Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Harbiden üşütmeyen BOT-ÇİZME? Parası önemli değil

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı ayhan.s adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şİmdi fiyat farketmez ise neden YDS derim. Ben de bunun kısasını aldım, açıkçası goretex olduğuna inanmıyorum. Goretex'in sitesinde YDS tedarikçilerden biri olarak görünmüyor, ayrıca botun üzerindeki etiketlerde Goretex etiketi de yok. Bence muadil bir kumaş kullanıyorlar.

    Bot çok sert maalesef, kütük gibi. Ama yağmur, çamur rüzgar geçirmiyor en ufak o konuda güvenin. Üşütme konusu dediğim gibi benimki kısa olandan, ayrıca maksimum yarım saat kullanıyorum bir seferde o yüzden bir şey diyemem.

    Onun dışında para varsa, daha konforlu bir bot alınabilir bence.
    aynı şeyi bende düşündüm,
    Her zamanki gibi taklitçi firmalar Goretx- Nerotex diye etiket basmaya başladılar. 380 lira veripte muadilimbiri kumaş satın almak istemem.
    6 senedir SİDİ kullanıyorum çok memnum, yaz kış kullandım ve ayağımda eskittim. Artık parmaklarımı üşütüyor ve sızlıyor soğuktan. O yüzden ilk olarak YDS değil Alpinestars Daineese Sidi gibi markalar olacak. Açıkca söyleyim GÜVENMİYORUM yerli üretime!! Marka delisi değilim, 150 lira yağmurluğa para vermem gider Koçtaşda 9.90 alt üst yağmurluk alırım ama iş çizmeye gelince kesinlikle marka olmalı düye düşünüyorum.
    YDS yi araştırmaya devam edelim, tavsiyeleri okuyalım belki ön yargımız kalkar...
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

    Alemin kralı çarşı , herkeze karşı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    25 Mayıs 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 09 Tracer, SYM Fiddle II
    Alıntı ayhan.s adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet tedarikçilerimiz diye bir bölümleri olduğu için buraya yazdıklarını düşündüm. Uzun modelini bilmem kullanmadım, ben kullandığım ürün için yorum yapıyorum. Fiyat performans oranı iyi ama daha çok paranız varsa daha rahat ve daha şık ürünler var piyasada.

    Tamamen merakımdan email attım Gore Tex firmasına, bakalım ne diyecekler bu arada.
    Arkadaşlar attığım maile cevap aldım. Aynen aşağıya ekliyorum. Gore Tex firması yetkilisi YDS firmasıyla çalıştıklarını ancak polis ekipmanları ve güvenlik alanında hizmet verdikleri için internet sitesine koymadıklarını söylemiş.

    Gönül rahatlığı ile kullanabiliriz bu ürünleri demek oluyor bu.

    ************

    Hi Ayhan,

    Thank you very much for your inquiry.

    Yes, I can herewith confirm that YDS is a customer of ours. This brand is not mentioned on our GORE-TEX website, as YDS is a customer of our in the workwear, police and military business. Please find the link below for more information:

    http://www.ydsboots.com/index.php

    I hope I was of assistance to you.

    Best wishes,
    Camilla

    W.L. Gore & Associates GmbH
    Customer Service

    D-83618 Feldkirchen-Westerham
    Tollfree: 00800 2314 4000
    Tel. +49 (0)8063 - 80 - 1701
    Fax +49 (0) 89 - 46124 - 1701

    http://www.gore.com
    http://www.gore-tex.de
    http://www.windstopper.de

    Gore - bei 'Deutschlands Beste Arbeitgeber 2012' auf Rang 3 in der Unternehmensklasse 501 bis 2.000 Mitarbeiter und Gewinner des Sonderpreises 'Demographiebewusstes Personalmanagement'
    Sitz: Putzbrunn
    Handelsregister: AG München, HRB 7244
    Geschäftsführer: Oskar Berger und Eduard Klein
    Aufsichtsratsvorsitzender: Dr. Heinrich Flik

    Wichtiger Hinweis: Diese E-Mail enthält vertrauliche und/oder rechtlich geschützte Informationen. Wenn Sie nicht der richtige Adressat sind oder diese E-Mail irrtümlich erhalten haben sollten, weisen wir Sie darauf hin, dass das unerlaubte Kopieren sowie die unbefugte Weiterleitung dieser Email nicht gestattet ist. Bitte informieren Sie sofort den Absender und löschen Sie diese E-Mail. Vielen Dank.
    dockerengin bunu beğendi.

  3. #43
    RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Alıntı merianne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    forma'yı yağmurda çok kullandım yağmur su geçirmiyor.Kışın bu tür botları tavsiye etmiyorum.. ki Kaliteli deri olan çoğu bot zaten yağmur-rüzgar geçirmiyor..İş soğu geçirip geçirmemesinde başlıyor,bende kışlık bot arayışındayım ancak hem koruması olan hemde kışın kesinlikle üşütmeyen bot bulamadım...İllaki bişeyler eksik kalıyor.. Motor kullanırken ayaklar hiç hareket etmiyor,kendi kendine ısı üretemiyor dolayısıyla dışardaki soğuk'u en çok hisseden uzuvlar bunlar. Botun içinde kışlık Ek malzemeler olmak zorunda-snowboard ayakkabılarındaki iç ayakkabı gibi- sadece kış için üretilmiş botlara bakmak gerek,varsa tavsiye bende bakmak isterim..

    buda yds nin özellikleri; Kışın kullanmak için ne gibi özellikleri var bi bakın bakalım ? Goretex ten yapıldı demiyorki, kullanılan iç astar goretex

    Beden Dağılımı40-46 /6.5-11İç Yükseklik250mm ±5mmSaya2.0 -2.2mm ciltli, nefes alabilir, su itici sığır saya derisi.İç AstarGore-tex® performance comfort footwear.Taban TeknolojisiMotorsiklet kullanıcıları için özel olarak sadece YDS için tasarlanmış Vibram® dış taban.Ek Özellikler*Sürüş konforu için tasarlanmış yüksek yoğunluklu sünger ve yumuşatılmış deri ile desteklenmiş ön ve arka körükler .
    *TPU vites değiştirme koruması.
    *TPU kaval kemiği koruması .
    *Açık hücreli, yüksek yoğunluklu PU sünger ile takviye edilmiş her iki tarafta bulunan TPU ayak bileği koruması .
    *Açık hücreli, nefes alabilen, yüksek yoğunluklu sünger sayesinde ileri seviye konfor.
    *Topuk reflektörü sayesinde gece görüşü .
    *Farklı ayak bileği kalınlıkları için kolay giyme-çıkarma imkanı sağlayan kapaklı yan fermuarlar .
    *PU kaplu deri takviyeler sayesinde sayada yüksek aşınma mukavemeti.MostraAnatomik olarak şekillendirilmiş, çıkartılabilir, yıkanabilir nem çeken, çabuk kuruyan, şok absorbe eden keçe mostra.
    Gore-tex zaten ürünün tümünde kullanılmaz.Yani tamamen gore-tex yada muadili membrandan yapılmış ürün yoktur. İç kısımda yalıtım malzemesi olarak kullanılır. Ayrıca %100 soğuk almayacak hiçbir üründe yoktur. Gore-tex'in özelliği; suyu geçirmez ancak teri nemi dışarı atar. Böylece ayaklarda ençok üşüme sebebi olan nem içerde kalmaz ve üşüme en aza indirilir. Özellikle bu havalarda sıcacık tutacak hiçbir materyal yoktur. Ancak bu tarz bir bot alıp sağlam bir çorap veya içlik ile sorun çözülebilir.
    Son olarak Gore-tex firmasının standartları vardır. Eğer bir üründe kullanılıyorsa taahhüt ettikleri şartlar tamamen gerçekleşmesini beklerler.
    dockerengin bunu beğendi.

  4. #44
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2011
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    arkadaşlar bende yds diablo 11 bot aldım 2 aydır ve çok memnunum.şimdi sormak istediğim deri montlar gibi bu botlarında bakımı varmı vazelin olsun özel bi spreyi olsun bi bakım yapılıyormu...

