Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

TİCARİ TAKSİ İŞGOREMEZ RAPORUYLA İCRAA BAŞLATMIŞ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    BerKToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Burası İstanbul Hacı!
    Motosikleti
    HİLTİ
    8ci ay 2015 Yılında Gültepe / İstanbulda yaşadığım kaza
    2 caddenin keştigi noktada, ortalama 30 kmh civarinda ticari taksiyle kafa kafaya çarpıştık. Kullandığım motor Çin malı bir şirket scooteri idi çarpmayla bende herhangi bir şey yoktu zaten motor devrilmedi bile. Ticari taksinin sadece tamponu kırıldı. Olayın şokunu atlattiktan sonra, foto çekip karşılıklı tutanak doldurduk. Helallestik olay yerinden ayrıldık. Benim şirket motorundada sağ grenaj ve camurlukta kırıldı. Bende şirket vasıtasıyla yaptırttım. Bu sabah
    e-devlet üzerinden baktım Hakkımda ICRAA TAKIBI görünüyor. Araştırdım Bu taksici abimiz arabasını sigortadan yaptirttmışla kalmayıp hakkimda bir gün işe çıkamadigindan bi şekilde dilekçe yazmış icraa başlatmış 780 tl. Aklimi kaçıracam bileneler fikirlerini paylaşsın. Her ticari taksinin yattığı günü bizmi ödüyoruz. Bu nasıl iştir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    1. Sigorta raporunda kaza kusur oranlarınız kaça kaçtı? ÖNEMLİ
    2. Günlük hasılatın ederi size ancak kaza kusur oranınız dahilinde rücu eder. 780 x sizin kusur payınız !! Eğer siz eski tabirle 8/8 kusurlu iseniz rakamınız hala 780tl yok 4/8 kusurlu iseniz 390 tl'ye düştü; yok 1/8 kusurlu iseniz 780x1/8= 97,5 tl'ye düştü
    3. Kusurunuz yoksa haksız yere açtığı dava yüzünden siz tazminat davası açın ve kazanın
    4. Eğer kaza kusur oranınız varsa mahkemede taksinin VERGİ levhasını isteyin böylece gerçek günlük kazancı ortaya çıkar ��. Büyük olasılıkla vergi kaçırdığından beyan ettiği kazanç düşüktür, böylece siz günlük 780 tl'den değil onun beyanı neyse o para üzerinden tazminde bulunursunuz.
    5. Ve ne olur varsa eş dost yoksa piyasadan bir avukat bulun. O görüşsün
    bpak bunu beğendi.

  3. #3
    MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2016
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    öncelikle geçmiş olsun hocam. Şu aralar taksicilerin yeni modası bu taksi yattı parası... Neymiş ticari araçmış ticari zarara uğramış aracı tamir olana kadar. olay böyle olunca ne kopartırsam kar ayağına gidiyorlar 200-300-500 gibi.. Öncelikle sbm den sorgulatırsan,
    1- hasar kayıtlarında suç oranı nedir_? %50 %50 gibi bir suç oranı varsa sizden 5 kuruş para alamaz mahkemeye ver de direk.
    2- 1 günlük 780 tl lik kazancının olduğunu maliyeden kanıtlayabilir ise. o parayı sizden mahkeme yolu ile alır. Bunu kanıtlayabilmesi için yıllık vergi beyanına bakıyorlar çarpıyorlar bölüyorlar sonra 1 günlük çalışma tutarını sizden tahsil ediyorlar. aklınızda olsun taksiciler bu beyanı genelde kanıtlayamıyor çünkü her yıl zarar gösteriyorlar vergi vermemek için. günde 700 Lira kazandığını beyan eden bir taksici sene sonunda nekadar vergi vermesi gerektiğini siz düşünün.
    3- 2015 yılında böyle bir mahkeme kararı olduğunu sanmıyorum son zamanlarda türedi bu olay. yani geriye dönük böylebir dava açabilirmi diye tanıdığınız bir avukata danışmanızı öneririm.
    4- olaki taksici geri adım atmıyor sizde para vermek istemiyorsunuz mahkeme olayları gelişti. olay şöyle oluyor; expertiz raporu + kaportacıdan yazılı beyan kaç gün yattığına dahil + bilir kişi onayı isteyebilirsiniz kaporta işçiliği 1 gün tutarmı gerçekten sigorta şirketine belirtilen iş yapılmış mı gibi + yıllık vergi beyanına bakarlar + Türkiye şöförler odasından yazı isterler günlük kazanç tutarı gibi bi belge. sonuç olarak olaki hepsi bunların sizin aleyhinize çıktı mahkeme masrafları + mahkemenin belirlediği tutar size yansır.

