sıfırdan motora başlangıç

Motosikleti
yok
merhabalar ben 184 80 kiloyum yazın araba ehliyeti aldıktan sonra ilk işim motor alıp motora başlamak bütcem 120 bin gibi önce araba ehliyeti alıcağım için teorik dersleri görmeyeceğim diye biliyorum bundan daha az maaliyetli olucakmış diye duydum onu arkadaşlarım 6 bin lira gibi söylediler sonrasında ise kask ve eldiven almayı düşünüyorum onlarında maaliyeti aşağı yukarı 7 bin lira gibiymiş ve motoruda drift l almayı düşünüyorum onunda sigorta noter vs 10 bin gibi masrafı varmış galiba motoruda 80 bin dersen ikinci elden bahsediyorum cebimde param bile kalıyor ama sanki bişeyleri unututuyormuşum gibi geliyor atladığım eksik söylediğim ve maaliyetini düşük hesapladığım birşey var mı yardımcı olur musunuz

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yaşınız 24 ve üzerindeyse direkt A sınıfı ehliyet alın A2 ile uğraşmayın derim bir de.
Tabi motoru ehliyet kullanmıyor, ehliyet kursu eğitimleri de sadece sınav parkurunu geçecek kadar oluyor, devamında kendi motorunuzu alınca ilk iş "kapalı alanda hakimiyet eğitimi" almak da olsun.

Alacağın motorun geçmiş bakımlarıyla ilgili net bir bilgin olmazsa ya da satıcıya güvenmezsen (ben olsam her türlü yapardım) yağını değiştir derim. Aklın kalmaz "en son ne zaman değişti, bi sıkıntı çıkarır mı" şeklinde. Elinde gerekli anahtarların varsa (sakalı falan da sökmen gerekicek) yağı kendin değiştirirsen 500-600 civarı bi maliyeti olur. Serviste 1.5-2k fiyat çekerler herhalde. Üstüne arttırdığın bütçenin bir kısmıyla da koruma demiri taktırmanı tavsiye ederim. İllaki durduğun yerde bile olsa düşürüp kaldırıcan. Grenaja vereceğin paranın yarısına koruma demiri taktırırsın, kafan rahat olur.

Araba ehliyetim varken 2-3 ay önce A2 ehliyet aldım. 20 bine yakın param gitti kurs parası, devlet harcı, direksiyon sınavı derken. 19.500 mü ne tutmuştu total.Sağlık raporunu da dahil edersek 19.800 mü 19.700 mü ne 😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar