Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

A1-A2-A sınıfı ehliyet ile ilgili detaylı açıklamalarım ve sürücü kursları !!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101

    Üyelik
    05 Aralık 2015
    Eğer 2 yıl A2 ehliyete sahip olursak A sınıfı ehliyete geçmek için başka koşullar aranacak mı?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Alıntı eminemre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yakın zamanda eski b-a2 ehliyetini yeni ehliyete çeviren oldu mu? B-A olarak mı geçiyor dönüştürüldüğü zaman? Açıkçası ben yeni ehliyeti (5 sene vakit var) ehliyet işlemleri emniyetten nüfus müdürlüklerine devrolduğu zaman almayı planlyorum. Sanıyorum yakın zamanda bununla ilgili bir yasal çalışma olacak.
    Ben ve eşim yeniledik ehliyetleri, A A1 A2 B B1 D1 F M şeklinde veriyorlar.
    Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.

  3. #103

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Motosikleti
    nc750x
    Alıntı lawyer_16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...Peki mevcut ehliyetlerimiz ne olacak diye sorarsanız, şu anda a2 ehliyeti olanlar, eskiden hazır dosyası olup ehliyetini almamış olanlar veya şu anda sürücü kursuna a2 ehliyet için kayıt olmuş olanlar bu yeni yasadan etkilenmeyecek. 2016 yılında onların ehliyetleri A sınıfı olarak verilecektir ve her motoru kullanabileceklerdir.
    Şuan A2 ehliyetim var 1 Ocak’ta ehliyetim yenilenince sınıfım ne olacak?

    Eğer 24 yaşından küçükseniz ve A2 ehliyetiniz 2 yıldan yeni ise sınıfınız A2 olacak, ehliyetiniz 2 yıldan eski ise sınıfınız A olacak. 24 yaşından büyükseniz ehliyetin tarihine bakılmaksızın sınıfınız A olacak.

  4. #104

    Üyelik
    19 Kasım 2015
    Şuan a2 almak için yaş sınırı var mı?

  5. #105

    Üyelik
    27 Mart 2016
    Şehir
    Gebze
    peki 23 yaşında biri için bu sene a2 ehliyetini alıp seneye a ehliyeti alması için onu nasıl bir yol beklıor?

  6. #106

    Üyelik
    08 Ocak 2016
    Motosikleti
    Bajaj 125 st
    Alıntı lawyer_16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba mt ailesi öncelikle hayırlı kandiller..

    Bildiğiniz üzere ocak 2016 itibarı ile motosiklet ehliyetleri 3 sınıfa ayrılıyor. Ben de bir sürücü kursu sahibi kardeşiniz olarak yeni sistemi sizlere açıklamak istedim. Bazı facebook gruplarında paylaştığım yazıyı aynen sizinle de paylaşıyorum:

    Öncelikle 11 aralık tarihinden itibaren sürücü kursuna kayıt yaptıran kişiler ocak 2016 dönemine kayıt yaptırıyorlar ve 3 çeşit motor ehliyetinden birini alma imkanları oluyor.
    1. olarak a1 sınıfı ehliyet: 16 yaşını dolduran kişiler alabilir. a1 sınıfı ehliyet ile en çok 125 cc ve 11 kw gücündeki motorlar kullanılabilir. yamaha ybr125, yzf r125, mt125, honda cb 125ace vs.. Şu anda sürücü kurslarının neredeyse tamamında 100 cc ve 125 cc motorlar bulunmakta. Sürücü kursları mevcut motorları ile sadece a1 ehliyetine kayıt alabilirler. Haberiniz olsun.
    2. olarak a2 sınıfı ehliyet: 18 yaşını dolduran kişiler alabilir. a2 sınıfı ehliyet ile en fazla 35 kw gücündeki motorlar kullanılabilir. a2 ehliyetin kullanacağı motosikletin hacim sınırı yönetmelikte belirtilmemiş. 200 cc de olsa 800 cc de olsa 35 kw gücü geçmiyorsa a2 ehliyet ile o motoru kullanabilirsiniz. Şu anda sürücü kurslarında a2 ehliyet vermeye uygun motor bulunmamaktadır. a2 ehliyet verebilmek için hem 125 ccyi hem de 11 kw gücü geçen bir motosiklet alması gerekir sürücü kurslarının ve tabi bu motorla eğitim ve sınav yapılmalıdır. Sürücü kurslarına kayıt yaptırıp a2 ehliyeti almak isteyenler buna çok dikkat etmelidirler. Dün bir araştırma yaptım. Mondial marka z one diye bir motor var. 180 cc ve 11,5 kw. Muhtemelen birçok sürücü kursu aralık ayı bitmeden bu motordan alacaktır. Tahminimce bu motor a2 ehliyet vermek için uygundur.
    Son olarak da A sınıfı ehliyet için ise 2 şarttan birisi aranmaktadır. Ya 2 senelik a2 ehliyet şartı ya da 24 yaşını doldurmuş olma şartı. 2 senelik a2 ehliyeti olan kişi zaten 20 yaşını doldurmuş olacaktır fakat kanun yine de 2 senelik a2 ehliyetinin yanında 20 yaşını doldurmuş olma gibi bir şart da getirerek kelime israfı da yapmıştır. A sınıfı ehliyet ile tüm motorlar kullanılabilir. A sınıfı ehliyet verebilmek için sürücü kursunun 35 kw gücünü geçen bir motora sahip olması ve bu motorla sınav yapması gerekir. Sürücü kurslarına kayıt yaptırırken muhakkak buna da dikkat ediniz.
    Peki mevcut ehliyetlerimiz ne olacak diye sorarsanız, şu anda a2 ehliyeti olanlar, eskiden hazır dosyası olup ehliyetini almamış olanlar veya şu anda sürücü kursuna a2 ehliyet için kayıt olmuş olanlar bu yeni yasadan etkilenmeyecek. 2016 yılında onların ehliyetleri A sınıfı olarak verilecektir ve her motoru kullanabileceklerdir. Fakat 10 aralığa kadar kayıt yaptırmayıp 11 aralık itibarı ile ocak dönemine kayıt yaptıranlar bu yeni yasadan etkileneceklerdir.

    Arkadaşlar bu yazıya ilave etmek istediğim birkaç şey daha var. Sürücü kursları mümkün olduğunca maliyeti düşük motosikletlere yönelirler ve pek bakım yaptırmazlar. Bu yüzden tercih edeceğiniz sürücü kursunun fiyatından çok motor markasına ve hocasının tipine bakınız. Ne kadar anlıyor motordan, size kanunen vermesi gereken dersin süre olarak tamamını veriyor mu.. Bir de birçok kursun eğitim adı altında yaptıkları maalesef sınavdan 1-2 gün önce 10-15 adayın tamamını çağırıp herkese 10ar, 20şer dakika kullandırmaları ve pedalların yerlerini göstermelerinden ibaret oluyor. 2013'ten beri kendimize ait sürücü kursumuzda motosiklet eğitmenliği yapıyorum. Hiçbir zaman bu duruma düşmedik çok şükür. Fakat 2016 ocaktan itibaren Bursa'da sahibi bulunduğum Burak Sürücü Kursu'nu başka bir yöneticiye devredip buradaki motosiklet eğitmenliği işimi de bırakacağım. Bense kendime alacağım 35 kw üstü bir motorla belki başka bir sürücü kursunda A sınıfı için kayıt alıp eğitim verebilirim. Zaten her ilde ancak birkaç tane A sınıfı ehliyet veren sürücü kursu olur. Bursa'da da benim tercih edeceğim bir sürücü kursu olacak ve sosyal medyada bunu yayınlayacağım. A sınıfı ehliyet almak isteyenler aman ha sakın 125-150-180-250 cc motorlar ile eğitim ve sınav yapan sürücü kurslarına aldanmasınlar. O sürücü kursları o motorlarla en fazla A2 ehliyet verebilirler. Bursa'da A sınıfı ehliyet almak isteyenler bizzat bana ulaşırlarsa yardımcı olacağım.

    Son olarak, işlerimin yoğunluğundan dolayı aylardır aktif değildim. Nisan ayında da babamı motosiklet kazasında kaybedince sürücü kursunda işler başıma kaldı tamamen ama zor kısmını atlattık çok şükür. Fakat bundan sonra elimden geldiğince forumu takip edip soru işaretlerini gidermeye, camiaya faydalı olmaya çalışacağım. Sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Sorularınızın hepsini üşenmeden yanıtlayabilirim. Herkese kazasız belasız günler, tekeriniz düz bassın..
    merhaba abi mayis 10 da aliyoum ehliyeti A1 yanliz. A1 ehliyetin fiyati nedir toplam olarak yada ne kadar olmalidir. kayserideyim onerbilecegin surucu kurslari varmi abi. bide ogrenci adamim. fiyat sorun biraz motor hakkinda bayagi teknik bilgim var. fiyati nedir abi Teşekkürler.

  7. #107

    Üyelik
    25 Ocak 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    -
    Gunaydin merak ettgim hususlari cevaplarsaniz ona gore kendime plan cizeyim,2 gun once sinavdan gectim

    1.kursun sertifika vermesi ortalama ne zaman alir
    2 sertifikayi elime almadan emniyete randevu basvurusu yapabilirmiyim vakit kazanmak icin
    3 b ehliyetim eski kart 15 yildir var buna a1
    ekliyor olacagim emniyetten hangi secenekler uzerinden ilerlemem gerek
    4 emniyete evraklari verdim diyelim ama ehliyetin elime gecmesi haftalar surerse ben bu esnada motor alabilir ve trafige cikabilirmiyim.

    Tesekkurler.

  8. #108

    Üyelik
    29 Nisan 2015
    Arkadaşlar v-strom almayı düşünüyorum a2 yeni ehliyet alamayacakmıyım şimdi? Alırsam polis durdurdurduğunda bağlar ya da dikkatini çekermi?

  9. #109
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Bende A2 var 6 senedir yenilesem (senelik iznimde) prosedür nedir?
    1-
    2-
    Şeklinde yazarsanız sevinirim..
    Sağlık raporunu Aile hekimi veriyor değilmiş extra hastane heyet vb gerekmiyor?

  10. #110
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul - Memleket: Manisa
    Motosikleti
    Kymco People S200
    Alıntı Portalkal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar v-strom almayı düşünüyorum a2 yeni ehliyet alamayacakmıyım şimdi? Alırsam polis durdurdurduğunda bağlar ya da dikkatini çekermi?
    abi şu soruyu sormak yerine motor kaç kw baksan cevabı bulacaksın. lütfen bu kadar üşengeç olmayın.
    c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
    motor 66 beygir yani 50 kw civarı. yani kullanılamıyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------

    http://ehliyetsinavihazirlik.com/ind...islemleri.html
    tüm soruların cevapları burada mevcut. eğer yurt dışına çıkmayacaksanız acele etmeyin bence. 2026'da tekrar değiştirmek zorunda kalırsınız, ayrıca ileride sınıf ekletirseniz değiştirme işlemi de arada hallolmuş olur.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

  11. #111

    Üyelik
    29 Temmuz 2016
    hocam ben 27 haziran 1999 doğumluyum bu ocakta 18 yaşıma yıl olarak gircem ozaman B ve A2 ehliyeti için kursa başvuru yapabilirmiyim direksiyon sınavı bildiğim kadarıyla 21 ağustosta oluyormuş ben o tarihe kadar çoktan 18 yaşımı doldurmuş olacam teşekkürler şimdiden

  12. #112

    Üyelik
    13 Ocak 2017
    ATV motor ehliyeti tam oalrak hangisi anlamadım gitti. Bu konuda beni net olarak aydınlatabilir misiniz? ehliyetsinavkursu.com da A2 sürücü belgesi ile kullanabileceğim yazıyor (burada). Ancak başka yerde B1 ehliyetde yeterli diyor. net cevap verecek olan var mı

  13. #113
    Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2007
    Şehir
    Pendik
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Benim a2 ehliyetimin veriliş tarihi 2006. bana hangi sınıf ehliyet verecek şimdi?

  14. #114

    Üyelik
    25 Ocak 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    -
    Alıntı Tefoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi şu soruyu sormak yerine motor kaç kw baksan cevabı bulacaksın. lütfen bu kadar üşengeç olmayın.
    c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
    motor 66 beygir yani 50 kw civarı. yani kullanılamıyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------

    http://ehliyetsinavihazirlik.com/ind...islemleri.html
    tüm soruların cevapları burada mevcut. eğer yurt dışına çıkmayacaksanız acele etmeyin bence. 2026'da tekrar değiştirmek zorunda kalırsınız, ayrıca ileride sınıf ekletirseniz değiştirme işlemi de arada hallolmuş olur.
    mesela ben gectımız mayısta A1 aldım yıllardır b de vardı sıkıntı yok , gelelım zurnanın son delıgıne 150lık hero hunk begendım gucu 11kw nın altında , bayi sorun olmaz dedi 11 kw gecmedıgı ıcın.

    toplam 3 trafık polısıne sordum ( 2si ayrı ayrı motosıkletlı trafıkcı ) kullanırsın dediler , bır gun yıne sagda cekmıs trafık ekıbı varı aracta 3 kısıydıler onlarında 2 sı kullanırsınderken , aractakı dıgerı zxaten kardesım kaskı varsa ehlıyetın ruhsatın tamsa tamam , bızım durup gucunun kılosuna oranını mı hesaplıycaz işimiz gücümüz yok dedi.

    fakat forumlarda onlarca mesaj gordum hayır 125i gectıgın an A1 değil A2 olmasın yazan.

    dogrusu ne ?

  15. #115

    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Motosikleti
    pulsar 200ns
    Alıntı stevejones adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesela ben gectımız mayısta A1 aldım yıllardır b de vardı sıkıntı yok , gelelım zurnanın son delıgıne 150lık hero hunk begendım gucu 11kw nın altında , bayi sorun olmaz dedi 11 kw gecmedıgı ıcın.

    toplam 3 trafık polısıne sordum ( 2si ayrı ayrı motosıkletlı trafıkcı ) kullanırsın dediler , bır gun yıne sagda cekmıs trafık ekıbı varı aracta 3 kısıydıler onlarında 2 sı kullanırsınderken , aractakı dıgerı zxaten kardesım kaskı varsa ehlıyetın ruhsatın tamsa tamam , bızım durup gucunun kılosuna oranını mı hesaplıycaz işimiz gücümüz yok dedi.

    fakat forumlarda onlarca mesaj gordum hayır 125i gectıgın an A1 değil A2 olmasın yazan.

    dogrusu ne ?
    kw bakmazlar ağırlıko oranı sanırsam a2 için geçerli 125cc üstü olmamalı tabi ona dikkat ederlerse ehliyet ruhsat sorarlar geç derler

  16. #116
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul - Memleket: Manisa
    Motosikleti
    Kymco People S200
    Alıntı stevejones adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesela ben gectımız mayısta A1 aldım yıllardır b de vardı sıkıntı yok , gelelım zurnanın son delıgıne 150lık hero hunk begendım gucu 11kw nın altında , bayi sorun olmaz dedi 11 kw gecmedıgı ıcın.

    toplam 3 trafık polısıne sordum ( 2si ayrı ayrı motosıkletlı trafıkcı ) kullanırsın dediler , bır gun yıne sagda cekmıs trafık ekıbı varı aracta 3 kısıydıler onlarında 2 sı kullanırsınderken , aractakı dıgerı zxaten kardesım kaskı varsa ehlıyetın ruhsatın tamsa tamam , bızım durup gucunun kılosuna oranını mı hesaplıycaz işimiz gücümüz yok dedi.

    fakat forumlarda onlarca mesaj gordum hayır 125i gectıgın an A1 değil A2 olmasın yazan.

    dogrusu ne ?
    benim bildiğim hem 125cc yi geçmeyecek, hem 11 kw'yi geçmeyecek, hem de ağırlık oranı tutacak. a2 de ise cc sınırı yok, 35kw'yi geçmeyecek ve ağırlık oranı tutacak. ama tabi 150cc kullanırken polis durdurur bakar ceza yazmaz onu bilemem. sonuçta polisler de doğru düzgün okumamış ve öğrenmemiş olabilirler. en basiti ilgili kanunu resmi siteden açıp bakmak.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

  17. #117

    Üyelik
    03 Temmuz 2017
    http://ehliyetdenemesinavi.com/A2-eh...nda-bilgi.aspx
    burda bazı bilgiler var. Yardımcı olur mu bi bak kardeş.

  18. #118
    serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Arkadaşlar günaydın yani 6 sayfa mesaj var bir çoğunu okudum hemen hemen herkes aynı soruları sormuş herkeste aynı cevapları vermiş ama ne hikmettirki kimse beklediği cevabı alamamış benimde anlamadığım nokta şu ?

    Şimdi ben a2 ehliyeti alalı olmuş 7 sene hatta içerde yatmışlığıda var 9 sene bu yeni kanun eski ehliyetler içinde geçerli oluyormu ?
    Bazıları direkt a ehliyete çevirebiliyoruz demiş buna gerek varmı bir arkadaşım eğer eski a2 ehliyetin varsa değiştirmene gerek yok demişti tam olarak durum nedir ?

  19. #119

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı serconline adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar günaydın yani 6 sayfa mesaj var bir çoğunu okudum hemen hemen herkes aynı soruları sormuş herkeste aynı cevapları vermiş ama ne hikmettirki kimse beklediği cevabı alamamış benimde anlamadığım nokta şu ?

    Şimdi ben a2 ehliyeti alalı olmuş 7 sene hatta içerde yatmışlığıda var 9 sene bu yeni kanun eski ehliyetler içinde geçerli oluyormu ?
    Bazıları direkt a ehliyete çevirebiliyoruz demiş buna gerek varmı bir arkadaşım eğer eski a2 ehliyetin varsa değiştirmene gerek yok demişti tam olarak durum nedir ?
    1 ocak 2016 dan önce alınan ehliyetler direk a sınıfı kapsamında istediğiniz motosikleti kullanabilirsiniz ve değiştirdiğiniz takdirde a ehliyeti verilir.
    Not : herhangi bir sınava girmenize ve kursa gitmenize gerek yok.
    aokuyumcu bunu beğendi.

  20. #120
    serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 ocak 2016 dan önce alınan ehliyetler direk a sınıfı kapsamında istediğiniz motosikleti kullanabilirsiniz ve değiştirdiğiniz takdirde a ehliyeti verilir.
    Not : herhangi bir sınava girmenize ve kursa gitmenize gerek yok.
    Cevabın için çok teşekkür ediyorum beni mutlu ettin Allah'ta seni mutlu etsin Amin
    Gerçek güç sıçrayışta değil , sarsılmaz duruştadır .


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)