    Benim fikrimce adam sizi arar ise prosedürü bildiğnizi söyleyin. Mahkemeni aç ben her türlü razıyım mahkemenin kararına sana elden 1 kuruş vermem ancak bu hakkınızı su istimal ettiğiniz bu raporlarda ortaya çıkar ise bende size maddi manevi tazminat davası açacağım diye güzelce bir göz dağı verin...
    İyice azıttılar hani kaza olsada çalışmadık diye para koparsak ayağına yatar oldular.
    Eğer para vermeyi göze aldı iseniz mutlaka şu tarihte şu plakalı araçlar arasında oluşan kazada .. T ... plakalı araca doğan ticari zarardan dolayı kişiler arasında sulh yolu ile anlaşmaya varmış olup tüm dava yollarının kapanacağını beyan ederim gibi bi yazı yazdırıp imzalatın taksiciye.

    Çok geçmiş olsun...

  4. #4

    Üyelik
    10 Mart 2017
    Avukat bulun. Ama genelde avukatlar uzlaşma yoluna giderler. Çok zarar vermek istemezler karşı tarafa. O yüzden bulduğunuz avukata söyleyin ben bu i.nenin anasını seveceğim ona göre ne gerekiyorsa yap diye. Tabi gününü geçirmeden önce icrayı düşürün, yoksa önce ödemek zorunda kalırsınız.

  5. #5

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    İhbar/İhtar vs yapılmadan icraa nasıl başlatılmış?

  6. #6
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Kusura bakmasın kimse ama taksicilerden genelleme yaparak yazıyorum,nefret ediyorum.
    Monty ve RoofRoof bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    10 Mart 2017
    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmasın kimse ama taksicilerden genelleme yaparak yazıyorum,nefret ediyorum.
    +1.........
    Salurbey bunu beğendi.

  8. #8
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    ilk defa duydum böyle bişeyi.. hususi araç sahibinin işleri aksamıyo mu ?

  9. #9
    mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Taksici böyle para alabiliyorsa o zaman herkes her kazada para ister. Millet der ki "Arabamı 1 hafta kullanamadım 1 haftalık araç kira parası verin bana".

    Hem sorun bakalım o taksici günlük 780 liralık vergi veriyor muymuş?

  10. #10
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Ahlaksız hepsi. Taksici olmak için vasıf gerekmiyor ki. Londra ol sıkıysa black cab lerde. 10.000 lerce kişi sinava giriyor ve çok azına lisans veriyorlar. Orda bile sevmezdim fakat Tr'de esrarkesi psikopati serserisi sabıkalısi hepsi taksici veya dolmuşçu. Ahlaksizlar

  11. #11
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Avukatlara ne kadar guvenilir bilmiyorum ama tek bir avukata gitmeyin. Hakkinizi arayin. Umarim uc kagitci grubundan bir avukata denk gelmezwiniz. Sonra kat ve katini odetirler haberiniz olsun.

  12. #12

    Üyelik
    07 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr250R -> Yamaha MT-07
    İcraya itiraz edersen karşı taraf itirazın iptali davası açmak zorunda o da çok uzun sürer bilirkişiler gelir uzar da uzar. Yani durumda kim haklı bilmiyorum ama sen haklıysan adamın çakallık yaptığını düşünüyorsan direk itiraz et. Hem uzun süre herifi uğraştırırsın hem de adam haksız olduğu için onca süre boşa umutla beklemiş bir de fazladan icra dairesine harç yatırmış avukata para kaptırmış olur.

  13. #13

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Taksici beyniyle böyle bir şeyi tek başına yapmış olamaz, muhtemelen taksi sahibi, şoförün 1 günlük yevmiyesini kesmiş ve yol göstermiş olmalı.
    mustafa_325 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)