Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Motosiklet Severler Uyuyorsunuz !!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #121
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az kaldı bi borları çıkaralım bakalım gülebilecek misin USA'den
    Bak o doğru. Petrol ve elmas çıkaran ülkeler uçuyor


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #122

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üç sene sonra logaritma:

    Bu devirde motorlu taşıt lüks. Bisiklet en güzeli. Bakın millet elinde motosiklet öylece bekliyor. Satamıyor da. Bisiklet öyle mi? Her yere bisikletle gidiyorum. Hem spor oluyor. Alımı satımı kolay. Türkiye şartlarında motorlu taşıt özel uçak gibi bir şey bana göre, benim fikrim yani.
    Ben 2006-2007 yılındada bu forumda aynı şeyleri yazıyordum gir eski mesajlarıma bak hep demişimdir bu ülkenin hacmi 250cc dir diye...
    ben hiç değişmedim taş gibi kaya gibi sabitim.. o yüzden ön görülerinide kendine sakla zira ben sabitim değişken olmadım.. 3 sene sonrada şu günkü söylemlerimden farklı bir şey demiycem.. senin o dediklerini söylemem rahat ol.. hayallerini fantezelerini kendine sakla başkalarını tanımadan bilmeden hakkında yorum yapma..


    örnekde veriyim buyrun 2009 dan tam 10 sene önceki mesajım

    http://www.motosiklet.net/forum/yeni...lmustur-8.html

    yazımında bir kısmını alıntı yapıyım 10 sene önceki vtr250 konusunda mesajım..

    o zamandan bu zamana değişen tek şey o zamanlar gelirimiz alım gücümüz genel olarak bu zamana oranla çok daha iyiydi.. benzin fiyatları bugünün gelir oranlarında çeyrek fiyatıydı.. ona rağmen o zamanda dünyanın en pahalı benzini bizdeydi ama idare ediyorduk artık idarede edemiyoruz.. çünkü alım gücü dengemizi alt üst ettiler..

    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor türkiye standartlarında güzel hep derim türkiyenin motoru 250cc dir kaliteli 25-30 beygirlik 250 cc lik kalıplı bir motor türkiye standartlarında bu uçuk kaçık fahiş benzin fiyatlarıyla dünyanın en pahalı benzinini kullanırken en ideal motordur..
    türkiyenin eni belli boyu belli en kral mesafe 2000 km yi geçmiyor misal edirneden hakkari işde türkiyenin bir ucundan diğer ucu bu mesafeyide kaliteli 250cc lik bir motor için hiç bir şeydir..

  3. #123
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben hiç değişmedim taş gibi kaya gibi sabitim.. o yüzden ön görülerinide kendine sakla zira ben sabitim değişken olmadım.. 3 sene sonrada şu günkü söylemlerimden farklı bir şey demiycem.. senin o dediklerini söylemem rahat ol.
    İlahi logaritma, çok yaşa iyi mi. Sana dönek imasında bulunmak değildi amacım. Şimdi tekrar okuyunca farkettim öyle anlaşılabileceğini. Gidip taa on sene önceki mesajını falan bulmuşsun. Harbiden de aynı şeyleri yazmışsın. Ama farklı yazmış olsan da hiç sorun değil yahu.

    Millet olarak "dönek olmama" fobimiz, makul sebeplerle fikir değiştirebilmemizi engelleyecek kadar zararlı seviyede malesef.

    Temel (ahlaki ve etik) prensipler tabii ki değişmemeli, ancak içinde bulunulan şartlara göre yapılan yorumlar niye değişmesin ki? Türkiye çok daha zengin bir ülke olursa niye 250cc kalsın? Veya çok daha fakirleşirse niye 125cc olmasın? Genlerimizde mi var bu 250cc uyumu?

    Şahsen forumda o kadar geçmişim yok, lakin seneler önce yazdığım her şeyin bugün altına imza atmama hakkını saklı tutarım şahsen... Şartlar değişir, fikirlerim değişir, değişir de değişir yahu. Dileğim inşallah iyi yönde değişir, ne diyeyim... Hiç değiş(e)memek te kötü.

  4. #124
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>


    Dayanamadım
    logaritma bunu beğendi.

  5. #125
    harabe35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb 750 HORNET
    Kötü yönetilen ülke ekonomisi yüzünden AEA nın dediği gibi biz her gün daha da fakirleşiyoruz. Yoksa motosiklet fiyatlarının arttığı yok.. Avrupada Amerikada Japonyda adamlar 10 sene önce kaça alıyorsa şuan da en fazla 300-500€ farkla alıyorlar aynı motorları... Bizde üretim olmadığı için herşeyi dışarıdan aldığımız için eldeki döviz dışarı gidiyor, bu sebeple piyasada azalan döviz değerli hale geliyor ve yükselişe geçiyor... Devlet ne zaman dışarıdan hazır getirip üstüne vergi bindirip satmaktansa bir şeyler üretip ihracata önem verir, o zaman bizde avrupada ki adam gibi 5-6 aylık maaş ile motorun kralını alırız.. Ama o günler gelir mi? Hiç umutlu değilim bu konuda..
    leons bunu beğendi.

  6. #126

    Üyelik
    01 Mart 2018
    Şehir
    Büyükçekmece-İSTANBUL Hadıımköy gişeler.
    Motosikleti
    YAMAHA R6 2015
    konu bayağı ilerlemiş :D uyanma var mı ? üyelerde

  7. #127
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kınıyorum. Sarışın da değilim, sektiremiyorum da...


    REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)