  5. #45
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    tcx öneririm ben kendım kullanıyorum cok memnunum gerek koruması gerek soguk yagmur gecırmemesı konusunda. ama tahmınen 200 euro 300 euro arasında fıyatları. bide bu arada 600rr gecmek ısteyen arkadasa bence gecme derım 300-400 cc arası bır motor almanı daha cok tavsıye ederım. m6 kullanıyorsun ama motorla arabadaki hız olayının cok daha farklı oldugunu sende ıyı bılıyorsundur... m6 da ki yol tutusu hıc bı motorda olmıcak cunku :D

  6. #46
    mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2009
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Yds nin yazlık olanı kullanıyorum.
    Çok soğuk olmayan havada is görüyor. Uzun olanı kat kat iyidir.
    Yerli üretime güvenmiyorum demenız türkiyenin mevcut halini ozetlemıs.

    Sert olmasına sert ama koruması için böyle olması şart diye düşünüyorum.

  7. #47
    Syrah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2014
    Günde 12 saat kuryelik yapıyorum, yds marka bot kullanıyorum ayaklarım hem üşümüyor hemde ıslanmıyor kesinlikle tavsiye ederim bende
    2move bunu beğendi.

  8. #48

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Merrel goretex , pişman olana parasını vereyım botu bana göndersın , yandım deyıp buza basarsın

  9. #49
    logan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2014
    Yds diablo kısa kullanıyorum. Yds bir kenara vibram taban var. Vibram bir ayakkabim var nike in outdoor ayakkabısı. 12 yıldır kullanıyorum ve tabanı halen yeni gibi. Ankara da buzda karda ne kaydı ne usuttu. Yds diablo botta da vibram taban var ve sırf tabanı için aldım botu. Eğer net ten sipariş edeceksen klasik ayakkabı numarasinda şöyle.

  10. #50
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı merianne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu resimdeki bottan var bende,motomaxtan almıştım 400-500 tl arası bişey..İçine normal çorap giyiyorum ve -5 derece havada 1 saat kadar motor kullanımında parmak uçlarım resmen sızlıyor,donuyor...Bunların içinde parmaklar,bilek kısımları zaten zar zor hareket ediyor soğuda görünce üşümeler başlıyor...bugün kentparkta YDS nin gtx 11'ine baktım,hem kısasına hemde uzun olana....IIIıh yok yani bir farkı yok....Şu havalarda uzun süreli kullanımda yetersiz...Ya korumadan feragat edip kışlık Trekking bot alıcan --ki kesinlikle ayakların üşümez-- Kaliteli trekkingler temel ayak korumanıda sağlar,Yada botun içine özel çorap alıp kullanacaksın.
    http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vu6cj.jpg
    hocam bu bot enduro cross botu zaten üşütmemek için değil daha ekstra koruma sağlamak içindir. normal motosiklet botlarına göre daha fazla koruma sağlar ve daha az hareket özgürlüğü vardır. üşütmesi normal

    ayrıca;
    snowboard botlarının ne kadar ısıyı tutan kalın su geçirmez olduğunu bilen arkadaşlar bilir her halükarda motosiklet botlarından daha iyidir ısı ve su geçirme konusunda. onların bile içine termal çorap giyiyoruz. kışın termal çorap tavsiye ederim. bulunduğunuz şehirde decathlon varsa uygun fiyata bulabilirsiniz. yoksa internetten alışveriş yapabilirsiniz. ben kış sporları için de motosiklet için de tüm termal çoraplarımı decathlondan aldım. işimi gördü.

    saygılar
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

  11. #51
    nofearyns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Kasım 2014
    Motosikleti
    Mondial MR250 Destro
    Bence bu kadar para verebiliyorsanız en iyi markalardan şaşmayın derim, şu 2 üründen birini kesinlikle tercih ederim sizin yerinizde olsam
    Alpinestars GUNNER WATERPROOF BOOT
    http://www.motovento.com/?p=product&gl=motovento&cl=Street&i=1290&c=580

    http://www.motovento.com/?p=product&gl=motovento&cl=Street&i=1180&c=580

  12. #52
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Kışın üşütmeyen bot yoktur, mesh giymeyen motorcu vardır
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

