Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü tabancasıyla öldüren İst. Emn. Müd. Tutukl

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101
    aytacaksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2011
    Şehir
    Bakirkoy/Istanbul
    Motosikleti
    Honda VFR800X Crossrunner
    Alıntı Bune adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ülke diken üstünde dün ramideki trafik şubenin karşı kaldırımının çaprazına motoru çektim kaskta interkom var bi yandan müzik dinliyorum bi yandan arkadaşı aramaya hazırlanıyorum baktım bi ses geliyor sürekli kafamı çevirdim polis 30 metre öteden çek motorunu diyor sana ne zararım var buradan dedim bıdı bıdı bişeyler söyledi arkadaş gelecek onu bekliyorum bi yere gittiğim yok dedim az ileriye araya çek dedi eli boynunda asılı olan silah üzerinde. Demek istemem şu ki ortalık terörist saldırılarından geçilmiyor polisler haliyle amerikan polisi moduna girmişler dikkatli olmak lazım.

    Videoda polis fevri davranmış aşırı güç kullanmış diyeceğimde karşında bi adam var motoru çekiyor elinde silah taşıyor ne yapabilirsin ki? Kuru sıkı olduğunu nereden bileceksin? Bana soracak olursanız iki tarafa da yazık olmuş. Önüne mi kırdı senin ananı avradını de bas gaza git silah alıp dönmek hele hele polis lojmanını basmak nedir?

    https://www.youtube.com/watch?v=LZvKMJj5aLk
    polisleri sevmem fakat adam hakli.. dogru karar vermis bence.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102

    Üyelik
    06 Eylül 2014
    Şehir
    kayseri
    Motosikleti
    lifan tay 100 - 2012 / emisol 2014 / artık yok :)
    Alıntı enxdesign adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Etkisiz hale getirseydi diyenler bu videoyu iyi izleyin.

    Kendisine silah çeken birini etkisiz hale getirmek kahramanlık olur ve bu devirde kahramanlar malesef çok yaşamıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=qkJmhFbUPJE
    hocam, noktayı koymuşsunuz. bu devirde, bu ülkede kahramanlar çok yaşayamıyor. silahın kuru sıkı olduğunu bilmesi 'imkansız'. gerçek silah olduğunu düşünmek zorunda. gerçek silahla yapılan bir 'etkisiz hale getirme' denemesini ise yaptığım alıntıda görebiliriz.

    2 alternatif senaryo gerçekleşebilirdi. o polisin yerinde biz olabilirdik. sıradan insanlar olarak. sevdikleri, sevenleri, geride bırakacağı yarım hikayeleri olanlar. o silah çekildiğinde korkacaktık. özür dileyecektik belki. namluyla karşı karşıya gelmemiş insanlar 'ben korkmazdım elinden alırdım' demesin. namlu soğuktur. belki alnımıza dayanacaktı o silah. eşimizin, çocuğumuzun önünde küfürler yiyecektik. hırpalanacaktık. 3. sayfa haberlerine konu olmamak için, arkamızda yetim bırakmamak için pasif kalacaktık. kendinizi eli silahlı birinin önünde, küfür edilerek yumruklandığınız şekilde, karşı koyamadığınız şekilde hayal edin. sonra o arkadaş motoruna binip gidecekti. ömür boyu yüreğimize bir çivi çakmış olacaktı.

    ikinci senaryo ise, polisin etkisiz hale getirmek istemesi. antalya'da silah gösterip 'benzin verin' diyen birini etkisiz hale getirmeye çalıştığı gibi, deneyebilirdi polis. 'dur oğlum sakin ol' derdi belki. 'bırak elindekini' derdi. 'yapma' derdi. belki eline hamle yapardı, silahı alıp uzaklaştırmak için. belki başarılı olurdu, belki de olamazdı. olamasaydı, uğur gökcan gibi, 'pisi pisine' ölecekti. hiç uğruna.

    allah cümlemizi korusun.

  3. #103
    aloavera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    mct 250 - nc700xa
    Arkadaşlar merhumu tanımama rağmen dün bu haberi okuduğumdan beri bu olaya canım sıkkın.

    Haberi ilk okuduğumda kurusıkı tabancanın sonradan olay yerine konduğunu düşündüm ancak video açık açık kurusıkı tabancanın arkadaşın elinde olduğunu gösterdi bizlere.

    Ancak videoyu dikkatli izlediğinizde;
    * merhumun pantolonun sağ tarafı yırtık olduğu gözleniyor.
    * kurusıkı silahını vurulma anına kadar doğrultmadığı gibi sadece sağ tarafında bacak hizasında tutuyor.
    * ayrıca ailesi 3 kurşun izinden bahsediyor ancak kamera kayıtlarında bir kurşunun direk kafasına hedef alınarak sıkıldığını net gösteriyor.
    * merhumun ailesinin gazetelerde yer alan ifadesine göre merhumun vücudunda darp izlerinin olması

    şimdi sorulması gereken sorular;

    * olay öncesi genç merhumun ile ne gibi bir hadise yaşandığının tespiti muhtemelen olay yerine geldiğine göre ayrıca pantolonun yırtık olduğuna göre olay öncesinde sıkıştırma ve ciddi bir darp söz konusu olma ihtimali yüksek. bu durumda motorun incelenmesi ve daha önce yaşanmış hadise için görgü tanıklarının bulunması gerekmektedir.

    * merhumun polisin evini nasıl bulduğu ve polisin evin önünde neden beklediği ve evine gitmediği? acaba merhumu ile olay öncesi yaşanan olayda yerini belirtip kendine delil yaratılacak yanında bir kaç kişi ile kamera önünde gerçekleşmesini istediği bir planmıydı?

    * tecrübeli bir polisin neden merhumu etkisiz hale getirmeyip direk boynunu hedef aldığı?

    * merhumun ailesinin 3 kurşundan bahsetmesi eğer öyle bir şey varsa görüntüde etkisiz hale getirilmiş ve boynundan vurulmuş durumda iken merhumun neden 2 kurşun daha sıkılması? ve o görüntüler neden yayınlanmadı?

    * ayrıca haberlerde bahsi geçen polisin eşi hiç bir şekilde görüntüde yer almaması olay yerinde olmadığını gösteriyor.

    açıkçası hepimiz İstanbul trafiğinde ciddi ruhsal problemli insanlarla karşılaşıyoruz her gün sinirlerimiz bozuluyor. bazen bizlerde problemli insanlar olabiliyoruz.

    bir düşünün hangi olay sizi yaşamış olduğunuz olay karşısında birinin evine kadar götürmeye cesaret ettirebilir? ve gözünüzü karartabilir?? bence öncelikle bu soruyu sormalısınız kendinize....

    yaşanmış bu hadisede her iki taraf için gerçekten yazık olmuş. belkide incir çekirdeğini doldurmayacak bir olay dır. kim bilir Allah hepimizi böyle hadiselerden uzak tutsun ve korusun diyorum...
    Thracian ve smiles bunu beğendiler.

  4. #104
    ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Şehir
    Bursa / İçinden
    Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı fearlesboyy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam sanırım videoyu izlemediniz. adam motordan iner inmez tabancayı belinden cıkarıyor ve mermıyı agzına veriyor..şimdi terörün tırmandıgı asker polisin hainnce direk arkalarından şehit edildiği bir ortamda direk silah doğrultunca adam o refleksle silahın kuru sıkı oldugunu bilemez allah rahmet eylesin ne diyeyim...saniyelik hat ölüme neden oluyor...
    Evet bende videoyu sonradan izledim. Haber yeniydi malum.

    Ortada o kadar çok onurunu yitirmiş insan var ki, aklıma hiç iyi bir şey gelmiyor.

    Motosikletli bir yerde kaşınmış.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

  5. #105
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Benim anlamadığım, motorcu kişi silahla tehdit edecek olsa tehdit ettiği kişiye öylece yanını, arkasını dönerek neden diğer bir kişiyle muhabbet eder pozisyonda durur?

    2.si; polisin silahı ateşlemesini dikkatle izleyin. Sanki hayatında hiç eline almamış, korkak hareketle yaşlı adamın arkasından uzanıp elinin ucuyla ateş ediyor resmen. Bu nasıl polistir?
    smiles bunu beğendi.

