Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Merak edilen Anlaş Viento sport lastiği

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Alper600RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2019
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlarınız motosiklet kullanmayı biliyor mu?

    Kusura bakmayın ama benim anladığım kadarı ile bilmiyorlar.

    Lastiğin yere tutunmadığı bazı durumlarda suçun lastikte olmadığını sanırım hepimiz biliyoruzdur. "-Abi, viraja bir girdim en az 120 ile gidiyom (motosiklet MT125), ön lastik kendini saldı düştüm". Şimdi burada kesin lastik suçlu... Tabi, kesinlikle!



    Arkadaşınız o Slalom' u nerede ve ne şekilde atıyordu? Başka hangi lastiklerle daha iyi Slalom atmıştı? Kullandığı motosiklet slalom için mi yapılmıştı? Ön teker belirli bir noktada kaymaya girmese o slalom cu arkadaşınız hideside yer takla atar, sonra da kullandığı lastiği bunun için beğenmeyebilir miydi? Sonuçta bu lastiğin suçu, değil mi?



    Buradaki "cbr 125" ve "apaçiydi" kombinasyonu bize zaten gerekli bilgilendirmeyi, motosikletten ne beklediğini ve kullanım şeklini, bu arkadaşınızın kıymetli yorumunun değerini anlatıyor. Teşekkürler.

    Bir de hep "arkadaşım vardı" demişsiniz. Umarım arkadaşlarınız yaşamlarına devam ediyorlardır.

    Arkadaşlar, lütfen bir ürün hakkında yorum yapıyorsak en azından kendi tecrübemiz olsun. En azından diyorum. Yani bir ürün hakkında yorum yapmak için sağda solda izlediğiniz, duyduğunuz şeylerden öte kullanmış olun. Burada veya başka yerlerde yapacağınız yorumları insanlar dikkate alıyor ve onlar da sizin gibi kullanmadan denemeden sadece duyduklarıyla yorum yapıyor.

    Bu işin sonu;
    * "İnsanın kendi söylediği yalanı başkasından duyup, kendisini haklı görmesinden ibarettir."

    Size, en azından konuyu başkalarından duyarak yorum yaptığınızı belirttiğiniz için teşekkür ediyorum. Ne var ki bunu dahi yapmaksızın kulaktan dolma bilgi ile (lütfen bkz "*") yorumlar yapıp kendi tecrübesiymiş gibi lanse ederek bilgi kirliliğini çevre kirliliği boyutuna taşıyanlarımız var.

    Ben ANLAS' da çalışmıyorum, firma ile zerre alakam yok. Ama bu firma yerli bir firma, güzel bir firma, yurt dışı fuarlarda stand açarak ürün tanıtımlarını yapan nefis bir firma.

    Bir düşünün. Yurt dışında bir fuara gidiyorsunuz ve karşınızda hiç de küçük sayılmayacak bir stand ile ülkemizin bir firması ile karşılaşıyorsunuz. Standda duranlar dahi Türk değil, Türkçe değil adamların kendi dilinde markayı soruyorsunuz ve size Türk malı deniyor. Ürünler gerçekten kaliteli ve fiyatları da rakiplerinden makul. Belli ki kendisini tanıtmaya çalışan kaliteli ürün yapan uygun fiyatlı bir firmayla karşı karşıyasınız. Şahsen ben bundan gurur duyuyorum.

    Ürünlerinin kalitesi birçok ürünü için emsallerini aratmayacak, hatta emsallerinin fiyat/performansının çok ilerisinde. İkaz ediyorum, buna yorum yapacak arkadaşlar lütfen ürünü kullananlar olsun.

    Daha kaliteli lastik yapamaz mı? Elbette yapabilir, basar silikayı malzemeye ciklet gibi lastik çıkar. Ama bu işin sadece kaliteli ürün yapmaktan öte, bir şirketin satış stratejilerini, malzeme tedariği ve maliyetlerinin ürünlere ve rekabete, piyasada arz/talep indekslerine ve tedarik edilen malzemenin kur indeksi ile..... kısacası lastiği yapmak kadar onu satacak piyasa ve ürünün fiyatı da önemli. Bunu yaparsa yorumlar "-ANLAS aldım daha 10 bin km olmadı bitti lastik" şekline dönecektir. Bu noktada Viento dahi bir kumar.
    bu mesajınızdaki tecrübe edinerek yorum yapma kısmına şiddetle katılıyorum.
    bende bu lastiği merak edenlerdenim. ama arkadaş daha almış yeni lastiğe geçmiş ve hangi lastikten geçtiğini hiç belirtmemiş direk o anki heyecan ile yazıp çizmiş geride kalan kısım ise farklı farklı lastiklerden bahsetmiş. çoğu kullanmamış ve sağdan soldan duyduğu şeyleri söylemiş. yani bilgi sıfır


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    19 Şubat 2018
    Motosikleti
    ns 200
    Viento lastiği yaklaşık iki aydır mt-07 üzerinde kullanıyorum. ABS olduğu için kilitlenme korkusu olmadan limitini deneme amaçlı ıslak-kuru, temiz-bozuk asfalt üzerinde deneme şansı elde ettim. Islak-kuru arasında çok ciddi bir fark yok. Su birikintisinden geçtikten sonra lastik kurumaya başladığı ilk anlarda çok kayıyor. Tamamen ıslakken çok başarılı. Yol tutuş gayet iyi, çok fazla yatırmıyorum motoru ancak slalom denemesi yaptığımda eski lastiklerimden (Michelin) çok daha iyiydi. Bu lastiklerin tek kötü yanı çok çabuk bitecekmiş hissi vermesi. Daha 3000 km kullanmama rağmen arka lastiğin orta bölümündeki aşınmayı net şekilde görebiliyorum. Şu an Türkiye piyasasında MT-07 için 1000 liraya daha iyi bir lastik takımı alabileceğimi hiç ama hiç sanmıyorum. Daha önce Pirelli, Michelin, Dunlop ve Bridgestone gibi markaları deneyimleme şansı elde ettim. Anlaş süper harika bir lastik değil ancak sunduğu fiyat/performans oranına piyasada yaklaşabilecek bir marka yok.

  3. #43

    Üyelik
    06 Kasım 2018
    Motosikleti
    Ktm duke 250
    Arkadaşlar yeni konu açmamak için buraya yazıyorum bazı sitelerde 110 ve 150 tabanlı anlaş viento sport satıldığını gördüm ama kendi sitelerinde YAKINDA ibaresi var. Sitelerdeki numarayı aradım açan yok. Bu lastikler var mı piyasa da yoksa daha çıkmadı ön satış olarak mı alıyorlar ? Birde istanbulda bu lastikleri satan ve montajını yapan neresi var bilgilendiren olursa sevinirim.

  4. #44
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı bursalıali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ülkede Anlas gibi muhteşem bir lastik üretiliyorken , bir başka lastiğe para verenin ya aklı eksik, ya da parası çoktur.
    Tabi ki 100 hp ve üzeri makinelere sözüm yok.
    90 beygir makine kullanıyorum ve pirelli diablo corsa 2 aldım hocam.
    çok zengin değilim, memurum. aklı eksik olanlardan mıyım sizce?

  5. #45
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    09 Eylül 2017
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM Duke 390 2017
    Arkadaşlar herkese merhaba. Bu konu üzerinden deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

    Duke 390 2017 sahibiyim, motorum 13.000 km olmak üzere. 12500 km boyunca Metzeler Sportec M5 ler ile yani fabrika çıkışı lastikleri ile kullandim. 5000 km daha giderdiler fakat ben Viento Sportlari denemek istedim. N11'den 1116 tl gibi bir fiyata satin aldım takımını. Yaklaşık 500 km'dir de Viento'lar ile sürüyorum motorumu.

    Viento'lar ile ilk sürmeye başladığım anda şunu hissettim; ufak bir yatma açısı verdiğinizde lastikler gerisini kendileri hallediyormus gibi bir izlenim oldu bende. Hatta tuhafima gitti ilkten. Motoru yatirinca daha da yatmak istiyor gibiydi. Tabii alışık olmayinca boyle bir duruma tuhaf geldi. Sonrasinda alıştım ve sürekli gectigim yollardan her gun defalarca geçtim. Lastikler beni çok etkiledi. Asfalttan kesinlikle kopmak istemeyisleri harika. İnanin abartmadan yazmaya çalışıyorum. Marka sevdalısı felanda degilim. Parami en doğru şekilde kullanmanin sevdalisiyim sadece. Kolay kazanılmıyor sonuçta. Sabah ise gitmek icin yola çıktığım andan itibaren lastikler "Korkma biz buradayız" diyorlar. Geçen Çarşamba arkadaşlar ile Kocaeli Umuttepe Kampüsünün oradan Şile yoluna doğru sürdük. Ve lastikleri 200 km boyunca neredeyse durmaksızın limitlerine kadar zorlama imkanım oldu. İnanın 200 km boyunca lastikler ile alakasi en ufak bir tehlike yaşamadım. Yol tutuslari çok iyi. Hava sebebiyle islak olan yerlerde vardi ve oralarda bile çok iyiydi. SuperCorsa 2'li Tracer 900'un kıçından bir saniye bile ayrilmadim. O ne hizla donduyse bende döndüm ve hatta kimi virajlarda hızlı kalip gaz kestiğim oldu. Ufak tefek hatalarim oldu ve lastikler onlarida affetti. Dönüşte ise yağmur artti ve yol ıslaktı. En azindan metzeler ile kiyasliyorum onlara kiyasla cok cok iyiydiler. İslakta bile yattikca yat diyor lastikler. Hic güvensizlik vermiyor. Ben aldığıma şuan icin cok memnunum. Neden şuan icin diyorum; ömrü hakkinda yorum yapamıyorum. Veya bundan 7k km sonra hala ayni performanslari olacak mi veya ona yakin bilemiyorum. Kullanip deneyimleyecegim. Bir arkadasima daha aliyoruz onda da Duke 390 2017 var. Hatta Tracer 900 e binen arkadaş bir sonraki lastiğim Viento Sport olacak dedi. Bu daha ill versiyonu bu lastiğin. Gelistirilir Viento Sport 2 gelir ilerleyen yıllarda. Yanlış bir şeyler yapmazlar ise onun performansini düşünemiyorum bile. Benim makinam 400cc 45 hp. Daha güçlu makinalarda ne olur bilemem. En azindan bu güç seviyesindeki performansini merak edenlere rehber olur yazdıklarim.

    Sormak istediğiniz var ise benim yazmayı unuttuğum sorabilirsiniz cevaplarim. İyi gunler saygılar herkese...
    tommygun, Thesinner83 ve Peyk_74 bunu beğendiler.

  6. #46
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    sanırım viento çok yumuşak hamurlu. yol tutuşu bu kadar iyiyse ömrü de bi okadar kısa olur. ama o yol tutuşuna kısa ömür olsun o kadar.
    haftaya cumartesi lastik değişimi için randevu aldım sayılır.

    aslında yarın değiştirecektim ama yalovaya gitmem gerekti.

    aklımda hala capra rd var ama belki bi süpris yapıp viento takarım belli olmas

  7. #47

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı mavzer-i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sanırım viento çok yumuşak hamurlu. yol tutuşu bu kadar iyiyse ömrü de bi okadar kısa olur. ama o yol tutuşuna kısa ömür olsun o kadar.
    haftaya cumartesi lastik değişimi için randevu aldım sayılır.

    aslında yarın değiştirecektim ama yalovaya gitmem gerekti.

    aklımda hala capra rd var ama belki bi süpris yapıp viento takarım belli olmas
    Senin motora Capra RD daha uygun olur bence. Dediğin gibi; Viento yol tutuşa odaklanmış bir spor lastik, ömrü mutlaka ki bir touring lastikten az olacaktır...

    Capra RD alırsan tecrübeni çok merak ediyorum; buradan paylaşırsın inş.? Gönlüm halen Road 5'lerden yana olmakla birlikte daha değiştirmeye temiz bir 4-5 ay var; o zamana kadar fiyatları saçmalar ve/veya fikrimi değiştirirsem Capra RD benim de radarımda...
    mavzer-i bunu beğendi.

  8. #48
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    09 Eylül 2017
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM Duke 390 2017
    Alıntı mavzer-i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sanırım viento çok yumuşak hamurlu. yol tutuşu bu kadar iyiyse ömrü de bi okadar kısa olur. ama o yol tutuşuna kısa ömür olsun o kadar.
    haftaya cumartesi lastik değişimi için randevu aldım sayılır.

    aslında yarın değiştirecektim ama yalovaya gitmem gerekti.

    aklımda hala capra rd var ama belki bi süpris yapıp viento takarım belli olmas
    Capra RD'lerinde cok iyi olduğunu okudum hep. Kullanan bir arkadaşımda var oda aşırı memnun. Fakat Naked makina olduğu icin Viento Sport tercih ettim ben. İyikide almisim diyorum.

  9. #49

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Peki bu lastiği alıp 5 10 bin km yapan yok mu ? Ömrü hakkında o bilgi verse bize

  10. #50

    Üyelik
    30 Mart 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    Mondial cup, Pulsar 200 NS, Dominar, Honda NC750 S
    Daha yeni lastik değişmiş biri olarak bende topa gireyim madem. Arkadaşlar benim NC750 Sin lastikleri ömrü eskimeye bağlı olarak uzun müddet önce bitmişti. Ha değiştim ha değişecem derken bir ay filan önce lastik kaynaklı ufak bir kaza atlattım şurda videosu var. http://www.motosiklet.net/forum/etki...igim-kaza.html Normal şartlarda ortalama bir lastikle rahat kurtarılır bir viraj iken ben alamadım. Bu kazayı atlatınca radarımdaki 3 lastikten biri olan Capra RDyi tercih ettim. Diğer iki seçenekte Mitas sport force plus, Michelin ppilot power 2 ve Capra. Üçünün fiyatı aynı hemen hemen ama kullanıcı yorumları üzerine ve yerli olması nedeniyle Capra RD aldım taktırdım. Şöyle söyliyim motoru lastikçiden alır almaz kendi kendime bu saate kadar niye bekledin diye sövdüm. Tabi eski lasitklerimin çok kötü olmasınında etkisiyle bambaşka bir hisle motoru sürdüm. Öneceden yolda dansöz gibi oynayan motor milim kıpraşmaz oldu. Dönüşler nefis bir hale geldi. Tabi bunlar kısa süreli yorum ilerleyen süreçte nolur bilemem. Islak performansının pahalı markalardan iyi olduğunu duydum ama test etmedim henüz, ilerleyen süreçte onuda paylaşırız.
    Sonuçta hepimiz ölecez...!

  11. #51
    ShipShaq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2020
    Motosikleti
    Triumph Street Triple R (2021)
    Ben de yaklaşık 500 km dir kullanıyorum (CBR500R 2018). Yukarıda Soprano4192 nickli arkadaşın dediklerine %100 katılıyorum. Yazdığı deneyimlerinin hepsini ben de uyguladım. Teke virajları vs. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 3000 km'lik bir uzun yol deneyimine çıkacağım bu lastiklerle. Negatif şeylerle karşılaşırsam buraya eklerim.

  12. #52
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    09 Eylül 2017
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM Duke 390 2017
    Şile yolundaki o ani saga ve sola dönüşler yok mu hele. Motor resmen süzülüyor. Lastikler işini o kadar iyi yapıyor ki sen hata yapmadigin veya suspansiyonlarin yetersiz kalmadığı sürece lastikler o asfaltı kesinlikle birakmaz. Bunu cok net hissediyor insan.

  13. #53
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Vientoları bilmem de sanırım çapra hariç hiç bir anlası motoruma takmam. Lastiklerim daha 4bin km de falan. Orta sıcaklıkta ısındı bugün çıkalı 2 3km oldu yani yola. Virajda götü geldi motorun. Vientoları bile takacak olsam ben durup bi düşünürüm cidden. Şimdi motoru değişicem. Alacağıma kafadan lastik fiyatı hesap edip bakıyorum. Almışken de 500 600 daha verip kalitelisini alırım ampul değil bu abi lastik ya.

    Edit: önler anlas tournee sport
    Arkalar anlas nr32 garip desenli bi lastik

  14. #54

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Motosikleti
    YZFR25
    Alıntı Soprano4192 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkese merhaba. Bu konu üzerinden deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

    Duke 390 2017 sahibiyim, motorum 13.000 km olmak üzere. 12500 km boyunca Metzeler Sportec M5 ler ile yani fabrika çıkışı lastikleri ile kullandim. 5000 km daha giderdiler fakat ben Viento Sportlari denemek istedim. N11'den 1116 tl gibi bir fiyata satin aldım takımını. Yaklaşık 500 km'dir de Viento'lar ile sürüyorum motorumu.

    Viento'lar ile ilk sürmeye başladığım anda şunu hissettim; ufak bir yatma açısı verdiğinizde lastikler gerisini kendileri hallediyormus gibi bir izlenim oldu bende. Hatta tuhafima gitti ilkten. Motoru yatirinca daha da yatmak istiyor gibiydi. Tabii alışık olmayinca boyle bir duruma tuhaf geldi. Sonrasinda alıştım ve sürekli gectigim yollardan her gun defalarca geçtim. Lastikler beni çok etkiledi. Asfalttan kesinlikle kopmak istemeyisleri harika. İnanin abartmadan yazmaya çalışıyorum. Marka sevdalısı felanda degilim. Parami en doğru şekilde kullanmanin sevdalisiyim sadece. Kolay kazanılmıyor sonuçta. Sabah ise gitmek icin yola çıktığım andan itibaren lastikler "Korkma biz buradayız" diyorlar. Geçen Çarşamba arkadaşlar ile Kocaeli Umuttepe Kampüsünün oradan Şile yoluna doğru sürdük. Ve lastikleri 200 km boyunca neredeyse durmaksızın limitlerine kadar zorlama imkanım oldu. İnanın 200 km boyunca lastikler ile alakasi en ufak bir tehlike yaşamadım. Yol tutuslari çok iyi. Hava sebebiyle islak olan yerlerde vardi ve oralarda bile çok iyiydi. SuperCorsa 2'li Tracer 900'un kıçından bir saniye bile ayrilmadim. O ne hizla donduyse bende döndüm ve hatta kimi virajlarda hızlı kalip gaz kestiğim oldu. Ufak tefek hatalarim oldu ve lastikler onlarida affetti. Dönüşte ise yağmur artti ve yol ıslaktı. En azindan metzeler ile kiyasliyorum onlara kiyasla cok cok iyiydiler. İslakta bile yattikca yat diyor lastikler. Hic güvensizlik vermiyor. Ben aldığıma şuan icin cok memnunum. Neden şuan icin diyorum; ömrü hakkinda yorum yapamıyorum. Veya bundan 7k km sonra hala ayni performanslari olacak mi veya ona yakin bilemiyorum. Kullanip deneyimleyecegim. Bir arkadasima daha aliyoruz onda da Duke 390 2017 var. Hatta Tracer 900 e binen arkadaş bir sonraki lastiğim Viento Sport olacak dedi. Bu daha ill versiyonu bu lastiğin. Gelistirilir Viento Sport 2 gelir ilerleyen yıllarda. Yanlış bir şeyler yapmazlar ise onun performansini düşünemiyorum bile. Benim makinam 400cc 45 hp. Daha güçlu makinalarda ne olur bilemem. En azindan bu güç seviyesindeki performansini merak edenlere rehber olur yazdıklarim.

    Sormak istediğiniz var ise benim yazmayı unuttuğum sorabilirsiniz cevaplarim. İyi gunler saygılar herkese...
    Hocam yattıkça yatıyor lastikler kendi hallediyor olayı her yeni lastikte olan bi olay. Önceki lastiğiniz artık düzleşiyor dümdüz olmasada düzleşiyor sonuçta çoğunlukla düz gidiyorsunuz. Ben bu olay olmasın diye özellikle düz yolda bile sürekli slalom yapardım. Ona rağmen yeni lastik taktığımda bir boy büyük lastik takmama rağmen ip üstünde gidiyormuş gibi hissettim önceden araba sürüyormuşum dedim. Sürekli dıngılmaya müsait ve yatırınca motor düşermişçesine yatışa geçiyordu beni yere çekiyordu resmen. Bunun sebebi lastiğin yapısının henüz bozulmamış olması gerektiği gibi olması.

  15. #55
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    09 Eylül 2017
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM Duke 390 2017
    Olabilir. İlerleyen zamanlarda göreceğiz gerçek performansını.

  16. #56
    mustafaat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    Ankara, İzmir
    Motosikleti
    Aprilia RST1000 Futura (şu an motosikleti yok)
    Eskiler bu düzleşmeyi gidermek için lastiği zımparayla tekrar yuvarlatırlardı
    "Acemisi olduğunuz tekniği önce kapalı alanda, tedirginlik geçtikten, tekniğe hakim olduktan sonra yolda deneyin ve yavaş yavaş yol sürüşüne aktarın." motorhikayesi.com | "Motosiklete Binmeyin, Motosikleti Sürün"

  17. #57

    Üyelik
    18 Mart 2014
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Tracer700
    yorumun biraz agır olmus bende lastikleri degistiriken biraz arastırdım biraz pahalı ama road tec01 aldım motosikletten aldıgım keyif cok daha fazlalastı anlasa nedense pek guvenemedim herkez tabi butceye gore en iyisini almak istiyor


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler