Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Yamaha r25 fiyatı tartışılırken rastladığım yorum..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Türkiye'de şöyle bir gerçek var ; fiyatı 90.000 tl olan golf denen bir araba var ve millet bu arabayı almak için 3 ay sıra bekliyor. niye? çünkü kapısını kapatınca tok sesi çıkarıyor. yani normalde bana göre 50.000 tl edecek arabayı millet 90.000 tl veriyor ve kuyrukta bekliyor. aynı şeyi honda cbr250 için veya diger motorlar için de düşünebilirsiniz yani. talep varsa sıkıntı yok.

    ikinci olarak ; motor fiyatları bu kadar pahalı deniyor ama yine de satılıyor.(ülkemizde motosiklet kültürü çok gelişmemiş olmasını düşündüğümüzde satış rakamları gayet iyi). şimdi düşünün bakalım. istanbul'da ortalama hergün herkes 3 saatini trafikte geçiriyor. bir de araba fiyatları avrupa ortalamasında olsa idi halimiz ne olurdu ? şu anda bu kadar pahalı olmasına rağmen hergün ortalama 400 araç trafiğe çıkıyor istanbul'da. herkes şikayet ediyor ama hala peynir ekmek gibi satılıyor. mesela golf şu anda 35.000 tl olsa inanın istanbul'da trafik olmazdı. çünkü araba çokluğundan kimse hareket edemezdi.halimiz duman olurdu.

    nasıl oluyor anlam veremiyorum gerçekten. herkes şikayet ediyor ama trafik aldı başını gidiyor. bakın benzin fiyatlarından bahsetmedim bile.
    abeciMotoru bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fakir Edebiyatı ile hangi zihniyetin eleştirildiği gayet açık lakin neye istinaden alınıp mal beyanında bulundunuz anlamadım. Neyse

    Bir Malın Değeri veya ederi fiyat/performans ile ölçülür. Sadece servis ağı vs ile değerlendirmenin yanı sıra servis verimliliğine de bakmak lazım. Bunun yanı sıra araç üzerinde kullanılan parçalardan tutun da markanın global değerine kadar bir çok faktör ele alınır. Bunların tamamını değerlendirmek için illa ekonomi masterı yapmaya gerek yok. Temel bilgiler ve biraz araştırma ile bu sonuçlara ulaşılabilir. Bunun yanında muadil ürünleri ve markalarıda değerlendirmeye aldığınızda sonuca ulaşabilirsiniz. Ne yazık ki bizim insanımız bu kadar uğraşa gelemez o ayrı konu. O yüzden alıntısını ilk yaptığım vatandaş gibi duygusal buhran ile sayıklamayı tercih eder.

    Benimde niyetim Harley Davidson night road almak idi ama başlangıçta eşim ile ayrı ayrı zapt edemeyiz diye düşük cc dem Kademeli büyütelim dedik. Öbür taraftan bakıyorum bu forumda insanların huyu her yeni çıkan motorda fiyata ağlamak. Bir noktadan sonra bayıyor insanı. Sanki Honda Kawasaki Yamaha aprilia bu foruma gelip kaça satalım diye soracakmış gibi davranıyorlar

    Bütün bu ağlamalar kimseyi rahatsız etmiyorda hayatın gerçekleri bu arkadaş dendiğinde niye rahatsız oluyor insanlar?

    Diğer taraftan ise 13500 vereceksin üzerine plâka vs masrafının yanında (ki sanki bu masraf cepten çıkmıyormuş gibi fiyat incelenirken kimse dahil etmiyor) birde lastik masrafı yapacaksın. Sonra Kalkıp daha uyguna daha iyi performans ve daha az maliyet çıkaran makineye yönelmek daha akılcıdır dendiğinde zevk meselesi diyeceksin. Madem zevk meselesi diğer markanın fiyatı için ver yansın edilmemesi lazım, yok kıyamet koparacaksan bak falanca maliyet/performans daha başarılı dendiğinde zevk faktörünü kalkan yapmayacaksın.

    Bunları daha zeki olduğum için mi yazıyorum? Hayır! Sadece mantıklı yaklaşıyorum.

    Mal beyanını niye yaptım acıkliyim
    Ben o fiyatı cbr 250ye verdim pismanda degilim tutup mal,essek olmuyorum tabirinizle
    Duke alana ayri ayri yakistirmalarda yapiliyor
    Kimse bunlari aldi diye haketmiyor
    Kalkip birine o varken bunu alan essegin.. vs tarzina girmesine gerek yok en mantikli sen ol ,en mantikli sekilde al ama niye hakarete varıyorsunuz benim dedigim tek şey bu
    Parasi olan alir olmayanda aglamasin neye yetiyorsa ona binsin aglayinca cozum olmuyor zaten
    Ama kendinizi kaybediyorsunuz elestiri yapacagim diye derdim bu senin cebinden cikar gibi veren adama niye hakaret ediyorsun sen hakliysan bile boyle hakarete hakkin yok kim olursa olsun dedigim sey bu sana haklisin haksizsin demiyorum agir konusmanin anlami yok

  3. #63

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı EldekiDebryj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mal beyanını niye yaptım acıkliyim
    Ben o fiyatı cbr 250ye verdim pismanda degilim tutup mal,essek olmuyorum tabirinizle
    Duke alana ayri ayri yakistirmalarda yapiliyor
    Kimse bunlari aldi diye haketmiyor
    Kalkip birine o varken bunu alan essegin.. vs tarzina girmesine gerek yok en mantikli sen ol ,en mantikli sekilde al ama niye hakarete varıyorsunuz benim dedigim tek şey bu
    Parasi olan alir olmayanda aglamasin neye yetiyorsa ona binsin aglayinca cozum olmuyor zaten
    Ama kendinizi kaybediyorsunuz elestiri yapacagim diye derdim bu senin cebinden cikar gibi veren adama niye hakaret ediyorsun sen hakliysan bile boyle hakarete hakkin yok kim olursa olsun dedigim sey bu sana haklisin haksizsin demiyorum agir konusmanin anlami yok

    Hanım efendi iddia ettiğiniz hakaretlerin hiç bir benim klavyemden çıkmamış. Sadece "enayi" kelimesini kullanmışım şu ana kadar. Kaldı ki enayi kelimesi hakaret olmaktan ziyade fiyat/performans/fayda ilişkisini kuramamış adam için kullanılmış. Ve kullanılmadan öncede ince bir çizgi ile eleştirenin yaklaşım Tarzı belirlenmiştir yazımda.

    Kusura bakmayın ama isnad ettiğiniz suçu kesinlikle kabul etmiyorum. Tekrar Altını çiziyorum herkes gücü yeteni alır ve alabildiği şey için ona hakaret etmek benim ne tarzıma nede görgüme Yakışmaz. Eğer sizin yersiz suçlamanızda art niyet arasa idim yaptığınızın kasıtlı olduğunu düşünürdüm. Lakin bugüne kadar diğer konulardaki üslubunuzu göz önünde bulundurduğumda sizin durumunuzu sadece iyi niyet çerçevesinde mesaj sahiplerini karıştırmak olarak algılıyorum. Zaten "zevk meselesi" ile diğer Faktörler kısmını alıntımı yaptığınız mesajda bir kez daha belirtmişim kimi hangi sebep ile eleştirdiğim.

    Yok mesajınızda belirttiğiniz hakaretlerin sahipleri belli ise hangi hak ve görgü ile beni zan altında bıraktığınızı bir zahmet açıklayınız. Eylemlerinizi savunmak adına sizin bu Başkasını dikkatsizce zan altında bırakmanız yakışık alıyor mu veya sizin tabiriniz ile "kendinizi kaybetmenizi" HAKLI çıkarıyor mu?

    Vel hasıl kelam iyi niyet mi yoksa kasıt mı olduğu kısmı, sizin bu Mesajı okuduktan sonraki tutumunuz ile zaten netleşecektir.

  4. #64
    Xavosa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Şubat 2015
    Şehir
    Muğla/Fethiye
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Arkadaşlar, uzun süredir tartışmaları gözlemliyorum ve bir kaç kelam da ben etmek isterim;

    öncelikle fiyatların kurla çok ilgisi olmadığını düşünüyorum. büyük ölçüde arz-talep durumuna dayalı bir politika izleniyor.
    kaldı ki rakiplerin belirlediği fiyatlar da sizin kendi fiyatlandırmanızı etkileyen faktörlerden biri. bir de malum motorsikletler bir otomobil gibi değil; aynı segmentte olmasına rağmen birbirinden teknolojik, donanımsal vs olarak çok farklı değiller. aynı hacim, benzer mekanik özellikler ve değerler vs...

    bence kullanıcı açısından en önemli konu yaygın servis ağı, parça kalitesi, bulunduğunuz yerin coğrafi konumuna uygun bir motorsiklet seçimi.
    yani siz kendi açınızdan olaya bakın. iyi lastikle mi geliyor, iyi frenle mi geliyor, ne oluyor, ne bitiyor? kafanızda buna değer diyorsanız fazla düşünmeden alın.

    kaldı ki kullanıcı açısından değer dediğiniz şey görecelidir. bir motora karşı sempatiniz varsa o motor yukarıda saydığım kullanıcı gereksinimlerine çok uzak değilse teknik açıdan daha iyi olan rakiplerine karşı yine de tercih edilebilir. bahsettiğim gibi bu farklar zaten çok büyük uçurumlar değil motorsikletlerde. işçilik deseniz hepsi kaliteli marka zaten. ( belli başlı 3-5 marka için konuşuyorum )

  5. #65
    mesut38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2013
    Şehir
    kayseri
    Motosikleti
    cb 125 e
    konu biraz dağılmış ama söyleyeceğim bir kaç bir şey var. 10 senedir aynı telefonu 3100 kullanıyorum, bozuluyor tamir edip tekrar kullanıyorum. niye mi insanların telefonu gösteriş için kullanmalarından rahatsız oluyorum. öldükten sonra bana hangi telefonu kullandığımı mı soracaklar,cümlemi k.kerimden bir mealle bitireyim. [bu dünya hayatı bir oyun ve oyalanmadan ibarettir]ankebut-64
    A.Volkan bunu beğendi.

  6. #66
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Çok sonradan piyasaya dahil olan bir motorun( Ninja 250 SL) rakiplerine göre kabul edilebilir fiyat ile satılmaya başlanması(4400 Euro), yıllardır 250 cc sınıfını tekeline almış,rüştünü ispatlamış bir motosikletin (CBR250) alıcılarına "enayi" yakıştırması yapma hakkını VEREMEZ.

    Murat bey, forumdaki yorumlarınızı dikkatle takip ediyordum, edeceğim de. Kawasaki Ninja çok güzel bir motor, eşinize ve size keyifli,kazasız yolculuklar diliyorum. Ancak itiraf edin, forumda sürekli yapılan "aldığı malı haklı çıkarma" derdine (bir süre için de olsa diyelim) düşüp, size yakışmayan bir yorum yaptınız.

    Ekleme : atillatopal nickli arkadaş yanlış hatırlamıyorsam, bir süreliğine CBR 125 cc'den 250cc'ye CBR ile geçip, daha sonra motosikleti satıp YZF 125 aldınız. Demek ki sizin ihtiyaçlarınıza uymadı ve sattınız. CBR 5 para etmez demenizin arkasında, Yamaha'nın 600cc görünümlü 125cclik motoru olabilir mi ?

  7. #67
    BAIIHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2008
    Şehir
    İst
    Motosikleti
    CB1000R
    Motosikletten çok kimin cebinde ne kadar para var o konuşuluyor.

    Sen motosiklete dair ne biliyorsan söylersin, maddi kısmına soruyu soran karar verir.

    Çift hesabın banlandığı günlerden, ahlak yoksunu tiplerin rahat rahat insanları aşağıladığı günlere...

    Ülkede çürümeyen, lağımı andırmayan tek birşey kalmadı.

  8. #68

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok sonradan piyasaya dahil olan bir motorun( Ninja 250 SL) rakiplerine göre kabul edilebilir fiyat ile satılmaya başlanması(4400 Euro), yıllardır 250 cc sınıfını tekeline almış,rüştünü ispatlamış bir motosikletin (CBR250) alıcılarına "enayi" yakıştırması yapma hakkını VEREMEZ.

    Murat bey, forumdaki yorumlarınızı dikkatle takip ediyordum, edeceğim de. Kawasaki Ninja çok güzel bir motor, eşinize ve size keyifli,kazasız yolculuklar diliyorum. Ancak itiraf edin, forumda sürekli yapılan "aldığı malı haklı çıkarma" derdine (bir süre için de olsa diyelim) düşüp, size yakışmayan bir yorum yaptınız.

    Ekleme : atillatopal nickli arkadaş yanlış hatırlamıyorsam, bir süreliğine CBR 125 cc'den 250cc'ye CBR ile geçip, daha sonra motosikleti satıp YZF 125 aldınız. Demek ki sizin ihtiyaçlarınıza uymadı ve sattınız. CBR 5 para etmez demenizin arkasında, Yamaha'nın 600cc görünümlü 125cclik motoru olabilir mi ?
    Sevgili arkadaşım öncelikle yanlış anlaşıldı isem bu benim birazda benim kabahatimdir eksik veya kopuk anlatım yapmışımdır. Özür dilerim

    Bir şeyi netleştirelim "asla ve kata aldığım ürünü veya tercihimi Meşru kılma" gayem olmadı, eninde sonunda kendi zevkim için alıyorum ve ben kullanacağım.

    Şimdi gelelim neden "enayi" yakıştırması yapıldı. Bu yakıştırma kişiye mi yoksa zihniyete mi yapıldı.

    Hemen netleştirilim kişiye değil zihniyete! Arada ne fark var?

    Aradaki aslında en temel fark biraz önce bahsettiğimiz aldığımızı Meşru kılma gayemiz. Yoksa cbr 250 kötü motordur diye bir iddiamız yok. Eninde sonunda marka belli, markanın ortaya koyduğu ürün belli!

    Enayilik ile ne kasıt edildi

    13500 verdik mi?
    Plâka alım satım ve noter vs masraflarını yaptık mı?
    Kabaca motor 14500 oldu?
    Devam ediyoruz hemen lastik masrafımız var çünkü canımızı yolda bulmadık?
    16000 liraya geldi mi bu motor bize? Hadi hayırlı olsun....

    Buraya kadar sıkıntı yok halen kimse enayi değil!

    Motorumuzu aldık ve foruma girdik
    O da ne ? Kawasaki 250sl daha iyi performans ve daha iyi maliyet ile geliyor!
    Yamaha da r25 ile bizi geçti mi? Ama biz 16 bin vermiştik?

    İşte o noktada Yamaha ya pahalı demeye SL için S ve L kelimelerinin anlamını bilmeden ince demeye Başlıyor birileri. Ve biraz önce kulaklarını çınlattığımız Enayi doğuveriyor. Maşallah!

    Öbür tarafta x bey ve y hanımda cbr250 kullanmakta ama onlar (hani teşbihte hata olmaz derler ya) amiyane tabir ile kuyrukta sızlama hissetmedikleri için tercihlerinden gayet memnunlar. Onlar enayi değil bilinçli tüketici oluyor. Çünkü r25 veya 250sl hakkında bilgi sahibi olmalarına rağmen bilerek ve isteyerek almışlar. Tabi bu örnek büyün markalar için kullanılabilir idi. Neden rc200 ile girilmedi örneğe çünkü r25 ağırlıklı olarak cbr250 ile kıyaslandı. Ne hikmetse 250sl kullananlar r25 ile bir dertleri yok? Aksine çift silindir iyi gider o, diyorlar fiyatından Yada satış politikasından şikayetçi değiller?

