Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

ÇOCUK MOTORSİKLETE BİNDİRİLİR Mİ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    invent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600RR 05
    Birde şu var, şu anda kendi dallarında bir numara olan tüm yabancı sporculara bakarsanız(örnek: f1 ve motogp sürücüleri) çok küçük yaşlarda bu işe başlamışlardır.Ve uzmanlarda bu tür kişiler için ne kadar erken yaşta başlanırsa o kadar iyi diyorlar.Tabi sizin çocuğunuz yarışçı olmayacak ama bence erken başlatmanın bir sakıncası yok aksine faydası olduğunu düşünüyorum.
    Ağaç yaşken eğilir atasözüde buraya uyuyor herhalde

    Bir atasözü daha var eğer aklına bir fikir geldiyse japonlardan önce yapacaksın ::lol:


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    27 Ocak 2005
    Motosikleti
    er5
    Çocugun bedeni gelişimi daha tamamlanmadan bence motora bindirmek yanlış bir kaza anında ufak bir düşme bile olsa motorlar en az 100 kilo 100 kilo biz büyüklerin bile başına bela olurken küçük bir çocugun kasları ve kemiklerine neler yapar siz düşünün.Ben kaza yapmam diyeniniz varmı aranızda o egzos çocugun bir yerine deyse yakar ömür boyu onun çilesini çeker çocuk.Korucu elbise dediğimiz şeylere bu sitede çok güvenen insanlar var ben hayret ediyorum fizikden anlayanlar bana hak vericektir 10 km hızla düşersen 20 km hızla düşersen işe yarar o korumalar 100 le düşünde korumamı kalıyor kolmu karıyor görün.Küçücük plastik şeyler eğer koruma birşey olsaydı bmw ler mercedesler plastik araba üretirdi hala neden alimünyumla çelikle desteklenmiş arabalara biniyoruz.daha hafif metal alışımlarda var dünya üzerinde.Tamam motora binmek güzel birşey bizde bu illeti seviyoruz ama mantıgımızıda yitirmiyelim.Çocugum oldumu gelsin 17 yaşına ilk motorunu alırım ama ondan önce bisiklete binecek öle ucuz değil benim çocugumun hayatı.

  3. #23
    motorsikletprensi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2005
    Şehir
    Afyonkarahisar - Kocaeli/İzmit
    Motosikleti
    Kawasaki Zx6R - Tvs Apache
    abi walla ben 10 yaşımdan 13 yaşıma kadar dayımın motoruna bindim ondan sonra dayımın motoru çalımdı ama cidden bence motora küçük yaşlarda binmeye başlamanın çok avantajı var bence...ama yinede sizin kararınız abi bence sen kızını önüne bindir çocuklar bu alet arabada olsa önde seyhat etmekten hoşlanır ben şimdi 14 yaşımdayım 4 senedir motor kullanıyorum şimdiye kadarda 1 kere ciddi kaza yaptım...babam şimdi motor aldı ona biniyorum çokkkkk mutluyum Allah babamdan razı olsun motoru seviyorummmmm

  4. #24
    Misafir
    çocuğunmu var derdin var ya

  5. #25
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure

    Re: ÇOCUK MOTORSİKLETE BİNDİRİLİR Mİ?

    yaw yapmayin ben 9 yasinda motora basladim eger dikkatli olunursa neden olmasn
    Alo, dikkatinizi cekerim konuyu degistirmissiniz. Cocugun kendisi nasil, ne zaman motor kullanmaya baslar degil konu. Burada cocuk yolcu olarak motora biniyor...

    -----------------------


    Alıntı analjezi adlı üyeden alıntı
    Arkadaşlar çok doğru olmadığını bildiğim halde trafikten oldukça arındırılmış (böyle yerler kaldı mı bilmiyorum) yerlerde 7 yaşındaki kızımı gezdirmek için en uygun seçenek?
    1. sadece benim önümde
    Sakin ha. Cok tehlikeli.

    2. sadece benim arkamda
    En dogrusu

    3. ben ve annesinin arasında
    Bu da tehlikeli. Motora (sepetsiz) iki kisiden fazla binmenin manasi yok. Gereksiz maceradir.
    (evet biliyorum, Uzak doguda yada Anadoluda 10 kisilik aileler biniyor, fotograflari var, herkes defalarca gordu. Yanlis... siz yapmayin.)

    Cocuk bindirmenin birinci sarti cocugun boyunun ayaklarinin peglere tam basacak kadar buyuk olmasidir. AYrica, sadece ayaklarinin yetismesi degil, dizlerinin de hafif kirik olacak bacak boyunda olmasi gerek.

    Tabii ki eldiven, dizlik, kask, mont vb. ciddi korumalar da sart.

    Uslu durmasi da sart.

    Senin uslu durman daha da sart. "Bastir baba, daha hizli" gibi laflarla gaza gelmemen gerek...

    Bu gezi kesinlikle trafikten uzakta, onun hosuna gidecek bir guzergahta, sakin, cocugu urkutmeden, motosikleti sevdirecek bir turde olmali. Ani hizlanma ve freni unut...

  6. #26

    Üyelik
    23 Şubat 2006
    dostum aynı dertten muzdaripim.gercekte enduro sevmeme ragmen alacagım motorun klasik tarzda sepet takılabilen bisey olmasını istememin sebebi de bu.su anda sepetli motorları arastırıyorum.yukarda yayınlanan ingilizce yazıdada motora degil sepete oturtabilecek cocukların sayı ve yaslarından bahsediyo.tek cozum sepetli motor.motorda cocuk tehlikeli bence.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler