Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Devir saati olmayan motora devir saati takılır mı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    31 Ağustos 2008
    Başlık zaten soruyu soruyor acaba mümkün mü bu ve ayrıca mümkünse motorun neresine ne takıyoruz da o devri okuyor. Gerçekten merak ediyorum. Devir saatsiz bir motor alacağım sonrasında km sayacını değiştirip (tabiki başka şeyleri de değiştirip) scrambler tarzı bir motora çevirmek istiyorum. Olma olasılığı varsa veya bir diagramı falan varsa paylaşırsanız sevinirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    takılıyor bildiğim kadarıyla buji bağlantısının olduğu bir yere kablo bağlanıyor çakma sayısına göre devrini yazıyor motorun
    ascoliath bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    31 Ağustos 2008
    Çok teşekkür ederim

  4. #4

    Üyelik
    27 Mart 2016
    Lütfen her motora uygulanırmış gibi yayın yapmayın.İnsanları masrafa sokup sonuçsuz kalmalarına neden oluyorsunuz...

  5. #5
    sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Superlight200
    Vites gostergesi olmayan motora vites gostergesi eklendigini gordum. Her sey mumkundur isi bilen birini bulmak lazim

  6. #6

    Üyelik
    27 Mart 2016
    Motorlar ve ateşleme sistemleri birbirinden çok farklı.İki zamanlı,4 zamanlı,transistörlü,elektronik,platinli,farklı sayıda silindir adedi bunların hepsi farklı takometre gerektirir.Piyasadan alacağınız her takometre her motora takılmaz.Eğer bu videoyu monte ettiğiniz motor markasını ve takometre cinsini belirterek yaparsanız yardımcı olursunuz.Aksi taktirde insanlar her motora aynı şekilde takılabilir zanneder.Eğer bu konuda bilgim olmasa zaten laf olsun diye yazman.Bu arada 60 yaşındayım ve bilfiil çalışıyorum.Uzak yol baş mühendisiyim.Sahi senin eğitim derecen ve know-how un neydi acaba?

  7. #7

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Motorda devir müşiri(soketi, uzantısı, çıkıntısı) var, ama boşta duruyor ise takılabilir; çok da kolay olur. Eğer bunlar yoksa hiç zahmete girme.

  8. #8

    Üyelik
    27 Mart 2016
    Ego ne demek sevgili dostum,sana ilk verdiğim cevapta her motora uygulanamayacağını belirttim.Lütfen tekrar oku.Senin ilk yorumunda her motora uygulanabilir ifadesi çıkıyordu.Benim bugüne kadarki tecrübelerimden sonra ego tatmin etmek gibi bir sorunum hiç yok.Sana tavsiyem her çeşit motora sahip forum üyelerine sadece 'basit bir örnek'şeklinde tecrübelerini aktarmanın daha yol gösterici olacağıydı.Şimdi sana bir şey sormak istiyorum.Takometre bağlandığında devir adedinin yarısı görünüyorsa nasıl bir uygulama yapmak gerekiyor?Bu soru seni ölçmek için değil gerçekten bir arkadaşımın başına gelen bir olay olduğu için soruyorum.Ben çözemedim,motor transistörlü,tek silindirli ve takometre tek silindirli motorlar için yapılmış ve elektronik. Tüm takometrelerde aynı sorunu yaşıyor.Uzman olarak cevabını olumlu bir şekilde alabilirsem buradan sana bildireceğim....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)