  13. #53
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    İnuit 109 liralık novadry bota bakın decathlondan. Memnun kalmazsanız zaten hiç birinden memnun kalmazsınız

  14. #54
    2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Beyler bu basligi 1 sene once ben actim ve çözümü buldum yaziyorum.
    Alpinestars in botunu aldim 500 tl verdim goretex kislik olan simdilik memnunum ama esas sizlere anlatacağım bu degil
    ÇÖZÜM: isiticili taban aldim kesinlikle tavsiye ederim. Sarj ediyoraunuz ve en az 4,5 saat isitiyor ve 2 kademesi var. Botun icnde tatli tatli isitiyor ayaklarinizi tek eksigi parmak uclari biraz soguk aliyor ama öp başına koy bu konforu. 15 gunde geldi kargo yok gumruk yok. 60 tl verdim. Buyrun link

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------

    http://www.aliexpress.com/snapshot/6254309318.html
    o sogukta en kucuk sicaklik bile memnun ederken bu tabanlik ciddi ciddi isitiyor. Pisman olmazsiniz

  15. #55
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    alpinestars smx2 botum bu akşam 22:00 sularında 5 derece sıcaklıkta, 90km/s sabit hızda giderken hafiften üşüttü böyle tatlı tatlı. rüzgar su geçirmiyor. ha termal çorap giyersem o da kalmaz.

  16. #56
    buraxdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda VFR 800 / Honda Msx 125
    Biraz garip bir soru olacak fakat YDS bot ile 200kg lık motor ayağına inipte sakatlanmayan var mı? Yada olası bir ciddi kazada sakatlanmayan?

    Üşütme problemi aşılır,kolay,koruması nasıl ?
    Youtube : Burax Yolda
    Mototaş Aş. çalışanı

  17. #57
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı buraxdj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz garip bir soru olacak fakat YDS bot ile 200kg lık motor ayağına inipte sakatlanmayan var mı? Yada olası bir ciddi kazada sakatlanmayan?

    Üşütme problemi aşılır,kolay,koruması nasıl ?
    Tüm sorularınızın cevabı ilk sayfadaymış zaten.

    Alıntı RAMİREZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YDS diablo 11'i tavsiye ederim. Uzun bota karşı önyargım vardı. bu hem kaval kemiğini koruduğu için hemde gore-tex olduğu için tercih ettim. Dün akşam İstanbulda yaklaşık 3 saat sürekli motor sürdüm. O akşam ayazında bile bir gram üşüme hissetmedim. İlk alındığında biraz sert ama sonradan ayağın şekline tam oturuyor. Alt taban orjinal Vibram. Yani çok kaliteli outdoor ayakkabılarında kullanılan kaymaz taban. Kısacası fiyatına göre hem çok kaliteli hem işini çok iyi yapıyor. Geçen hafta motorumu yatırdım, yaklaşık 200 kilo. ayağımın burnu altta kaldı hissetmedim bile. Kesinlikle tavsiye ederim.
    Ben de 7.2 GTX modelini kullanıyorum. Bir defasında sağdan sıkıştıran bir araç yüzünden ayağım kaldırım taşı ve sol ayak peg'i arasında sıkıştı. Hiçbir problem olmadı. Üstelik sürtünmeye de çok dayanıklı.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  18. #58
    Mirable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC750X DCT
    http://www.hondamototal.com/chphc~u~...ring-bot-31213

    Ayak numarası uyan varsa kaçırmasın. Gore-tex muadili kendi membranı var. O fiyata bedava.

  19. #59

    Üyelik
    18 Ağustos 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda nc 750x
    http://www.mototas.com.tr/dainese-tr...yakkabi-pmu701 bunu kullanıyorum ne üşüyorum ne de ıslanıyorum her ne kadar forumdaki matematik hesabı yapamayanlar tarafından eleştirilmiş olsam da bottan memnunum


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)