    Sanırım şimdi kime neden enayi dendiği daha aşikâr olmuştur. Ve unutmadan bu yakıştırmayı ben onlara Yapmıyorum. Tutumları ile onlar kendilerini o şekilde yansıtıyor?

    Kısacası benim Kasıtlı olarak (siyaset forumu dışında) genel âdâba ve görgü kurallarına aykırı mesaj Yazdığım pek baki değildir.

    Umarım kendimi daha net açıklayabilmişimdir.

    Çok önemli genel ahaliye not: Sayın Forum Sakini; Kişisel olarak kendi yaklaşımımı HAKLI Görüyor ve savunuyor olmam sizlerin bana hak vermesini gerektirmez lakin hak vermeseniz bile lütfen okuduğunuzu iyi anlayın veya okuduğunuzda net anlaşılmayan hususlar bulunduğuna kanaat getirdi iseniz yanlış anlamadan önce açıklama talep ediniz veya eleştirir iken göz önünde bu hususu bulundurunuz

  9. #69
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hanım efendi iddia ettiğiniz hakaretlerin hiç bir benim klavyemden çıkmamış. Sadece "enayi" kelimesini kullanmışım şu ana kadar. Kaldı ki enayi kelimesi hakaret olmaktan ziyade fiyat/performans/fayda ilişkisini kuramamış adam için kullanılmış. Ve kullanılmadan öncede ince bir çizgi ile eleştirenin yaklaşım Tarzı belirlenmiştir yazımda.

    Kusura bakmayın ama isnad ettiğiniz suçu kesinlikle kabul etmiyorum. Tekrar Altını çiziyorum herkes gücü yeteni alır ve alabildiği şey için ona hakaret etmek benim ne tarzıma nede görgüme Yakışmaz. Eğer sizin yersiz suçlamanızda art niyet arasa idim yaptığınızın kasıtlı olduğunu düşünürdüm. Lakin bugüne kadar diğer konulardaki üslubunuzu göz önünde bulundurduğumda sizin durumunuzu sadece iyi niyet çerçevesinde mesaj sahiplerini karıştırmak olarak algılıyorum. Zaten "zevk meselesi" ile diğer Faktörler kısmını alıntımı yaptığınız mesajda bir kez daha belirtmişim kimi hangi sebep ile eleştirdiğim.

    Yok mesajınızda belirttiğiniz hakaretlerin sahipleri belli ise hangi hak ve görgü ile beni zan altında bıraktığınızı bir zahmet açıklayınız. Eylemlerinizi savunmak adına sizin bu Başkasını dikkatsizce zan altında bırakmanız yakışık alıyor mu veya sizin tabiriniz ile "kendinizi kaybetmenizi" HAKLI çıkarıyor mu?

    Vel hasıl kelam iyi niyet mi yoksa kasıt mı olduğu kısmı, sizin bu Mesajı okuduktan sonraki tutumunuz ile zaten netleşecektir.
    Benim ilk yazdığım yazi bu hakaret ve sert elestiri sahiplerineydi ve kimsedende alınti yapmadım herkes kendini bilir diye ortaya yazdim
    Kelimeleri sizin soylediginizi idda etmiyorum ama alınması gerekenler yerine ortaya attıgım mesaji siz alıntiladiginiz icin bunlarıda belirttim cunku mesajlarınizi tektek incelemedim dogal olarak eger ki boyle birsey yok diyorsaniz zaten diyecek baska birsey yok sozlerimin sahipleri belli kb

  10. #70

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı EldekiDebryj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim ilk yazdığım yazi bu hakaret ve sert elestiri sahiplerineydi ve kimsedende alınti yapmadım herkes kendini bilir diye ortaya yazdim
    Kelimeleri sizin soylediginizi idda etmiyorum ama alınması gerekenler yerine ortaya attıgım mesaji siz alıntiladiginiz icin bunlarıda belirttim cunku mesajlarınizi tektek incelemedim dogal olarak eger ki boyle birsey yok diyorsaniz zaten diyecek baska birsey yok sozlerimin sahipleri belli kb
    Niyet belli oldu. Klasik yurdum insanı. Bir üst tarafta tamamen benden Alıntı yapmanıza ve bilinçli veya bilinçsiz beni hedef göstermiş olmanıza rağmen basit bir "kusura bakmayın" esirgeniyor ise diyecek bir şey bende bulamıyorum. Bunu bir erkek yapsa "erkek milletinin kabalığından" dem vurulur lakin bir hanım yapınca nereden dem vurmak gerekti bilemedim. "HAKLI" olmak önemli tabi. Neye mal olursa olsun değil mi?

    Tek tek Mesajları incelemediyseniz ve sadece benden Alıntı yaptıysanız, ne demeniz gerektiği aşikâr lakin bu saatten sonra bunu size anlatmanın pek bir getirisi olmaz aksine iş çığrından çıkar görürüsü bile olur.

    Neyse...... Konu dağıldı sanki iyi de oldu

  11. #71
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Fiyat konusu niye bu kadar tartışılıyor anlamıyorum. Fiyat yüksekse almayın olsun bitsin. Her bütçeye uygun motosiklet var. Mal sahibi istediği fiyatı koyar, parası yeten alır, yetmeyen almaz. Yüksek fiyattan şikayet edenler , acaba diyorum 2. el motosiklet satsalar fiyatını ne yaparlar? Eminim "fiyatını düşük tutayım garibanlar alsın" derler.

  12. #72
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Niyet belli oldu. Klasik yurdum insanı. Bir üst tarafta tamamen benden Alıntı yapmanıza ve bilinçli veya bilinçsiz beni hedef göstermiş olmanıza rağmen basit bir "kusura bakmayın" esirgeniyor ise diyecek bir şey bende bulamıyorum. Bunu bir erkek yapsa "erkek milletinin kabalığından" dem vurulur lakin bir hanım yapınca nereden dem vurmak gerekti bilemedim. "HAKLI" olmak önemli tabi. Neye mal olursa olsun değil mi?

    Tek tek Mesajları incelemediyseniz ve sadece benden Alıntı yaptıysanız, ne demeniz gerektiği aşikâr lakin bu saatten sonra bunu size anlatmanın pek bir getirisi olmaz aksine iş çığrından çıkar görürüsü bile olur.

    Neyse...... Konu dağıldı sanki iyi de oldu
    Konuya ilk attigım mesajdan bahsediyorum "konuya ilk attigim mesajda kimseyi alıntilamadim" ortaya attim ki kendini bilen ustune alinir zaten diye ama ustune alinacaklar yerine alakan olmadiğıni soyleyerek benim mesajima cevap verme geregi duymussun doğal olarak bende alıntı yaparak bazı seylere tepkimi açıkladım.. olay bundan ibaret
    Bir olayda alakanız olmadigini dusunuyorsaniz ,ortada bir gonderne varsa ve dogrudan size yoneltilmediyse onca ustune alinacak varken siz muhattap olursaniz yanlis anlasilabiliyor
    Benim kabaligim sizin kullandiginiz enayi sozcugu kadarcik olabilir iyi gunler

  13. #73

    Üyelik
    31 Mayıs 2012
    Şehir
    Antalya
    Hakikaten ne uzadı bu mevzuu ya R25 harika nasıl olurda kıyaslarsın tek silindir ile çift silindir bir makineyi

    bence rakibi yok
    daha yakısıklı
    daha güçlü
    daha hızlı
    daha pahalı
    son olarak Yamaha hocam
    lütfen 250 cc olan mopedler ile karışmasın

  14. #74

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı EldekiDebryj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuya ilk attigım mesajdan bahsediyorum "konuya ilk attigim mesajda kimseyi alıntilamadim" ortaya attim ki kendini bilen ustune alinir zaten diye ama ustune alinacaklar yerine alakan olmadiğıni soyleyerek benim mesajima cevap verme geregi duymussun doğal olarak bende alıntı yaparak bazı seylere tepkimi açıkladım.. olay bundan ibaret
    Bir olayda alakanız olmadigini dusunuyorsaniz ,ortada bir gonderne varsa ve dogrudan size yoneltilmediyse onca ustune alinacak varken siz muhattap olursaniz yanlis anlasilabiliyor
    Benim kabaligim sizin kullandiginiz enayi sozcugu kadarcik olabilir iyi gunler
    ben sizin konuya attığınız mesajdan değil benden yaptığınız alıntıdan bahsettiğimi defaat ile belirttim. Sizinki artık iyi niyet olarak algılanamayacak durumda. Öbür taraftan okumak ile okuduğunuzu anlamak arasında ciddi farklar var. Sizin kabalığınız; kadınsal vurdum duymazlık ile ne yazık ki az gelişmiş ülkelerde gözlemlenen kadının kendini toplumun alt seviyesinde görmesi nedeni ile eşitlik anlayışını üstünlük kurma çabası olarak algılamasından kaynaklanan basit bir duygusal hezeyan.

    eğitimim gereği satır aralarını okumayı gayet iyi beceren biriyim. bunu özellikle belirtme ihtiyacı duydum çünkü yapmaya çalıştığınız en kibar tabiri ile şark kurnazlığına giriyor. belli ki hatanızı kabul edecek veya itiraf edebilecek olgunluğa ulaşma şansını daha yakalayamamışsınız. bu sebeple umudunuz pozitif ayrımcılığın arkasına sığınarak "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" mı acaba diye yaklaşmışsınız.

    bir "hanım efendi`den" daha ince bir davranış bekleme gafletine düşmekte benim hatam oldu.

    kusuruma bakmayın. sizi belirli bir adab yapısının üstünde görme hatasına düştüğüm için şahsınızdan forum ahalisi önünde özür dilerim...

  15. #75
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Yurtdisi fiyatlara bakip konusmak lazim, sadece fiyat da degil tabii ki, oradaki enflasyon ve alimgucune oranlayarak bakmak lazim. Bu durumda 13500 katlanilabilir bir fiyatken, 15000 bence de fazladir. Ayrica yamaha bize gosterdi ki, bu motor denen nalet seyler, alisik oldugumuzun altinda fiyatlarla da satilabiliyor. MT09 24 den satildi ilk partide, simdi 29 lira, ilk sefer de y.disi euro fiyati ile hemen hemen ayniydi turkiye de, yani 24 liraya satilirken. Simdi y.disinda hala ayni, belki 200-300 euro gibi bir zam sozkonusu ama biz de 5bin lira zamlandi, ayni sey daha az oranda olsa da mt07 icin de gecerli ve bu mantikla dusunursek r25 icin de gecerli olacak.

    PAran varsa al yoksa konusma diye konusan arkadaslarin yaptiklarini gorgusuzluk olarak yorumluyorum. Herkes biliyor parasinin yettigini almayi, sizden ogrenecek degiller heralde. Ama y.disinda, alim gucunun daha yuksek oldugu ulkelerde bile daha uygun fiyatlara satilabiliyorken burada daha yuksek fiyatlara satildigini gorunce, yamahanin tipki sizinki gibi paraniz varsa alin kardesim yoksa dukkanin onunde kalabalik etmeyin mantigini igrenc ve firsatci buluyorum. Yoksa zaten almayacagim bir motorun fiyati beni ilgilendirmez isterse 5 liraya satsinlar.

    Ayni yamaha 24ten sattigi motoru simdi 29 a satiyor, 26 liralik motorunun uzerine bir cam, iki grenaj koyup 34 ten satiyor, yine y.disi euro fiyatlarinin uzerinde. 21 kusurluk tenere sanirim 27 gibi bir fiyata cikti, bunlari nasil yorumluyacaksiniz peki, yamaha bayisinin beyin yakan "otv var kardesim, kur farki var, bu paraya bu motor cok bile, honda da aynisi 30 lira" seklindeki aciklamalari gibi mi, bu arada zamdan once de otv vardi, degismedi, kur farki bizim lehimize oldu dedigimiz de, olsun Honda da 35 lira git al alabiliyosan, bunun beygiri daha cok gibi zihni sinir aciklamalara mi basvuracaksiniz acaba, yoksa benim param var, 40 olsa da alirim banane arkadas mi diyeceksiniz? Bunu deme hakkiniz tabii ki var ama bu sacma fiyatlar ve zamlara tepki gosteren insanlari, fakir edebiyati yaparak paraniz yoksa dagilin lan diyerek asagilamaya hakkiniz yok. Tipki insanlarin da niye gittin duke200 e o kadar para verdin, ona o parayi veren maldir demeye hakki olmadigi gibi.

    Ha bunlari yaziyorum ama bu fikirlerimizin de fiyati degistirecegini dusunmuyorum tabii ki, bunun icin herkesin tepki vermesi lazim ki daha burda da goruldugu uzere 13500 u gectim 15bine de simdiden razi olanlar var. Dolayisiyla birsey degismez, ktm o fiyatlarla tr de satis yapabiliyorsa, yamaha bu fiyatlarla her turlu yapar.

    TAbii yukarda bir arkadasin bahsettigi gibi de, burda yuksek fiyat diye tabiri caizse aglayan arkadaslarin cogu da ilan sitelerinde ikinci el piyasasinin yukselmesinin bas nedenlerinden biridir eminim 7-8 liralik mala 12 lira etiket koyup benim malim temiz almiyosan git 7-8 liralik mallara bak diyip sonra da 3-4 ay oldu arayan soran yok, siz nasi satiyosunuz boyle hemen yaaaa diye ic gecirirler. Kisaca cogu Yamahanin yaptigi seyin aynisini kendi satarken ikinci elde yapar
    overspeed, kolokolo ve Bune bunu beğendiler.

  16. #76
    EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2014
    Şehir
    -
    Motosikleti
    DUKE 200
    Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben sizin konuya attığınız mesajdan değil benden yaptığınız alıntıdan bahsettiğimi defaat ile belirttim. Sizinki artık iyi niyet olarak algılanamayacak durumda. Öbür taraftan okumak ile okuduğunuzu anlamak arasında ciddi farklar var. Sizin kabalığınız; kadınsal vurdum duymazlık ile ne yazık ki az gelişmiş ülkelerde gözlemlenen kadının kendini toplumun alt seviyesinde görmesi nedeni ile eşitlik anlayışını üstünlük kurma çabası olarak algılamasından kaynaklanan basit bir duygusal hezeyan.

    eğitimim gereği satır aralarını okumayı gayet iyi beceren biriyim. bunu özellikle belirtme ihtiyacı duydum çünkü yapmaya çalıştığınız en kibar tabiri ile şark kurnazlığına giriyor. belli ki hatanızı kabul edecek veya itiraf edebilecek olgunluğa ulaşma şansını daha yakalayamamışsınız. bu sebeple umudunuz pozitif ayrımcılığın arkasına sığınarak "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" mı acaba diye yaklaşmışsınız.

    bir "hanım efendi`den" daha ince bir davranış bekleme gafletine düşmekte benim hatam oldu.

    kusuruma bakmayın. sizi belirli bir adab yapısının üstünde görme hatasına düştüğüm için şahsınızdan forum ahalisi önünde özür dilerim...
    Ustunluk kurma gibi bir çabam yok
    Biz sizinle anlaşamadık siz benim alintiladigimin ustunde duruyorsunuz ,bende diyorum ki kimseyi alintilamadan ortaya attigim mesaji kendinize aliyorsunuz ilkonce
    Bende buyuzden demekki soylediklerim ona dokunuyor diyerek yazdım, alinti yaptim
    Ama o cumleleri yazmadiginizi sizi zan altinda biraktigimi yazinca bende diyorum ki
    Demekki yanliş anlamışım bu yanliş anlamamin sebebide o cumleleri yazmissiniz gibi benden mesaj alintilamaniz ,ustuneze kendiniz almissiniz ama ortada oyle birsey yokmus onlari siz yazmamissiniz daha acık nasil belirtebilirim
    Daha nasıl uzayabilir ve hala kabul etmedigimi soyluyorsunuz
    Kusura bakma da dedim uzatilacak birsey yok

  17. #77
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul cennet
    Motosikleti
    2teker
    Hepsi iyi marka fabrikadan halka
    Hangisi size cevap vercekse onu alın güle güle kullanın Allah can sağlığı versin bol bol gazlarız

  18. #78

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    birde insanların gözden kaçırdığı bir başka unsur var ki o da burada bir çok kez belirtildi. R25 çift silindir bir makine doğal olarak muadillerinden bir miktar üstünlüğü olacak.

    bakınız kawasaki ninja250R çift silindir. düşük km li versiyonları 11-13,500 arası satılıyor. sıfır 250SL ile aynı fiyata bazen daha pahalıya. demek ki tek silindir ile çift silindir arasında bir fark oluyor.

    yurt dışı fiyat örneklerine gelince.
    yurt dışında bizde ucuz olan bazı ürünler daha pahalı? mesela meyve ve sebze. mesela konut? bu arz talep ile alakalı bir durum. yurt dışında vatandaş araç alıp 200-300 bin km kullanıyor, değiştirmeden. hatta hükumetler sırf sirkülasyon artsın diye bazı ürünlerin daha çabuk değiştirilmesini teşvik etmek için vergi dilimlerini düşürüyor.

    bizim ülkemizde ise bütün hükumetler cari açıkları kapatmak için suni gelir elde etmek maksadı ile vergi dilimlerini yükseltiyor ha bire.4,400 euro ya satılan motordan Z-Moto nun kar marjı 169€ veya 196€ (geçmiş gün şimdi yanlış bilgi vermeyeyim). nasıl yani diye sorduğunuzda kar marjını düşük tutup pazar payını ve servis sirkülasyonunu güçlendirerek para kazanma yoluna gidiyoruz diyor adam. 4400€ sattığı makineden 1000€ para kazanmıyor...

    Yamaha nın tutumu ise arz talep ile alakalı. ne kadar talep gelirse ona göre arz oluşuyor. lakin bu demek değildir ki almazsanız fiyat düşer. Ferrari 458 İtalia Coupe 2013 model 0 km de fiyarı 550.000€. bir çoğumuz bunu alamıyor değil mi? hatta ülke geneline bakacak olursak bu ülkede ferrari satışı kaba tabir ile devede kulak bile değil. lakin fiyatı gerilemiyor?

    her ürün gamının planlanan bir alıcı kitlesi var. Bazı markalar planlama yapmayı beceremedikleri içim abuk subuk çinlileri olmadık fiyatlardan satıyor ama japon veya avrupa markaları ince hesaplar yapıyor. Açıkcası ben 250SL in zam yememesine şaşırdım. 2014 modellerin ardından 2015 lerde 400-500 euro zam bekliyordum kaldı ki ilk söylenende bunun sinyalini veriyordu.

    Paran varsa al yoksa konuşma kısmına gelecek olur isek. bu görgüsüzlükten ziyade artık bıkkınlık. ne zaman yeni bir motorun konusu açılsa ilk yazılan "o fiyat etmez", "şu kadardan fazla olursa ben almam" vs vs... yahu arkadaş X markası Y model motoru sana mı getirdi sadece ki bu tarz yorumlama yapıyorsun? Kimsin? Forum sakini! Ederini etmezini gelip sana bana sormuyor bu adamlar. Her motorda aynı söylemler. Aamın profiline bakıyorsun sebep anlaşılıyor.

    Burada benim gibi 6-7 ay motor araştırıp 2014 sonu 2015 başı motor almış bir sürü adam var. Hepside Hondasını Yamahasını Kawasakisini biliyor. hangi marka ne getirecek ne çıkaracak. Kimi gitti kalıbına baktı cbr 2014 250cc aldı kimi oturdu bekliyor. bu adamların neredeyse hiç biri kalkıp ne eder ne etmez muhabbeti yapmıyor. çünkü bilerek isteyerek seçmişler motorlarını, diğer modelleri ister kağıt üzerinde ister youtube da isterse bayide incelemişler. Ben R25 in renklerini ve görüntüsünü beğenmediğim için ona yanaşmadım. hakeza cbr 250 de de içime sinmeyen bir şeyler vardı. gittim şimdiki motorumu aldım. R25 benim motorumdan daha hızlı? alet 2 silindir! şimdi benimde mi kalkıp fiyatı yüzünden çamur atmam lazım.

    Burada yorum yapan bazı arkadaşların kişisel düşünceleri ne yazık ki kedi ciğer ilişkisi kuranların sayesinde kaynayıp gidiyor. Kızmanız gereken topluluk bu kedi ciğer ilişkisi sebebi ile kara çalanlar olması lazım. İşte onlar ki "küçük emrah" olarak nitelendirilenler... Eğer siz (bu mesajı okuyan her hangi biri) o kafada değilseniz zaten bunu üstünüze alınmaya ihtiyacınız olmayacaktır. kendinizi biliyor olmanız lazım...


    ne R25 miş arkadaş..... alan alsın, beğenmeyen almasın; bu konuda kapatılıp gitsin....

  19. #79
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı banro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fiyat konusu niye bu kadar tartışılıyor anlamıyorum. Fiyat yüksekse almayın olsun bitsin. Her bütçeye uygun motosiklet var. Mal sahibi istediği fiyatı koyar, parası yeten alır, yetmeyen almaz. Yüksek fiyattan şikayet edenler , acaba diyorum 2. el motosiklet satsalar fiyatını ne yaparlar? Eminim "fiyatını düşük tutayım garibanlar alsın" derler.
    Satıyorum güzel kardeşim ilanımda var garibanlar alsın sıfırına 5780 lira vermesinler çünkü bu motor hak etmez dedim 4000 liraya satıyorum var mı almaya niyetin? Herkesi yaftalayın zaten fiyat kötülüyoruz ya direk haksızız.

    Yok öyle istediği fiyatı koyar olayı herkes akfasına göre fiyat koysa kimsenin bi tarafına giyecek donu olmaz, serbest piyasa dedikleri bu değil siz bayaa yanlış algılamışsınız o olayı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:58 ----------

    Alıntı Bulent78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yurtdisi fiyatlara bakip konusmak lazim, sadece fiyat da degil tabii ki, oradaki enflasyon ve alimgucune oranlayarak bakmak lazim. Bu durumda 13500 katlanilabilir bir fiyatken, 15000 bence de fazladir. Ayrica yamaha bize gosterdi ki, bu motor denen nalet seyler, alisik oldugumuzun altinda fiyatlarla da satilabiliyor. MT09 24 den satildi ilk partide, simdi 29 lira, ilk sefer de y.disi euro fiyati ile hemen hemen ayniydi turkiye de, yani 24 liraya satilirken. Simdi y.disinda hala ayni, belki 200-300 euro gibi bir zam sozkonusu ama biz de 5bin lira zamlandi, ayni sey daha az oranda olsa da mt07 icin de gecerli ve bu mantikla dusunursek r25 icin de gecerli olacak.

    PAran varsa al yoksa konusma diye konusan arkadaslarin yaptiklarini gorgusuzluk olarak yorumluyorum. Herkes biliyor parasinin yettigini almayi, sizden ogrenecek degiller heralde. Ama y.disinda, alim gucunun daha yuksek oldugu ulkelerde bile daha uygun fiyatlara satilabiliyorken burada daha yuksek fiyatlara satildigini gorunce, yamahanin tipki sizinki gibi paraniz varsa alin kardesim yoksa dukkanin onunde kalabalik etmeyin mantigini igrenc ve firsatci buluyorum. Yoksa zaten almayacagim bir motorun fiyati beni ilgilendirmez isterse 5 liraya satsinlar.

    Ayni yamaha 24ten sattigi motoru simdi 29 a satiyor, 26 liralik motorunun uzerine bir cam, iki grenaj koyup 34 ten satiyor, yine y.disi euro fiyatlarinin uzerinde. 21 kusurluk tenere sanirim 27 gibi bir fiyata cikti, bunlari nasil yorumluyacaksiniz peki, yamaha bayisinin beyin yakan "otv var kardesim, kur farki var, bu paraya bu motor cok bile, honda da aynisi 30 lira" seklindeki aciklamalari gibi mi, bu arada zamdan once de otv vardi, degismedi, kur farki bizim lehimize oldu dedigimiz de, olsun Honda da 35 lira git al alabiliyosan, bunun beygiri daha cok gibi zihni sinir aciklamalara mi basvuracaksiniz acaba, yoksa benim param var, 40 olsa da alirim banane arkadas mi diyeceksiniz? Bunu deme hakkiniz tabii ki var ama bu sacma fiyatlar ve zamlara tepki gosteren insanlari, fakir edebiyati yaparak paraniz yoksa dagilin lan diyerek asagilamaya hakkiniz yok. Tipki insanlarin da niye gittin duke200 e o kadar para verdin, ona o parayi veren maldir demeye hakki olmadigi gibi.

    Ha bunlari yaziyorum ama bu fikirlerimizin de fiyati degistirecegini dusunmuyorum tabii ki, bunun icin herkesin tepki vermesi lazim ki daha burda da goruldugu uzere 13500 u gectim 15bine de simdiden razi olanlar var. Dolayisiyla birsey degismez, ktm o fiyatlarla tr de satis yapabiliyorsa, yamaha bu fiyatlarla her turlu yapar.

    TAbii yukarda bir arkadasin bahsettigi gibi de, burda yuksek fiyat diye tabiri caizse aglayan arkadaslarin cogu da ilan sitelerinde ikinci el piyasasinin yukselmesinin bas nedenlerinden biridir eminim 7-8 liralik mala 12 lira etiket koyup benim malim temiz almiyosan git 7-8 liralik mallara bak diyip sonra da 3-4 ay oldu arayan soran yok, siz nasi satiyosunuz boyle hemen yaaaa diye ic gecirirler. Kisaca cogu Yamahanin yaptigi seyin aynisini kendi satarken ikinci elde yapar
    Abicim sana tek diyeceğim helal olsun şurda çarşaf çarşaf yazdık en azından dediklerimizi anlayan bir kişi bile çıkmış ya daha fazla konuşmaya gerek yok anlayan anlıyor demek ki artık kenara çekilebilirim sessizce anlaşılan

  20. #80

    Üyelik
    15 Şubat 2015
    rR25 ne 13.500nede 15000 eder


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)