CBR 500R Sigorta

Motosikleti
Honda CBR500R
Herkese iyi günler,
Motosikletim Honda CBR 500R 2016 model, şu an 45 bin kilometrede. 2 gün önce servise periyodik bakıma doğru giderken motosikletin ekranı, arka stop, korna ve sinyaller çalışmadı. Motosikletin gidişince, marş durumunda, fanında ve ön far kısmında sıkıntı yok. Düzgün marş alıyor ve fanı çeviriyor.

Durumu servise anlattığımda sigorta atmış bakarız dedi ve ertesi gün motosikleti aldım. Ekran düzelmiş, rutin bakım yapılmış ve diğer parçalar çalışıyordu.

Mevcut aküm kötü ve yetersiz olduğundan sorunun akü kaynaklı olabileceği söylendi. Ben de servis sonrası sıfır BS akü taktırdım. Marşları eskisinden daha iyi alıyordu ve hissiyatı daha iyidi.

Ardından eve dönerken 15-20 dk sonra ekran ve diğer parçalar tekrardan gitti kontağı aç kapa yaptım düzelmedi, tekrardan sigorta kaynaklı olabileceğini düşündüm. Az önce servisi aradığımda sorunun aküden olduğunu inatla orijinal akü sipariş etmemiz gerektiğini söyledi.

Yani tekrar gelin kontrol edelim demeden direkt akü sipariş etmemiz gerekiyor kısmına getiriyor konuyu.
Benim yapabileceğim ne olabilir sevgili motordaşlar, sizden fikir almak istedim. Basit bir elektrik kablo sorunu mu yoksa gerçekten orijinal akü mü olmalı?

Motor marş basarken zorlanmıyorsa(can çekişmiyorsa) akü sağlamdır. Elektrik tesisatında sorun olabilir. Bir yerden kısa devre veya şase yapıp sürekli sigorta attırıyor gibi geldi bana. 12 voltta çalışan kontrol kalemi alarak sigortaları kontrol et. Eski led sinyali tornavidaya bağlayarak kendin de 12 volt kontrol kalemi yapabilirsin.

Motosikleti
Honda CBR500R
Motor marş basarken zorlanmıyorsa(can çekişmiyorsa) akü sağlamdır. Elektrik tesisatında sorun olabilir. Bir yerden kısa devre veya şase yapıp sürekli sigorta attırıyor gibi geldi bana. 12 voltta çalışan kontrol kalemi alarak sigortaları kontrol et. Eski led sinyali tornavidaya bağlayarak kendin de 12 volt kontrol kalemi yapabilirsin.
Akü hiçbir şekilde zorlanmıyor. Zaten dün akşam sıfır yeni akü taktırdım. Güzelce de şarj edildi. Akü sonrası eve doğru giderken aradan 15-20 dk geçti tekrardan gitti. Servise de aynı şikayetle gittim sigorta mı değiştirdi ne yaptı bilemiyorum. Sorun sadece kısa süreliğine çözüldü ve yine tekrarlamış oldu. Yorumun için teşekkürler, kontrol edeceğim.

Orijinal akü gereksinimini ilk defa duyuyorum. Değerler ve akü tipi orijinalle aynı olduğu sürece farklı marka (belki de daha iyisi) kullanman bir sorun yaratmamalı?

Motosikleti
Honda CBR500R
Orijinal akü gereksinimini ilk defa duyuyorum. Değerler ve akü tipi orijinalle aynı olduğu sürece farklı marka (belki de daha iyisi) kullanman bir sorun yaratmamalı?
Ben de öyle düşünüyorum. Önceki akü orijinal değildi ve kaç yıldır motosikletin üzerindeydi. Böyle bir sorunu ilk defa yaşadım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bunun orijinal aküsü BS'den daha kaliteli değil. Birinci ve ikinci nesil Honda 500'lüklerde kablo demeti sorunu var, kablo demetinin kontrol edilmesi lazım. En sık görünen sorunlarından bir tanesi de yan ayak, debriyaj ve boş vites müşürleri sağlam olduğu halde motorun boş viteste ve yan ayak açıkken marş almamasıdır. (Marş motoru döner ama ateşleme olmaz, ayak kapattığın anda ateşler ve çalışır...) Örneği vermemin sebebi sorunun %100 kablo demetiyle ilgili; yukarıda Beto87'nin dediği gibi bir yerde kısa devre var. Tüm konektörleri de söküp kontakt spreyi ile temizlemekte fayda olur. Belki konektörlerde korozyon vardır... (Ama o zaman sorun sürekli olurdu gibi - yine de yapılması iyi olur.)

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
başka servis ile iletişime geçin. bulunduğunuz il neresi, alternatif servis durumunuz nedir bilmiyorum ama her halükarda başka bir servis deneyin.

Motosikleti
Honda CBR500R
başka servis ile iletişime geçin. bulunduğunuz il neresi, alternatif servis durumunuz nedir bilmiyorum ama her halükarda başka bir servis deneyin.
Balıkesir merkezdeyim, Honda Altan’a gittim. Çevremde nereye götürebilirim pek emin değilim. Önerebileceğiniz bir yer varsa çok iyi olur.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Balıkesir merkezdeyim, Honda Altan’a gittim. Çevremde nereye götürebilirim pek emin değilim. Önerebileceğiniz bir yer varsa çok iyi olur.
Servis böyle ince işlerle uğraşmaz, elektrik işleri vakit alır. İyi bir elektrikçi bulmanız lazım.

Benim için yetkili servis = garanti bitene kadar yağ / yağ filtresi / hava filtresi bakımı yaptırdığım yerdir, garanti bittikten sonra ise sadece spesifik parça aldığım bir yere dönüşür. Garanti bittikten sonra tüm bakımları / işlemleri iyi ustada yaptırırım. (Japonlar için geçerli tabi; Avrupa motorum hiç olmadı onlarda yetkiliye devam etme ihtimalim daha yüksek olur...)

Motosikleti
Honda CBR500R
Servis böyle ince işlerle uğraşmaz, elektrik işleri vakit alır. İyi bir elektrikçi bulmanız lazım.

Benim için yetkili servis = garanti bitene kadar yağ / yağ filtresi / hava filtresi bakımı yaptırdığım yerdir, garanti bittikten sonra ise sadece spesifik parça aldığım bir yere dönüşür. Garanti bittikten sonra tüm bakımları / işlemleri iyi ustada yaptırırım. (Japonlar için geçerli tabi; Avrupa motorum hiç olmadı onlarda yetkiliye devam etme ihtimalim daha yüksek olur...)
Çok haklısınız. Özellikle gittiğim bir usta olmadığı için yılda 2 kez servise veriyorum. Dün birkaç yer keşfettim, sordum bakalım gidebileceğim bir elektrikçi var mı yok mu diye.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
bildiğim bir yer yok ama tekrarlayan sigorta atığına sıfır akü taktığınız halde akü değişecek diyer bir servis pek güven vermiyor. kurcalayıp daha beter edebilir işleri. sigorta atıyorsa kısa devre vardır. bir yerde kablo sıkışmış, sıyrılmış olma ihtimali yüksek.

Sorun evet sigorta kaynaklı sigorta değiştiğinde bile aynı sorunlar devam ediyorsa bunun sorunu şase vs. gibi sigortayı yeniden attıran şeyler bunları düzeltene kadar istediğin şekilde sigortanı veya akünü değiştir bir şey değişmiycek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Balıkesir'den 1 2 saat Manisa'ya gitmek isterseniz bir yer önerebilirim

Motosikleti
Honda CBR500R
Sorun evet sigorta kaynaklı sigorta değiştiğinde bile aynı sorunlar devam ediyorsa bunun sorunu şase vs. gibi sigortayı yeniden attıran şeyler bunları düzeltene kadar istediğin şekilde sigortanı veya akünü değiştir bir şey değişmiycek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Balıkesir'den 1 2 saat Manisa'ya gitmek isterseniz bir yer önerebilirim
Gerçekten düzgün ve güvenilir bir yerse gidebilirim.

Gerçekten düzgün ve güvenilir bir yerse gidebilirim.
ACC Motosiklet Manisa'da Manisa'dayken eski CBR125R'ımın tüm işlerini oraya yaptırıyordum benim arkadaşım olduğunu söylersen fiyatta da yardımcı olurlar ama telefonla gitmeden teyit al elektrik işlerinden bıkmıştı en son Tracer9'un farının çipini düzeltmeye çalışırken tövbe etmişti 😂

Motosikleti
Honda CBR500R
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunum çözüldü, açık kalan kablolar birbiriyle temas ettiği için bu durum yaşanmış. Motosikleti bugün teslim aldıktan sonra bir süre sürdüğümde bu durum tekrar yaşanmadı, umarım sonrasında da yaşanmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar