hem züğürtsün hem kibar. elimdeki elektronik alet/bilgisayar 10 bin tl demişsin (nasıl bilgisayarsa artık). neyse, değerinin biraz altında satılığa çıkar ki hızlıca satılsın, sonra git başka motor al.çalış demişler, 3-4 senede anca birikir demişsin. hem paran yok hem r25 ısrarı neden onu anlamadım.
Herşeyin zamanı var. Oturacaksın Çalışacaksın. Azim edeceksın. Tırnaklarımızla kazıya kazıya aldık bizde CBR 250 R mizi. Hem YBR al önce az bin onu sat sonra R25 alırsın.
TECRÜBE ????
EKİPMAN ????
Ulan bu adam sonra okuldan mezun olup ülkede söz sahibi olan birisi olacak, hatta ne yazık ki şu anda da söz sahibi
2002 de universite de okurken evde 2001 de sıfır km aldığım honda Titan 125 in hayali ile yatar kalkardim.
Tatillerde memlekette ailemden cok Titan ile vakit geçirirdim.
Cepte para olmayınca hedef küçülterek mutlu olanlardanım. Size de tavsiye ederim.
Zaten ilerde hepsi oluyor. Titan dan 10 sene sonra cbr250 mi aldım. Cbr den 2 sene sonra Vstrom sahibi oldum.
Ev ihtiyacı için hepsinden vazgeçtim, şimdi pulsar ve bir dünya kredi borcu sahibi bir insanim.
Aklımda cbr650f veya xj6 f var. Allah(cc) kısmet ederse olur.
Beni yanlış anlamayın genç kardesim. Hayallerinize ket vurmayın; sadece gerçekleşmeyen hayallerin sizi uzmesine izin vermeyin.
Heleki yola çıkma, köprü altı kavsak noktaları felan aman diyim. Daha çok uzulursunuz.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
en iyi para dilencilikte var heleki istanbul gibi bi yerde, günlük 2000..3000 tl ye para demezsin
Forumda saçma sapan başlıklar açılmaya başlandı. Yakında kız arkadaşı ile ayrılıp "nasıl teselli bulabilirim" gibi soru soranlar da çıkacak sanırsam.
Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS
AKP'ye üye ol.Bir kaç mitiginde kefen giy ki bak sanşlısın seçim çok yakında zamanına denk geldin. Birde bir kaç Hüloooğ yaptınmı oldu bu iş Bunuda mı biz söyleyelim yahu
dominosta falan part time iş neden bakmıyosun ?
sen r25 alsan 3 gün sonra benzin parasını nasıl bulabilirim diye konu açarsın bence boşuna uğraşma okulunu güzelcene bitir bir işe gir sonra istediğin aracı al.
Eylül ayında memleketten okuluma döndüm. Derslerimi seçtim, gelir-gider dengemi hesapladım, hedefimi koydum PCX'i alacağım ayı,haftayı bile belirledim. Nitekim belirlediğim tarihten daha önce bile aldım.
Ben istemez miydim r25 gibi bir motor? Tabi ki isterdim, isterimde. Ama parçası, bakımı, benzini ve en önemlisi parası beni aşardı. Çok şükür çalıştım ve alın terimle aldım. Ne ailem bir şey diyebildi, nede bir başkası.
Sabah 7 de uyanıp 17.00 e kadar işte çalıştım, 17.30 da derse girip, 22.00 da dersten çıktım. Bunu haftanın 3 günü yaptım/yapıyorum. Ha birde dersim olmadığı günler spor salonuna gidiyorum. Çok şükür borcum yok, kafam rahat.
Diyeceğim o ki alacak adam böyle şeyler sormaz. Gider çalışır, alır. Yeter ki çalışmak iste yoldan çok ne var? Hem fena mı biraz tecrübe kazanırsın.
Donanımhaber Konu dışı tarzı bi başlık açmışsın dostum
Babanın izni yoksa alman zor. Öncelikle eğitimlere git. Sonrasında motor alternatifini gözden geçir. Daha ucuz bir scooter alabilirsin. Nedense anne babalar scooterı motor olarak görmüyor, tehlikeli olmadığını düşünüyor genelde. Ve bu işlemleri yapana kadar belli bir zaman diliminin geçmesini bekle. Teorik ve pratik olarak eğitime önem ver, baban da bunu görsün.
Ben 20 yaşında üniversitede motor hevesine kapıldım. Ama senin gibi alamadım. 26 yaşında evlenip anne baba izni ve para sorunundan kurtuldum. 29 yaşında ehliyet aldım. Hanımı da razı etmek 4 sene sürdü. 33 yaşında ilk motorumu aldım :D
10.000 TL'lik bilgisayarın olduğuna göre ailenin durumu epey iyi, dolayısıyla 15.000 TL'de kolay kazanılabilir bir para gibi gelmiş sana. 15.000 TL bu ülkede insanların 15 ay ağır koşullarda çalışarak toplamda kazanabildikleri bir para, kaldı ki sen biriktirmekten bahsediyorsun.
Kısaca üniversite öğrencisi olarak 15.000 TL kazanamazsın. Yapacağın işlerde full-time çalışarak aylık alabileceğin maksimum para taş çatlasa 2.000 TL olur, o da örneğin çok iyi düzeyde İngilizce bilmek gibi kalifiye bir özelliğin hali hazırda varsa, yoksa 1.000 TL civarına bile zor iş bulursun. Tabi bu full-time çalıştığın zaman geçerli. Öğrenciyken full-time çalışamazsın, 15.000 TL gibi bir meblağı biriktirmen de en iyi şartlarda 2 yılı bulur.
15.000 TL kazanmanın yolu en kısa zamanda mezun olup, düzgün bir yerde işe girip 4.000 TL civarı bir maaş ile işe başlayıp biriktirmen olur ancak.
Ben öğrenciyken çalışıp bir CBR 125R almıştım. Gazete ilanından bir KOBİ düzeyinde bir dış ticaret firmasının ilanını görüp başvurmuştum, o zamanki asgari ücretin 1.5 kat filan fazlasını veriyorlardı, Cumartesi çalışma vardı, git gel dolmuş otobüs 5 ay filan helak olmuştum. Yarı biriktirme yarı kredi filan derken 5.000 TL gibi bir parayı (Bugün için 10.000 TL diyelim) denkleştirip, ehliyet/ekipman/motor alabilmeyi başarmıştım. Güzel bir tecrübeydi, ama o vakit kendimi paralayarak kazanabildiğim parayı bugünkü kazancım ve çalışma koşullarım ile karşılaştırınca komik geliyor, bu işlerle uğraşmayıp okulu daha erken bitirip daha erken kazanabilmeyi başarsaydım daha çok kardaydım :D
Burda nasıl para bulurum diye düşünene kadar iş bulup çalışsaydın 50 tl cepte olurdu
Baban en güzelini yapmış sana
Başının çaresine bakmayı öğrenirsin
Ve Baba'nın sana almadığı motorun çok daha güzelini alırsın
Ama çalışmayı öğrenip pes etmeden azimle çalışman lazım
bu adam ne yapsın? adam mı öldürsün? hırsızlık mı yapsın? vücudunu mu satsın?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)