Bu parçanın adı ne?

Motosikleti
Sym mio
Gösterdiğim hortum gibi olan parçanın adı ne acaba? Bu şekilde boşta olması normal mi?

Motosikleti
CB750A
geçen 6000 bakımında crankcase breather neymiş diye bakmıştım
pistonlar inip çıkarken biriken gazlardan basınç olmasın diye hava çıkışı sağlıyormuş, orada biriken yağı da arada bakımda açıp akıtıyorsun

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Karterden buharlaşan yağın toplansın diye, hava filtresinin dibine koydukları tahliye hortumu. Arasıra açıp temizlersin.

F54

benim anlamadığım o borunun ucunda neden tıpa var ? tahliye borusu ama uçu kapalı onun içince biriken yağ neden zamanla tahliye edilmesi yerine birikiyor
afrika twin de de o boru tıpalı bir şekilde var senede bir defa açar boşaltırım

Motosikleti
Ns200 15"
benim anlamadığım o borunun ucunda neden tıpa var ? tahliye borusu ama uçu kapalı onun içince biriken yağ neden zamanla tahliye edilmesi yerine birikiyor
afrika twin de de o boru tıpalı bir şekilde var senede bir defa açar boşaltırım
Çevreye zarar vermemesi için yüksek ihtimalle böyle yapmışlardır, otomobillerde buharlaşan yağı manifolda verip yakıyor ama motosikletlerde böyle toplamasını tercih etmişler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de o kör tıpayı söktüm. Arada bir hava filtre kutusunu açıyorum, yağ mağ bir şey olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Ns200 15"
e başka 3 tane açıkta hortum var zaten aşşağıda o yüzden bunu tıkamaları bence garip
Abi onlar su girerse tahliyesi için olabilir, buharlaşan buhar ilk hava filtresinin bir haznesine giriyor ardından kalan burada süzülüyor. Skuterler genel olarak böyle ama vitesli motosikletlerde karter havalandırma hava filtre kutusunun giriş kısmına bağlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar