125 & 150 & 200 & 250 CC hangisi tercih edilmeli?

Motosikleti
Arora maxpro 250
125 & 150 & 200 & 250 CC motorlardan hangisi tercih edilmeli? Tamam piston çapına göre güç değişiyor ama bunlardan hariç başka neler fark ediyor? Birde çin mallarında 200 CC ürünlerden almayın dedi motorsiklet tamircisi ama neden dediğini bilmiyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bazı ülkelerde 250ccden sonra ek bi vergi giriyor türkiye de o ülkelerden biri

bence 250cc 200den de 350den de daha mantıklı tabi motordan motora değişir

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Parası... 😥

Çin'lilerin distribütörleri bir zamanlar adlarını kötü duyurdular ülkemizde. Topyekün kötü markalar denilemez ancak parça fiyatları, tedarik zinciri, servislerin denetlenmesi ve kalitesi çok sorgulanır durumdaydı, hala da öyle denilebilir. Tecrübe faktörü olarakta ülkeye bir hevesle girip, işleri batırınca tüyen eski distribütörler akıllarda kötü bir takım izler bıraktı. Bugün için çok yeni, sermayeli, sürdürülebilirlik vaadeden ve yaklaşımlarıyla bunu telafi edebilecek markalar ve temsilcisi olan insanlar olsa da büyükçe bir grup insan hala atılmış "kazıkları" hatırlıyor. Sebeplerden birisi bu sayılabilir, çokça farklı sebebi de mevcut. Özetle, çok haksız da değil bence.

Motosikleti
Arora maxpro 250
Parası... 😥

Çin'lilerin distribütörleri bir zamanlar adlarını kötü duyurdular ülkemizde. Topyekün kötü markalar denilemez ancak parça fiyatları, tedarik zinciri, servislerin denetlenmesi ve kalitesi çok sorgulanır durumdaydı, hala da öyle denilebilir. Tecrübe faktörü olarakta ülkeye bir hevesle girip, işleri batırınca tüyen eski distribütörler akıllarda kötü bir takım izler bıraktı. Bugün için çok yeni, sermayeli, sürdürülebilirlik vaadeden ve yaklaşımlarıyla bunu telafi edebilecek markalar ve temsilcisi olan insanlar olsa da büyükçe bir grup insan hala atılmış "kazıkları" hatırlıyor. Sebeplerden birisi bu sayılabilir, çokça farklı sebebi de mevcut. Özetle, çok haksız da değil bence.
Olabilir ustam, bugün falcon trex 188 yeni kasa (200 CC motorlu yeni versiyonu) 190 bin TL dedi bayi abi sen ne yapıyorsun dedim bir düşünmem lazım diyerek zaman istedim. 125 CC RMG moto gusto scootere 70 bin TL dediler. 200 CC yerine 3 tane 125 CC alsak daha iyi gibi. Falconun fiyatları Honda ile yarışıyor gibi geldi bana.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aritmetik 181 cc diyor. :unsure:
(125+150+200+250)/4= 181,25
Bayilere 180 CC için fiyat sormamız gerekecek gibi. 50 çeşit marka var ustam.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Nerede ne icin kullanacagina gore degisir. Surucu boy kg de etkili.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
250 cc 125 cc ye göre daha hızlı gider. Daha hızlı gittiği için de durması için daha kaliteli frenler gerekir en azından. Bu teorik olarak böyle tabi. En çok fark son süratten ziyade yokuşlarda ya da ardçılı sürüşte falan belli oluyor. Son süratte elbette fark eder epeyce ama diğerini daha çok hissederiz. Genelde 125 cc fiyata oynadığı için daha ucuz komponenler kullanılır. Motor bloğunun kendisinin fiyata etkisi sanıldığından daha azdır.

250-300cc bandı bence motosiklet işinde altın oran, yeni başlayana da tecrübeliye de yetebiliyor. Şehiriçine yeter, şehirdışına yeter, viraja yeter, gazlamaya bile accuk ucundan yeter. Masraf deseniz az, daha ne olsun.

Motosikleti
Arora maxpro 250
Ben motorsiklet alacağım kararsız kaldım bu sebepten mesaj yazarak bilgi veren değerli arkadaşlara çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Motosikleti
Arora maxpro 250
190.000 TL Çinli motosiklete para verene kadar 110.000 TL civarında temiz Ns200 almanız daha iyi olacaktır.
Yarın tekrardan bayileri gezip kararımı vereceğim artık. Yorumlarınız ile bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kıymetli arkadaşlarım yarın bayileri gezip son kararımı vereceğim artık. Bu süreçte bana vakit ayırarak bilgi verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Tekrardan görüşmek dileğiyle Allah'a emanet olun.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
yağptığın yol 20 km yı gecıyor sa her cıktığında kesınlıkle 125 cc alma ezıyet ama ıkı semt arasında gıder gelırım dersen 125 cok ıyı uzun yol gezıler felan ezıyet aksını soyleyenın cabınde parası yoktur 2024 cb125f var bende kısa yerlere onunla gıdıyorum mesela müşteri ziyareti vs

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Arada sırada da olsa uzun yol yaparım deniyorsa minimum 200cc alınmalı bence ben 250 ile başladım iyi ki de öyle yapmışım şehir içi için çok yeterli aynı zamanda alıştıktan sonra hiç yorucu değil (benim motorum 170 kilo) dur kalklarda park manevralarında iterken çekerken bisiklet gibi geliyor artık uzun yolda da üzmedi artçılı artçısız deneyimledim karşıdan güçlü bir rüzgar yemiyorsan 120-130 sabit yolculuk yapabiliyorsun. Bence ilk motorda cc den daha önemli iki konu sele yüksekliği ve ağırlık eğer bindiğinde ayakların yere rahat basmıyorsa ve ağırlık sana fazla geliyor ileri geri manevraları yapamıyor veya çok zorlanıyorsan o motor senin için uygun bir ilk motor değildir o motorun yatmama ihtimali çok düşüktür.

Motosikleti
Arora maxpro 250

Arkadaşlar bugün Antalya'da 20 bayii gezdim son olarak Arora bayisine gittim ProMax 250 CC (2026 yeni model) bu motora yapıştım bırakamadım. 215 bin TL dediler ve aldım geçtim. Arka sepet ruhsatta var ama fabrikadan çıkışlı yokmuş ben sepeti hediye ederseniz motoru alacağım yoksa size hayırlı işler diyince 45 litrelik sepeti de ekstra hediye ettiler. İnşallah hayırlı olur.

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Pulsar F250

Arkadaşlar bugün Antalya'da 20 bayii gezdim son olarak Arora bayisine gittim ProMax 250 CC (2026 yeni model) bu motora yapıştım bırakamadım. 215 bin TL dediler ve aldım geçtim. Arka sepet ruhsatta var ama fabrikadan çıkışlı yokmuş onuda hediye ettiler. İnşallah hayırlı olur.
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660

Arkadaşlar bugün Antalya'da 20 bayii gezdim son olarak Arora bayisine gittim ProMax 250 CC (2026 yeni model) bu motora yapıştım bırakamadım. 215 bin TL dediler ve aldım geçtim. Arka sepet ruhsatta var ama fabrikadan çıkışlı yokmuş ben sepeti hediye ederseniz motoru alacağım yoksa size hayırlı işler diyince 45 litrelik sepeti de ekstra hediye ettiler. İnşallah hayırlı olur.
Hayirli olsun. Keyifle kullanin. Bir de kapali alan hakimiyet egitimi alin mutlaka. Antalyada meb onayli akademi var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar