Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
2012 Hyosung GV 250
Altında ns200'den iyi duracağı kesin. 180 ile idare eder misin bilmiyorum. Ben 190 ile idare edemiyorum. 120 KG.
Değiştirmek istiyorum. Uzun yolda işkence oluyor resmen.

Bende şöyle duruyor.

oydab3f.jpg

Ha! İki gün sonra yine deli gibi canım çekiyor uzun yolu, o ayrı :-D

Parça konusunda henüz bulamadığım olmadı. Ama olursa da Whatsapp grubumuzda parça getirip satan arkadaş var. Yurt dışından tedarik edilebiliyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Altında ns200'den iyi duracağı kesin. 180 ile idare eder misin bilmiyorum. Ben 190 ile idare edemiyorum. 120 KG.
Değiştirmek istiyorum. Uzun yolda işkence oluyor resmen.

Bende şöyle duruyor.

https://i.hizliresim.com/oydab3f.jpg

Ha! İki gün sonra yine deli gibi canım çekiyor uzun yolu, o ayrı :-D

Parça konusunda henüz bulamadığım olmadı. Ama olursa da Whatsapp grubumuzda parça getirip satan arkadaş var. Yurt dışından tedarik edilebiliyor.

duruşta sıkıntı yok altında oyuncak gibi kalmamıs, parça problemi de yoksa güzel.

en fazla kaç model kabul etmem gerekiyor bu motosiklette? bi de topspeed kaç? (zorlayarak değil keyifli sürüş)

uzunyolda ne problem yaşatıyor ki diğer 250cc lere göre kıyaslarsan?

eyvallah hocam :)

Motosikleti
2012 Hyosung GV 250
duruşta sıkıntı yok altında oyuncak gibi kalmamıs, parça problemi de yoksa güzel.

Parça problemi tam olarak yok değil. Biraz sıkıntı olabilir. Olmayabilir de... Bu kullanıcının ne kadar azimli olduğuna bağlı.

en fazla kaç model kabul etmem gerekiyor bu motosiklette?

2016 son modelidir. Enjeksiyonludur. 2009 yılı itibariyle enjeksiyona geçmiştir. Bu tarihten öncesi karbüratörlüdür.
Elektrik sistemi nanemolladır enjeksiyonluların. Sorun yaşamamak için elektriğe çok yüklenmeyeceksin. Işıkları led ile değiştirip tesisattaki yükü azaltmalısın vs. vs.

bi de topspeed kaç? (zorlayarak değil keyifli sürüş)

Üzerine 180 ibre koymuşlar ama topspeed denemesi yapan bi arkadaş 165 km/s ile kol çıkardı. Kelle motorla değişti sonra.
Diyeceğim odur ki her ne kadar üzerinde 250 cc racing bloğu olsa da cruiser makine ile topspeed denemesi yapmayın.
Uzun yolda kastırmadan tek kişi 5. vites 120-130 arası Afyon'a gitmişliğim var. Artçı ile beraber geçtiğimiz pazar günü Lüleburgaz'a gidip geldim. Artçı ile 100-110 bandında seyrediyorsun. Üstüne çıkmıyor. Rampada falan asla bayılmıyor.

uzunyolda ne problem yaşatıyor ki diğer 250cc lere göre kıyaslarsan?

Yukarıda bahsettiğim uzun yol seyahatlerinde motorun mola vermesine hiç gerek olmadı. Benim mola vermem gerekti :)
Motor zaten hava-yağ soğutmalı. Uzunda şişmez tıkanmaz. 6-7 bin devir en verimli olduğu aralıktır. Bu aralıkta 5. viteste iki kişi ortalama yakıtım 3,7 LT/100 KM oldu.

Afyon'a giderken 120-130 km/s arası 4,2 LT/100 KM şeklinde bir tüketimim oldu.

Diğer 250 cc makineleri bilemeyeceğim. Ben kendi tecrübelerimi yazdım. Farklı 250'likleri kullananlar varsa konuya yazacaktır.

Ben makinemden pişman mıyım? Performansından hiç de pişman değilim. Birçok kimseye göre 250 cc cruiserlerın kralı diye geçiyor bu makine.

Görüntü olarak kötü durmada bile uzun yolda bacaklarımı açma ihtiyacını çok hissediyorum. Bana küçük gelme sebebi budur aslında.

Bak sana bir de Hyosung servisi ustasından iki video koyayım buraya.

Motosikleti
D400
Parça problemi tam olarak yok değil. Biraz sıkıntı olabilir. Olmayabilir de... Bu kullanıcının ne kadar azimli olduğuna bağlı.

2016 son modelidir. Enjeksiyonludur. 2009 yılı itibariyle enjeksiyona geçmiştir. Bu tarihten öncesi karbüratörlüdür.
Elektrik sistemi nanemolladır enjeksiyonluların. Sorun yaşamamak için elektriğe çok yüklenmeyeceksin. Işıkları led ile değiştirip tesisattaki yükü azaltmalısın vs. vs.

Üzerine 180 ibre koymuşlar ama topspeed denemesi yapan bi arkadaş 165 km/s ile kol çıkardı. Kelle motorla değişti sonra.
Diyeceğim odur ki her ne kadar üzerinde 250 cc racing bloğu olsa da cruiser makine ile topspeed denemesi yapmayın.
Uzun yolda kastırmadan tek kişi 5. vites 120-130 arası Afyon'a gitmişliğim var. Artçı ile beraber geçtiğimiz pazar günü Lüleburgaz'a gidip geldim. Artçı ile 100-110 bandında seyrediyorsun. Üstüne çıkmıyor. Rampada falan asla bayılmıyor.

Yukarıda bahsettiğim uzun yol seyahatlerinde motorun mola vermesine hiç gerek olmadı. Benim mola vermem gerekti :)
Motor zaten hava-yağ soğutmalı. Uzunda şişmez tıkanmaz. 6-7 bin devir en verimli olduğu aralıktır. Bu aralıkta 5. viteste iki kişi ortalama yakıtım 3,7 LT/100 KM oldu.

Diğer 250 cc makineleri bilemeyeceğim. Ben kendi tecrübelerimi yazdım. Farklı 250'likleri kullananlar varsa konuya yazacaktır.

Ben makinemden pişman mıyım? Performansından hiç de pişman değilim. Birçok kimseye göre 250 cc cruiserlerın kralı diye geçiyor bu makine.

Görüntü olarak kötü durmada bile uzun yolda bacaklarımı açma ihtiyacını çok hissediyorum. Bana küçük gelme sebebi budur aslında.

https://www.youtube.com/watch?v=7AYha2usdls

https://www.youtube.com/watch?v=CwG94xlyID4

Değerli bilgiler için teşekkür ederim hocam.
Herif kafa kafaya diye konusmaya girdi üstüne 15k para istiyor şimdi, yol verdim. Teknoloji, al sat ve servis olarak kat kat üstün olan ns200. üstelik full + full aksesuar benim motor. ancak üstüne sonradan para istenmesi canımı sıktı. Daelim Daystar ve Gv250 takasları için bakınıyorum simdi.

Selam baylar parca sorunu varmidir bulabiliyormuyuz ? 2. Elini almaya kalksak hatami etmis oluruz ?

Herkese merhaba aranıza sıfır km hyosung QH 250 alarak katıldım. İlk motorum. Motoru alırken çekincelerim vardı ama bütçe de bu motora uygun olunca aldım. Ankara'dan yazıyorum. Motor 100 km iken arza ışığı yandı sebebini bilmiyorum. Burada iki yetkili servisi var ama ikisi de güven vermiyor yorumları da iyi değil. Garanti için buralara gitmek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Garanti olayından da şüpheliyim gerçi bu motorda nasıl bir garanti prosedürü var bilmiyorum. Çok iyi bir cruiser chopper ustası ise illa bana getirme oraya götür moduna girince ona da biraz üzüldüm açıkcası. Parça sıkıntısı olur mu ondan da emin değilim. Bu motordan başka kullanan varsa yardımlaşmak isterim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Herkese merhaba aranıza sıfır km hyosung QH 250 alarak katıldım. İlk motorum. Motoru alırken çekincelerim vardı ama bütçe de bu motora uygun olunca aldım. Ankara'dan yazıyorum. Motor 100 km iken arza ışığı yandı sebebini bilmiyorum. Burada iki yetkili servisi var ama ikisi de güven vermiyor yorumları da iyi değil. Garanti için buralara gitmek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Garanti olayından da şüpheliyim gerçi bu motorda nasıl bir garanti prosedürü var bilmiyorum. Çok iyi bir cruiser chopper ustası ise illa bana getirme oraya götür moduna girince ona da biraz üzüldüm açıkcası. Parça sıkıntısı olur mu ondan da emin değilim. Bu motordan başka kullanan varsa yardımlaşmak isterim

Bütün hyosungcular kaybolmuş hep eskide kalmış sanırım bu kadar mesaj var ama

Benim bir sorum var

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X Pulse 200
Hocam hyosung 2016 da son sıfır modellerini getirdi ve yedek parça desteğini çekti, öncesinde enjeksiyonlu ve karbratörlü olarak 2 modeline uzun süreler bindim, çok memnundum. Şimdi getirilen modeli aynı motor bloğuna sahip ama hiç bilgim yok malesef.

Benim size tavsiyem garantiyi bırakmayın, olası problemlerde fabrika masrafı karşılasın, blok çok sağlam, güç üreten sorunsuz bir makina ama eskiden şarj sisteminde çok problemler çıkardı, belki şimdi çözmüşlerdir. Arıza ışığını kafaya takmayın sürüşe etkisi olan bir sorun yoksa sadece arızanın silinmesi gerekebilir. Motorun fotoğraflarını koyarsanız sevinirim, bizde yeni modeli görmüş oluruz.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Selamlar, eski bir Hyosung'cu olarak yanıtlayayım, önce garanti ve yetkili servis. Hyosung zamanında yedek parça ve sarf malzeme sıkıntıları sebebiyle nam salmış bir marka ancak parasının motoru(ydu). Günümüzde 200k (Mayıs 2025) bandında Regal Raptor / Musatti gibi markalar harika motorlar vaadediyorlar, neyse konumuz bu değil :)

Eski gv250 modeli de bol bol kırmızı ışık yakıyordu çünkü üzerinde bolca sensör mevcut, gidişe bir etkisi yoksa, yetkili serviste OBD cihazına bağlayıp arıza kodunu tespit etmelerini söyleyebilirsiniz. Elimizde parça yok vs. bahaneleri çokça mevcuttur, "yapamasanız bile arıza koduna ihtiyacım var." diyerek kendilerini biraz zorlarsanız yardımcı oluyorlar genelde.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Eminim ki başlıkta okuyacak çok şey vardır, ama benim de paylaşacağım şeyler olur bundan sonra.

2006 yılında buralarda Hyosung GT250 Comet ve GT650R ile ilgili paylaşımlar yaparken 2 yaşında olan oğlum şu an 21 yaşında, ve maalesef ki motosiklete heveslendi. Konuyu açınca her baba gibi elbette biraz irkildim, nihayetinde hepimiz binsek de biliyoruzki motosiklet tehlikeli biraz.

Allahtan chopper tarzına ilgisi varmış da biraz rahatladım, çok da engel olmak istemedim "tamam alırız 125-150 cc bi çin malı binersin" dedim. Kendince bişeyler bakar araştırırken Hyosung GV 250'yi görmüş, bana sordu "güzel motor ama parça filan zor bulunuyormuş" dedi. Ben de "parasına göre iyi bir makine, çin malı alacağına bunu al beğendiysen. Bulamadığımız parça olursa da sipariş geçeriz yurtdışından" dedim.

Nihayetinde 2014 model 25.000 km'de bir tane bulup aldık, biraz bakımsız kalmıştı ama iyi bir pazarlıkla emsallerine göre biraz uygun aldım. Ehliyet alana kadar da elden geçirir eksiklerini toparlarım diye sökmeye başladım :)

Aslında ilk önce bütün elektrik tesisatını elden geçirdim ama bu başlığa bunları yazmak kendi kestiğim conta meselesi ile oldu. Nasılsa yağ değişim yapacağım, yağ boşaldıktan sonra debriyaj kapağını söktüm. Debriyajları kontrol etmek için plakaları ve sacları söktüm.

Debriyaj plaka kalınlıkları 3 mm, alt sınır 2.6 mm olduğunu öğrendim, yani değişmeye gerek yoktu. Sökme nedenim motor çalışırken boşa neredeyse hiç bir zaman geçmiyordu, ama sanırım sebebini anladım. Kapak sökülüyken debriyajı sıktığımda sadece öndeki 3 plaka ayrılıyordu, arkadaki 3 plaka yapışık kalıyordu.

Plakaların oturduğu tasta plaka kulakcıkları iz yapmış, tırnak girecek kadar aşınmış ve sanırım oralara oturduğu için ayırmıyordu. Bununla ilgili sıkıntı yaşayıp da o izleri hafif zımparalayı yüzeyi düzleştirenlerin sorunlarını çözdüğünü okudum.

Bu arada kapağı sökünce kapak contasının iki yerden yırtıldığını ve artık kullanılamayacka olduğunu gördüm maalesef. Sıvı conta mı süreriz, taşırmadan nasıl yaparız derken youtube'dan contalık plakadan conta kesenleri görünce aydınlanma geldi.

Başkalarına da lazım olursa diye fotoğraf bırakayım ve yazayım ki birileri google'da ararsa fikir olur belki. Bulamadığınız conta olursa plaka alıp kendinize göre kesebilirsiniz;

Bahsettiğim debriyaj plaka tasının zımparalanması gereken tırnaklarının da fotoğrafı var, yükler ve eklerim buraya en kısa zamanda.

Motor çalışır haldeyken boş vitese çok çok zor geçiyordu. Debriyaj kapağını söktüğümde gözlemlerken, debriyajı sıkınca sadece dıştaki 3 lakanın ayırdığını içteki 3 plakanın hiç ayrılmadağını gördüm.

Biraz araştırınca debriyaj plakalarının oturduğu sepetin, debriyaj plaka kulaklarının oturduğu kanallara tırnak takılacak kadar iz yaptığını ve bundan dolayı plakaların tam ayırmadığını öğrendim.

O kısmı hafif törpüleyerek sorunu çözenler varmış, ben törpüyle fazla kaçırırırım diye zımpara ile yaptın, uzun sürdü ama sabrettim.

Yapacak olursanız düz bir malzemeye zımpara sarın ki tasın o yüzeyi dalgalı olmasın düzgün zımparalansın.

Bahsettiğim sepet ve iz yapan tırnaklar aşağıdaki fotoğrafta var, işlemler bitti motoru topladım ama henüz yağ koyup test etmedim.

Aksilik olmazsa bugün yağ koyar testini yaparım;

Son düzenleme:
Motosikleti
Hyosung GV 250
1 ay önce 2007 karbüratörlü model ile GV 250 kullanıcılarına katıldım ben de. Elektrik tesisatı bakımı, karbüratör temizliği, lastik değişimi vs derken biraz kurcaladım motoru. Eski sahipleri çok iyi bakamamış ama biraz bakımla alet cayır cayır gidiyor.

Merak eden olursa karbüratörlü modelin artı eksilerini anlatabilirim.

Motosikleti
D400
Konuya baktım da bi dönem kafama gitmiş gv250 bakmışım :D neyse ki çabuk vazgeçmişim :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu Gv 250 Aquila'ların hakikaten şekli şemali çok güzeldi. Motor aksesuar da kaldırıyordu. Ben de 2015-2016 senelerinde Gv 250 mi Daelim Daystar mı epey araştırmıştım. Hatta Kymco Venox diye 250'lik çok şık bir cruiser daha vardı ama o dönem bile parçası yoktu, ustası yoktu.

2015 model alınır mı gv 250 hala? 41 bin kmde ilk sahibindenmis istanbulda şu videoda olan kişinin dukkanına giderim diye dusunuyorum tamirlik birseyi olursa diye. Gercekten su chopper piyasasinin ortasi yok. Kumar oynamak gibi ama En azindan bi hevesini yasamak istiyorum siz ne dersiniz bu duruma ?

Motosikleti
D400
2015 model alınır mı gv 250 hala? 41 bin kmde ilk sahibindenmis istanbulda şu videoda olan kişinin dukkanına giderim diye dusunuyorum tamirlik birseyi olursa diye. Gercekten su chopper piyasasinin ortasi yok. Kumar oynamak gibi ama En azindan bi hevesini yasamak istiyorum siz ne dersiniz bu duruma ?

30 euro gümrük sınırı nedeniyle şu an tüm piyasası eski motorunu parçalayıp satanlar ya da kaza yapıp yaptıracak parça bulamayanlar üzerinden ilerliyor.

Enjeksiyonlu modelleri karbüratöre göre daha sıkıntılı fakat karbüratörlüler artık 20 yaşına dayandı.

Gecen seneye kadar facebook ve whatsapp grupları çok aktif idi, benim tavsiyem önce civarında bir usta bul. usta bulduktan sonra motorda cıkabilecek lazım olacak parçaları listele ve facebook / whatsapp / google dan bir araştır bulunabiliyor mu.

ama artık devri kapandı bence.

30 euro gümrük sınırı nedeniyle şu an tüm piyasası eski motorunu parçalayıp satanlar ya da kaza yapıp yaptıracak parça bulamayanlar üzerinden ilerliyor.

Enjeksiyonlu modelleri karbüratöre göre daha sıkıntılı fakat karbüratörlüler artık 20 yaşına dayandı.

Gecen seneye kadar facebook ve whatsapp grupları çok aktif idi, benim tavsiyem önce civarında bir usta bul. usta bulduktan sonra motorda cıkabilecek lazım olacak parçaları listele ve facebook / whatsapp / google dan bir araştır bulunabiliyor mu.

ama artık devri kapandı bence
Artık 30 euro donemide kapandi 😭. Yurt disi alisveris hikaye oldu artik.. Gonul isterki karburatorlu alayim ama onlarda artik hurda oldu yani dusuk kilometrede yok zaten. Son cikan motorsikletlerinde tiplerini sevmiyorum. Sanirsam 2015 model olani alacagim ve tanrima dua edecegim ki bir arizasi cikarmasin .. En azindan bi keyfini yaşamak istiyorum kac senedir aklimda.

Son düzenleme:
hortlatalım su markayı bi bana izmirde iyi bir usta lazım devir sersemlemesi kendi kendine gaz verme ve akü yü bitirme gibi sorunlarım var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar