Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sevilmeyen motorcular hakkında.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Buz gibi bir sabahta o ilk marşa bastığında, marş motorunun pistonları çevirmeye çalışan o traktörümsü sesi ve bi anda "garg gargh garg" diye ömrünü sigara içerek geçirmiş yaşlı amcanın öksürüğü gibi çalışan, bavyera'da üretilmiş sıralı iki silindirin sesi, o soğuktan titreyen vücudunu bir anda ısıtır.

    işte, motosiklet bu kadar hissiyatlı, güzel bir araçken; şu aralar çevrede "ben motorcuyum" diye gezen tipleri görünce üzülüyorum. kafasında kamera, tartışacak, kavga edecek yer arayan, uzlaşma bilmeyen, sağdan araç sollayan, makas atan, gürültü yapan heriflerden bahsediyorum.

    sevgili motosiklet ruhunu taşımayan arkadaşlarım, söyleyeceklerim var, biraz oku bunu.
    motosiklet değildir ki, sağa sola şekil yapma aleti. motosikletin üzerindeki kıyafet ise yani senin tabirinle grenaj çokta önemli değildir, kalbi motosikletle atan için. Lâkin sen sanarsın ki; motosiklet sadece yarış motoru olacak, sağda solda ön kaldıracaksın, kızlar bakacak falan... bide böyleleri gelip, üzerine sinek yapıştığında durup fiber bez ile sildiğim canım oğluşuma bakarak "gaç yapıyo bu bilader" derler. ben henüz görmedim, böyle bi denyonun gelip "dostum bu 100 ile giderken kaç metrede duruyor frenlere asıldığında?" dediğini.

    Hadi başka bi tarafa geçelim;
    Bu arkadaşlar alır hızlı bi makina, hor kullanırlar. Yağını değiştirmezler, fren hidroliklerini, balatalarını ellemezler. Debriyaj biter, zincir dişli biter, ilana koyarlar makinayı. Belki daha sinsiyse, kilometre de düşürür bunlar. Sonra bi garibim çocuğa kakalarlar. Bunlar motosikletlilerin yüz karasıdırlar.

    600lük kullananlar, 125lik kullananları ezerler... O sözüm ona Abiler için motosikleti kullanan kişi değil, kullandıkları motor ve modeli önemlidir. En sevdikleri r1dir, 1000rrdır, zx10r'dır. Nc750yi kullanana "ona o para verilir mi 2006 600lük alsaydın ya" falan derler. R1200 gs kullanana "o ne ya çok çirkin" derler.

    V-Strom gibi makinanın 40 bindeki kilometresine "ohooo çok" der. Bilmez ki o makinayla motor açmadan 300 bin giderler. Bunlar bir şeyler derler de, derler. Her şeye yorumları mutlaka vardır.

    Peki, sahiden öyle midir?

    Hani çevrede bi dedikodudur durmadan devam eder, "bizim necmi abinin amcasında vardı bu gavur icadından, bi kere bi düştü bidaha da kullanmadı" falanlar. Düşer tabii, eşşek herif çarşının içinde 200 yapıyor. İşte yukarıda bahsettiğim tiplerin 1-2 sene sonraki hâli bu oluyor.

    Kullan, sevdiğin motosikleti kullan ama torununa da öğret. Öyle sür. Düzgün sür. Senin dallamalığından dolayı, akşam haberlerini ailemizle izlerken "motor kazası 1 ölü" haberi görünce, annemle gözgöze gelmemek için neler yapıyorum, bi bilsen.

    Son olarak, Babuş'un dediği gibi "bu alet tehlikeli değil, bu(arabalar) ve bu yolları yapanlar tehlikeli. "


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2017
    Şehir
    İstanbul/Kağıthane
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Giriş çok iyi geldi be.

  3. #3
    GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2017
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    Supersport kullanıpta hava atmayan bir kişiye dahi rastlamadım

  4. #4
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    Güzel yazmışsınız aynen katılıyorum.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Ülkemizde "en doğru" diye bir tabir vardır ya, ve bu kabul görür. İnsanlarımızın vizyonu dar bırakıldığı için kendi özgür iradeleri ve kendi fikirleri oluşamıyor. Dolayısı ile abisi (çobanı), arkadaş grubu (sürüsü) hep bir ağızdan ne diyorlarsa o kabul görüyor, aksi fikir, görüş taşlanıp aşağılanıp sürünün dışına itiliyor. Kişi farklı görüşünden ötürü sürüden dışlandıkça başka bir dünya keşfetmeye başlıyor. Böylece toplum bir "birey" daha kazanmış oluyor. Farklı düşünceler, zevkler, hobiler, motosikletler, inanışlar,... vs sizi siz yapan şeyler, farklılıklarınızı bastırmayın, sizi prangalarınızdan kurtarıp özgür kılacak şeyler onlar.
    birbilent ve dummy decoy bunu beğendiler.

  6. #6
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı GLADiUSS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Supersport kullanıpta hava atmayan bir kişiye dahi rastlamadım
    biri var, bizim türklerden, 1000rr mı ne var, "motovlagger". takip etmem de, bir ara youtube öneri listesinde göründüydü. herif çekmiş motoru insanların oturduğu, gölgelendiği bi parka, gelip orda oturmaya bakan hatunlara "motorumun arkasında seni bir tur gezdireyim mi" diye muhabbet ediyor. ha bi de, lafa "sosyal deney yapıyoruz" diye başlıyor hanzo!

    EDIT: merak eden olur diye koyuyorum; yoksa izleyip de başka motorcuları rezil ettiğine sinir olmayın
    https://www.youtube.com/watch?v=EsaTJZwjjv8

  7. #7
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Sevgili Batuhan, 10 küsur senedir her ay en azından bir adet .bazan 2 tane motosiklet dergisi alır ve okurum. Hiç birinin noktasını virgülünü kaçırmadan.
    Ayrıca her kim motosiklete dair her ne yazmışsa ,elimden geldiğince okumaya çabalarım. Bence bunca sene içerisinde okuduklarım arasında ilk ona girmeye adaydı
    Sen bu yazdığın. Tebrikler , her zaman devamını bekleyeceğiz. Daha nice nice güzel yazılara , en tatlı yollara , en uzun km lere , sağlıcakla kalasın.

  8. #8
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    Eline yüreğine sağlık kardeşim güzel sözler etmişsin.
    sırf motoru ve yolları özlediği için gecenin bi yarısı bilmem kaç km uzaklaşmayan anlamaz bunları.
    anlamasın da zaten, biz nerde olduğumuzu ve nereye gittiğimizi bazen kestiremesek de her şeyin bir sebebi olduğunu biliyoruz içerlerde,
    arayışımız, yolda oluşumuz bu yüzden.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

  9. #9
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2013
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Son cümle ile çok iyi noktayı koymuşsun. Motor üstünde çok iyi bir sürücü olabilirsin. Ama asfaltın üzerindekiler tehlikeli

  10. #10

    Üyelik
    14 Temmuz 2017
    Güzel bir yazı olmuş. Güncel ve önemli konulara değinmişsiniz. Elinize yüreğinize sağlık.

    Zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir söz var bilirsiniz. Bazı insanlar motosikletin sesinden, görüntüsünden etkilenirken bazıları da hızından etkilenir.
    Tabirinizle "Sevilmeyen motorcular" gerçekten de sadece insanlara caka satmak için mi SS tarzı motor alıyor? Sadece kızlara hava atmak için mi egzoz öttürüp teker yapıyor? Yoksa bu aslında çevredeki diğer insanlar veya kızlar ile ilgisi olmayan, içten içe bir tutku mu?
    Şahsi düşüncem, bahsettiğiniz "gaç yapıyo bu bilader" sorusunu yönelten insanı "motosiklet ruhunu taşımayan" değil de "motosiklet olgusuna farklı açıdan bakan" biri olarak tanımlarsak durumu daha iyi analiz etmiş oluruz.

    Bakış açımızı bu şekilde değiştirdiğimiz zaman görürüz ki aslında her sevilen motorcunun da, sevilmeyen motorcunu da yaptığı şey aynı, kendi zevkini tatmin etmek. Kimisi motorun sesini dinleyerek zevkini tatmin ediyor, kimi sakin sakin fıtı fıtı giderek, kimi de gazı kökleyerek.
    Hız tutkunu insanlara "Yapma, etme, kendinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atma" türünde uyarılar neden yapılmak istenilen etkiyi yapamıyor? Çünkü tutkuları, zevkleri engellemeye çalışmak mümkün değil.
    Golfle ilgili bir söz duymuştum, kötü golfçü rüzgarla boğuşur, iyi golfçü rüzgarı kullanır.
    Düşünüyorum ki, "sevilmeyen" motorcuları sevmemek, dışlamak bu problemi çözmek için doğru yol değil. Bu insanların tutkularını, zevklerini yaşayabilecekleri, trafiğe kapalı ortamların oluşturulması bence en mantıklı çözüm olacaktır.

  11. #11

    Üyelik
    31 Mayıs 2012
    Şehir
    Antalya
    Al hadi bakalım temizle temizleye bilirsen ss kullanan arkadaşların motorculuğunu , Adam fena halde giydirmiş ama herkez aynı değil be hoca, bende ss kullanıyorum ama nc de kullanıyorum haklı olman hepsine giydirebileceğin anlamına gelmez, keşke genelleme yapmasaydın

  12. #12
    Tayra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Msx 125
    Elinize sağlık yazı için.

    Maalesef bu ay sonu geç olduğunu düşünsem de ehliyetimi alacağım ama vazgeçme raddesine gelmiş bulunuyorum.
    Artçı olarak bile ellerimde eldiven, kaskım, daha henüz montum olmasa bile ceket giyerek kendimi koruma altına almaya çalışıyorum bir şekilde. Fakat bazı motosiklet kullanıcılarının kasklarını kollarına takıp gezmesinden rahatsızım. Hele ki artçınız çok motosiklete aşina değil ise sizi örnek alıyor.

    Kasksız gezenlere denecek laf bulamıyorum zaten de hem sürücünün hem de artçının kaskı varken ister kısa mesafe olsun olmasın, kollarına kaskı geçirip tamamen kafayı korumasız bırakmaları beni içten içe sinirlendirmeye başladı.
    Hatta ehliyeti aldım diyelim. Ben İstanbul trafiğine çıkmaktan korkar hale geldim gözlemledikçe. Motosiklet tutkusunun bu kadar kısa sürede dehşete dönüşeceğini inanın tahmin edemezdim.

    İnsanlar ölümlerden/kazalardan maalesef ders alamıyor. Daha geçen aylarda Barkın, Olga gibi aşırı hızdan ya da yayadan vs. yaşanan talihsiz kazalardan ders çıkaramıyor. Korumasız gezmenin, şehir içi aşırı hız yapmanın yanlışlığı yerine motorun kaç bastığına, tek teker yapmasına bu kadar önem verip etrafındaki insanların can güvenliği de dahil kendi güvenliğini düşünmüyorsa ben bunun eğitimsizlik ve bazı sürücülerin yanlış yönlendirmesine yorarım.

    Misal ehliyet kurslarında şuan 18-19 yaşlarında gençler ehliyet için başvururken B ehliyeti için gelenlere sadece otomobili anlatmak, motosiklet ile ilgili düzgün 1 tane konunun olmaması, çevremizdeki esnafların "Motosiklet araç gibi gözükmüyor ki! Bisiklet gibi algılanıyor" demeleri, sırf adrenalin yaşamak için ya da "Aman zaten bir şey demezler kaldırımdan gideyim" diyen motosiklet kullanıcıları yüzünden işler iyice zıvanadan çıkmış halde. Önce teknik/teorik bilgi ama en önemlisi "BİLGİ" sonra uygulamaya geçilmeli.
    B ehliyeti alana da A alana da motorlu motorsuz tüm araçların zayıflıklarını, avantajlarını neyin ne olduğunu düzgünce öğretmeliler.