  6. #106
    afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mayıs 2014
    Şehir
    çorlu/tekirdağ
    Bazı arkadaşlar aksiyon filmlerinden çok etkilenmiş. Eğer birisi size bu kadar yakın mesafeden silah çeker de üzerinizde silah olursa bi deneyin bakalım koluna bacağınan sıkıp etkisiz hale getirmeyi. Adamın ilk yapacağı iş kafanıza sıkmak olur. Gerçek hayatta bacağa gelen mermiyle saldırgan etkisiz hale gelmez arkadaşlar. Merminin kemiğe gelip adamın yere düşmesi gibi istisnalar hariç. Ayrıca durdurup konuşmak veya elindeki silaha yeltenmek de intihar olur. Ve hepsinden önemlisi bunları yapmak için yürek lazım. Her yüz insandan sadece beşi sizi direk öldürmeden etkisiz hale getirmeyi dener o şansı da beklemeyin kimseye ateş edemeyeceğiniz silahı doğrultmayın.
    Polisi kahraman olmamakla suçluyorsunuz. Bir de değişik videolarla örnek verenler var aynı durumlar mı? biraz insaf.

  7. #107
    Exzina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2011
    Motosikleti
    Transalp 650
    ya bu görüntülerde benden başka kimse adamın vurulduktan sonra yaşadığını, bilincinin yerinde olduğunu ve polis yardım etmediği gibi diğer insanları uzaklaştırdığını görmüyor mu?

  8. #108
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    İlk basta polise haksızlık yapmışım motorcunun silahı yoktur vs diyerek. Görüntüyü izledim. Motorcu kaptırmış geldi. Pantalonu yırtık öncesinde haşat edilmiş anlaşılan ve bir yerden silah bulup gelmiş gibi görünüyor. Bu videoda izlediğimiz hale getirtildiğini anlamak çok mu zor. O motorcuyu bu şekilde vuran o emniyet müdürünün Allah belasını versin. Böyle insan mı öldürülür.

  9. #109
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    kameralardaki görüntülerin detaylı analizindense işin toplumsal boyutuyla ilgilenmeyi öneriyorum.
    olayın motorcuya üzülmek ya da polise kızmakla ilgili kısmı muhtemelen bu hafta sonu gelmeden unutulacaktır.
    çünkü ateş düştüğü yeri yakar.

    toplumsal boyutu şu şekilde açabiliriz;
    birincisi adaletin topal olduğu coğrafyalarda insanların "kendi işini kendi çözmek" yaklaşımı zihinlerinde bir köşede uyuklayan bir yılan vaziyetinde yer tutar.
    yani trafikte biriyle döğüştüğünüzde aklınıza gelen ilk çözüm adalet mekanizmasını işletmek değil hasmınızın yüzünü yumruklamaktır.

    bizi daha çok rahatsız eden ve konuyla ilgilendiren diger konu da ülkemizde en iyi çalışan kurum olan "adam kayırma" yaklaşımıdır.
    olayı duyduktan sonra refleks olarak ilk tepkimiz "o kuru sıkı silahın polisi korumak için uydurulduğu" olmuştur.
    bu tepkiyi polisi şahsen tanıdığımız ve çok zalim bir insan olduğunu bildiğimiz için değil, böyle işlerin sıklıkla yaşandığı bir ülkede yaşadığımız için veriyoruz elbette.
    bulunduğumuz konumun, sahip olduğumuz tanıdık ve akraba-i taallukatın nimetlerinden mümkün mertebe faydalanmayı öğütleyen bu sistemi kendi ellerimizle kurduk.
    son tahlilde tetiği çeken de vurulan da kendi ellerimizle kurduğumuz bu sistemin kurbanları.
    ve hesaplarıma göre değişim için 425 seneye ihtiyacımız var.
    Thracian, mgora ve cbr1907 bunu beğendiler.

  10. #110
    schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2008
    Şehir
    Doha
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    -Öncesinde her ne olursa olsun silahla polis lojmanı basmaya çalışırsan bu intihar demektir. Gider şikayette bulunursun, dava açarsın ama böyle bir hareket hem de böyle bir dönemde intihardan başka birşey değildir.
    -Videoyu dikkatli izlerseniz motorcu geliyor, silahı çekiyor, mermiyi sürüyor, diğer adamla konuşurken bizim polis yandan gelip silahı motorcunun kafasına dayıyor ve bekliyor. - Muhtemelen at silahını diyor diye tahmin ediyorum - Eleman hala daha akıllanmıyor ve silahı polise doğrulttuğu anda polis adamı vuruyor.

    Yani öyle geldi direk kafasına sıktı gibi bir durum yok. Nefsi müdafaanın birebir canlı örneği. Kaldı ki bu adam bir polis, emniyet müdürü ve ülkenin mevcut hali de ortada. Şahsen ben polisin ceza bile alacağını sanmıyorum. Motorcu arkadaş öfkesinin ve akılsızlığının bedelini canıyla ödemiş, yazık olmuştur.
    Bilgisayar başında elinden vursaydı, bacağından vursaydı diyen arkadaşları bir de üzerine silah doğrultulduğunda görmek isterim, şahsen tanık olduğum olaylardan gördüğüm en baba adam bile silahı gördüğünde aklı gidiyor.
    Mengu16 bunu beğendi.

