Eğer 2 yıl A2 ehliyete sahip olursak A sınıfı ehliyete geçmek için başka koşullar aranacak mı?
Eğer 2 yıl A2 ehliyete sahip olursak A sınıfı ehliyete geçmek için başka koşullar aranacak mı?
Şuan A2 ehliyetim var 1 Ocak’ta ehliyetim yenilenince sınıfım ne olacak?
Eğer 24 yaşından küçükseniz ve A2 ehliyetiniz 2 yıldan yeni ise sınıfınız A2 olacak, ehliyetiniz 2 yıldan eski ise sınıfınız A olacak. 24 yaşından büyükseniz ehliyetin tarihine bakılmaksızın sınıfınız A olacak.
Şuan a2 almak için yaş sınırı var mı?
peki 23 yaşında biri için bu sene a2 ehliyetini alıp seneye a ehliyeti alması için onu nasıl bir yol beklıor?
merhaba abi mayis 10 da aliyoum ehliyeti A1 yanliz. A1 ehliyetin fiyati nedir toplam olarak yada ne kadar olmalidir. kayserideyim onerbilecegin surucu kurslari varmi abi. bide ogrenci adamim. fiyat sorun biraz motor hakkinda bayagi teknik bilgim var. fiyati nedir abi Teşekkürler.
Gunaydin merak ettgim hususlari cevaplarsaniz ona gore kendime plan cizeyim,2 gun once sinavdan gectim
1.kursun sertifika vermesi ortalama ne zaman alir
2 sertifikayi elime almadan emniyete randevu basvurusu yapabilirmiyim vakit kazanmak icin
3 b ehliyetim eski kart 15 yildir var buna a1
ekliyor olacagim emniyetten hangi secenekler uzerinden ilerlemem gerek
4 emniyete evraklari verdim diyelim ama ehliyetin elime gecmesi haftalar surerse ben bu esnada motor alabilir ve trafige cikabilirmiyim.
Tesekkurler.
Arkadaşlar v-strom almayı düşünüyorum a2 yeni ehliyet alamayacakmıyım şimdi? Alırsam polis durdurdurduğunda bağlar ya da dikkatini çekermi?
Bende A2 var 6 senedir yenilesem (senelik iznimde) prosedür nedir?
1-
2-
Şeklinde yazarsanız sevinirim..
Sağlık raporunu Aile hekimi veriyor değilmiş extra hastane heyet vb gerekmiyor?
abi şu soruyu sormak yerine motor kaç kw baksan cevabı bulacaksın. lütfen bu kadar üşengeç olmayın.
c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
motor 66 beygir yani 50 kw civarı. yani kullanılamıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------
http://ehliyetsinavihazirlik.com/ind...islemleri.html
tüm soruların cevapları burada mevcut. eğer yurt dışına çıkmayacaksanız acele etmeyin bence. 2026'da tekrar değiştirmek zorunda kalırsınız, ayrıca ileride sınıf ekletirseniz değiştirme işlemi de arada hallolmuş olur.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
hocam ben 27 haziran 1999 doğumluyum bu ocakta 18 yaşıma yıl olarak gircem ozaman B ve A2 ehliyeti için kursa başvuru yapabilirmiyim direksiyon sınavı bildiğim kadarıyla 21 ağustosta oluyormuş ben o tarihe kadar çoktan 18 yaşımı doldurmuş olacam teşekkürler şimdiden
ATV motor ehliyeti tam oalrak hangisi anlamadım gitti. Bu konuda beni net olarak aydınlatabilir misiniz? ehliyetsinavkursu.com da A2 sürücü belgesi ile kullanabileceğim yazıyor (burada). Ancak başka yerde B1 ehliyetde yeterli diyor. net cevap verecek olan var mı
Benim a2 ehliyetimin veriliş tarihi 2006. bana hangi sınıf ehliyet verecek şimdi?
mesela ben gectımız mayısta A1 aldım yıllardır b de vardı sıkıntı yok , gelelım zurnanın son delıgıne 150lık hero hunk begendım gucu 11kw nın altında , bayi sorun olmaz dedi 11 kw gecmedıgı ıcın.
toplam 3 trafık polısıne sordum ( 2si ayrı ayrı motosıkletlı trafıkcı ) kullanırsın dediler , bır gun yıne sagda cekmıs trafık ekıbı varı aracta 3 kısıydıler onlarında 2 sı kullanırsınderken , aractakı dıgerı zxaten kardesım kaskı varsa ehlıyetın ruhsatın tamsa tamam , bızım durup gucunun kılosuna oranını mı hesaplıycaz işimiz gücümüz yok dedi.
fakat forumlarda onlarca mesaj gordum hayır 125i gectıgın an A1 değil A2 olmasın yazan.
dogrusu ne ?
benim bildiğim hem 125cc yi geçmeyecek, hem 11 kw'yi geçmeyecek, hem de ağırlık oranı tutacak. a2 de ise cc sınırı yok, 35kw'yi geçmeyecek ve ağırlık oranı tutacak. ama tabi 150cc kullanırken polis durdurur bakar ceza yazmaz onu bilemem. sonuçta polisler de doğru düzgün okumamış ve öğrenmemiş olabilirler. en basiti ilgili kanunu resmi siteden açıp bakmak.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
http://ehliyetdenemesinavi.com/A2-eh...nda-bilgi.aspx
burda bazı bilgiler var. Yardımcı olur mu bi bak kardeş.
Arkadaşlar günaydın yani 6 sayfa mesaj var bir çoğunu okudum hemen hemen herkes aynı soruları sormuş herkeste aynı cevapları vermiş ama ne hikmettirki kimse beklediği cevabı alamamış benimde anlamadığım nokta şu ?
Şimdi ben a2 ehliyeti alalı olmuş 7 sene hatta içerde yatmışlığıda var 9 sene bu yeni kanun eski ehliyetler içinde geçerli oluyormu ?
Bazıları direkt a ehliyete çevirebiliyoruz demiş buna gerek varmı bir arkadaşım eğer eski a2 ehliyetin varsa değiştirmene gerek yok demişti tam olarak durum nedir ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)