    Bilgi yoksa kaos oluşur. Herkes kendi kurallarını kendi koyar ise birbirimize karşı bilenmekten başka hiçbir şey yapamayız.

  13. #13
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biri var, bizim türklerden, 1000rr mı ne var, "motovlagger". takip etmem de, bir ara youtube öneri listesinde göründüydü. herif çekmiş motoru insanların oturduğu, gölgelendiği bi parka, gelip orda oturmaya bakan hatunlara "motorumun arkasında seni bir tur gezdireyim mi" diye muhabbet ediyor. ha bi de, lafa "sosyal deney yapıyoruz" diye başlıyor hanzo!

    EDIT: merak eden olur diye koyuyorum; yoksa izleyip de başka motorcuları rezil ettiğine sinir olmayın
    https://www.youtube.com/watch?v=EsaTJZwjjv8
    Ulan patates gibi oturttular kızları ekipmansız.Beyinsiz bunlar ya.

  14. #14

    Üyelik
    03 Haziran 2016
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    mondial mt 125
    125 cc scooterımla(70i geçmez) bizi motorcu olarak görmeyenler çok fazla, o da motor mu falanlar, sıkıştırmalar(bizzat yüsek cc li motorculardan,arabalardan bahsetmiyorum) ,ışıkta doğru düzgün beklerken yanıma gelip gazlamalar, leş gibi egzosla giderken yenen küfürde genellemelerden dolayı bana da küfür edilmesi, sırf bu yüzden benim trafikte hak ettiğim saygıyı görememem, sırf kask takıyorum diye 2 tane racing gelip bana gülmüştü ya, neymiş biz bile takmıyoruz küçüçük motorda kask ne alakaymış. ben arabalara suç bulmuyorum, bu hale gelmemizde arabaların da canını tehlikeye atacak şekilde motor kullananların daha fazla suçu olduğunu düşünüyorum.
    kahveisteyen ve bursalıali bunu beğendiler.

  15. #15
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    silme geçenler

  16. #16
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Sevgili arkadaşlar, SS kullananlara laf etmedim. Daha çok ssciler dedim. Yoksa mt7-9 gibi makinalarda da cok rastliyoruz bunlara. Ne kullanılıyorsa düzgün kullanılmalı. Yanlış anlama olduysa affola.

  17. #17

    Üyelik
    03 Aralık 2016
    Hocam bir kaç kere Kuşadası'na gelme fırsatım oldu bu dediğin şahıslardan beklediğimden çok vardı. İnsan şaşırıyor bu arada ilk paragraf öyle güzel betimledinizki sanırım 3 kere tekrar okudum.

  18. #18
    ..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 650F
    Benim de kask seçimi arifesinde bir olay geldi başıma. arkadaşın dükkanında hangi kaskı alsam falan diye sohbet ederken servise gelmiş bir arkadaş 1000rr ı varmış.. bizi dinlerken abi senin motor nedir dedi, 650f aldım kardeşim dedim, abi ona ne takarsan tak yav dedi yani arkadaşta 1000rr var o ss motor kaskı takacak ama bende 650f var onun için farketmez hani yani o da motor mu der gibi konuştu yani 15 yıldır motor kullanıyorum bir dünya km yapmışlığımız var ama 25 yaşındaki biri çıkıp daha yüksek cc motor aldı diye sizin tecrübenizin yada bilginizin bile bir önemi kalmıyor geçen gördüm motorunu gitmiş patlamış bir yerde, geçmiş olsun diyemedim.. ama yinede üzüldüm her ne kadar saygısızlık yapmış olsada..

    yani sadece nc cilere yapılmıyor buda motor mu yauuwww muhabbeti
    kahveisteyen bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tartışacak, kavga edecek yer arayan, uzlaşma bilmeyen, sağdan araç sollayan, makas atan, gürültü yapan heriflerden bahsediyorum
    yalnız bu dediklerinin hepsini normal bir şey gibi hoşgörüp araba sürenlerin %90 ı yapıyor

  20. #20
    oguncelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Nc 750 x
    Çok güzel yazı olmuş. Elinize sağlık


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)