  11. #111

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Bu tahlili bu forumda bekleyeceğim son adam sendin bu arada.


    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kameralardaki görüntülerin detaylı analizindense işin toplumsal boyutuyla ilgilenmeyi öneriyorum.
    olayın motorcuya üzülmek ya da polise kızmakla ilgili kısmı muhtemelen bu hafta sonu gelmeden unutulacaktır.
    çünkü ateş düştüğü yeri yakar.

    toplumsal boyutu şu şekilde açabiliriz;
    birincisi adaletin topal olduğu coğrafyalarda insanların "kendi işini kendi çözmek" yaklaşımı zihinlerinde bir köşede uyuklayan bir yılan vaziyetinde yer tutar.
    yani trafikte biriyle döğüştüğünüzde aklınıza gelen ilk çözüm adalet mekanizmasını işletmek değil hasmınızın yüzünü yumruklamaktır.

    bizi daha çok rahatsız eden ve konuyla ilgilendiren diger konu da ülkemizde en iyi çalışan kurum olan "adam kayırma" yaklaşımıdır.
    olayı duyduktan sonra refleks olarak ilk tepkimiz "o kuru sıkı silahın polisi korumak için uydurulduğu" olmuştur.
    bu tepkiyi polisi şahsen tanıdığımız ve çok zalim bir insan olduğunu bildiğimiz için değil, böyle işlerin sıklıkla yaşandığı bir ülkede yaşadığımız için veriyoruz elbette.
    bulunduğumuz konumun, sahip olduğumuz tanıdık ve akraba-i taallukatın nimetlerinden mümkün mertebe faydalanmayı öğütleyen bu sistemi kendi ellerimizle kurduk.
    son tahlilde tetiği çeken de vurulan da kendi ellerimizle kurduğumuz bu sistemin kurbanları.
    ve hesaplarıma göre değişim için 425 seneye ihtiyacımız var.

  12. #112

    Üyelik
    10 Kasım 2014
    Şehir
    uşak
    Motosikleti
    kuba cg-100
    Emniyet muduru o iki kursunu motorcu arkadas etkisiz hale geldikden sonra sikmis ise bariz suclu kastan adam oldurmek ama ilk kursuna kadar adam hakli insanlar polisi neden sevmez anlamiyorum yarin basina bi iş gelse seni polis kurtarir

  13. #113
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Benim videoda gördüğüm, bir silahlı adam diğeri silahsız bir adam karşılıklı konuşurken üçüncü bir kişi silahsız adamın arkasından gelip kenara iterek diğerini vuruyor.
    tanertc bunu beğendi.

  14. #114
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Motosiklet kullandığınız için motosikletliyi savunmak zorunda değilsiniz. Motosiklet sürücüsü hatalı. Ya sen nasıl bir magandasında, silah buluyosun adamın evini buluyosun geliyosun. Kimisi diyor ki silahı yere doğru tutuyor. Arkadaş adamın hayatına bir kasıt var sonuçta. Silah var mı var? O an "aşağıya bakıyor silah vurmayayım" bari diyemez. Ha ne diyebilir? Kafasına değilde eline ve bacağına sıkayım diyebilir. Ama motosikletlinin bi olay yaşandıysa bile sonradan adamın evine gitmesi falan, bunlar sokaktaki magandanın işi. Öldüğü için kimse bence laf etmemeli, adam oraya silahla gidiyor. Öldürmeyi veya ölmeyi göze alıyor. Peki silah almayıp, silahsız şekilde gitseydi olur muydu bu?
    Mengu16 bunu beğendi.

  15. #115
    aytacaksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2011
    Şehir
    Bakirkoy/Istanbul
    Motosikleti
    Honda VFR800X Crossrunner
    tam olarak 14. saniyede, adam kuru siki tabancayi polisin yuzune dogrultuyor, ondan sonra polis adami vuruyor.

    youtubeda tam ekran yapin, space tusuyla pause/play yapin yavas yavas ilerletin kareleri goreceksiniz.

  16. #116

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ortada bir silah çekme varsa ki var, emniyet müdürü doğru olanı yapmış. Başta haberi okuduğumda ben de küfretmiştim ama sonra izleyince fikrim değişti. Polisin sokakta bıçak da dahil silah çeken herkesi sorgusuz sualsiz vurması taraftarıyım. Tabi her seferinde öldürmek zorunda değil ama gerektiğinde saldırgan vurulmalı. Bugüne dek vurulmadığı için bir sürü insan polisin gözünün önünde bıçaklanarak öldürüldü. Sen efendi motorcuysan ne işin var kurusıkı tabancayla ? Tabancana güvenip milleti kovalarsan olacağı da budur. Silahı çıkarmasa ölmeyecekti.
    rebel_punto bunu beğendi.

  17. #117
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Tamam polis haklı durıyor videoyu izleyince ve elindeki silahı polisin yüzüne kaldırırken polis boynundan vurarak yere indiriyor adamı ama...

    Şimdi arkadaşlarının söylediğiği pantolanun yırtık olması detayı midemi bulandırdı çok. yani motorlu sıkıştırılıp yere düşürülmüş haklı bir şekilde tartışırken aracın içindeki birden fazla polis veya erkek tarafından da darp edilerek çileden çıkmış kafayı sıyırmış hissiyatını aldım şimdi.

    Polisinde önündeki adamın arkasına saklanıp silah daha kendine doğrultmamışken direk yüzüne doğru dayaması da aradaki husumetten dolayı bir düşünce planı da olabilir çünkü, husumet kendinin ve silahı gördüğü anda o tecrubedeki bir polis 2-3 tane bacaklarına saydırabilirdi.

    bunlar varsayım tabi ama polisler melek değil arkadaşlar, ellerindeki gücü ve olanakları genelde istisnasız kullanırlar. Birini ezme ve dövme konusunda baya vukuatlılar, hele birde müdür, müdür yardımcısıysa.

    Çünkü polis tarafından darp edilirsen polisi polise sikayet edersin ki bu kısım bizim ülkemizde baya sıkıntılıdır daha da mağdur ederler sıradan bir ülke vatandaşı iseniz
    xawa, mgora ve Thracian bunu beğendiler.

  18. #118
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    Bacağına sıkabilirdi diyorsunuz da adam vurulunca refleksle gayet oradakilerin kafasına, göğsüne sıkar? İzmitte müteahitle mağaza sahibini birbirine girmişti, müteahit korumasını bacaktan vurmuş, öbürü de çekmiş göğsünden vurmuş bunu. Ne etkisiz hale getirmesi bacaktan vurmakla? Kim kimi öyle etkisiz hale getirmiş? Adam en kötü yere düşer. Polisi ben de çok sevmem savunmam ama bu durumda doğruya doğru adam cidden haklı, evinin önüne kadar birisi takip etse sizi silah çekip yanınıza gelse siz ne hissedersiniz acaba? Ülke de toptan kafayı yedi o ayrı konu. Olayın öncesine de bişey diyemem, ama bu durumda motosiklet sürücüsü kendini öldürtmüş, polis de ceza yemez bu görüntülerden sonra, yememesi de gerekir.

    Görüntülerde de polis direkt vurmuyor dikkat edin, motosikletli silahı doğrultmaya başlayınca basıyor tetiğe, muhtemelen öncesinde silahı atmasını söylemiştir. Adam net kendini savunmuş daha ne yapacak? Bacaktan vursun filan hikaye, şu durumda yapılacak en salakça şey olurdu.
    Mengu16 bunu beğendi.

  19. #119

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Vurma kısmını bir kenara bırakırsak, o adamın neden pantolonunun o halde olduğunu da sorgulamak lazım. Emniyet müdürü muhtemelen adama bir şekilde zarar verdirmiş (sıkıştırma ya da dayak), sonra da polis olmasının verdiği avantajı kullanarak çekip gitmiş. Memlekette herkesin hayran olduğu Kurtlar Vadisi kültürünün polis olarak vücuda gelmiş hali... Vurma olayında haklı bile olsa polis kimliğini halka zorbalık yapmak için kullanmışsa o adam en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu ceza vurma cezasından bile ağır olmalıdır.
    Thracian bunu beğendi.

  20. #120

    Üyelik
    18 Ocak 2015
    Motosikleti
    mondial drift 125
    Yani sizin ortanıza biri motordan inip silahı çekip girse bacağından mı vurursunuz ki bacağından vursa adam o can havliyle bu sefer hepsini delik deşik edicek.


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)