Önerilerinizi Bekliyorum.

Merhaba forumda yeniyim herkese günaydın motor alacağım fakat kararsız kaldım hangi motoru alacağım konusunda. Yaş 32 ilk motorum olacak kısmetse(evet biraz geç kaldım) Bütçem 250bin lira. İlk etapta TVS Apache Rtr 200 düşünüyordum bayide hoşuma gitmedi titremesi çok birde sürüşü keyif vermedi yavaş geldi bana. NS 200 UG2 modeli var şuan aklımda kafama bayağı bir yattı gerek özellikleri olsun gerek sürüş keyfi, duruşu ve parça temini kolay olması bayilerinin çokça bulunması.

Uzun yıllar motor tecrübesi olan abilerim ve kardeşlerim önerilerinizi bekliyorum. Sıfır alacağım lütfen ikinci el önerisi yapmazsanız sevinirim 🙏

Motosikleti
Cb125f
14 k kilometre Rtr200ü var kardeşimin gidişi duruşu titremesi Ns200 den iyidir ama çok fazla montaj hatası var sadece bineceğim motoru söküp takmam diyorsan Ns200 tabikide daha iyi bir seçenek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hem ns200 su soğutmalı uzun yola yüksek devire daha müsait bir motor bizim rtr 200 su soğutma eksiğini hissettiriyor

14 k kilometre Rtr200ü var kardeşimin gidişi duruşu titremesi Ns200 den iyidir ama çok fazla montaj hatası var sadece bineceğim motoru söküp takmam diyorsan Ns200 tabikide daha iyi bir seçenek

Hem ns200 su soğutmalı uzun yola yüksek devire daha müsait bir motor bizim rtr 200 su soğutma eksiğini hissettiriyor
Evet sıvı soğutmalı + kaydırmalı debriyaj ve ön arka çift disk abs bence eksisi dörtlü flaşör koymuyorlar yıllardır :rolleyes:

ns200 her anlamda piyasanın tofaşıdır ama tvs için iyi konuşamayacağım. motoru uma grup getirdiği için adamlar cf ye önem veriyorlar. İllede sıfır olmayacak dersen 2.el bajaj dan iyi fiyata temiz makine bulabilirsin. Şu aralar piyasa durgun herkes elinde ki malın fiyatını kırıyor

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ufak hacimli hint malı motoru sıfır almak paranın direk çöp olması demektir.

ikinci el, düşük km, lastik ve aksesuar masrafları yapılmış, garantisi devam eden çok dah uygun fiyatlı seçenekler var.

ufak hacimli hint malı motoru sıfır almak paranın direk çöp olması demektir.

ikinci el, düşük km, lastik ve aksesuar masrafları yapılmış, garantisi devam eden çok dah uygun fiyatlı seçenekler var.
NS 200 kötü mü diyorsun yani ? Kullandınız mı acaba daha önce ve ne gibi sorunlarla karşılaştınız ?

ns200 her anlamda piyasanın tofaşıdır ama tvs için iyi konuşamayacağım. motoru uma grup getirdiği için adamlar cf ye önem veriyorlar. İllede sıfır olmayacak dersen 2.el bajaj dan iyi fiyata temiz makine bulabilirsin. Şu aralar piyasa durgun herkes elinde ki malın fiyatını kırıyor
Tofaş derken o kadar mı kötü ? Cf moto için de çok şikayet vs okudum. İkinci el ürün hayatımda almadım almam da sıfır düşünüyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yaklaşık aynı beygir gücü, %15 daha fazla tork ve hava/yağ soğutmalı + çift bujili olma basitliği ile Bajaj N250 de fena seçenek değil aslında. Fiyatı NS200UG ile aynı... (Ne kadar basit o kadar güzel. 5 vites yalnız; üst devirlerde NS200'den biraz daha titreşimli hissettirir.)

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
alırsan ikinci el ns 200 al diyorum.
motosikletin tofaş ı derken parça sı ucuz ve kolay bulunması kast ediliyor.

bir süre benim de sahibi olduğum bir motor . sonra 2017 dominar 400 e geçtim ve 4.5 sene 40 küsür bin km kullandım. en son çaldılar😭 hala gözüm 2017-2018 eski kasa dominarda.

çaldırdıktan sonra sıfır dominar 250 aldım. 18 ay bende kaldı. satarken garantisi 6 ay daha devam diyordu. lastikler pirelli takmıştım. tur camı ve çanta demiri vardı. bakımı yapıp öyle verdim. o halde satana kadar göbeğim çatladı. alan kişi sıfır ayarında, eksikleri giderilmiş, masrafsız garantili motoru çok uyguna alırken ben sıfır alıp masraf ettiğim ile kaldım. o sebeple sıfır almanın bir manası yok. geçiş motoru olacak, sende bir seneye satmak isteyeceksin. boşa zarar etme. japon motor değilse ikinci elden ikinci ele zarar az olurken, sıfırdan alıp ikinci el satarken çok zarar ettirir

Motosikleti
Dominar D250
Bence ikinci eli de bir düşünün. Ben de 35 yaşımda aynı düşünceyle sıfır dominar aldım ama 1 hafta sonra yetmemeye başladı, şimdi motor değiştiriyim deyince satacağım para bana iyi bir bütçe sağlamıyor, taksitli 220'ye aldım, şuan 1300kmde satayım desem 140a zor satarım.

Eğer tek motor alacağım ve yıllarca kullanacağım diyorsanız taksitle sıfır mantıklı ama geçiş dönemi için bu bütçelere bakıyorsanız bence düşük km 2.ellere bakın.
ben birkaç yıl binerim diyordum, 2 gün honda kullandıktan sonra bu motorların neden ucuz, japonların neden pahalı olduğunu anladım.

Bence ikinci eli de bir düşünün. Ben de 35 yaşımda aynı düşünceyle sıfır dominar aldım ama 1 hafta sonra yetmemeye başladı, şimdi motor değiştiriyim deyince satacağım para bana iyi bir bütçe sağlamıyor, taksitli 220'ye aldım, şuan 1300kmde satayım desem 140a zor satarım.

Eğer tek motor alacağım ve yıllarca kullanacağım diyorsanız taksitle sıfır mantıklı ama geçiş dönemi için bu bütçelere bakıyorsanız bence düşük km 2.ellere bakın.
ben birkaç yıl binerim diyordum, 2 gün honda kullandıktan sonra bu motorların neden ucuz, japonların neden pahalı olduğunu anladım.
İlk motorum olacak kısmetse kullanılmış ve rodajı saçma sapan yapılmış sorunlu kişilerin sorunlu motorlarını almak yerine sıfır almak istiyorum. Gezmeyi seviyorum alıp en az 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum uzun yol yapacağız arkadaşlarla. NS 200 UG2 modeli en hoşuma giden oldu 2026 modeli henüz gelmedi ülkeye onu bekliyorum.

NS 200 kötü mü diyorsun yani ? Kullandınız mı acaba daha önce ve ne gibi sorunlarla karşılaştınız ?

Tofaş derken o kadar mı kötü ? Cf moto için de çok şikayet vs okudum. İkinci el ürün hayatımda almadım almam da sıfır düşünüyorum.
Kötü anlamda demedim
Parçası bol ve ucuz
Ustası ve servisi bol
2.eli iyi
Fiyatı uygun

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
İlk motorum olacak kısmetse kullanılmış ve rodajı saçma sapan yapılmış sorunlu kişilerin sorunlu motorlarını almak yerine sıfır almak istiyorum. Gezmeyi seviyorum alıp en az 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum uzun yol yapacağız arkadaşlarla. NS 200 UG2 modeli en hoşuma giden oldu 2026 modeli henüz gelmedi ülkeye onu bekliyorum.
Yanlış düşünüyorsun ilk motorun olacağı için sen de muazzam bir rodaj yapamayacaksın ve sorunlu adamın motoru da biraz anlıyorsan hemen belli olur kuyruk koruması, yanlarda bir ton koruma demiri sağında solunda s*kici rider sokucu rider gibi saçma sapan stickerları olur pek detay vermez motor hakkında falan fisman ulaşım aracı olarak kullanan sevdiklerini taşıyan birinden ekstraları olan bir motor almak ilk motor için daha doğru bir karar.

Motosikleti
Dominar D250
4-5 sene kullanacaksanız sıfır mantıklı bence ama bir süre sonra sıkılmayacağınızdan emin olun derim.
Benim ilk motorum dominar 250 ama dediğim gibi 1 haftada 250lik bana yetersiz gelmeye başladı, acemiliği attıktan sonra insan fazlasını istiyor, hele uzun yolda cc çok farkediyor.

4-5 sene kullanacaksanız sıfır mantıklı bence ama bir süre sonra sıkılmayacağınızdan emin olun derim.
Benim ilk motorum dominar 250 ama dediğim gibi 1 haftada 250lik bana yetersiz gelmeye başladı, acemiliği attıktan sonra insan fazlasını istiyor, hele uzun yolda cc çok farkediyor.
Gezmeyi seven biriyim aşırı hız tutkunu değilim öyle. Bir arkadaşım 2018' de NS 200 almıştı hâlâ kullanıyor canavar gibi. Bence hor kullanmadıktan sonra uzun yıllar gider bir motor. Top speedi zaten 140-150 görüyor fazlasıyla kâfi bence.

Motosikleti
sattık :(
İlk motosiklet olarak bütçe yetiyorsa CB 250 R veya Svartpilen 250 ye bakabilirsiniz. CB daha konforludur titreşimi azdır, svartpilen biraz daha bıçkın daha atik daha hızlı ama aman aman bir performans farkı yok aralarında. Bir sene binip acemiliği atarım sonra satarım diyorsanız kesinlikle CB 250 R öneririm. Bajaj motosikletleri satmak biraz zor oluyor çok fazla ilan olduğu için. Svartta değer kaybetme ihtimaliniz %100, honda nispeten değerini koruyor satarken de canınız acımaz. Yıllarca şehiriçi kullanır ara sıra şehirdışına giderim derseniz Svartpilen 401 e bakın derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar