Bende 7 Ekimde bir ARN 125 sahibi oldum sonunda.Bu benim için sevindirici olay.Sabah motorumu teslim aldım ve gece 01'e kadar İstanbul'u dolaştım ,balığa gittim vs....Toplam 1oo küsur km. yol yaptım (gece 01:00 a kadar). Ama akşam üstü Tophane'den Karaköy'e girmek için trafiğin arasına girdim.Aynı bir araba gibi.Ne oldu dikkatsiz bir şöför birden önünden çıkacak arabaya yol vermek için geri gelmeye başladı.Ne oldu ön çamurluğum kırıldı. neyse o nu geçiyorum.Gece 01:00'de bir taksim dolmuşunun müşteri almak için zart diye önüme dalması ile frenlere asılıp motoru yatırıp sürüklenmem bir oldu.Dolmuş beni hiçe saydı !!!Sonuç : Allahtan montum ve kaskım vardı.Vücudumun sol tarafı baştan aşağı hala ağrıyo.Dizim inmeye başladı ama hala balon gibi.Dolmuşa çarpmadım şükürler olsun.Ama onca gürültüye sadece etraftaki motorcular geldi.Dolmuş mu? kaçtı.Hatta benden haberi bile yoktu belki de . Beni sollayarak geçmesine rağmen.Üstelik 60 la gidiyordum.Haftasonunu geçtim hadi.Bugün de Kadıköy'den Gayrettepe'ye gittim. Sürekli trafiği kontrol edip motorlar nasıl gidiyor neler yapıyor diye dikkatle izliyorum.Ne kadar motor varsa benden başka! Hepsi kırmızıda geçiyor ve olmadık değil olmaması gereken yerlere, aralara ,ters yönlere giriyor. Şimdi bir acemi olarak bunları örnek alsam yarın ölürüm. Ticariler zaten motorcuların baş düşmanı.Bir de "bazı" bayan şöförler. Dün bir bayan sürücü önümde gidiyor ve bana yol vermiyor.sola dönmem lazım bilenler vardır minibüs yolundan Sahrayıcedid'den Yenisahraya dönmek için sol şerite geçmem lazım ama minibüsler vızır vızır.Kadın beni delirtti be kardeşim. Ne sağından geçiriyo ne solundan. Resmen uyuzluk yaptı bana.Ama korna çalmalarım selektör yapmalarımı takmıyor bile.Sonunda sola sinyal verdi sağa gitti...... Ben kime neye nasıl dikkat ediyim.Minibüsler zaten rally gibi gidiyor. Motorcunun dostu motorcu diycem ama kuryeler de çok kötü yaa.Tamam anladık adam ekmek parası için çalışıyo ,motor onun için ekmek teknesi, sürekli acele etmesi lazım. Ama karnını doyurmak için başka insanların canını tehlikeye atması.... Kırmızıda da geçmiycem, yayalara da yol vericem bütün kurallara da uyucam.
Acıbadem de orta yaşlı bir bayana yol verdim.Ki aramızda o kadar mesafe olmasına rağmen durdum ve yol verdim.Kadın gülümseyerek teşekkür etti.Böylece artık o nun aklında scooter kullanan ,motor kullanan herkes kötü değil.Biliyorsunuz kötü gözlerle bakılıyoruz.
Neyse baya bi dert anlattım.Ama şunu da sölemeden geçmiycem. Mecidiyeköy'de bir araba geçsene kardeşim şu aradan yolu tıkıyorsun demez mi.Hal bu ki iki arabanın arasında bir araba gibi duruyorum.Tınlamadım adamı tabi. Sonra ilerde sıkışmış arabaların arasından geçtim gittim.Bazen aralardan kaçmak şart oluyor.
Bu kadar kazayı ve hasarı motoru aldığım ilk gün yaşamak ....:(
Kaza yaptığım gece yanıma gelen bütün motorcu arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...