- Konu Yazar
Selam arkadaşlar,
Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Uzun süredir canımı sıkan bir durum var ve özellikle aynı motoru kullanan ya da benzer problemi yaşamış kişiler varsa yorumlarını merak ediyorum.
Motorum Yamaha R25. Bir kaza sonrası bir süre sonra külbütör kapak contası bölgesinden yağ kaçağı yaşamaya başladım. İlk başta normal bir conta problemi gibi düşündüm ve yetkili serviste garanti kapsamında onarım yapıldı. Sonrasında problem tekrar etti.
Süreç şu şekilde ilerledi:
Yetkili servis başta işlemleri garanti kapsamında yaptı ve süreç boyunca net şekilde “bu tamamen kullanıcı/kaza kaynaklıdır” gibi bir açıklama yapılmadı. Ancak daha sonra firma tarafı bunun kazaya bağlı olabileceğini söylemeye başladı.
Benim kafama takılan konu şu:
Eğer gerçekten tamamen dış darbe/kaza kaynaklı bir durum olsaydı;
Benim merak ettiğim şeyler:
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Uzun süredir canımı sıkan bir durum var ve özellikle aynı motoru kullanan ya da benzer problemi yaşamış kişiler varsa yorumlarını merak ediyorum.
Motorum Yamaha R25. Bir kaza sonrası bir süre sonra külbütör kapak contası bölgesinden yağ kaçağı yaşamaya başladım. İlk başta normal bir conta problemi gibi düşündüm ve yetkili serviste garanti kapsamında onarım yapıldı. Sonrasında problem tekrar etti.
Süreç şu şekilde ilerledi:
- İlk yağ kaçağında conta değişti.
- Daha sonra aynı noktadan tekrar kaçırdı.
- Sonraki süreçte sadece conta değil üst kapak da değişti.
- Buna rağmen problem tekrar ortaya çıktı.
- Üstelik son tekrarında daha kısa sürede geri geldi.
Yetkili servis başta işlemleri garanti kapsamında yaptı ve süreç boyunca net şekilde “bu tamamen kullanıcı/kaza kaynaklıdır” gibi bir açıklama yapılmadı. Ancak daha sonra firma tarafı bunun kazaya bağlı olabileceğini söylemeye başladı.
Benim kafama takılan konu şu:
Eğer gerçekten tamamen dış darbe/kaza kaynaklı bir durum olsaydı;
- neden birden fazla kez garanti kapsamında işlem yapıldı?
- neden üst kapak değişimine kadar gidildi?
- ve neden yapılan işlemler sorunu tamamen çözmedi?
Benim merak ettiğim şeyler:
- R25 kullanıcılarında benzer tekrar eden yağ kaçağı yaşayan oldu mu?
- Üst kapak değişmesine rağmen aynı noktadan tekrar eden kaçak yaşayan var mı?
- Böyle bir durum gerçekten kaza sonrası oluşabilecek bir şey mi?
- Yoksa kronik/yapısal bir problem ihtimali sizce daha mı güçlü?
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.