Zx4r/rr yatak sarma hakkında

İyi forumlar öncelikle herkese. Bu motoru 2. el olarak almayı düşünüyorum fakat yabancı forum sitelerinde arkadaşlar motorun kronik yatak sarma problemi olduğundan bahsetmişler gerçeklik payı nedir aranızda kullanan/kullanmış birileri varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. Kawasaki gibi bir markanın böyle sorunlu bir bloğu olduğunu sanmıyorum ama gerçekten de bugün ilanlara baktığımda en fazla 19-20 bin kmlerde olanları görebiliyorum bu da kafamı karıştırıyor sonuçta 2023 model bir ss için bu kmler hiçbir şey.

Türk kullanıcılar motorlarına laf gelmesin diye söylemezler ama yabancı forumlarda yazıyorsa vardır o sorun. Ayrıca meşhur expertiz de bahsetmişti bu problemden.

pistonları ufak,hacmi küçük ve yüksek devir çeviriyor.80 beygir civarı gücü var.
Onun yerine aynı veya fazla güçte motor almak daha iyi.
Bana göre o motor binilecek değil koleksiyonluk motor.
Yani zenginsen bir motorun olur,zx4 de ikinci motor olarak koleksiyon olur arada binersin.

Teşekkür ederim başka motorum yok tek motorum olacak ve 3-4 ayda bir ortalama 800-900 km uzun yol yapacağım. Önerileriniz var mıdır 600-700 bin bandında mümkünse 4 silindir?

Motosikleti
Honda CBR500R
Teşekkür ederim başka motorum yok tek motorum olacak ve 3-4 ayda bir ortalama 800-900 km uzun yol yapacağım. Önerileriniz var mıdır 600-700 bin bandında mümkünse 4 silindir?
zx4rr yerine cbr650r daha mantıklı ama 600-700 bin bütçeye daha iyileri de alınabilir

tekrar kontrol ettim de o fiyatlara suzuki gsx-s 1000 ve 1000 gt de var fakat senin motosiklet becerin, bilgin nasıl bilemeyiz

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Ben de almayı düşünüyordum bu sene ve yatak sarma ile ilgili sorunları araştırdım biraz, Kawasaki resmi olarak böyle bir sorunu kabul etmiyor. Yabancı forumlarda da bahsediliyor fakat nedense bizim ülkemizde daha fazla sorun yaşayan kullanıcı var.

"Kız gibi bakmanız gerekiyor" gibi gibi şeyler var. Bizim milletimiz yanlış anlamış olabilir bu söyleneni 🥲

Şaka bir yana, şu güzelim motor için bu sorun büyük bir hayal kırıklığı.

zx4rr yerine cbr650r daha mantıklı ama 600-700 bin bütçeye daha iyileri de alınabilir

tekrar kontrol ettim de o fiyatlara suzuki gsx-s 1000 ve 1000 gt de var fakat senin motosiklet becerin, bilgin nasıl bilemeyiz
Evet ben de baktım şu an var da naked model pek ilgimi çekmiyor açıkcası ama yine de 400-500 cc alana kadar mantıklıdır. Aslında yetkili servisleri ilgisiz olmasa aprilia düşünüyorum da onun da servis sorunu varmış duyduğum kadarıyla pek ilgilenmiyorlarmış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de almayı düşünüyordum bu sene ve yatak sarma ile ilgili sorunları araştırdım biraz, Kawasaki resmi olarak böyle bir sorunu kabul etmiyor. Yabancı forumlarda da bahsediliyor fakat nedense bizim ülkemizde daha fazla sorun yaşayan kullanıcı var.

"Kız gibi bakmanız gerekiyor" gibi gibi şeyler var. Bizim milletimiz yanlış anlamış olabilir bu söyleneni 🥲

Şaka bir yana, şu güzelim motor için bu sorun büyük bir hayal kırıklığı.
Ben de duydum onu hocam yağ eksiltiyormuş.Her sürüşten sonra yağını kontrol edin diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum.

Motosikleti
Arora kasırga
Bangladeşli kardeşlerimiz bu soruna çözüm bulmuşlar.
Biyel koluna iki çizik atıp yağ kanalı açarak yola devam diyorlar. Mz gibi,Planet Rus gibi iki zamanlı motorlarda da bu şekilde sorun çözüldü.
Zaten olayı basit düşünmek lazım. Yüksek devir çevirip yatak mı sarıyor? Yağsız kalıp fazla ısınıyor demektir.
Yağın bir amacı da motor sıcaklığını emmek diye klasik bı bilgi geçeyim.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu motor yüksek sıkıştırmaya sahip bir motor olsa gerek, çok yüksek devir çeviren bir makinaya sahip. Bu motora koyulması gereken 300v gibi yağlar olsa gerek, çok yüksek devirlerde ve sıcaklığa çıktığında içindeki yağ filmi kopup yataklara zarar veriyor olabilir.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
"Kamasaki sürücüsünü yatağa atıyor" diyebiliriz bu durumda. 🥱

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar