19 mayis 2026 trakya seferim

Motosikleti
Suzuki burgman 200
Uzun zaman oldu gezi yazısı paylaşmayali.artık forumların yerini YouTube vloglari alsa da bence gezi yazilarinin yeri de ayri

19 mayısta herkes gibi sile tarafina gitmektense hic gitmedigimiz kiyikoy tarafina doğru gidelim dedik

Kadikoyden çıkıp,1. Kopru uzerinden istanbul havalimani yoluna girdik.ondan sonra yol sizi zaten saray ilcesine kadar götürüyor. Ilk duragimiz yol üstünde gumuspinar mahallesinde gördüğümüz güzel bir mesire yeri.burada bir sandvic çay molası veriyoruz

Çayımızı ictikten sonra saray üzerinden kiyikoye variyoruz. Yollar genel olarak güzeldi,sokak kopegi yoktu

Kiyikoy ,eski bir kasaba. Muhtelif kafe ve lokantalar.mevcuttu. bir tane de petrol ofisi mevcut.

Kiyikoyden sonra hedef,vize. Gezinin seyir zevki en yuksek etabı bence burasiydi. Asfalt da çok guzeldi. Vize,kucuk sakin bir ilçe. Vize kalesinde manzarayi izleyip cayinizi icebilirsiniz. Çay, 10 lira.

Kalenin altinda ise 7. Yydan kalma eski bir kiliseden donme gazi suleymanpasa cami var. Diğer adi kucuk ayasofya. Cami ve bahçesi oldukca sakin ve huzur vericiydi

Bu caminin az biraz asagisinda da eskiden havra olan hasanbey cami vardi

Burayi da gordukten sonra artik dönme vakti gelmişti. Dönüşte temden hic durmaksizin döndük. 400 kmlik güzel ve tabi birazda yorucu bir gezi oldu.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
emeğine sağlık güzel gezmişsiniz, paylaşım için teşekkürler 😊

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Çok güzel bir gezi olmuş. Okuması da çok keyifliydi. Yakın zamanda ben de buralara gitmek isterim.

Ellerinize sağlık

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çok keyifli bir gezi olmuş, paylaşım için teşekkürler. Vakti zamanında Kıyıköy'de tepelik bir yerde balık yemiştim, garson arkadaşın muhabbeti de süperdi. Gitsem neresi olduğunu hatırlarım.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
İlk ve son kez 2007 de gitmiştim. Hiç değişmemiş. Yine bu forum da organize olmuştuk. 650 lik Hyosung um vardı ozaman. Mazi gözümde canlandı..

Forumu benim gibi gezi paylaşım amacıyla kullananların sayısının artması dileğiyle.

Tekerine sağlık. Sevgiler.

Ya arkadaşalar hep köfte hep köfte şunu bir pirzolaya, bonfileye,antrikota çevirsek biraz değişiklik olur diye düşünüyorum, şimdi Tommygun kardeşimize ''menüyü değiştirsek be agam'' desek acaba ne der,cümle motosiklet camiasının mübareke kurban bayramlarını kutlar, tüm sevdikleriyle daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlarına ulaşmalarını dilerim

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ya arkadaşalar hep köfte hep köfte şunu bir pirzolaya, bonfileye,antrikota çevirsek biraz değişiklik olur diye düşünüyorum, şimdi Tommygun kardeşimize ''menüyü değiştirsek be agam'' desek acaba ne der,cümle motosiklet camiasının mübareke kurban bayramlarını kutlar, tüm sevdikleriyle daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlarına ulaşmalarını dilerim
Köfte biraz daha herkesin damak tadına uyabilen her yerde kolay bulunan bir şey. yoksa biz gezilerde oğlak çevirme de yiyoruz, Keşan'a gidip satır et de yiyoruz, Edirne'de ciğer, Trakya köylerinde pirzola vb, Dedeağaç'da kalamar, ne bulsak yiyoruz. Ama köfte herkese uyuyor.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Güzel gezi. Güzel paylaşım. Böyle gezi yazılarını okuyunca bir anda hevesleniyorum. Sonra Güldür Güldür deki Fikri'nin sesini duyar gibi oluyorum; "Otur evinde be yaa!" :). Arada bir firar ediyorum. Geçen hafta belim ağrıdığı için evde yatıyordum. Akşam eşim "markete gitmen lazım" dedi. "Belim ağrıyor. Gidemem" dedim. "Gitmen lazım" dedi. "Ben bu yataktan kalkarsam motorla giderim" dedim. "Tamam" dedi. Akşam karanlığında motora atladım. Ayvalığa gittim. 50 metre ötedeki marketten almak yerine markete gidiş-geliş 80 km. yol yaptım. :) Burgman'ın iyi durumda görünüyor. Bende de var. Fakat, ben biraz eskittim. Ben de eski olduğumdan uyumsuzluk olmuyor :) Biraz fazla yaktırmışsınız. Sanırım artçınız vardı.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Güzel gezi. Güzel paylaşım. Böyle gezi yazılarını okuyunca bir anda hevesleniyorum. Sonra Güldür Güldür deki Fikri'nin sesini duyar gibi oluyorum; "Otur evinde be yaa!" :). Arada bir firar ediyorum. Geçen hafta belim ağrıdığı için evde yatıyordum. Akşam eşim "markete gitmen lazım" dedi. "Belim ağrıyor. Gidemem" dedim. "Gitmen lazım" dedi. "Ben bu yataktan kalkarsam motorla giderim" dedim. "Tamam" dedi. Akşam karanlığında motora atladım. Ayvalığa gittim. 50 metre ötedeki marketten almak yerine markete gidiş-geliş 80 km. yol yaptım. :) Burgman'ın iyi durumda görünüyor. Bende de var. Fakat, ben biraz eskittim. Ben de eski olduğumdan uyumsuzluk olmuyor :) Biraz fazla yaktırmışsınız. Sanırım artçınız vardı.
İşte motosiklet böyle bir şey markete diye çıkıp,80 kilometre yol yapmak harika bir olaymış 😃

Ya sayın Espresso ben zaten İroni olsun diye söylemiştim, tabiiki Kuru Fasulye dahil nerede ünlü yemekler varsa yeniyordur, ha merak ettim aklıma geldide sorayım dedim de gezi gurupları arasında vejeteryan olan olan arkadaşlarda olabiliyordur onlara nasıl bir menü sunulabiliyor, yoksa ''yok zaten o tür yemek kültürü olan arkadaşlar bu tür turlara katılmıyor'' mu veya alternatif beslenme olanakları mı var, murlaka öyledir. Selamlarımla

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ya sayın Espresso ben zaten İroni olsun diye söylemiştim, tabiiki Kuru Fasulye dahil nerede ünlü yemekler varsa yeniyordur, ha merak ettim aklıma geldide sorayım dedim de gezi gurupları arasında vejeteryan olan olan arkadaşlarda olabiliyordur onlara nasıl bir menü sunulabiliyor, yoksa ''yok zaten o tür yemek kültürü olan arkadaşlar bu tür turlara katılmıyor'' mu veya alternatif beslenme olanakları mı var, murlaka öyledir. Selamlarımla
Piyaz ya da çoban salata yiyebilirler üstat. Zorla köfte tıkmıyoruz ağızlarına :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar