şekilde motosiklet ve motosiklet parçası satın alıyor, satıyorlarmış. Firma adına da durduk yere karalama olmasın. Söz konusu numaradan dilerseniz konu sahibi olarak sizde ulaşabilir, gidip görüşebilirsiniz. Aynı zaman da parça temin konusunu da yanlış lanse ediyorsunuz. Cümlenin devamın da yurt dışından diye devam etmekte, zaten muhtemelen 30 günlük süreçte bu yüzden yazılıyor. Ben şahsen konuştuğum firma sahibine inandım. Gayet ilgili ve düzgün bir insan. Numarası da yukarı da yazıyor, konu sahibi arayıp görüşsün, hatta gitsin isterse. Konumları, yedek parça ve servis bölümleri mevcut. Ulaşılamıyor diye bir şey yok. Heyecanla konuyu açmaktan ziyade doğru olan, kimseyi yargılamadan işin aslını astarını öğrenmek. Bana söylenilenler bu şekilde. Telefon konuşmasında tatmin olmasam bizzat gidecektim dükkanı görme amacıyla ama şuan gerekli olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen de firma sahibi MT ile görüşmüş veya üyelik sürecindedir. Kendisi bir süre sonra aramıza dahil olabilir. Yeniden yazayım 0553 348 44 55 firmanın numarası. Konu sahibi kendisine ulaşsın.

    Buyrun jeo'nun arayıp yaptığı konuşma budur. Motor sayısı 3den 2ye düştü konuşmalarda ve bu parçaya ait başka bir parça yok denildi
    espresso bunu beğendi.

  11. #31
    ortho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2020
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Motosikleti
    KTM RC 390
    Konuyu takipteyim, bu başlığı gündemde tutmakta fayda var diye düşünüyorum.

  12. #32
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Sen hatayi bence basta yaptin .Burada dillendirmek yerine karakola gidecektin sonra da tamirhaneye gidip bakacaktin alici gibi isaretli olan baska bir yeri daha varsa ondan da elinde olup olmadigini soracaktin.adamlari tanimam etmem ama elinde motosiklet varsa bile artik yoktur.Kamera goruntusu vs bakilabilse keske oralarda.

    Sigortadan aldilarsa sadece depo almamislardir degil mi? Sigorta sirketi bi fatura vs bisey veriyordur heralde sonucta kaza yapan arac sigortaya geciyor sigortadan yeni alicaya gecmesi lazim.

    Usta bizim kadar kafa yormuyordur elinde sigortadan aldigi motor varsa bundan soktum diyebilir.Onceki sahibini bulup kimse sormaz neticede sen bunu nereden aldin diye sonucta.

  13. #33

    Üyelik
    13 Mart 2022
    Teşekkür ederim 🙏🏻


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)